Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα/καλημέρα σε όλους.

Παρατήρησα κάποια για μένα περίεργη συμπεριφορά και ηθελα να το συζητησω μαζι σας.

Μενω στη Λυκόβρυση , στην Αθήνα και πριν 4 χρονια προσπάθησα να αναβαθμίσω το πακετο του ΟΤΕ και βαλαμε 24αρα συνδεση με τηλεοραση κλπ. Εβλεπα γενικα οτι απο τα 24 που πληρωνα επιανα 4,5. Ηξερα οτι δεν θα επιανα με τιποτα πανω απο 10 αλλα η τοση χαμηλη ταχυτητα με απογοητευσε, ζητησα ετσι να μου την κατεβασουν στα 4 (που ηταν η επομενη κλιμακα) οπότε επιανα τοτε κοντα στα 3,8 Mbps.Τα δεδομένα μου ήταν μαξ download 410 kb/s

μετά απο 2 χρονια βγάλαμε τη δορυφορικη και κρατησαμε ιδια τα αλλα πακετα, σταθερη η ταχυτητα να κυμαινεται σε αυτες τις τιμες.  Στο εντωμεταξυ αρχισαν να αλλαζουν τα καφαο στη περιοχη και να περναν οπτικες ινες στους δρομους, εξω απο το σπιτι μου δεν περασε φυσικα, και οταν ειχα ρωτησει αν θα περασει μου είπαν απλα "ε λογικα για να περασε στους αλλους δρομους θα περασει και απο εσας"

Ηθελα καιρο να παω σε vdsl αλλα η τιμη ηταν παντα τσιμπημενη για τα δεδομενα μας οπότε ολο και το αφήναμε.οι αναγκες ομως για ιντερνετ μεγάλωναν στην οικογενεια (5αμελης με 4 pc ,5-6 smartphone,ipad και ταμπλετ)  Οπότε πάντα όταν θα εμπαινα εγω που ειμαι μαλλον ο χρηστης που τραβαει περισσοτερο σερνοντουσταν οι υπολοιποι και παντα ετρωγα γκρινιες (Τον κωδικο wifi τον αλλαζα συχνα , και παντα ελεγχα ποιοι ειναι μεσα οπότε δεν μας ετρωγε κανενας αλλος)

Τωρα μετα απο 2 χρονια σχεδον η γιαγία μου έβαλε Wind 24συνδεση(την είχε το πακετο απο μονο του) Οποτε η σκεψη ηταν να τραβηξω γραμμη μεχρι τον υπολογιστη μου και να εχω εγω τη μια συνδεση και το υπολοιπο σπιτι να εχει του ΟΤΕ. Κανοντας αυτο, παρατήρησα καλυτερο download (γυρω στα 480 kb/s ) με mbps κοντα στα 4,2.

Κάναμε όμως επιτέλους αιτηση για αναβαθμιση ταχύτητας σε vdsl 30αρα και μου είπαν οτι τετάρτη παραλαμβανω το νεο ρουτερ και πως η αλλαγη θα πραγματοποιηθει μετά απο 12-15 μερες απο τη Κυριακη (22/1) που εγινε η αιτηση . Σημερα ελέγχοντας την ταχύτητα του οτέ βλεπω οτι εχω 10mbps χωρις να εχω αλλαξει κάτι και πως η ταχυτητα download ανεβηκε στο 1,1MB/s . Τρελές τιμες για εμένα :P (χαχαχ).

Να σημειωσω εδώ πως έχω το παλιο ρουτερ του οτε to ZTE H108NS και απο τα κοντινοτερα καφαο στους καθετους δρομους εχω αποσταση κοντα στα 100 μετρα σε ευθεια. (εχει 2 στους δρομους που ειναι καθετοι σε εμενα) ,και καμια 120 μετρα αν το παμε με το δρομο.

οι ερωτήσεις μου είναι, άραγε τα 10mbps να ειναι η ταχυτητα που θα πιανω? (το οποιο δεν μου καθεται καλα ,αφου θελει ρουτερ υποτιθεται που να υποστηριζει vdsl )

Αν το παραπάνω δεν ισχύει και μπορω να πιασω ετσι οπως ειμαι 10mbps και εχω ακομη adsl γιατί δεν μπορουσαν να μου δωσουν αυτη τη ταχυτητα οταν πληρωνα για 24 στο οτε ή ακομη και τωρα με τη wind(ξερω οτι χρησιμοποιουν ιδια καλωδια)

Ειναι καποιο ειδος "τρικ" ξερω εγω που εχουν κανει στον οτε και μου λενε οτι πρεπει αν εχω άλλο ρουτερ, ή απλα μας κοβουν τη ταχυτητα ...

ευχαριστω

post-340247-0-89837800-1485224268_thumb.jpg

και παλια μετρηση: http://www.speedtest.net/my-result/5992410993

Δημοσ.

ευχαριστω για την απαντηση, αν χρειαστεις κατι αλλο μου λες

ADSL State
:
Up
Bandwide Down/Up(kbps)
:
12988 kbps / 843 kbps
SNR Margin Down/Up(db)
:
13.2 dB / 14.1 dB
FEC Down/Up
:
6189 / 173
CRC Down/Up
:
9 / 34
HEC Down/Up
:
572 / 0

VPI/VCI
:
8 / 35
Link Status
:
Connected

ADSL Firmware Ver
:
FwVer:3.16.39.0_A_TC3086 HwVer:T14.F7_7.0

Line State
:
up

Modulation
:
ITU G.992.5(ADSL2PLUS)

Annex Mode
:
ANNEX_A

Downstream
Upstream

SNR Margin
:
13.2 dB
14.3 dB

Line Attenuation
:
15.0 dB
3.5 dB

Data Rate
:
12988 kbps
843 kbps

Δώσε μας στατιστικά από το μόντεμ να δούμε πόσο κλειδώνει και τη γραμμή έχεις.

Δημοσ.

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετάβαση. Τώρα μάλλον είσαι από καφάο αλλά το ρουτερ σου λόγω του ότι είναι ADSL συγχρονίζει εκεί και όχι σε VDSL. Με τον εξοπλισμό που θα σου έρθει θα είσαι οκ.

Δημοσ.

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετάβαση. Τώρα μάλλον είσαι από καφάο αλλά το ρουτερ σου λόγω του ότι είναι ADSL συγχρονίζει εκεί και όχι σε VDSL. Με τον εξοπλισμό που θα σου έρθει θα είσαι οκ.

αρα για να σιγουρευτω, τωρα θεωρητικα "εχω vdsl" αλλα το περιοριζει το ρουτερ μου?

ή απλα εχω στην γραμμη ακομη adsl και μου ανεβασαν τη ταχυτητα

thanks

Δημοσ.

Ακριβώς. Οι ADSL συνδέσεις εξακολουθούν να παρέχονται από το αστικό κέντρο, με ότι σημασία έχει αυτό στον συγχρονισμό λόγω απόστασης.

Τώρα κι ενόψει της μετάβασης σε VDSL, σε σύνδεσαν στη νέα καμπίνα κι αν βάλεις τώρα συμβατή συσκευή θα έχεις κανονικά 30/2,5.

Τα 13Mbps που συγχρονίζεις και όχι παραπάνω, είναι διότι βάσει κανονισμού υπάρχει "κόφτης" για να μην επηρεάζονται οι γραμμές ADSL των άλλων που έρχονται από το αστικό κέντρο.

Δημοσ.

Ακριβώς. Οι ADSL συνδέσεις εξακολουθούν να παρέχονται από το αστικό κέντρο, με ότι σημασία έχει αυτό στον συγχρονισμό λόγω απόστασης.

Τώρα κι ενόψει της μετάβασης σε VDSL, σε σύνδεσαν στη νέα καμπίνα κι αν βάλεις τώρα συμβατή συσκευή θα έχεις κανονικά 30/2,5.

Τα 13Mbps που συγχρονίζεις και όχι παραπάνω, είναι διότι βάσει κανονισμού υπάρχει "κόφτης" για να μην επηρεάζονται οι γραμμές ADSL των άλλων που έρχονται από το αστικό κέντρο.

ωραιος, μονο τον κοφτη που λες δεν κατάλαβα τελειως, μου δινουν μεχρι 13 τωρα για να μην τραβαει απο αλλα adsl?

καπου το χανω μαλλον ειναι η αληθεια,, δεν μπορω να καταλαβω τελειως τη διαφορα που εχει η μια γραμμη και η αλλη απο την αποψη του οτε, εννοω, απο οσο ξερω, για το vdsl χρησιμοποιει μια μιξη των καλωδιων του χαλκου και των οπτικων. αλλα δεν καταλαβαινω γιατι γινεται αυτη η μειωση στα 13 τωρα ενω εγω δεν εχω αλλαξει κατι. ειναι καθαρα μερος του οτε οτι μου παρεχει αυτος 30mbps απο χθες , αλλα καπως μειωνεται. αυτη τη μειωση δεν μπορω να καταλαβω, τι ακριβως θα αλλαξει με τον νεο εξοπλισμο.

Συγγνωμη για τις πολυ "χαζες" ερωτησεις μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...