vps Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Παίδες καλημέρα ... έχω ένα συστηματάκι με M/b Asus 1366 , intel i7 980X και μνήμες 16RAM corsair 1600 σε υδρόψυξη. Είμαι μια χαρά (ssd δισκάκο + nvidia 970 τα υπόλοιπα ) ικανοποιημέμνος ...αλλα τώρα τελευταία κατι με τρώει Χρήση : απαιτητικά games , ιντερνετ , κατασκευή ιστοσελίδων , αρκετο office Λέω να πάω σε πώληση των M/b , CPU και RAM και να πάω σε Intel CPU Core i7 6800K με 2011-3 M/B η σε Intel CPU Core i7 7700K με 1151 Θα ήθελα τη γνώμη σας ..θα δω διαφορά ? Θα υπάρχει αξιόλογη προσφορά για τα παραπάνω Ευχαριστώ για το χρόνο σας !!!
Illsigvo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Θα σου προτεινα να περιμενεις και ZEN εφοσον γενικα εισαι αρκετα καλα. Μετα αποφασιζεις. Επισης το Χ99 ειναι ουσιαστικα στο τελος του, αντιθετα με το ολοκαινουριο socket ΑΜ4 της AMD το οποιο θα εχει πολυ μελλον για αναβαθμισεις. Overclock εχεις κανει στον i7 980Χ?
vps Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Θα σου προτεινα να περιμενεις και ZEN εφοσον γενικα εισαι αρκετα καλα. Μετα αποφασιζεις. Επισης το Χ99 ειναι ουσιαστικα στο τελος του, αντιθετα με το ολοκαινουριο socket ΑΜ4 της AMD το οποιο θα εχει πολυ μελλον για αναβαθμισεις. Overclock εχεις κανει στον i7 980Χ? Ναι και παίζω στα 4.00 mhz χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις σε ρεύματα
Pstathece Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Καλημέρα.Θα συμφωνήσω με τον συνφορουμητη Illsigvo.Περίμενε λίγο ακόμα να βγουν στην αγορά οι Ζen και βλέπεις από κει και πέρα τι θα κάνεις.Αν πάλι θέλεις τόσο πολύ να πας σε Intel και 1151 ή 2011 εσύ θα διαλέξεις: ο 7700k έχει καλύτερο single core performance και χαμηλότερη κατανάλωση.Ο 6800k έχει 6 πύρινες (και όχι 4) βέβαια εκείνος έχει 140w κατανάλωση και λιγότερο single core.Αναλογα τις απαιτήσεις σου θα κριθεί και ποιον θα πάρεις. 1
vps Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Καλημέρα.Θα συμφωνήσω με τον συνφορουμητη Illsigvo.Περίμενε λίγο ακόμα να βγουν στην αγορά οι Ζen και βλέπεις από κει και πέρα τι θα κάνεις.Αν πάλι θέλεις τόσο πολύ να πας σε Intel και 1151 ή 2011 εσύ θα διαλέξεις: ο 7700k έχει καλύτερο single core performance και χαμηλότερη κατανάλωση.Ο 6800k έχει 6 πύρινες (και όχι 4) βέβαια εκείνος έχει 140w κατανάλωση και λιγότερο single core.Αναλογα τις απαιτήσεις σου θα κριθεί και ποιον θα πάρεις. Καταρχάς ήθελα να δηλώσω από την αρχή Ιντελάκιας ... και σύμφωνα με τη χρήση αυτό που περιγράφεις σχετικά με τους επεξεργαστές είναι και το δίλλημά μου Ευχαριστώ
