Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλη την παρέα!

Προχθές αγόρασα ένα Laptop Lenovo Β50-80 από  γνωστό μαγαζί. Το laptop ήταν με FreeDOS.

Εγκαθιστώντας τα windows και ψάχνοντας για drivers από το site της Lenovo, είδα ένα εργαλείο διάγνωσης του hardware.

Ανάμεσα στα άλλα, είχε και ένα check για την εγγύηση.

Ω της εκπλήξεως, για το συγκεκριμένο laptop φαίνεται ότι η εγγύηση του ενός έτους (? έληξε το Νοέμβριο του 2016!!!). Να σημειωθεί ότι το προϊόν στο site εμφανίζεται με εγγύηση 2 ετών (με το 1ο έτος να γίνεται άμεση αντικατάσταση) ενώ πουθενά δεν λέει κάτι για refurbish Κλπ.

Να σημειώσω ότι το laptop φαίνεται όντως καινούριο και αχρησιμοποίητο. Το μόνο του θέμα είναι ένα red subpixel στο κέντρο της οθόνης.

Έστειλα mail στο μαγαζί, όπου τους εξέθετα το πρόβλημα και έλαβα την εξής απάντηση:

Αγαπητέ κύριε ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Η on line εγγύηση δείχνει ενεργοποιημένη από την στιγμή που κόβετε το πρώτο παραστατικό διακίνησης από το εργοστάσιο στον προμηθευτή
Η εγγύηση στον τελικό καταναλωτή ισχύει για 2 έτη από την στιγμή που κοπεί  η απόδειξη  αγοράς
Βάση των παραπάνω δεν επηρεάζεται η 2 ετης εγγύηση που σας παρέχεται  

Με εκτίμηση
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Ποια η γνώμη σας για τα παραπάνω; Ισχύει αυτό που μου απάντησαν? (Περίεργο)

Μου μπάινουν και περίεργες ιδέες....Μήπως τελικά κάποιος το είχε πιο πριν, είδε το κοκκινο subpixel το εππέστρεψε (αν και κανονικά δεν καλύπτει τα όρια καμμένων Pixels ή υπερφωτισμένων Pixels της Lenovo) και φαίνεται μεν καινούριο αλλά στην ουσία δεν είναι?

Κυρίως θα ήθλεα την άποψη σας για το θέμα της εγγύησης....

Δημοσ.

Εκτιμώ ότι δε θα έχεις θέμα.

Πάρε τηλέφωνο και πες τους ότι το μηχανάκι σου στο ίντερνετ εμφανίζεται με λάθος ημερομηνίες εγγύησης.

Θα σου ζητήσουν serial number και ενδεχομένως σκαναρισμένη την απόδειξη αγοράς και θα το διορθώσουν.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που σου απάντησε το κατάστημα, είναι ότι ακριβώς προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία.

Ακόμα κι αν σου έλεγα άλλα, αυτά ισχύουν.

Οπότε, δε νομίζω ότι έχεις λόγο να ανησυχείς.

Δημοσ.

οκ, επικοινώνησα με τη LEnovo και μου επιβεβαίωσαν ότι έτσι έχουν τα πράγματα (δλδ. είναι εργοστασιακή εγγύηση αυτή).

Τώρα βέβαια για το κόκκινο subpixel..... μου είπαν ότι δεν καλύπτεται από την εγγύηση γιατί είναι μόνο ένα.

Τέλος πάντων... Θα ζήσω με αυτό απ'ότι φαίνεται.

Σας ευχαριστώ turbat0s και Zaytsev για τις σωστές (!!) απαντήσεις σας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...