Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello σε ολους.

Σε λιγο καιρο προκειται να μετακομισουμε οικογενειακως στο σπιτι των παππουδων μου το οποιο βρισκεται αρκετα μακρια απο το dslam της περιοχης μου, και τα καφαο στην περιοχη ειναι τα παλια (δεν ξερω καν ποσα ειναι και που βρισκονται, λες και δεν υπαρχουν καν), αρα vdsl δεν παιζει με την καμια (επιβεβαιωμενο και απο τον οτε στην ιστοσελιδα διαθεσιμοτητας).

Οι "ταχυτητες" που πιανουν οι γειτονες ειναι περιπου στα 10 Mbps.

Και εδω ερχομαι να ρωτησω:

Πρωτον, γινεται να βαλουμε 2 ξεχωριστες 24αρες γραμμες ιντερνετ στο σπιτι?

(καταλαβαινω σωστα πως ο λογαριασμος λογικα θα ειναι 20 €/μηνα η καθε γραμμη ιντερνετ αρα δυο γραμμες = 40 €/μηνα, η οχι?)

Δευτερον, γινεται αυτες τις δυο γραμμες να τις κανουμε bonding (οπως πχ στον καναδα που κανουνε bonding 2 γραμμες 150/50 για 300/100) ωστε να εχουμε "πραγματικη" 48αρα γραμμη?

Το bonding δεν με ενδιαφερει και τοσο, αυτο που με ενδιαφερει ειναι η φυσικη υπαρξη δυο 24αρων συνδεσεων στο σπιτι ωστε μετα να διαμοιρασω το bandwidth εγω οπως θελω (μια γραμμη-ρουτερ στους γονεις που streamaroun, μια στα παιδια για gaming, κλπ)

Θα περασω και απο καταστηματα Cosmote και Nova να ρωτησω, απλα θα ηθελα να γνωριζω αν θεωρητικα γινεται, το εχει κανει καποιος, κλπ...

Ευχαριστω!

Y.Γ: τετοια βλεπω και ζηλευω...

Δημοσ.

Γίνεται να βάλεις 2 τηλεφωνικές συνδέσεις και άρα 2 adsl, αν υπάρχουν ελεύθερα ζευγάρια στο KV.

Πρέπει να συνεννοηθείς με το ΑΚ του ΟΤΕ.

Δημοσ.

Πρωτον, γινεται να βαλουμε 2 ξεχωριστες 24αρες γραμμες ιντερνετ στο σπιτι?

(καταλαβαινω σωστα πως ο λογαριασμος λογικα θα ειναι 20 €/μηνα η καθε γραμμη ιντερνετ αρα δυο γραμμες = 40 €/μηνα, η οχι?)

Δευτερον, γινεται αυτες τις δυο γραμμες να τις κανουμε bonding (οπως πχ στον καναδα που κανουνε bonding 2 γραμμες 150/50 για 300/100) ωστε να εχουμε "πραγματικη" 48αρα γραμμη?

1. Σωστά κατάλαβες. 2 ενεργοί βρόγχοι = 2 ξεχωριστές παροχές = 2 ξεχωριστά συμβόλαια = 2 ξεχωριστά πάγια. Σε ένα ακίνητο θεωρητικά μπορείς να κάνεις όσες συνδέσεις θέλεις. Άν υπάρχουν ελεύθερα όρια στο ΒΟΧ μπορείς να κάνεις και 2η ακόμη και 3η σύνδεση.
  2. Γίνεται και αυτό με MLPPP αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος λόγος ώστε να το κάνεις.
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Sorry που δινω ζωη σε παλιο thread αλλα το κανω για να βοηθησω και αλλους που μπορει να εχουν την ιδια απορια.

Για τις 2 γραμμες που ρωτησα, στον ΟΤΕ της περιοχης μου μου ειπανε οτι δεν μπορουν να μου τις δωσουνε "λογω αδυναμιας του KV" (αυτο μου ειπανε). Μου προτειναν να περιμενω για VDSL.

Τσουπ τσουπ ο ΟΤΕ ξεκινησε να βαζει τα νεα "διφυλλα" KV στη γειτονια, και ρωτωντας τους τεχνικους εμαθα οτι θα μπορουν να δωσουν ταχυτητες VDSL σε σπιτια. Το προβλημα λυθηκε. Ελπιζω μονο οι γονεις να μην streamaroυν σε 4Κ :-D

Long story short, αν δεν γινεται να βαλετε 2 γραμμες, περιμενετε για VDSL. Κααααααποτε θα ερθει και αυτο.

Δημοσ.

Προφανώς στην περιοχή σου τώρα θα αναβαθμισθούν οι καμπίνες σε VDSL ή είσαι μακρυά από τι αστικό κέντρο, διότι αυτό παρέχεται από το 2012 σε αρκετά μέρη σε όλη την χώρα.

Επίσης, προφανώς η περιοχή σου έχει κορεσμένο τηλεφωνικό δίκτυο και δεν υπάρχει ελεύθερο ζεύγος για 2η σύνδεση, διότι στην πλειοψηφία της χώρας, μια χαρά μπορεί να έχει κανείς όσες γραμμές θέλει, όπως ανέφεραν και οι άλλοι φίλοι.

Και υπάρχουν αρκετά μέλη που έχουν κάνει τα παραπάνω. Φυσικά δεν παρέχεται bonding από τους εδώ παρόχους (το σταμάτησαν κάπου το 2008), αλλά δουλεύοντας ως Load Balancing όλες οι γραμμές και υπό προϋποθέσεις και ως "bonding".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...