nickolas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Παίδες μιλάμε για ασυμβατότητα με κάτι που βγήκε αρκετά χρόνια μετά την παραγωγή του Laptop. ...και βέβαια για αναβάθμιση που δεν την αγοράζει κανείς από την Apple. Οπότε δεν μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά βέβαια θα ήταν τέλειο αν η Apple έδινε μια λύση (αν μπορούσε). Πιθανώς και άλλοι κατασκευαστές θα μπορούσαν να κάνουν με firmware τον SSD SATA 2 για να λειτουργεί απροβλημάτιστα... αλλά δεν το έκαναν.
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Οχι, σε αρκετες περιπτωσεις δεν "μιλάμε για ασυμβατότητα με κάτι που βγήκε αρκετά χρόνια μετά" ξαναδιαβασε τι εχω γραψει -> π.χ. τα 2010 μοντελα, πουλιοντουσαν κανονικοτατα, μεχρι και 2011.http://www.storagesearch.com/chartingtheriseofssds.htmlhttps://en.wikipedia.org/wiki/Solid-state_driveΕταιρια εντος του χωρου, και να μην τα γνωριζει? Απλως δεν ενδιαφερθηκαν για τους αγοραστες! Το αν η OCZ η οποιαδηποτε αλλη εταιρεια, θελησε να προσφερει καποια λυση ειναι πρακτικα (και)μια προσπαθεια της: να φανει το προιον 'ελκυστικοτερο' -κ' να ικανοποιησουν τους αγοραστες τους
atheatos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Οχι, σε αρκετες περιπτωσεις δεν "μιλάμε για ασυμβατότητα με κάτι που βγήκε αρκετά χρόνια μετά" ξαναδιαβασε τι εχω γραψει -> π.χ. τα 2010 μοντελα, πουλιοντουσαν κανονικοτατα, μεχρι και 2011.http://www.storagesearch.com/chartingtheriseofssds.htmlhttps://en.wikipedia.org/wiki/Solid-state_drive Εταιρια εντος του χωρου, και να μην τα γνωριζει? Απλως δεν ενδιαφερθηκαν για τους αγοραστες! Φίλε μου ακόμα και τώρα οι ssd που έχει η Apple ,είναι ασύμβατοι με αυτούς που κυκλοφορούν στο εμπόριο....Αν ασχολιόταν με τους συμβατικούς σκληρούς θα έβγαζε ssd κολλημένους στη μητρική? Παίρνεις ένα κουτί σφραγισμένο με ένα μήλαρακι από έξω και αυτό είναι όλο. Εταιρεία του χώρου και βάζει ασύμβατους σκληρούς με κορυφαίες επιδόσεις. Δεν την δικαιολογώ αλλά δεν θυμάμαι πότε να έβγαλε κάτι χωρίς να το πατροναρει. Τώρα ότι θα έπρεπε να έχει καλύτερο ελγχο ποιότητας προϊόντων και να διορθώνει τα προβλήματα τους είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι εταιρείες. Στην περίπτωση μας ακολούθησε ένα συγκεκριμένο chipset που δεν συνεργαζόταν καλά με ssd σκληρούς που η ίδια ποτέ δεν έβγαλε. Πες μου ένα μηχάνημα της Apple που έχει έναν κανονικό Sata ssd σκληρό 2.5'. Δεν ξέρω αν αποφασίσε να φτιάξει έτσι τους ssd σκληρούς της , μετά τα προβλήματα του θέματος , αλλά να λέμε ότι δεν γνώριζε τι υπάρχει στο χώρο είναι τουλάχιστον αστείο... Δεν ενδιαφέρονται για τους αγοραστές που θα ξηλώσουν τον σκληρό τους με 3rd party ή μπορεί να ενδιαφέρονται τόσο πολύ που αποφάσισαν να μην το επιτρέψουν να βάζεις χέρι στο σκληρό και να τελειώνουν τα προβλήματα (που μάλιστα έχουν φτάσει σε σημείο διατριβής ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα). Η ιστορία θα δείξει...