Fulgore Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Καταρχάς ήθελα να δηλώσω από την αρχή Ιντελάκιας ... και σύμφωνα με τη χρήση αυτό που περιγράφεις σχετικά με τους επεξεργαστές είναι και το δίλλημά μου Ευχαριστώ Απο του χρονου η απαντηση της intel στους ryzen,αρα αν κοιτας μονο σε Intel ή πας στον 6800k ή περιμενεις του χρονου τους νεους intel. Τωρα οσον αφορα το τι επεξεργαστη να παρεις,ημουν και ειμαι παντα της αποψης οτι η εννοια της αναβαθμισης ειναι οταν πας απο 4πυρηνο σε 6-8πυρηνο και πανω και οχι απο 4πυρηνο σε 4πυρηνο(i7 7700k)και ας εχει 8thread και να ειναι πυραυλος. Εχε επισης υποψη σου οτι τις μεγαλυτερες διαφορες στα παιχνιδια θα τις δεις κυριως με αλλαγη καρτας γραφικων,αφου τα περισσοτερα παιχνιδια βασιζονται περισσοτερο στην καρτα γραφικων παρα στον επεξεργαστη. 2
vps Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Απο του χρονου η απαντηση της intel στους ryzen,αρα αν κοιτας μονο σε Intel ή πας στον 6800k ή περιμενεις του χρονου τους νεους intel. Τωρα οσον αφορα το τι επεξεργαστη να παρεις,ημουν και ειμαι παντα της αποψης οτι η εννοια της αναβαθμισης ειναι οταν πας απο 4πυρηνο σε 6-8πυρηνο και πανω και οχι απο 4πυρηνο σε 4πυρηνο(i7 7700k)και ας εχει 8thread και να ειναι πυραυλος. Εχε επισης υποψη σου οτι τις μεγαλυτερες διαφορες στα παιχνιδια θα τις δεις κυριως με αλλαγη καρτας γραφικων,αφου τα περισσοτερα παιχνιδια βασιζονται περισσοτερο στην καρτα γραφικων παρα στον επεξεργαστη. Δηλαδή μία άποψη που εκφράζεται από εσένα ...εφόσον με τρώει η τσέπη μου είναι να χώσω χρήματα για αναβάθμιση της 970 σε μια της σειρας 10 Nvidia ? Να παραμείνω με τον 980X και το 1366 με sata 2 ακόμα ? ( Βάλε ότι τρέχω δίσκο SSD INTEL 480 ακόμα σε SATA 2
Pstathece Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Βασικά τι games παίζεις? Για να ξέρουμε αν θέλεις multi ή single.Επισης είσαι διατεθειμένος να κάνεις OC?
vps Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Τα περισσότερα games της origin πχ Battlefield κλπ και βέβαια παίζω με overlooking. .αφού έχω υδρόψυξη επιλογή μου οι Κ επεξεργαστές
Pstathece Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Από ότι ξέρω το bf θέλει 4-6 πύρινο CPU.Αρα εγώ σου πρωτεινω 6800k.Ομως τι Τροφοδοτικό έχεις?
Fulgore Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δηλαδή μία άποψη που εκφράζεται από εσένα ...εφόσον με τρώει η τσέπη μου είναι να χώσω χρήματα για αναβάθμιση της 970 σε μια της σειρας 10 Nvidia ? Να παραμείνω με τον 980X και το 1366 με sata 2 ακόμα ? ( Βάλε ότι τρέχω δίσκο SSD INTEL 480 ακόμα σε SATA 2 Δεν ειναι αποψη μου,ειναι γεγονος αυτο/πραγματικοτητα. 2 ειναι ουτως ή αλλως οι σημαντικοτεροι παραγοντες στο pc gaming 1)Η αναλυση της οθονης και τα hz 2)Η καρτα γραφικων. Αν παιζεις σε 1080p μπορεις να μεινεις οπως εισαι,να πας ακομα και σε i5 για φθηνοτερα(δεν ειμαι υπερ των 4πυρηνων αλλα ειναι φθηνοτερη επιλογη απο αυτους που κοιτας)και παει λεγοντας. Αν θες παντως ενα επεξεργαστη να τον κρατησεις για χρονια οπως φανταζομαι και αυτον που εχεις,και δεδομενου οτι ο 7700κ δεν απεχει πολυ χρηματικα απο τον 6800κ λογω του οτι ειναι καινουργιος στην αγορα(+το οτι δεν θεωρω προσωπικα αναβαθμιση να πας απο 4πυρηνο σε 4πυρηνο)προτεινω τον 6800κ σαν την ακριβοτερη επιλογη στα χρηματα αυτα αν θες να αγορασεις κατι τωρα.
vps Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Από ότι ξέρω το bf θέλει 4-6 πύρινο CPU.Αρα εγώ σου πρωτεινω 6800k.Ομως τι Τροφοδοτικό έχεις? Το Corsair το 850W 850HXEU και μια λεπτομέρια για την οθόνη πάιζω σε 25 DELL 2560 x 1440 Δεν ειναι αποψη μου,ειναι γεγονος αυτο/πραγματικοτητα. 2 ειναι ουτως ή αλλως οι σημαντικοτεροι παραγοντες στο pc gaming 1)Η αναλυση της οθονης και τα hz 2)Η καρτα γραφικων. Αν παιζεις σε 1080p μπορεις να μεινεις οπως εισαι,να πας ακομα και σε i5 για φθηνοτερα(δεν ειμαι υπερ των 4πυρηνων αλλα ειναι φθηνοτερη επιλογη απο αυτους που κοιτας)και παει λεγοντας. Αν θες παντως ενα επεξεργαστη να τον κρατησεις για χρονια οπως φανταζομαι και αυτον που εχεις,και δεδομενου οτι ο 7700κ δεν απεχει πολυ χρηματικα απο τον 6800κ λογω του οτι ειναι καινουργιος στην αγορα(+το οτι δεν θεωρω προσωπικα αναβαθμιση να πας απο 4πυρηνο σε 4πυρηνο)προτεινω τον 6800κ σαν την ακριβοτερη επιλογη στα χρηματα αυτα αν θες να αγορασεις κατι τωρα. οθόνη πάιζω σε 25 DELL 2560 x 1440 Πάντως η άποψη που επικρατει ( με κουβέντες φίλων εκτός φορουμ ) βάση αυτών που κάνω ...είναι να μην πάω σε 2011-3 και π.χ 6800 (χρήματα παραπάνω χωρίς ιδιαίτερο επεξεργαστικό κέρδος -Που θα δεις τους 2 πυρήνες ΄παραπάνω ? ) σε σχέση με 1151 και έναν επεξεργαστη 4.00 ή 4.20 Mhz που με την υδρόψυξη μπορεί να πάει άνετα και παραπάνω ...ΔΗΛ το αρχικό δίλλημα που είπαμε ... Ευχαριστώ
Fulgore Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 δεν θεωρω προσωπικα αναβαθμιση να πας απο 4πυρηνο σε 4πυρηνο) Νομιζω ημουν ξεκαθαρος σε αυτο που εγραψα.Ναι ο 7700κ οπως και ο προηγουμενος 6700κ ειναι οι καλυτερες επιλογες στα χρηματα τους αλλα δεν τις θεωρω προσωπικα αναβαθμισεις σε σχεση με αυτον που εχεις για να τις προτεινω. 1
vps Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Νομιζω ημουν ξεκαθαρος σε αυτο που εγραψα.Ναι ο 7700κ οπως και ο προηγουμενος 6700κ ειναι οι καλυτερες επιλογες στα χρηματα τους αλλα δεν τις θεωρω προσωπικα αναβαθμισεις σε σχεση με αυτον που εχεις για να τις προτεινω. Αγαπητε φίλε Fulgore είμαι μαζί σου και εγω σαν χρήστης που κοινούμαι με το συναίσθημα αυτό θα έλεγα που λές . Βέβαια κάποιος θα έλεγε ότι βάση αυτών που κάνουμε πολλές φορές δε χρειάζεται και η αναβάθμιση ή η τρέλα που έχουμε . Πολλά πράγματα δε όπως έλεγε και ένας φίλος από την εποχή των 386 και 486 τα καθορίζουν τα παιχνίδια ( πχ μια νορμαλ χρήση ιντερνετ κ λ.π δεν την κάνεις και με πλατφόρμα 775 ακόμα και παιχνιδάκι πάιζεις ή μήπως καταλαβαίνεις τη διαφορα των 90 από τα 100 fps) Και έρχομαι στο προσωπικό άραγε δεν είναι μια αναβάθμιση από αυτά που έχω (εφόσον φύγουν σε μια ικανοποιητική πώληση) σε ένα σύστημα που θα έχει πραγματικό sata3 και Μ2 Λες να πέσω τόσο χαμηλα πχ στο battlefield 1 που πάιζω αν θα πάιξω αντι με τον 980 X των 6 πυρήνων με τον 7700Κ στα 4.5 π.χ Αυτά σαν κάποιες σκέψεις
Kostas.karras Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Εγω προσωπικα θα περιμενα τους καινουργιους της ιντελ , θα εκανα λιγη υπομονη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα