Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Το οτι δεν εχεις να προσφερεις σε μια κουβεντα δεν σου δινει την ευχερεια να την σαμποταρεις τρολαροντας.

Αν συμμετεχεις με σκοπο να βοηθησεις σε μια κουβεντα καλο ειναι να απαντας σε αυτα που ερωτασαι και οχι να κανεις υποθεσεις φανταστικες.

• Απαντ. 272
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οκ. έχω το 24αρι στον χώρο εργασίας μου. Είναι απολύτως αθόρυβο, δεν γνωρίζω τι γίνεται με την κατανάλωση, κάνει τη δουλειά του πολύ καλύτερα από το αρχαίο 18αρι που είχαμε πριν και δεν κρυώνουμε. Το έχουμε μονίμως στο 29 και έχει ζέστη σε χώρο 40 τετραγωνικά που η πόρτα ανοίγει συνέχεια. Στον χώρο υπάρχει καπνός συχνά και εξαερισμός αλλά νομίζω ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί με το νέο κλιματιστικό. Τέλος το application δουλεύει άριστα. Το μόνο μου παράπονο είναι το χειριστηρίο που δεν πιάνει πάντα τέλεια.

• Moderators
Δημοσ.

Τέλος το application δουλεύει άριστα.

Θες να πεις οτι το προγραμματιζεις μεσα απο την εφαρμογη να ανοιξει μονο του και να κλεισει και δουλευει ο προγραμματισμος;

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά σοβαρά τωρα, το μηχάνημα βγάζει πολυ καλή ζέστη. Ειμαι σε σπίτι 80τμ και το εγκατέστησα μόνος μου επειδή εχω λίγες γνώσεις και τα κατάλληλα εργαλεία. Που λέει ο λόγος και να χαλάσει στα 5 χρόνια το περνεις και το πετάς στα σκουπίδια για τα 500€ που το πήρα και περνεις ένα άλλο. Επειδή μένω Διδυμοτειχο καθυστέρησε να έρθει διότι απο τον Κωτσόβολο ανεβαίνουν καθες δεύτερη και Τετάρτη Τρίτη κάθε μήνα

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Βγαζει πολλη και εγω αυτο ειδα (χωρις να εχω δει αλλο 24αρι ομως) αλλα τα 3250W μου φαινονται πολλα για τα BTU που δινει, οταν 12αρι παλιο, non-inverter  με Α κατηγορια "τρωει" μονο 1050W. Αποδοση ειναι ο λογος αυτου που βγαζει ενα συστημα προς αυτο που του δινεις. Το ποσο βγαζει χωρις να λαμβανεις υποψη ποσα του δινεις, λεγεται ισχυς/δυναμη.   Πως προκυπτει το Α++; Τα νουμερα παραπανω ειναι ολα μετρημενα με power meter.

(Εχω ενα σε αναμονη ακομα και δεν εχω καταληξει αν αξιζει να το παραλαβω ή οχι!)

Δημοσ.

Βγαζει πολλη και εγω αυτο ειδα (χωρις να εχω δει αλλο 24αρι ομως) αλλα τα 3250W μου φαινονται πολλα για τα BTU που δινει, οταν 12αρι παλιο, non-inverter  με Α κατηγορια "τρωει" μονο 1050W. Αποδοση ειναι ο λογος αυτου που βγαζει ενα συστημα προς αυτο που του δινεις. Το ποσο βγαζει χωρις να λαμβανεις υποψη ποσα του δινεις, λεγεται ισχυς/δυναμη.   Πως προκυπτει το Α++; Τα νουμερα παραπανω ειναι ολα μετρημενα με power meter.

(Εχω ενα σε αναμονη ακομα και δεν εχω καταληξει αν αξιζει να το παραλαβω ή οχι!)

Τα 3250 που λες τα δίνει για λίγη ώρα.. Μετά πέφτει πολύ χαμηλότερα. Αποκλείεται να μένει τόσο ψηλά εκτός αν ζητάς 30 βαθμούς...

• Moderators
Δημοσ.

Για 2 ωρες που δουλευε σε κρυο χωρο, ηταν μονιμα στα 3250 - μετα απο το πρωτο 10λεπτο που ανεβαινει σιγα σιγα βεβαια.

Θα πεσει μονο οταν πλησιασει την θερμοκρασια στοχο. Περα απο αυτο, δεν εχει νοημα αυτο που λες, γιατι αυτο που ψαχνουμε ειναι η αποδοση. Αν σχεδον πιασει θερμοκρασια και πεσει πχ στα 1000W δεν σημαινει οτι θα βγαζει παλι 24000BTU, αλλα πολυ πιο κατω, αναλογο νουμερακι με το 3250/24000ή 27000 που γραφει. Η αποδοση σε ενα ινβερτερ κλιματιστικο δεν αλλαζει ιδιαιτερα αναλογα με το ποσο ψηλα ή χαμηλα δουλευει, αλλα με τον σχεδιασμο του και την ποιοτητα των μερων του.

Βλεπω ενα αλλο τωρα, 24αρι στα 610 ευρω, που λεει καταναλωση 2300W για 24000BTU και δινει αποδοση θερμανσης Α+.

post-83099-0-92913300-1487276464_thumb.png

Πως λοιπον εχει Α++ στην θερμανση αυτο του θεματος, οταν θελει (και μετρημενα και συμφωνα με τους ιδιους αφου το γραφει πανω) 3200W;

Δημοσ.

Μου κανει εντυπωση παντως που εχουμε φτασει 15 σελιδες και 212 ποστς και μολις 2-3 ατομα ειναι αυτα που εχουν αναφερει τα "θεματα" μικρα η μεγαλα που εχει το προιον και δινουν την πληροφορηση περι αυτων. Λες και οι υπολοιποι ακομα δεν το εχουν τοποθετησει αν και πολλοι ειναι αυτοι που εχουν αναφερει οτι το εκαναν, σχεδον ενα μηνα μετα την αγορα.

Πηγα χθες και το ειδα, πραγματι εχει προβλημα ο προγραμματισμος απο την εφαρμογη ο οποιος δεν δουλευει! Και απο θορυβο δεν τα παει τοσο καλα η εσωτερικη μοναδα. Με τιποτα δεν μπορει να χαρακτηριστει ήσυχο. Πολυ δυνατες οι σκαλες του fan και δυστυχως το κομματι τουλαχιστον (24αρι) του φιλου που ειδα, συντονιζει λογω προφανως παρακεντρου βαρους απο την φτερωτη -  ακουμπωντας πανω στην μοναδα το χερι υπαρχει αισθητο, εντονο για aircondition, vibration. To οποιο και ηχητικα ειναι παρον, ενα ελαφρυ βουητο σαν Β52 :P  που πεταει εξω και σχετικα μακρυα. Αναλογα την θεση που βρισκεσαι στον χωρο ειναι απο ανυπαρκτο εως να λες "τι ειναι αυτος ο θορυβος;" και να ψαχνεις!

Θετικο, ο θορυβος της εξωτερικης μοναδας.

ΥΓ. Για την αποδοση (θα ηθελα γνωμες επιστημονικες απο οποιον εχει τροπο υπολογισμου με τυπους κλπ) :  Συγκρινοντας το εκει με ενα 9αρι παλιας μαλιστα τεχνολογιας -non-inverter -που τρωει 850 W ενω αυτο 3250W  (μετρημενα και τα δυο, σχεδον Χ4 δηλαδη), δεν ξερω πώς προκυπτει το Α++ και αν προκυπτει.

Από την αρχή του θέματος είσαι σε μια διαρκή γκρίνια. Και φίλος φίλου μου είπε, και ένα ψυγείο έκανε θόρυβο και δεν ξέρω τι άλλο.

Δηλαδή πρέπει σώνει και καλά να έχει θέματα-προβλήματα σε όλους? αν μόνο 2-3 έχουν γράψει μόνο θετικό το λες και όχι αρνητικό.. Εμένα μια χαρά είναι από θόρυβο, και η εσωτερική κ η εξωτερική μονάδα...

Ήρθε τεχνικός το τοποθέτησε και όλα καλά.. Ούτε ασχολήθηκα αν είναι 1.5 ή 2.5 το καλώδιο, ούτε πόσα μέτρα οι χαλκοσωλήνες, ούτε τίποτα. Εφόσον δουλεύουν όλα ρολόι, δεν ασχολήθηκα. Αν παρουσιάσει πρόβλημα θα πάω σ αυτόν και θα τον ενημερώσω. Είχα ένα θέμα με το wifi λόγω δικού μου λάθος που το διόρθωσα. Τώρα πόσο καίει? θα δείξει..

