Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους,

Πρόσφατα μπήκα στον κόπο να ψαχτώ για τον υπολογιστή μου επειδή πλέον μου χρειάζεται για ανάλυση δεδομένων και συγκεκριμένα προγράμματα όπως ειναι το http://www.originlab.com/ .
Η αλήθεια είναι ότι το laptop κάνει κάποιες βασικές δουλειές για ότι το είχα αγοράσει και τότε (μακρυνό 2011 αν θυμάμαι καλά). 
Το μοντέλο είναι το αναγραφόμενο στον τίτλο και από ότι έψαξα λίγο μπορεί να πάρει μια επιπλέον ram 4GB και έναν ssd.
Το λειτουργικό του είναι windows 7 (sp1) 32-bit, τα 32bit όμως χρησιμοποιούν τα 3.49/4 από την ήδη υπάρχων ram 4GB.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ: είναι ότι το λάπτοπ καθυστερεί αφάνταστα στην ανάλυση των δεδομένων να δώσω μια αίσθηση του χρόνου για μια επανάληψη των μετρήσεων κάνει ~4'. Με έναν επιτραπέζιο που είχα δουλέψει που είχε επεξεργαστεί ι3 (χωρίς τπτ το σπουδαίο ο επιτραπέζιος εμπορίου ήταν θα έλεγα) έκανε την ίδια επανάληψη ~1'. Η διαφορά στον χρόνο ήταν ορατή! ​Δεν γνωρίζω κατά πόσο παίζει ρόλο ότι δεν το έχω κάνει και ποτέ format.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ: άμα βάλω μια ακόμη ram 4GB + ssd θα είναι αρκετό για να αυξήσω την απόδοση του μηχανίματος μου? ή πρέπει να αλλάξω και τον επεξεργαστή?? (διάβασα ότι δεν γίνεται να αλλάξω τον επεξεργαστή του) 

Εάν όντως δεν γίνεται να αυξήσω την απόδοση για τους σκοπούς που εγώ το θέλω τότε πρέπει να κινηθώ για ένα νέο μηχάνιμα?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

To laptop σου έχει παρωχημένο επεξεργαστή και ναι παίζει ρόλο που δεν του έχεις κάνει format. Αλλά με μια αναβάθμιση RAM+SSD πιστεύω θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου αρκετά καλύτερα. Κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά του στο site της sony βλέπω ότι έχει μόνο μια SO-DIMM οπότε θα πρέπει να αντικαταστήσεις την 4άρα ram με μια 8άρα.

https://www.sony.co.uk/support/en/content/cnt-specs/VPCEL2S1E/list

Οπότε για RAM υπολόγιζε κάπου στα 65€ https://www.skroutz.gr/s/407154/Kingston-ValueRAM-8GB-DDR3-1333MHz-KVR1333D3S9-8G.html

Με SSD θα δεις τρελή διαφορά (+ ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ format). Απλά θα χρειαστείς να είναι τουλάχιστον 240GB γιατί τα 120 δεν αρκούν. Μερικοί καλοί δίσκοι είναι οι εξής στα 80-90€:

https://www.skroutz.gr/s/9268579/Sandisk-SSD-Plus-240GB-530MB-s.html

https://www.skroutz.gr/s/6374255/Silicon-Power-Slim-S55-SATA-III-240GB.html

https://www.skroutz.gr/s/7327936/Adata-Premier-SP550-240GB.html

https://www.skroutz.gr/s/10086300/OCZ-TL100-240GB.html

Οπότε υπολόγιζε κάπου στα 150€ για την αναβάθμιση. Εγώ πάντως στη θέση σου θα πούλαγα το laptop όσο πιάσει και θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/laptop-hp-250-g5-x0p62ea-156-intel-core-i3-5005u-8gb-1tb-free-dos-p-PER.901393

Δημοσ.

Για αρχη θα σου ελεγα οτι αν το προγραμμα αυτο και η δουλεια που κανεις με αυτο, σου φερνουν χρημα ε τοτε το πρεπον θα ηταν να αλλαξεις μηχανημα, δηλαδη να παρεις καινυργιο..

Απο κει και περα ομως επειδη ειναι δυσκολοι οι καιροι και δεν ξερω τα οικονομικα σου, ναι θα εβλεπες μεγαλη βελτιωση με εναν ssd και περισσοτερη μνημη κι επισης το οτι δεν εχεις κανει ποτε φορματ ειναι και αυτο ενα μεγαλο μειον γιατι δεν μπορω να φανταστω τι σαβουρα θα εχει μαζεψει και ποσο θα σερνεται..

Απο την αλλη ο επεξεργαστης σου ειναι τραγικος και ποσο πιο δυνατο να παιρνει αυτο το μηχανημα...  Γνωμη μου, αν δεν δινεις πολλα χρηματα για λαπτοπ, ας πουμε μεχρι 300 αλλα δεν σε ενδιαφερει να το παιρνεις μαζι σου, φτιαξε εναν σταθερο για να κανες την δουλεια σου γιατι με 300 ευρω σε σταθερο ειναι σαν να εχεις λαπτοπ των 500 για να εχεις την ιδια παραγωγικοτητα...

Αν δινεις παραπανω χρηματα δεν το συζηταμε οτι και οι επιλογες αυξανονται και βελτιωνονται..

Αν δεν εχεις το απαραιτητο μαρουλι, τοτε ssd με κανα 50ρικο,μνημη κανα 30ρι, φορματ και βοηθεια σου! :-D

Το θεμα ειναι παντως οτι  με ssd-ram-format το 4λεπτο πιθανο να γινει 2λεπτο ας πουμε..

Μολις ειδα τις απαιτησεις του προγραμματος. Μην βαλεις αλλη μνημη, καλα ειναι και τα 4gb που εχεις. Ετσι κι αλλιως κι αυτη που εχεις οταν παει να φουλαρει(σχεδον ποτε) θα΄ναι απο πολυ πιο πριν ο επεξεργαστης σου ετοιμος για τα βουνα!Αν ηταν λιγο πιο δυνατος θα ησουν σχεδον οκ..

http://www.originlab.com/index.aspx?go=Products&pid=54

Μονο ssd παρε

• Like 1
Δημοσ.

Πες τα χαρακτηριστικα του λαπτοπ σου..

Ακυρο, αν ειναι αυτος, E-450, τοτε δεν αξιζει σιγουρα..

Πες απλα ενα ποσο που διαθετεις και τι σε βολευει,

Laptop or desktop?

• Like 1
Δημοσ.

το λάπτοπ  το έχει ο ανηψιος μου του χτύπησε ο δίσκος του έβαλα έναν ssd ανάπνευσε λίγο αλλα πάλι ψοφίμι είναι,,,  ο επεξεργαστής είναι αυτός που κολαει όλο το σύστημα  και δεν μπορείς να τον αλλάξεις  .

Δημοσ.

το λάπτοπ  το έχει ο ανηψιος μου του χτύπησε ο δίσκος του έβαλα έναν ssd ανάπνευσε λίγο αλλα πάλι ψοφίμι είναι,,,  ο επεξεργαστής είναι αυτός που κολαει όλο το σύστημα  και δεν μπορείς να τον αλλάξεις  .

Ναι,δεν αλλαζει. αλλα και να αλλαζε ειναι ο τοπ στο σοκετ του..φαντασου.

Μην ασχολησε,σκοτωσε το και δωσε τα λεφτα για αλλο μτχ λαπτοπ η desktop, αναλογα τις αναγκες σας.

Δημοσ.

Τσα!!! Εσυ απο που εμφανιστηκες ωρε??? :-D :-D :-D

• Like 1
Δημοσ.

χαίρομαι που ασχοληθήκατε με το θέμα μου.

ZELOMOTH Είμαι και εγώ της άποψης ότι δεν θα γίνει τίποτα συγκλονιστικό αμα δεν αλλάξει ο επεξεργαστής.

Είπα να το δώσω όσο όσο και να επενδύσω σε έναν νέο αλλα να είναι λάπτοπ ή σταθερός?

Προσπαθώ να δω άμα μπορώ να "χτίσω" έναν καθαρά για τη δουλειά μου οχι για να παίζω παιχνιδια αλλά δεν ξέρω πόσο μπορεί να μου βγεί πρέπει να περιμένω λογική τιμή καθώς δεν χρειάζομαι δυνατές κάρτες γραφικών να υποστηρίζουν ξέρω εγώ το COD10 και τα σχετικά οπότε το κόστος πέφτει σωστά??

@

tanasen01 πιστεύω ότι με i3 σε 1 χρόνο από τωρα ίσως να έχω πάλι το ίδιο θέμα, μπορεί να κάνω και λάθος διόρθωσε με εάν είναι.   @Kostas.karras ναι είναι αυτός που είδες AMD E-450 APU etc. 1.65GHz.

όποιος έχει καμιά ιδέα ας την ρίξει στο τραπέζι να δω τι θα κάνω.

Προσωπικά πιστεύω: ότι δεν χρειάζομαι απαραίτητα έναν i7 αλλα και με i5 θα είμαι πένα ώστε να μου κρατήσει και μια 5ετία καθώς δεν αλλάζω συχνά συσκευές. 

Δημοσ.

Εφόσον δεν χρησιμοποιείς απαιτητικά προγράμματα ο i3 5ης γενιάς είναι αρκετά καλός για mobile. Αλλά αν είσαι ανοικτή για να πάρεις σταθερό δεν το συζητώ, θα έχεις πολύ πιο αποδοτικό μηχάνημα με τα ίδια λεφτά που θα έδινες για αγορά laptop. Οπότε συμπλήρωσε τη φόρμα για να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλεις. 

i) Το ποσό που διαθέτουμε:

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.)

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.)

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

• Like 1
Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: ~350€

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) επαγγελματική

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Originlab etc

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) ΟΧΙ

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Μονο πληκτρολόγιο

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Με οποιον τροπο βγει φθηνότερα

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ΟΧΙ απο το κατάστημα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Πιστευω windows 7 ειναι καλα 

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? δεν εχω ιδεα...

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  δεν εχω ιδεα...

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού δεν εχω ιδεα...

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: όχι δεν θα χρησιμοποιησω

Δημοσ.

Με αυτά τα λεφτά ξεχνάς i3-i5 εννοείται, αλλά οι pentium είναι πολύ καλοί για τη χρήση που θέλεις. Επειδή θέλεις να σου συναρμολογήσουν το pc κοίταξα να διαλέξω κομμάτια από ένα μαγαζί. Δεν βρήκα όμως τους καινούριους kaby lake σε κάποιο μαγαζί που παρέχει συναρμολόγηση. Προσπάθησα να μην υπερβώ το budget (δεν το κατάφερα) και να βάλω όσο πιο ποιοτικά κομμάτια γινόταν κόβοντας από case/πληκτρολόγιο. Windows δεν έβαλα αλλά μπορείς εύκολα να βρεις μια κόπια και να προμηθευτείς key από εδώ https://psngames.org/downloads/microsoft-windows-7-home-premium/   ή https://psngames.org/downloads/microsoft-windows-10-home/?utm_source=www.allkeyshop.com&utm_medium=referral&utm_campaign=allkeyshop

Από e-gate : oGTTVnv.jpgκαι από e-shop: 

gO0F8Zz.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...