Προς το περιεχόμενο

usb 3.1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα προτιμούσα semi modular, επειδή δεν έχω καλώδια από προηγούμενο τροφοδοτικό, αλλά γενικά ναι, καλό είναι να μην υπάρχουν περιττά καλώδια κλπ 

όσο για την ssd, σχετικά με την χωρητικότητα, πόσα από τα 128 gb του intel 600p ας πούμε θα μπορώ να χρησιμοποιήσω (δεδομένου ότι θα τον έχω για πρώτο δίσκο με win10 μέσα)

βασικά επειδή είμαι στενά στο budget προς το παρόν σκέφτομαι να πάρω μόνο ssd ή μόνο hdd για αρχή μέχρι να μαζέψω κάνα 60 ευρώ ακόμα για να πάρω και το άλλο και μάλλον θα πάρω πρώτα ssd, να έχω και το OS μέσα.

αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν θα είμαι κομπλέ για ένα μερικούς μήνες μόνο με ssd, ας πούμε χωρητικότητας 126gb, έχοντας μόνο βασικές εφαρμογές και παιχνίδια maximum 20-25gb συνολικά

Καταρχάς μάλλον μπερδεύεις τις έννοιες full modular - semi modular. Full modular = όλα τα καλώδια αποσπώμενα. Semi modular = όλα αποσπώμενα εκτός από την τροφοδοσία της μητρικής. Και τα δύο σου παρέχουν όλα τα απαιτούμενα καλώδια.

Όσον αφορά τον ssd, απλά θα σου πώ ότι όσο ποιό γεμάτος, τόσο πιο αργός και επέλεξε εσύ ανάλογα με τη χωρητικότητα που θα αξιοποιείς.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απ' ότι είδα σε σύγκριση προϊόντων στο skroutz κλπ κατάλαβα ότι το M.2 συμφερει σε ακριβές ssd, όπου οι ταχύτητες ανάγνωσης φτανουν μεχρι και το 1000+, σε ssd των 50-100 ευρώ δεν ξέρω κατά πόσο μεγάλη διαφορά θα έχει, αν κάνω λαθος διορθώστε!

Τέλος επειδή μάλλον οι ταχύτητες είναι αρκετά αυξημένες τόσο σε M.2 όσο και σε usb3.1, μάλλον θα πάω σε μητρική 100 ευρώ και θα αγοράσω πρώτα hdd 1Tb να είμαι άνετος και οταν μαζέψω κάποιο σεβαστο πόσο θα αναβαθμίσω σε ssd m.2!

αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση καλοδεχούμενη

Δημοσ.

Λάθος μου είδα μόνο το αρχικό post. Όπως και να έχει θα πρότεινα ένα m.2 δίσκο άσχετα από τη χρήση που θα κάνεις, όπου θα έχεις τα windows. Ένας δίσκος με μεγάλα reads θα ωφελήσει πολύ στη συνολική απόκριση του συστήματος και δε χρειάζεται να ξοδευτείς πάρα πολύ. Ο intel 600p είναι στα ίδια λεφτά με ένα καλό sata ssd της ίδιας χωρητικότητας.

Τέλος Full modular τροδοφοτικό + m.2 ssd = win (αν σε ενδιαφέρει η εμφάνιση του συστήματος)

Αναφερόμουν σε Μ.2 με υψηλές ταχύτητες. Φυσικά και ένας Μ.2 σαν τον Ιντελ μιας και είναι προσιτός σε τιμή έχει θέση σε οποιοδήποτε μηχάνημα.

Δημοσ.

απ' ότι είδα σε σύγκριση προϊόντων στο skroutz κλπ κατάλαβα ότι το M.2 συμφερει σε ακριβές ssd, όπου οι ταχύτητες ανάγνωσης φτανουν μεχρι και το 1000+, σε ssd των 50-100 ευρώ δεν ξέρω κατά πόσο μεγάλη διαφορά θα έχει, αν κάνω λαθος διορθώστε!

Τέλος επειδή μάλλον οι ταχύτητες είναι αρκετά αυξημένες τόσο σε M.2 όσο και σε usb3.1, μάλλον θα πάω σε μητρική 100 ευρώ και θα αγοράσω πρώτα hdd 1Tb να είμαι άνετος και οταν μαζέψω κάποιο σεβαστο πόσο θα αναβαθμίσω σε ssd m.2!

αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση καλοδεχούμενη

Δεν θα στο συνιστούσα να έχεις σκέτο HDD χωρίς καν εναν SSD πάρε έστω εναν μικρό SSD για να εγκαταστήσεις μέσα του τα windows... ειναι τεράστια άνση σε καθημερινή χρήση...

• Like 1
Δημοσ.

Μέχρι τώρα είμαι με ένα 8χρονο λάπτοπ που κολλάει συνεχεια και οι εφαρμογες κρασαρουν συχνά για μερικα δευτερόλεπτα, οπότε δεν θα με πειράζει να είμαι για μερικούς μήνες χωρίς την ταχύτητα της ssd, θα είμαι σίγουρα καλύτερα από τώρα :P

άμα ήμουν οικονομικά σε θέση να τα πάρω όλα θα το έκανα, αλλά έτσι οπως έχουν τα πράγματα και τα 50-100 ευρώ επιπλεον είναι αρκετά, σκέψου θέλω να πάρω ολόκληρο καινούριο pc + περιφερειακά

Δημοσ.

Μην περιορίζεσαι στα 120GB πάνε σε περισσότερα. 

Επίσης καλύτερα δώσε 30€ παραπάνω και πάρε πρώτα τον SSD και μετά πάρε και τον HDD για παραπάνω χώρο.

• Like 1
Δημοσ.

σε περισσότερα θέλω να πάω, ο intel 600p 240gb σε M.2 φαίνεται πολύ καλός βασικά, απλώς το θέμα είναι ότι για hdd 1tb θα δώσω 50 ενώ για ssd 240gb θα δώσω 100+ ευρώ.
αυτό είναι λίγο δύσκολο, εφόσον έχω αποφασίσει να πάρω μητρική 100 ευρώ για να έχω τα προνόμια της M.2 και του USB 3.1 και είμαι σε οικονομική στενότητα, αλλά σαφώς η ssd θα μου κάνει τη ζωή πιο εύκολη

επίσης να ρωτήσω: βλέπω ssd Μ.2 με Πρωτόκολλο Επικοινωνίας Sata 3 ενώ άλλους με PCI express, ποιά η διαφορά?

Δημοσ.

Σου έχω δώσει link για SSD. https://www.skroutz.gr/s/9268579/Sandisk-SSD-Plus-240GB-530MB-s.html

Κοίταξε, δες το PC της υπογραφής μου που το έκανα πριν 3 βδομάδες. 

Αν δεν είσαι επαγγελματίας και η δουλειά σου δεν είναι το photo/video editing αυτός που έχω είναι αρκετός αν όχι υπεραρκετός. 

Ασχολούμαι με 3D modeling και photoshop, όχι επαγγελματικά αλλά ασχολούμαι, και αυτός που έχω είναι ικανοποιητικά καλός και δεν έχω ούτε m2 ούτε 3.1. Η γνώμη μου για τους m2 είναι πως είναι για αυτούς που δουλεύουν πάνω σε προγράμματα και multitasking. Δεν είναι για έναν απλό gamer ή κάποιον που θα ανοίξει το photoshop 1 φορά την βδομάδα για να "φτιάξει" μια εικόνα. 

Μην ενθουσιάζεσαι με τα m2, 3.1. Καλύτερα τα λεφτά που θα δώσεις για αυτά κράτα τα να πάρεις μια αξιοπρεπής κάρτα γραφικών ή επεξεργαστή.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου, ήταν κάτι που ήθελα/περίμενα να ακούσω από την αρχή να σου πω την αλήθεια.

