Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Ξαφνικά σήμερα το πρωί, είπα να κάνω μια συντηρησούλα στο pc, ψάχνωντας για κανά malware και τα σχετικά. Μετά από σωρεία spam email είπα να κάνω ένα full scan με τον windows defender καθώς και antimalware. Στην πρώτη προσπάθεια το pc κόλησε (τυχαίο γεγονός υπέθεσα). Έκτοτε προσπάθησα να τρέξω μεμονωμένα τα προγράμματα. Το Malwarebyes το τελείωσε με την πρώτη, αλλά στον windows defender, ενώ σε quick scan τα καταφέρνει, με κάθε full scan ο υπολογιστής μετά από λίγη ώρα έσβηνε. Επανέλαβα άλλες 4 φορές, αλλά σε random χρονική στιγμή, ο υπολογιστής κλείνει χωρίς προειδοποίηση. Τσέκαρα  στο HWMonitor και η θερμοκρασία της CPU από τους 25-30βαθμούς, εκτοξεύεται γρήγορα στους 80-85, όπου και έχω το απότομο σβήσιμο.

Η ερώτησή μου είναι αν η θερμοκρασία και γενικότερα η συμπεριφορά του επεξεργαστή δικαιολογεί το σβήσιμο, ή να αρχίσω να ψάχνω αλλού για το πρόβλημα; memtest και checkdisk, δεν έβγαλαν σφάλματα.

Και αν είναι όντως θέμα επεξεργαστή τι κάνω; αλλάζω πάστα; να πάω σε υδρόψυξη; είναι δυνατόν με ένα απλό full antivirus scan να έχω τέτοιο θέμα; δεν μου έχει ξανασβήσει από βαρυά χρήση το pc ούτε σε παιχνίδια-βίντεο. Το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή (ένα έχει όλο και όλο το pc μαζί με του τροφοδοτικού), δουλεύει κανονικά αν και είναι μικρό.

Any thoughts;

Δημοσ.

Το 80-85 είναι πολύ. Ξεκίνα με παστούλα αρχικά.

Δημοσ.

Ωραία. Την υδρόψυξη βγάλ'την απο το μυαλό σου δεν είναι πανάκεια. Άν κάνεις σωστά την τοποθέτηση και εξακολουθήσει υψηλή θερμοκρασία γράφεις κουτί ram επεξεργαστή και budget εδώ http://www.insomnia.gr/topic/610848-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%88%CF%8D%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%85/page-79?do=findComment&comment=55424633

άν και νομίζω οτι θα είσαι εντάξει :-)

Επίσης γράψε και ποιο cooler έχεις τώρα.

Δημοσ.

Το 80-85 είναι αυξημένο στον επεξεργαστη αλλά δεν είναι λόγος για να κλείσει το pc. Στους 100+ το pc σβήνει για να μην καεί. Αυτό το 80-85 που ανέφερες πότε/που/πώς το είδες (έτρεχες κάτι με 100% cpu usage και το έβγαλε ή απλά είχες ανοιχτό τον υπολογιστή?)? Όπως και να'χει πάντως πρέπει να τσεκάρεις την ψύξη. Το pc φαίνεται καινούργιο για να θες πάστα οπότε δες αν γεμίσε σκόνες κτλ η ψύκτρα.

Δημοσ.

Σε AMD αν δεν κάνω λάθος κλείνει 80-85.

Με κανένα ανεμιστηράκι στο κουτί λογικό να σβήνει. Άρχισε να προσθέτεις σε κάθε διαθέσιμη τρύπα και πάρε κάποια καλύτερη ψύκτρα.

• Like 2
Δημοσ.

Οπως τα λεει ο Sheo, σε AMD 62 βαθμους ειναι το σημειο που μπορει να δουλευει με ασφαλεια ο επεξεργαστης, 80-85 κλεινει για να μην καει. Λογικα δεν παταει καλα η ψυκτρα σου, το ιδιο ειχα παθει κι εγω πριν κανα 2 χρονια.

Δημοσ.

80-85 μου σηκώνει όταν το έβαλα να κάνει full scan με το windows defender.

Αν πατήσω ακύρωση του σκαν, πέφτει στο 35.

Σε γρήγορο σκανάρισμα και γενικότερα σε όποια άλλη δραστηριότητα αλλά και gaming (όχι βαρύ) εδώ και κανά χρόνο δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό.

Είμαι με την μαμά ψύκτρα και το μικρό ανεμιστηράκι που έδινε λόγω και μικρού σε μέγεθος πύργου.

Να βγάλω ψύκτρα, να καθαρίσω και να αλλάξω και πάστα για σιγουριά; 

Δημοσ.

Με βάση τα λεγόμενα σου φίλε sexotik ,και αφού σε idle κατεβαίνει γρήγορα σε λογικά επίπεδα το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι αυτό: 

Σε AMD αν δεν κάνω λάθος κλείνει 80-85.

Με κανένα ανεμιστηράκι στο κουτί λογικό να σβήνει. Άρχισε να προσθέτεις σε κάθε διαθέσιμη τρύπα και πάρε κάποια καλύτερη ψύκτρα.

+1

• Like 2
Δημοσ.

80-85 μου σηκώνει όταν το έβαλα να κάνει full scan με το windows defender.

Αν πατήσω ακύρωση του σκαν, πέφτει στο 35.

Σε γρήγορο σκανάρισμα και γενικότερα σε όποια άλλη δραστηριότητα αλλά και gaming (όχι βαρύ) εδώ και κανά χρόνο δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό.

Είμαι με την μαμά ψύκτρα και το μικρό ανεμιστηράκι που έδινε λόγω και μικρού σε μέγεθος πύργου.

Να βγάλω ψύκτρα, να καθαρίσω και να αλλάξω και πάστα για σιγουριά; 

Για αρχή ναι αυτό. με προσοχή πως θα υτην βγάλεις γιατί το πθανότερο η πάστα να είναι πέτρα. Κουνάς την ψύκτρα δεξιά-αριστερά με πολύ μικρές κινήσεις. Αν τραβήψεια πότομα την ψύκτρα θα τραβήξεις κι τον επεξεργστή με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Και μια εικόνα από το εσωτερικό του κουτιού θα βοηθούσε περισσότερο.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ, αύριο πετάγομαι Πλαίσιο για πάστα-ψύκτρα και ελπίζω σε αποτελέσματα.

Όταν γίνει η αλλαγή, θα δοκιμάσω ενα φουλ σκαν ξανά να δω θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Για αρχή ναι αυτό. με προσοχή πως θα υτην βγάλεις γιατί το πθανότερο η πάστα να είναι πέτρα. Κουνάς την ψύκτρα δεξιά-αριστερά με πολύ μικρές κινήσεις. Αν τραβήψεια πότομα την ψύκτρα θα τραβήξεις κι τον επεξεργστή με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Και μια εικόνα από το εσωτερικό του κουτιού θα βοηθούσε περισσότερο.

Πολυ μεγαλη προσοχη σε αυτο που λεειο blueblood!!!! Το επαθα και αυτο αλλα ημουν τυχερος, στραβωσαν απλα καποια πινακια τα οποια και εφερα στα ισια με πολυ προσπαθεια. Οτι και να κανεις μην τραβηξεις αποτομα την ψυκτρα προς τα πανω, σιγα-σιγα/απαλα δεξια-αριστερα,ας σου παρει και 10 λεπτα που λεει ο λογος... Ριξε και καμια ματια στο youtube, λογικα θα υπαρχει καποιο βιντεο.

• Like 2
Δημοσ.

Ο επεξεργαστής δεν έχει το πλαστικό χερούλι που όταν θηλικώνει τον "ασφαλίζει";

Όταν τον είχα αλλάξει έπρεπε να το κρατάω για να τον τραβήξω από την βάση του.

Δημοσ.

Αυτό το πλαστικό χερούλι είναι της πλάκας. Εκεί την πατάνε οι περισσότεροι. Νομίζουν ότι ασφαλίζει τον επεξεργαστή αλλά η αλήθεια είναι άλλη. Δεν υπάρχει η ασφάλεια των Intel που όσο και να προσπαθείς ο επεξεργαστής δεν κουνιέται.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω οταν εβγαλα την μαμα ψυκτρα (και βγηκε και ο επεξεργαστης μαζι) το χερουλι αυτο το οποιο αναφερεις δεν ''ενιωσε μια'', ο επεξεργαστης ηταν πανω στην ψυκτρα και αυτο ουτε καν σηκωθηκε... Αρα οχι, δεν το ασφαλιζει καλα οποτε προσεξε. Μπορεις να αναψεις το pc και να βαλεις το προγραμμα το οποιο σου ανεβαζει τις θερμοκρασιες, μολις αγγιξει τους 60 βαθμους κλεισε το προγραμμα και μετα το pc, με αυτον τον τροπο θα εχει ζεσταθει λιγο η παστα με αποτελεσμα να βγει πιο ευκολα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...