Προς το περιεχόμενο

Αργο access στο LAN...

kavaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδια εχω ενα δικτυακι με 2 PC με απευθειας καλωδιο..Και τα 2 εχουν ΧΡ... Το δικο μου ειναι ο σερβερ και ειναι ο 192.168.0.1 με subnet mask 255.255.255.0. Ο αλλος παω και του βαζω 192.168.0.2 με subnet mask 255.255.255.0 και gateway 192.168.0.1 και δεν μπαινει στο ιντερνετ! Αν στον 2ο βαλω να βρει αυτοματα την ΙP, δουλευει κανονικα! Γιατι???? Θα μου πειτε τι σε νοιαζει αφου δουλευει! Ναι αλλα το θεμα ειναι οτι κατι θα παιζει γιατι ο 2ος υπολογιστης μπαινει σε εμενα κανονικα να δει τα αρχεια μου σαν να καθεται μπροστα στον δικο μου, δηλαδη οι φακελοι ανοιγουν αμεσως, ενω εγω οταν παω να μπω σε αυτον, κανει 10 ωρες να ανοιξει ο καθε φακελος....Τι μπορει να φταιει? Η πλακα ειναι οτι πριν λιγο που τα εκανα ξανα απο την αρχη, για κανα λεπτο δουλευε ταχυτατα, δηλαδη εμπαινα σφαιρα στον αλλον υπολογιστη, αλλα μετα απο 1 λεπτο παλι για να ανοιξω φακελο περιμενω 500 ωρες...Τι μπορει να φταιει? H δικια μου καρτα ειναι onboard Gigabit και η καρτα του 2ου υπολογιστη ειναι PCI 100αρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το εχω παθει και εγω πολλες φoρες,και μετα απο ενα restart σε ολλα pc του δικτυου

ανοιγουν τα παντα ταχυτατα,μαλιστα τωρα τελευταια εβγαλα τις ip και τα αφησα ολα στο αυτοματο και το φαινομενο εχει περιοριστει κατα πολλυ,εμενα ειναι το server xp pro και τα αλλα 6 2000...τι να πεις...windows.

Δοκίμασε, εκτός από Gateway, να ορίσεις και ως DNS το 192.168.0.1 στον 2ο υπολογιστή.

Ακόμα, είδα πρόσφατα σε κάποιο site ένα "τρυκ" για επιτάχυνση του ανοίγματος φακέλων στο δίκτυο:

Λέει λοιπόν, πως κάθε φορά που τα XP ανοίγουν ένα φάκελο μέσω δικτύου, ελέγχουν για την ύπαρξη προγραμματισμένων εργασιών (Scheduled Tasks) στον άλλο υπολογιστή. Αν το εμποδίσουμε αυτό θα ανοίγει τους φακέλους πιο γρήγορα. Για να το κάνουμε, ανοίγουμε το Registry editor, βρίσκουμε το:

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace

και διαγράφουμε το:

{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}

Έψαχνα για κάτι άλλο στη Microsoft και τυχαία έπεσα πάνω σε αυτό:

309642 - How to Configure a Static Client for Windows XP Internet Connection Sharing που απαντά στο αρχικό ερώτημα του kavaliotis :)

Δοκίμασε' date=' εκτός από Gateway, να ορίσεις και ως DNS το 192.168.0.1 στον 2ο υπολογιστή.

Ακόμα, είδα πρόσφατα σε κάποιο site ένα "τρυκ" για επιτάχυνση του ανοίγματος φακέλων στο δίκτυο:

Λέει λοιπόν, πως κάθε φορά που τα XP ανοίγουν ένα φάκελο μέσω δικτύου, ελέγχουν για την ύπαρξη προγραμματισμένων εργασιών (Scheduled Tasks) στον άλλο υπολογιστή. Αν το εμποδίσουμε αυτό θα ανοίγει τους φακέλους πιο γρήγορα. Για να το κάνουμε, ανοίγουμε το Registry editor, βρίσκουμε το:

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace

και διαγράφουμε το:

{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}[/quote']

To τρυκ αυτό το έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό στο Pc Magazine και αυτό που κάνει είναι να μην ψάχνει για shared tasks στα pc που έχουν Xp. Πράγματι επιταχύνει κατά πολύ το άνοιγμα των φακέλων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...