Θα το έχω κατά νου, αλλά στην τελική ίσως δεν θα ήταν κακό να τα έχω μήπως μελλοντικά τα θελήσω, ειδικά τα 3.1 πιθανόν να φανούν αρκετά χρήσιμα, γι αυτό σκέφτομαι μήπως αξίζει να δώσω το 100αρι για μητρική ώστε να έχω μια για καιρό αλλά αξιοπρεπή και να πάρω εναν αξιολογο sata 3 ssd

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου, ήταν κάτι που ήθελα/περίμενα να ακούσω από την αρχή να σου πω την αλήθεια.

Θα το έχω κατά νου, αλλά στην τελική ίσως δεν θα ήταν κακό να τα έχω μήπως μελλοντικά τα θελήσω, ειδικά τα 3.1 πιθανόν να φανούν αρκετά χρήσιμα, γι αυτό σκέφτομαι μήπως αξίζει να δώσω το 100αρι για μητρική ώστε να έχω μια για καιρό αλλά αξιοπρεπή και να πάρω εναν αξιολογο sata 3 ssd

Σίγουρα θα σου χρειαστεί περισσότερο η κάρτα γραφικών άμα είσαι gamer.

Και ο sandisk είναι αρκετά αξιόλογος αλλιώς μετά πας σε έναν 850 evo. 

Μην πας με το σκεπτικό "πιθανόν να φανούν χρήσιμα" γιατί θα ξεφύγεις αρκετά από το budget σου. 

Δημοσ.

σε περισσότερα θέλω να πάω, ο intel 600p 240gb σε M.2 φαίνεται πολύ καλός βασικά, απλώς το θέμα είναι ότι για hdd 1tb θα δώσω 50 ενώ για ssd 240gb θα δώσω 100+ ευρώ.

αυτό είναι λίγο δύσκολο, εφόσον έχω αποφασίσει να πάρω μητρική 100 ευρώ για να έχω τα προνόμια της M.2 και του USB 3.1 και είμαι σε οικονομική στενότητα, αλλά σαφώς η ssd θα μου κάνει τη ζωή πιο εύκολη

επίσης να ρωτήσω: βλέπω ssd Μ.2 με Πρωτόκολλο Επικοινωνίας Sata 3 ενώ άλλους με PCI express, ποιά η διαφορά?

Οι Μ.2 pcie πιανουν πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά είναι και πολύ ακριβότεροι.

Δημοσ.

γενικά θέλω να καταλήξω να έχω ένα mid-range pc, χωρίς όμως να το φτιάξω κατευθείαν, θα φτιάξω πρώτα το build χωρίς graphics card και αργότερα όταν μπορώ θα κολλήσω και μια καλή graphics card
οπότε ίσως το M.2 στην τελική να μην μου χρειαστεί τόσο αφού δεν νομίζω να πάρω τόσο ακριβή ssd αφού δεν χρειάζομαι και τόσο μεγάλες ταχύτητες στην τελική

usb 3.1 όμως είναι κάτι καλό να υπάρχει στο pc μου θεωρώ

Δημοσ.

και κάτι ακόμα θέλω να ρωτήσω βασικά...το κλασσικό στικάκι θα έχει ίδιες ταχύτητες άμα το συνδέσω σε usb 2.0 και 3.0 και 3.1
ή γενικά η συγκεκριμένες θύρες προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες ανεξαρτήτως της άλλης συσκευης???

αυτό αναφέρεται και σε περίπτωση που θέλω ρεύμα από το pc από 3.1 port, χρειάζεται 3.1 cable ή είναι αυτό του φορτιστή του κινητού αρκετό για παράδειγμα?

Δημοσ.

Το κλασικό στικάκι ποιο είναι?

usb flash drive, αυτό που είναι ευρέως γνωστό και βγαίνει με χωρητικότητα από 1gb μεχρι και 64

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...