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μα ακριβως αυτο (υπ)εννοησα: επειδη θα ηταν πολυ δυσκολο να δεχθουμε οτι δεν παρακολουθει τι συμβαινει,η εξηγηση τοτε μετακυλιεται στο = οτι δεν την ενδιαφερει τι συμβαινει μετα* στον αγοραστη του προιοντος της.. *οπου το "μετα" δυστυχως ναι μπορει να ειναι και μια χαρα ταυτοχρονο, αν σου κληρωσει να ειναι Applατυχος
atheatos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μα ακριβως αυτο (υπ)εννοησα: επειδη θα ηταν πολυ δυσκολο να δεχθουμε οτι δεν παρακολουθει τι συμβαινει, η εξηγηση τοτε μετακυλιεται στο = οτι δεν την ενδιαφερει τι συμβαινει μετα στον αγοραστη του προιοντος της.. Όπως έγραψα η ιστορία θα δείξει...
kriosgr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Όπως έγραψα η ιστορία θα δείξει... Τι άλλο περιμένεις να σου δείξει; Ένα κομπιούτερ 8 προς 9 ετών που δουλεύει κανονικά ακόμα και σήμερα δεν είναι αρκετό; Περιμένεις να το βγάλει η αρχαιολογική σκαπάνη μετά από αιώνες για να βγάλεις συμπέρασμα;
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 (Σε προσωπικο επιπεδο μου) το ειχε δειξει αρκετες φορες και χρονια πισω,π.χ. οταν παλευαμε να βαλουμε καρτες γραφικων σε Mac, ωραιες εποχες http://themacelite.wikidot.com/startΚι ακομη πιο παλια, μην γραψουμε βιβλιο! Δεν χρειαζεται να...χιλιοκαουμε,καλως ή κακως (μαθαμε πια πως) ειναι αυτο που ειναι -και οχι εκεινο, πουπροσπαθησε αλλοτε 'μαρκετιστικα' να μας πεισει.. Δεν ειναι το μεγαλυτεροεγκλημα, αγορα ειναι, οπου τελικως [και] καπως ετσι, ω <μεγαλουργεις>
atheatos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 μιας και το εφερε το θέμα θα γραψω κατι για να γελάσουμε. Επειδή τα usb και hdmi σε καποια macbook pro ξεκούμπωναν με μια πτωση, αποφασισε να τα καταργήσει στο καινούργιο.... αχαχαχα Πονάει κεφάλι , κόβει κεφάλι
haHa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Φίλε μου ακόμα και τώρα οι ssd που έχει η Apple ,είναι ασύμβατοι με αυτούς που κυκλοφορούν στο εμπόριο....Αν ασχολιόταν με τους συμβατικούς σκληρούς θα έβγαζε ssd κολλημένους στη μητρική? Παίρνεις ένα κουτί σφραγισμένο με ένα μήλαρακι από έξω και αυτό είναι όλο. Εταιρεία του χώρου και βάζει ασύμβατους σκληρούς με κορυφαίες επιδόσεις. Δεν την δικαιολογώ αλλά δεν θυμάμαι πότε να έβγαλε κάτι χωρίς να το πατροναρει. Τώρα ότι θα έπρεπε να έχει καλύτερο ελγχο ποιότητας προϊόντων και να διορθώνει τα προβλήματα τους είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι εταιρείες. Στην περίπτωση μας ακολούθησε ένα συγκεκριμένο chipset που δεν συνεργαζόταν καλά με ssd σκληρούς που η ίδια ποτέ δεν έβγαλε. Πες μου ένα μηχάνημα της Apple που έχει έναν κανονικό Sata ssd σκληρό 2.5'... Μέχρι το 2012, τα laptop της Apple εβγαιναν με επιλογη για κανονικό Sata ssd σκληρό 2.5". http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i7-2.9-13-mid-2012-unibody-usb3-specs.html By custom configuration, this model could be equipped with a 1 TB Serial ATA hard drive for an additional US$100. It also can be configured with a 128 GB, 256 GB, or 512 GB SSD for an additional US$100, US$400, or US$900, respectively. Εβγαιναν δηλαδη με συμβατικους ssd δισκους. Μάλιστα, το φθηνο μοντελο 13" non-retina εβγαινε μεχρι το 2016(το πουλαγε κανονικα η apple) με επιλογη για κανονικό, συμβατικο Sata ssd σκληρό 2.5". http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i5-2.5-13-mid-2012-unibody-usb3-specs.html Discontinued Date: October 27, 2016 By custom configuration, this model can be equipped with a 750 GB Serial ATA hard drive for an additional US$100. It also can be configured with a 128 GB, 256 GB, or 512 GB SSD
atheatos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Έχεις δίκιο γ Μέχρι το 2012, τα laptop της Apple εβγαιναν με επιλογη για κανονικό Sata ssd σκληρό 2.5". http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i7-2.9-13-mid-2012-unibody-usb3-specs.html Εβγαιναν δηλαδη με συμβατικους ssd δισκους. Μάλιστα, το φθηνο μοντελο 13" non-retina εβγαινε μεχρι το 2016(το πουλαγε κανονικα η apple) με επιλογη για κανονικό, συμβατικο Sata ssd σκληρό 2.5". http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i5-2.5-13-mid-2012-unibody-usb3-specs.html Έχεις δίκιο για τα BTO αλλά δεν θυμάμαι σε πιο μοντέλο είχε Sata 2 με Sata 3 ssd....γιατί "έως το 2012"σημαίνει και από το 2008... Δεν νομίζω να έδινε τέτοια επιλογή στα Sata 2 μοντέλα της. Ssd έβαζε μόνο από το 2010 και μετά,με τα Sata 3 motherboards.
haHa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Έχεις δίκιο γ Έχεις δίκιο για τα BTO αλλά δεν θυμάμαι σε πιο μοντέλο είχε Sata 2 με Sata 3 ssd....γιατί "έως το 2012"σημαίνει και από το 2008... Δεν νομίζω να έδινε τέτοια επιλογή στα Sata 2 μοντέλα της. Ssd έβαζε μόνο από το 2010 και μετά,με τα Sata 3 motherboards. Το σχολιο αφορουσε για το οτι πραγματι η apple εβαζε κανονικους, συμβατικους Sata ssd σκληρους 2.5". Επισης, ssd εβαζε σιγουρα και το 2009, πχ: Apple MacBook Pro "Core 2 Duo" 2.26 13" Mid-2009 13" - MB990LL/A με nVidia 9400(sata 2 motherboard νομιζω) και επιλογή για SSD: By custom configuration, this model also could be configured with a 250 GB, 320 GB, or 500 GB Serial ATA hard drive for an additional US$50, US$100, or US$200, respectively. It also could be configured with a 128 GB SSD or 256 GB SSD for an additional US$400 or US$850, respectively.
atheatos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Το σχολιο αφορουσε για το οτι πραγματι η apple εβαζε κανονικους, συμβατικους Sata ssd σκληρους 2.5". Επισης, ssd εβαζε σιγουρα και το 2009, πχ: Apple MacBook Pro "Core 2 Duo" 2.26 13" Mid-2009 13" - MB990LL/A με nVidia 9400(sata 2 motherboard νομιζω) και επιλογή για SSD: Οκ , έχεις δίκιο.
Chris0821 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Έχω το MacBook Unibody Late 2009 με τον ίδιο Nvidia MCP79 SATA II controller. Τοποθέτησα πέρυσι τον Crucial MX200 στη θέση του σκληρού και τώρα βλέπω negotiated speed 3GB/s και μετρημένες ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης πάνω από 200 MB/s. Ασχέτως με τους αριθμούς το μηχάνημα πετάει και δουλεύω άνετα Adobe και και iMovie.Και όντως υπάρχει διαφορά από SSD συνδεμένος σε SATA I. Ο συγκεκριμένος SSD φοράει τον Marvell 88SS9189 controller ο οποίος και "φταίει" για το ότι συνεργάζεται με το Nvidia MCP79. Εάν δεν βρεις τον Crucial δοκίμασε με SK Hynix Canvas SL301 τον έχω δοκιμάσει με επιτυχία 19/20 φορές να δουλεύει στα 3GB/s. Ελπίζω να βοήθησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα