Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Εχτές το βράδυ με το που έκλεισα τον υπολογιστή αυτός άνοιξε, έγινε τρεις συνεχόμενες φορές και τελικά αναγκάστηκα να κλείσω το UPS για να μην τεθεί ξανά σε λειτουργία. 1-2 ώρες πριν συμβεί το παραπάνω έγινε και το εξής, είχα το μηχάνημα ανοιχτό και το άφησα μισή ώρα γιατί είχα να κάνω κάτι άλλο το σπίτι (δεν το έβαλα σε αναστολή λειτουργίας απλά το άφησα και κλείνει μόνη της η οθόνη για εξοικονόμηση ρεύματος). Γυρνώντας διαπίστωσα οτι ο υπολογιστής δεν ανταποκρινόταν καθόλου από το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι. Πάτησα αναγκαστικά το restart από το κουτί και διαπίστωσα οτι ούτε restart έκανε από εκεί, έτσι τελικώς τον έκλεισα τελείως από το κουμπί on/off. Όταν μετά τον άνοιξα και μπήκε στα windows άνοιξαν μόνες τους οι εφαρμογές που είχα running πριν αφήσω τον υπολογιστή, δεν ξέρω πως έγινε αυτό πάντως πρώτη φορά μου συμβαίνουν αυτά, κανονικά εφόσον τον απενεργοποίησα τελείως δεν θα έπρεπε να ανοίξουν οι εφαρμογές που είχα πριν το κλείσω. Κάτι παρόμοιο με το παραπάνω μου έχει συμβεί άλλες 5-6 φορές και δεν γνωρίζω γιατί, ήταν το εξής, είχα αφήσει το μηχάνημα και επέστρεψα διαπιστώνοντας οτι δεν αποκρινόταν είτε από το mouse είτε από το πληκτρολόγιο, τότε έβγαλα και ξαναέβαλα την συσκευή που είχε πρόβλημα από το βύσμα και έτσι επανήλθε. Η διαφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση με αυτό που έγινε εχτές είναι οτι δεν υπήρξε response ούτε με αποσύνδεση/σύνδεση των εν λόγω συσκευών έτσι κατέφυγα στο on/off του μηχανήματος. Τα εν λόγω προβλήματα παρουσίαζονται μόνο όταν αφήσω το μηχάνημα ανοιχτό και αυτό τεθεί σε αδράνεια μετά κλείνοντας την οθόνη. Τι μπορεί να φταίει για όλα αυτά; Μήπως έχει πειραχτεί καμιά ρύθμιση μέσα από τα windows? Έχω windows 7 prof γνήσια. Ελπίζω να μην έχω θέμα με καμιά μητρική ή τροφοδοτικό.......
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Καλημέρα, Ελενξε βημα βημα το λειτουργικο μηπως εχεις αλλαξει κατι και μετα τις συνδέσεις και το τροφοδοτικό ειναι πολλά αυτα που εχεις γραψει για να εχεις ξεκαθαρη απαντηση.. Για παραδειγμα εαν ρυθμ ισεις ποτε να μην κλεινει το συστημα απο μονο του το ανοιξεις παιξει μια ωρα και το κλειεσεις εσυ.. μετα θα το βρεις ανοικτο και τα περειφερειακα ανταποκρινονται??? Γι αυτό δες τα, το χειρότερο σενάριο είναι από το τροφοδοτικό συνήθως και είτε το επιδιορθώνεις είτε αλλάζεις εάν γνωρίζεις. Λογισμικό είναι και το λειτουργικό σου άλλα και η rom στη μητρικά σου. Όλα αυτά σε εργοστασιακες ρυθμίσεις για να σε κατευθύνει που να ψάξεις διαφορετικά εάν γνωρίζεις και μόνο τότε ανοίγεις τροφοδοτικό και μένει τέλος η μητρική κτλ{συνδέσεις}
ksessalonikios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 μεσα σε ολα τα αλλα δοκίμασε να κανεις κι ενα cmos, σε pc φίλου που ειχε παρομοιο προβλημα κι εχοντας δοκιμασει τα παντα ήταν η λυση στο προβλημα του.
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δεν νομίζω να έχω πειράξει καμιά ρύθμιση σχετικά με αυτά. Το μόνο που έχω ορίσει εγώ είναι όταν φεύγω από το μηχάνημα και το αφήνω ανοιχτό, δηλαδή όταν βρίσκεται σε αδράνεια, να απενεργοποιείται η οθόνη για να μην καταναλώνει ρεύμα, αυτό το έχω ορίσει από τις ρυθμίσεις στην κάρτα γραφικών. Αυτές οι 5-6 φορές που περιέγραψα που δεν υπήρχε απόκριση ήταν ακριβώς όταν είχε απενεργοποιηθεί η οθόνη και γύρισα στο pc για να συνεχίσω οτι έκανα, δεν υπήρχε απόκριση είτε από mouse είτε από keyword, και εχτές δεν υπήρχε απόκριση από πουθενά, έτσι αναγκάστηκα και έκλεισα το μηχάνημα από το κουμπί και το έθεσα πάλι σε λειτουργία. Μετά από 2 ώρες που το έκλεισα κανονικά από το shutdown, ο υπολογιστής μόλις έκλεισε μετά από 1 δευτερόλεπτο άναψε πάλι, τον έκλεισα ξανά με την κανονική διεργασία όταν μπήκε στα windows και αυτός ξανατέθηκε μόνος του σε λειτουργία, μετά τον έκλεισα από το κουμπί κατευθείαν και ξαναάναψε, και τότε τον ξαναέκλεισα από το κουμπί και έσβησα και το ups για να μην ανοίξει πάλι........... Edit: Τώρα θα ξανακλείσω το μηχάνημα να δω θα γίνει τίποτα...
ZELOMOTH Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μια φορα κι εναν καιρο που μου ειχε τυχει κατι παρομοιο ειχε θεμα η μητρικη, αλλα εσυ για ξεκινημα πρεπει νομιζω να δοκιμασεις με ενα αλλο τροφοδοτικο..
FasTaker Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 To να ανοιγει μονος του φταει το switch της μητρικης πολυ απλα για να μην μπεις σε εξοδα,κατεβασε γενικο.ρελε,ασφαλεια ή απλα κλεισε το τροφοδοτικο σου. Το δευτερο της μη αποκρισης ειναι θεμα αμα μπεις σε αναστολη λειτουργιας τα windows το κανουν αυτοματα μετα απο καποιο χρονο.Το αλλαζεις απο το section power and settings του control panel.
Vaggelisioan Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Εμένα έχει τύχει που κανω κανονικά τερματισμό του υπολογιστή, και οταν τυχαίνει να πατήσω να αναψω το κλιματιστικό στο δωμάτιο για παράδειγμα, ανοίγει και ο υπολογιστής μαζι. Το έχω παρατηρήσει 3-4 φορές και οτι και αν εχω δοκιμάσει δν εχει λυθεί (αλλαγή πρίζας, αλλαγή πολλαπλού, φορματ, cmos) γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει?
Necrogeddon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Εμένα έχει τύχει που κανω κανονικά τερματισμό του υπολογιστή, και οταν τυχαίνει να πατήσω να αναψω το κλιματιστικό στο δωμάτιο για παράδειγμα, ανοίγει και ο υπολογιστής μαζι. Το έχω παρατηρήσει 3-4 φορές και οτι και αν εχω δοκιμάσει δν εχει λυθεί (αλλαγή πρίζας, αλλαγή πολλαπλού, φορματ, cmos) γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει? αλλαγη τροφοδοτικου, μπρορει να μην φτανει η να ζοριζεται και αν οχι τοτε εναν ισοσταθμιστη τασης
Vaggelisioan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 αλλαγη τροφοδοτικου, μπρορει να μην φτανει η να ζοριζεται και αν οχι τοτε εναν ισοσταθμιστη τασης Δεν νομιζω να ζοριζεται ενα tx750w της corsair με μια rx 480 και i5 2500k μαζι με 3 hdd και 1 ssd. Αν ζοριζεται αυτο καηκαμε!! Αλλα και παλι,απο τη στιγμη που εχω κανει τερματισμο του υπολογιστη,δεν νομιζω να παιζει ρολο ωστε να ζοριζεται και να ανοιγει μονο του οταν αναβω το κλιματιστικο για παραδειγμα. Να γινοταν το αντιθετο,να εκλεινε για παραδειγμα να πω ναι οκ,αλλα το να ειναι κλειστο το pc και να ανοιγει δεν νομιζω οτι ζοριζεται το τροφοδοτικο σε ενα μηχανημα το οποιο δεν ειναι καν σε λειτουργια
Necrogeddon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δεν νομιζω να ζοριζεται ενα tx750w της corsair με μια rx 480 και i5 2500k μαζι με 3 hdd και 1 ssd. Αν ζοριζεται αυτο καηκαμε!! Αλλα και παλι,απο τη στιγμη που εχω κανει τερματισμο του υπολογιστη,δεν νομιζω να παιζει ρολο ωστε να ζοριζεται και να ανοιγει μονο του οταν αναβω το κλιματιστικο για παραδειγμα. Να γινοταν το αντιθετο,να εκλεινε για παραδειγμα να πω ναι οκ,αλλα το να ειναι κλειστο το pc και να ανοιγει δεν νομιζω οτι ζοριζεται το τροφοδοτικο σε ενα μηχανημα το οποιο δεν ειναι καν σε λειτουργια Συγγνωμη, λαθος διατυπωση δικια μου. Εννοω οτι λογω καποιου ελλατωματος μπορει να μην λειτουργει σωστα. Κοιτα Site: εδω τον τυπο που εχει ολοιδιο προβλημα με σενα
Vaggelisioan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Συγγνωμη, λαθος διατυπωση δικια μου. Εννοω οτι λογω καποιου ελλατωματος μπορει να μην λειτουργει σωστα. Κοιτα Site: εδω τον τυπο που εχει ολοιδιο προβλημα με σενα Ισως θα επρεπε να παρω ενα UPS να τελειωνω με το θεμα.. Και ηδη το εχω αργησει πολυ..
JOHNATELO Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα. Αντιμετώπιζα το ίδιο θέμα στο παρελθόν. Πιστεύω η λύση στο πρόβλημά σου είναι να αλλάξεις τις ρυθμίσεις μέσα από τα bios για πότε θα ''ξυπνάει'' ο υπολογιστής. Δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο είναι ακριβώς αλλά πιστεύω να σε κατατόπισα κάπως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα