Προς το περιεχόμενο

usb 3.1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά ψάχνω να αγοράσω μια καλή μητρική και το κύριο δίλλημα μου είναι αν είναι απαραίτητο να έχω USB 3.1 ή δεν χρειάζεται.
Το πρόβλημα βασικά είναι ότι αν και το έψαξα λίγο δεν κατάλαβα τι ακριβώς παραπάνω προσφέρει το USB 3.1, οπότε όποιος γνωρίζει ας μου πει παρακαλώ!!

Επίσης πείτε μου αν κατά τη γνώμη σας αξίζει να κυνηγήσω μητρική με USB 3.1 ή το 3.0 αρκεί.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως και η διαφορά από 2.0 σε 3.0 έτσι και από 3.0 σε 3.1 οι διαφορές είναι στις ταχύτητες. 

Ποια θα είναι η χρήση του υπολογιστή? 

Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο το 3.1 

Δημοσ.

Επίσης, να ρωτήσω ομοίως το M.2 στις μητρικές που χρησιμεύει???
Γιατί το συναντάω συχνά και αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρακτικά συνδέεις ssd, όμως δεν ξέρω αν μπορείς να συνδέσεις κάτι άλλο ή αν προσφέρει μεγάλη διαφορά ταχύτητας γενικά οπότε αξίζει να έχω

Δημοσ.

Επίσης, να ρωτήσω ομοίως το M.2 στις μητρικές που χρησιμεύει???

Γιατί το συναντάω συχνά και αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρακτικά συνδέεις ssd, όμως δεν ξέρω αν μπορείς να συνδέσεις κάτι άλλο ή αν προσφέρει μεγάλη διαφορά ταχύτητας γενικά οπότε αξίζει να έχω

m.2 = έως 32 GB/s

sata3 = 6 GB/s

επίσης δε χρειάζεται καλώδια άρα πιο καθαρό κουτί και καλύτερη κυκλοφορία αέρα.

Δημοσ.

m.2 = έως 32 GB/s

sata3 = 6 GB/s

Που για την χρήση που κάνει είναι αχρείαστος.

Το αν εμποδίζεται η κυκλοφορία αέρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ποιο κουτί έχες, πόσους σκληρούς έχει κλπ. 

• Like 2
Δημοσ.

Δε μας λέει πουθενά τι χρήση κάνει. Όπως και να έχει προσωπικά θεωρώ την οικονομία χώρου που προσφέρουν οι m.2 μεγάλο πλεονέκτημα. Το compact είναι το μέλλον.

Επίσης αγόρασα πρόσφατα τον intel 600p σαν boot δίσκο και είδα τεράστια διαφορά σε σχέση με τον samsung 750 evo που είχα πριν και σε boot time αλλά και σε γενικό responsiveness. Για αυτό και αναβαθμίζω σε z270 με σκοπό να αντικαταστήσω σταδιακά όλο το storage μου με m.2. Το sata έχει πιάσει τα όρια του και δε θα εξελιχθεί άλλο. Αντίθετα σε nvme υπάρχουν πολλές προοπτικές (intel optane στον ορίζοντα κλπ). Και η Samsung αν δεν κάνω λάθος δήλωσε ότι η σειρά 850 ήταν οι τελευταίοι  της δίσκοι sata.

Δημοσ.

m.2 = έως 32 GB/s

sata3 = 6 GB/s

m.2 = έως 32 Gb/s

sata3 = 6 Gb/s

Ξέρω ότι αυτό εννοείς αλλά για τους τύπους...

Δημοσ.

Δε μας λέει πουθενά τι χρήση κάνει. Όπως και να έχει προσωπικά θεωρώ την οικονομία χώρου που προσφέρουν οι m.2 μεγάλο πλεονέκτημα. Το compact είναι το μέλλον.

Επίσης αγόρασα πρόσφατα τον intel 600p σαν boot δίσκο και είδα τεράστια διαφορά σε σχέση με τον samsung 750 evo που είχα πριν και σε boot time αλλά και σε γενικό responsiveness. Για αυτό και αναβαθμίζω σε z270 με σκοπό να αντικαταστήσω σταδιακά όλο το storage μου με m.2. Το sata έχει πιάσει τα όρια του και δε θα εξελιχθεί άλλο. Αντίθετα σε nvme υπάρχουν πολλές προοπτικές (intel optane στον ορίζοντα κλπ). Και η Samsung αν δεν κάνω λάθος δήλωσε ότι η σειρά 850 ήταν οι τελευταίοι  της δίσκοι sata.

γενικά το pc θα το χρησιμοποιώ για web browsing, μουσική, gaming, ταινίες και λίγο επεξεργασία φωτογραφίας

Να υποθεσω οτι δεν διαβασες ολο το thread?

Δημοσ.

Λάθος μου είδα μόνο το αρχικό post. Όπως και να έχει θα πρότεινα ένα m.2 δίσκο άσχετα από τη χρήση που θα κάνεις, όπου θα έχεις τα windows. Ένας δίσκος με μεγάλα reads θα ωφελήσει πολύ στη συνολική απόκριση του συστήματος και δε χρειάζεται να ξοδευτείς πάρα πολύ. Ο intel 600p είναι στα ίδια λεφτά με ένα καλό sata ssd της ίδιας χωρητικότητας.

Τέλος Full modular τροδοφοτικό + m.2 ssd = win (αν σε ενδιαφέρει η εμφάνιση του συστήματος)

Δημοσ.

Τέλος Full modular τροδοφοτικό + m.2 ssd = win (αν σε ενδιαφέρει η εμφάνιση του συστήματος)

θα προτιμούσα semi modular, επειδή δεν έχω καλώδια από προηγούμενο τροφοδοτικό, αλλά γενικά ναι, καλό είναι να μην υπάρχουν περιττά καλώδια κλπ 

όσο για την ssd, σχετικά με την χωρητικότητα, πόσα από τα 128 gb του intel 600p ας πούμε θα μπορώ να χρησιμοποιήσω (δεδομένου ότι θα τον έχω για πρώτο δίσκο με win10 μέσα)

βασικά επειδή είμαι στενά στο budget προς το παρόν σκέφτομαι να πάρω μόνο ssd ή μόνο hdd για αρχή μέχρι να μαζέψω κάνα 60 ευρώ ακόμα για να πάρω και το άλλο και μάλλον θα πάρω πρώτα ssd, να έχω και το OS μέσα.

αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν θα είμαι κομπλέ για ένα μερικούς μήνες μόνο με ssd, ας πούμε χωρητικότητας 126gb, έχοντας μόνο βασικές εφαρμογές και παιχνίδια maximum 20-25gb συνολικά

Δημοσ.

Τι πάει να πει αχρείαστος... δεν πρέπει να κρέμονται ζωές ή εκατομμύρια πίσω απο την δουλειά για να χρειάζεσαι ταχύτητα...

είπε ότι το θέλει για βίντεο και για φωτογραφίες όλα αυτά ειναι αρχεία υψηλής χωρητικότητας και συνήθως ειναι πολλά μαζεμένα... άρα ναι θέλει ταχύτητα για να τα μεταφέρεις/επεξεργάζεσαι.

Αν η ερώτηση ειναι πού θα πρέπει να εξοικονομήσω για να κάνω το φθηνότερο PC για την δουλειά που θέλω τότε ναι ειδικά αν δεν επεξεργάζεται βίντεο θα μπορούσε να μην αγοράσει m.2 φλασάκι...

αλλά απο εκει και πέρα δεν σημαίνει πως αν  μπορεί να το σηκώσει το πορτοφόλι του δεν θα ήταν καλή ιδέα να βάλει για την χρήση που προορίζεται το PC.

To USB 3.1 δεν ειναι μόνο σχεδόν διπλά ταχύτερο αλλά προσφέρει και περισσότερη ενέργεια = μπορείς να φορτίζεις/τροφοδοτήσεις κάμερες,κινητά και laptop ακόμη απο εκει πράγμα που αυξάνει την ευχαριστία του.

Αχρείαστο ειναι κάτι που θα πονέσει την τσέπη του αγοραστή για την απόκτηση του και παράλληλα η διαφορά στην εμπειρία χρήσης του θα παραμείνει ίδια προσεγγιστικά.

Δημοσ.

Τι πάει να πει αχρείαστος... δεν πρέπει να κρέμονται ζωές ή εκατομμύρια πίσω απο την δουλειά για να χρειάζεσαι ταχύτητα...

είπε ότι το θέλει για βίντεο και για φωτογραφίες όλα αυτά ειναι αρχεία υψηλής χωρητικότητας και συνήθως ειναι πολλά μαζεμένα... άρα ναι θέλει ταχύτητα για να τα μεταφέρεις/επεξεργάζεσαι.

Αν η ερώτηση ειναι πού θα πρέπει να εξοικονομήσω για να κάνω το φθηνότερο PC για την δουλειά που θέλω τότε ναι ειδικά αν δεν επεξεργάζεται βίντεο θα μπορούσε να μην αγοράσει m.2 φλασάκι...

αλλά απο εκει και πέρα δεν σημαίνει πως αν  μπορεί να το σηκώσει το πορτοφόλι του δεν θα ήταν καλή ιδέα να βάλει για την χρήση που προορίζεται το PC.

To USB 3.1 δεν ειναι μόνο σχεδόν διπλά ταχύτερο αλλά προσφέρει και περισσότερη ενέργεια = μπορείς να φορτίζεις/τροφοδοτήσεις κάμερες,κινητά και laptop ακόμη απο εκει πράγμα που αυξάνει την ευχαριστία του.

Αχρείαστο ειναι κάτι που θα πονέσει την τσέπη του αγοραστή για την απόκτηση του και παράλληλα η διαφορά στην εμπειρία χρήσης του θα παραμείνει ίδια προσεγγιστικά.

Διάβασε καλύτερα την χρήση που κάνει. Πρώτα διαβάζουμε και μετά γράφουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...