Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες,
μπορω να "κρυψω" με καποιον τροπο τον κωδικα απο την σελιδα μου σε περιπτωση που θελει καποιος να τον δει ή να τον αντιγραψει?

Μπορω να το κανω και στον ftp αυτο?(καποια κρυπτογραφιση ισως)

Δημοσ.

Το front-end (HTML, CSS, JavaScript) δε γίνεται να κρυφτεί. Πρέπει να μπορεί να διαβαστεί από τον browser, αλλιώς δε θα λειτουργήσει η σελίδα σου. Μην ανησυχείς όμως. Κανείς δε θα ασχοληθεί με το front-end. Να το κάνει γιατι; Οτιδήποτε είναι "σημαντικό", ή πιθανώς και επικίνδυνο (π.χ. στοιχεία σύνδεσης σε βάση δεδομένων) δεν βρίσκεται εκεί.

Στον FTP server βάλε κωδικό απλά.

Δημοσ.

Θα ειναι μια απλη html σελιδα και δεν θελω ετσι απλα με ενα δεξι κλικ να δει τον κωδικα ο καθενας..

Μπορω να "απενεργοποιησω¨το δεξι κλικ αλλα αυτο ειναι πολυ κομπογιαννιτικο επισεις εχω δει πως μπορω με ajax,ενα αδειο div στην σελιδα μου που θα κανει call back τον υπολοιπο κωδικα απο τον σερβερ αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως γινετε.

Αυτο θελω να το κανω γιατι δεν θα εχω μονο εγω προσβαση στον ftp και τον κωδικα της σελιδας και δεν θελω η δικη μου "δουλεια" να αντιγραφει τοσο απλα... 

Δημοσ.

Μπορω να "απενεργοποιησω¨το δεξι κλικ αλλα αυτο ειναι πολυ κομπογιαννιτικο

Δεν μπορεί να τον δει μόνο με το δεξί κλικ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η γρήγορη απάντηση είναι δεν μιλάς για κρυπτογράφηση αλλα για obfuscation. Αρα αναζήτησε με την κατάλληλη λέξη και όταν καταλήξεις οτι πολύς κόπος για το τίποτα μιας και πάλι μπορούν να διαβάσουν το κώδικα τα ξανα λέμε.

Επεξ/σία από droplet
  • Like 1
Δημοσ.

Απο τη στιγμη οπως λες που δεν εχεις μονο εσυ προσβαση στο ftp, ποιος ο λογος να κρυψεις κωδικα στον browser; Αμα θελει ο αλλος τραβαει το αρχειο απο το ftp οποτε μιλας για κρυπτογραφηση φανταζομαι. Αντε και λεω εγω το κρυπτογραφησες το αρχειο, πως αποκρυπτογραφειται στον browser;

Γενικα να ξερεις πως ελαχιστοι devs νοιαζονται αν φαινεται ο κωδικας τους στον browser (html, css, javascript).

Δημοσ.

Θα ειναι μια απλη html σελιδα και δεν θελω ετσι απλα με ενα δεξι κλικ να δει τον κωδικα ο καθενας..

Μπορω να "απενεργοποιησω¨το δεξι κλικ αλλα αυτο ειναι πολυ κομπογιαννιτικο επισεις εχω δει πως μπορω με ajax,ενα αδειο div στην σελιδα μου που θα κανει call back τον υπολοιπο κωδικα απο τον σερβερ αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως γινετε.

Αυτο θελω να το κανω γιατι δεν θα εχω μονο εγω προσβαση στον ftp και τον κωδικα της σελιδας και δεν θελω η δικη μου "δουλεια" να αντιγραφει τοσο απλα... 

Απο αυτά που λες συμπεραίνω ότι είσαι νέος στον χώρο. Καλώς ήρθες στο Web Develop.

Καταλαβαίνω ότι επειδή είσαι νέος έχεις "άχρηστες" ανησυχίες.

Κανείς δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα με το front-end. Μην ανησυχείς!

Φαντάζομαι ότι έχεις ενθουσιαστεί και δεν θες η δουλειά σου να φαίνεται προς τα έξω. Όμως... μια απλή HTML είναι! δεν έχεις κάνει τίποτα το αξιοσημείωτο/σουπερ_ντουπερ_ουαου. Όλες οι σελίδες πάνω κάτω αυτά τα 20-30 html tags έχουν. ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ δλδ για να πεις ότι "θέλω να το κατοχυρώσω"

Αυτά για το δεξί κλικ, ναι υπάρχουν plugins sto wordpress ή javascript να το κάνεις μόνος σου. "disable right click javascript" αλλά ακόμα και άχρηστοι που δεν έχουν καμιά σχέση με πληροφορική μπορούν να το παρακάμψουν.

Δημοσ.

Σε όλα τα σωστά που σου είπαν παραπάνω θα προσθέσω/επαναλάβω και γω ότι

• Ο,τι κι αν κάνεις (ajax majax koukounarjax κλπ) δεν αλλάζει τίποτα απολύτως, οποιοσδήποτε ξέρει 2 πράγματα μπορεί να δει τα πάντα με διάφορες μεθόδους, πολλές από τις οποίες δεν εμπλέκουν όχι το δεξί κλικ αλλά ούτε καν τον browser.
  • Και βέβαια φαίνεται πως εσύ δεν είσαι ακόμα στην κατηγορία "ξέρει 2 πράγματα" που λέω παραπάνω. Μάθε να χρησιμοποιείς browser tools και άλλα development tools, μάθε λίγο από HTTP.
  • Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις: ναι μεν θεωρητικά "μπορούν να σε κλέψουν" (δεν πρόκειται κανείς να το κάνει γιατί δεν έχει νόημα ούτε αν γίνεις διάσημος παγκοσμίως, πόσο μάλλον τώρα, εκτός ίσως από κάποιους που είναι τελείως στον πάτο του βαρελιού οπότε τι σε νοιάζει, αυτούς ανταγωνίζεσαι?) αλλά μπορείς και συ να "κλέψεις γνώσεις" βλέποντας πώς έχουν κάνει τα πράγματα αυτοί που είναι όντως διάσημοι παγκοσμίως και guru του web design. Μάντεψε αν σε συμφέρει περισσότερο να μπορούν να "κλέβουν" όλοι ή να μη το μπορεί κανένας.
  • Like 1
Δημοσ.

Σε όλα τα σωστά που σου είπαν παραπάνω θα προσθέσω/επαναλάβω και γω ότι

• Ο,τι κι αν κάνεις (ajax majax koukounarjax κλπ) δεν αλλάζει τίποτα απολύτως, οποιοσδήποτε ξέρει 2 πράγματα μπορεί να δει τα πάντα με διάφορες μεθόδους, πολλές από τις οποίες δεν εμπλέκουν όχι το δεξί κλικ αλλά ούτε καν τον browser.
  • Και βέβαια φαίνεται πως εσύ δεν είσαι ακόμα στην κατηγορία "ξέρει 2 πράγματα" που λέω παραπάνω. Μάθε να χρησιμοποιείς browser tools και άλλα development tools, μάθε λίγο από HTTP.
  • Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις: ναι μεν θεωρητικά "μπορούν να σε κλέψουν" (δεν πρόκειται κανείς να το κάνει γιατί δεν έχει νόημα ούτε αν γίνεις διάσημος παγκοσμίως, πόσο μάλλον τώρα, εκτός ίσως από κάποιους που είναι τελείως στον πάτο του βαρελιού οπότε τι σε νοιάζει, αυτούς ανταγωνίζεσαι?) αλλά μπορείς και συ να "κλέψεις γνώσεις" βλέποντας πώς έχουν κάνει τα πράγματα αυτοί που είναι όντως διάσημοι παγκοσμίως και guru του web design. Μάντεψε αν σε συμφέρει περισσότερο να μπορούν να "κλέβουν" όλοι ή να μη το μπορεί κανένας.

Πολυ σωστα ολα αυτα,

Απλα στην περιπτωση αυτη θα υπαρχει προσβαση στον ftp αυτο ειναι ολο και ηθελα εστω και εντελως απλα να μην ειναι τοσο εμφανες αυτο που κανω(για λογους κριτικης κλπ).

Δημοσ.

Να προσθέσω επίσης ότι ένας web dev "του κιλού" μπορεί να αντιγράψει μία σελίδα που θα δει χωρίς καν να δει τον κώδικά της. Δεν υπάρχουν μυστήριες τεχνικές, ενώ και ο τρόπος που χτίζεται μία σελίδα είναι λίγο - πολύ στάνταρ. Οπότε από ένα screenshot μπορεί εύκολα να παράγει κάποιος μία οπτικά ίδια σελίδα σε λίγες ώρες.

Οπότε συμπερασματικά... ο κώδικας, πέραν του ότι δε γίνεται να προστατευτεί, δεν αξίζει και να προστατευτεί.

Και αν τύχει και ανακαλύψεις μία νέα, ιδιαίτερη τεχνική, σε συμφέρει περισσότερο να την επιδείξεις στους πάντες, ανεβάζοντας την δική σου αξία στην αγορά, παρά να "κρύψεις" κάτι αξιόλογο που δημιούργησες.

• Like 3
Δημοσ.

Και αν τύχει και ανακαλύψεις μία νέα, ιδιαίτερη τεχνική, σε συμφέρει περισσότερο να την επιδείξεις στους πάντες, ανεβάζοντας την δική σου αξία στην αγορά, παρά να "κρύψεις" κάτι αξιόλογο που δημιούργησες.

Ego/ικανοποίηση 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...