ΥΓ. Το χρησιμοποίησα ελάχιστα, μιας και δεν το θέλω για θέρμανση.. Έχω και καλοριφέρ και ενεργειακό τζάκι, δεν είχα κλιματιςτικο, όποτε το πήρα για το καλοκαίρι..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θες να πεις οτι το προγραμματιζεις μεσα απο την εφαρμογη να ανοιξει μονο του και να κλεισει και δουλευει ο προγραμματισμος;

Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό που λες. Θα το δοκιμάσω σήμερα και θα σου πω. 

Το έβαλα να ανοίξει σήμερα στις 10 το πρωί. Αν πάω στο γραφείο και είναι ανοιχτό, δουλεύει και θα στείλω άμεσα.

Επεξ/σία από Federacion
  • Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν όλα τέλεια, άνοιξε στην ώρα του με το timer από το σπίτι.

Mε την 1.1.5 απο το QR που εχει στο manual  δεν του δουλευει.

Ποια εκδοση εχεις και απο που την κατεβασες συμφορουμιτη;

Από την αρχή του θέματος είσαι σε μια διαρκή γκρίνια. Και φίλος φίλου μου είπε, και ένα ψυγείο έκανε θόρυβο και δεν ξέρω τι άλλο.

Δηλαδή πρέπει σώνει και καλά να έχει θέματα-προβλήματα σε όλους? αν μόνο 2-3 έχουν γράψει μόνο θετικό το λες και όχι αρνητικό.. Εμένα μια χαρά είναι από θόρυβο, και η εσωτερική κ η εξωτερική μονάδα...

Δεν εχει νοημα να ταΐζουμε τρολοποστς που ειναι χτισμενα μονο για προσωπικη επιθεση, αλλα τα λογια που μεταφερεις ως δικα μου δεν υπαρχουν στο θεμα, ειναι φανταστικες ιστοριες για σεναριο ταινιας, μην μεινει λοιπον η  διαστρέβλωσή σου χωρις απαντηση.

Το αν δεν ειχαν αλλοι τα θεματα που γραφονται θα ηταν καλο και χαιρομαι που το δικο σου λες οτι δεν κανει θορυβο. Αλλα αυτο ειναι αλλο απο την πραγματικοτητα. Τα προβληματα για τα οποια εγραψαν αλλοι μαλιστα, εγω δεν αναφερθηκα καθολου στο οτι δεν επιανε η εφαρμογη εκτος σπιτιου, το ειχαν ολοι. Το οτι το καλωδιο ειναι 1.5 και η ιδια η εταιρια με απαντηση που εχει αναρτησει αλλος παλι εδω, εγραφε οτι θελει 2.5 ειναι κατι που απο τις απαντησεις ολων προκυπτει οτι ειναι παλι για ολους. Το αν δεν ασχολουνται πολλοι και παραβλεπουν τετοια θεματα ειναι δικο τους προβλημα και οχι οσων ασχολουνται για να τους επιπληξεις.

Ήρθε τεχνικός το τοποθέτησε και όλα καλά.. Ούτε ασχολήθηκα αν είναι 1.5 ή 2.5 το καλώδιο, ούτε πόσα μέτρα οι χαλκοσωλήνες, ούτε τίποτα. Εφόσον δουλεύουν όλα ρολόι, δεν ασχολήθηκα. Αν παρουσιάσει πρόβλημα θα πάω σ αυτόν και θα τον ενημερώσω. Είχα ένα θέμα με το wifi λόγω δικού μου λάθος που το διόρθωσα. Τώρα πόσο καίει? θα δείξει..

ΥΓ. Το χρησιμοποίησα ελάχιστα, μιας και δεν το θέλω για θέρμανση.. Έχω και καλοριφέρ και ενεργειακό τζάκι, δεν είχα κλιματιςτικο, όποτε το πήρα για το καλοκαίρι..

Οσοι λοιπον ασχοληθηκαν και το θελουν/ηθελαν να το δουλεψουν δινουν  feedback και πληροφοριες με μετρησεις κλπ που ειναι η αξια των φορουμς, αλλα δεν ξερω για ποιο λογο ενοχλει αυτο το feedback καποιον που δεν ασχοληθηκε με τιποτα και δεν το θελει για θερμανση και δεν θα το δουλεψει παρα μονο το καλοκαιρι. Τωρα ειναι χειμωνας. :) Θα πρεπει ολοι να μην ασχολουνται και να παιρνουν κατι με κλειστα ματια ως οπως λεμε "γουρουνι στο σακι"; Γιατι ενοχλει αυτο; Γιατι πρεπει η δικη σου καταναλωτικη συμπεριφορα να γινει συμπεριφορα ολων;

• Moderators
Δημοσ.

Δεν δουλευει ο προγραμματισμος εννοεις στην 1.1.3 ή μιλας για την προσβαση remote εκτος δηλαδη τοπικου δικτυου; Με την 1.1.5 ειναι που δεν λειτουργει ο προγραμματισμος παντως.

Δημοσ.

Ενδιαφερει πολυ αγοραστες που μπορουν να κανουν μονοι τους εγκατασταση και συντηρηση που δεν ειναι λιγοι σε ενα φορουμ. Ολους τους αλλους σιγουρα οχι, εννοειται οτι θα πληρωσουν το 80αρι + 4χ20ή25ή30=ενα 200€ χοντρικα για να εχουν 5 χρονια εγγυησης.

Αυτο που λες για 6μετρα, δεν ισχυει, μεχρι 4m ειναι οκ με το φρεον που εχει, πανω απο εκει για καθε μετρο θελει +30gr.

Λοιπον κατι που δεν εχει αναφερθει στο θεμα, το 24αρι εχει στην εσωτερικη μοναδα για συνδεση με τα 230V του δικτυου, 3χ1.5mm2  :confused:  και χωρις φις! Οσο εχει ενα 9αρι μου. Οσο εχουν και στο 18αρι δηλαδη οπως λεει ο φιλος παραπανω αλλα χωρις φις. Και μικροτερη διατομη απο οση προτεινουν για συνδεση με την εξωτερικη μοναδα. Τα συμπερασματα δικα σας!

Αν εχει καποιος μετρητη (power meter) και το εχει βαλει το 24αρι με σουκο φις και οχι μονιμο αρα μπορει να παρεμβαλει τον μετρητη, ας μετρησει το ρευμα λειτουργιας και μεγιστο αν του ειναι ευκολο, να ξερουμε αν υπαρχει υπερβαση των αντοχων του 3χ1.5mm2 που εχουν πανω.

Δεν ειναι "η προσφορα" εγραψε. Οσο ας πουμε εδειχνε το "απο 800 μονο 400" που εγραφαν τα καταστηματα. Σιγουρα ηταν προσφορα, δεν νομιζω οτι το αμφισβητησε πουθενα.

Ενα πραγμα λιγο-πολυ σωστο εγραψε ο ανθρωπος και του την πεσατε ολοι μαζι. :)

Ποιο 24αρι εχει παραπανω απο 899; Μηπως μιλας για αλλης κατηγοριας μηχανημα; Γιατι αν ψαξει κανεις βρισκει απο 610 24αρι που κοιτουσα απο περιεργεια προχθες.

Και για να πουμε και τιποτα ουσιαστικο μιας και ξεφυγε το θεμα, σου εδωσε καποιο μαγαζι δωρεαν τοποθετηση για του θεματος στην τιμη προσφορας 898 και τα δυο μαζι που γραφεις; Για πες γιατι ενδιαφερει πολυ κοσμο πιστευω.

Επισης οσοι το εχετε εγκαταστησει το 24αρι ηδη που ειστε πολλοι, σας εβαλαν 2.5αρι καλωδιο για την εξωτερικη μοναδα οπως αναφερει ο Αμοιριδης-Σαββιδης στην απαντηση του σε προηγουμενο ποστ, ή 1.5αρι;

Φιλος μου λεει οτι δεν λειτουργει η εφαρμογη για timer on/off. Ενω συνδεεται κανονικα και λειτουργει η εφαρμογη, δουλευουν δηλαδη οι ρυθμισεις και το on/off ως τηλεχειριστήριο, ο,τι προγραμματισμο(timer) και να κανει μεσα απο αυτην δεν ξεκινα το μηχανημα, ουτε σβηνει. Δοκιμασε ακομα και το απιθανο να εχει ανοικτη την εφαρμογη και συνεχως online μεσω του wifi και με την οθονη on το κινητο την ωρα του υποτιθεμενου on ή off μηπως στελνει "live" η εφαρμογη απο το κινητο τις εντολες, χωρις επισης να γινει κατι. Ακομα, οταν δοκιμαζει να περασει στο timer ωρες μονοψηφιες τις κανει μονο του ο,τι να ναι, πχ το 03:00 του το κανει 17-18 απογευμα οταν το αποθηκευει. (ασχετα που και ωρες "απλες" που τις περναει σωστα, δεν εχουν αποτελεσμα κανενα στο μηχανημα.)

Θα επρεπε να την φτιαξουν/δοκιμασουν παντως την εφαρμογη πριν αρχισουν να πουλανε τα μηχανηματα. Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο να προγραμματισεις σωστα 5 πραγματακια. 8 μηνες βλεπω ειναι στην αγορα το μοντελο!

Mε την 1.1.5 απο το QR που εχει στο manual  δεν του δουλευει.

Ποια εκδοση εχεις και απο που την κατεβασες συμφορουμιτη;

Δεν εχει νοημα να ταΐζουμε τρολοποστς που ειναι χτισμενα μονο για προσωπικη επιθεση, αλλα τα λογια που μεταφερεις ως δικα μου δεν υπαρχουν στο θεμα, ειναι φανταστικες ιστοριες για σεναριο ταινιας, μην μεινει λοιπον η  διαστρέβλωσή σου χωρις απαντηση.

Το αν δεν ειχαν αλλοι τα θεματα που γραφονται θα ηταν καλο και χαιρομαι που το δικο σου λες οτι δεν κανει θορυβο. Αλλα αυτο ειναι αλλο απο την πραγματικοτητα. Τα προβληματα για τα οποια εγραψαν αλλοι μαλιστα, εγω δεν αναφερθηκα καθολου στο οτι δεν επιανε η εφαρμογη εκτος σπιτιου, το ειχαν ολοι. Το οτι το καλωδιο ειναι 1.5 και η ιδια η εταιρια με απαντηση που εχει αναρτησει αλλος παλι εδω, εγραφε οτι θελει 2.5 ειναι κατι που απο τις απαντησεις ολων προκυπτει οτι ειναι παλι για ολους. Το αν δεν ασχολουνται πολλοι και παραβλεπουν τετοια θεματα ειναι δικο τους προβλημα και οχι οσων ασχολουνται για να τους επιπληξεις.

Οσοι λοιπον ασχοληθηκαν και το θελουν/ηθελαν να το δουλεψουν δινουν  feedback και πληροφοριες με μετρησεις κλπ που ειναι η αξια των φορουμς, αλλα δεν ξερω για ποιο λογο ενοχλει αυτο το feedback καποιον που δεν ασχοληθηκε με τιποτα και δεν το θελει για θερμανση και δεν θα το δουλεψει παρα μονο το καλοκαιρι. Τωρα ειναι χειμωνας. :) Θα πρεπει ολοι να μην ασχολουνται και να παιρνουν κατι με κλειστα ματια ως οπως λεμε "γουρουνι στο σακι"; Γιατι ενοχλει αυτο; Γιατι πρεπει η δικη σου καταναλωτικη συμπεριφορα να γινει συμπεριφορα ολων;

Εχω την 1.1.3 σε iOs, που προφανως είναι η τελευταια στο iOs.

Φίλε μου δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Το αν ήσουν από την αρχή αρνητικός δεν το λέω μονο εγώ.. με επιβεβαιώνει και άλλος από πάνω.. ωραία δεν κανει θόρυβο το ψυγείο που είπες, χάλασε εντελώς.

Δεν θέλω να τρολλάρω, αν ήθελα θα το καταλαβαινες καλύτερα.. Οπότε ασε τις ιστορίες και τα σενάρια που λες οτι λέω.

Όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν μόνοι τους την εγκατάσταση να μην παραπονιουνται οτι δεν έχει 2.5 καλωδιο η συσκευασια, ουτε χαλκοσωληνες, αλλά και ουτε να πουν ελα μωρε, εβαλα ενα μορρις και σε 2 χρονια χαλασε. Οταν πληρώνεις για την εγκατασταση όλα αυτα τα ξέρει ο τεχνικός απο μόνος του και περιλαμβάνονται στη τιμή εγκατάστασης. 

Δεν με ενοχλεί το feedback και δεν ασχολήθηκα περετέρω γιατί πλήρωσα τεχνικό.

Ούτε με ενοχλεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Ας ασχοληθεί, ας το βαλει μόνος του, μετά όμως μην παραπονεθεί αν πιασουν φωτιά τα καλώδια, η πάθει κατι το κλιματιστικό.

Λήγω εδώ το οφτόπικ.

ΥΓ. προφανώς ούτε είμαι τεχνικός-ψυκτικός για να υποστηρίζω οτι πρεπει να σας το βάζουν αυτοί, ουτε υπερασπιστής της Μορρις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...