Zus Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Στήσαμε ένα σύστημα από το e-shop με έναν φίλο μου. (Asrock H-170 Pro4s, i5 6500, Supernova EVGA 750) και κατόπιν αγοράσαμε μία Sapphire Nitro RX 480 από Amazon Γαλλίας (στη γνωστή προσφορά) Το πρόβλημα είναι ότι εξαρχής η GPU δεν δίνει σήμα στην οθόνη, ενώ, αφού χρησιμοποίησα την onboard και εγκατέστησα Crimson Software, μου εμφανίζει ότι το σύστημα δεν έχει εγκατεστημένο AMD Hardware. Έχω συνδέσει την κάρτα και στις δύο PCI θύρες, με 6πινο από 6πινο και η κάρτα ανάβει κανονικά, το logo της Sapphire φωτίζεται. ενώ και τα ανεμιστηράκια φαίνονται να λειτουργούν κανονικά. Έχω ενεργοποιήσει την PCI express από bios. Τι σκατά μπορεί να φταίει? Πήρα την κάρτα να την δοκιμάσω στο δικό μου μηχάνημα, αλλά επειδή αυτό θα γίνει αύριο, έλεγα μήπως είχαμε καμία ιδέα για να γλυτώσω τα βάλε - βγάλε της κάρτας.
Sheogorath Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Απο ότι φαίνεται ήρθε DOA. Κάνε την δοκιμή και μιλάς με amazon. Έχουν καλό support συνεπώς μην αγχώνεστε. 2
ZELOMOTH Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Παντως επρεπε πρωτα να βαλεις την καρτα πανω και μετα να κανεις εγκατασταση το απαιτουμενο λογισμικο. Κανε απεγκατασταση τα amd κτλ με την on board που λειτουργει, μετα κλεισε το, κανε ενα bios default και ξανα βαλε την πανω. Μια φορα βαλε την κατευθειαν να δεις αν παιξει και αν δεν παιξει, την 2η κανε παλι default και βαλε pci-e στο bios για την καρτα και ξανα τοποθετησε την.. Αυτο που λες 6πινο με 6πινο τι εννοεις?
Zus Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Παντως επρεπε πρωτα να βαλεις την καρτα πανω και μετα να κανεις εγκατασταση το απαιτουμενο λογισμικο. Κανε απεγκατασταση τα amd κτλ με την on board που λειτουργει, μετα κλεισε το, κανε ενα bios default και ξανα βαλε την πανω. Μια φορα βαλε την κατευθειαν να δεις αν παιξει και αν δεν παιξει, την 2η κανε παλι default και βαλε pci-e στο bios για την καρτα και ξανα τοποθετησε την.. Αυτο που λες 6πινο με 6πινο τι εννοεις? Πρώτα έβαλα την κάρτα πάνω και αφού είδα και απόειδα ότι δεν έδινε σήμα μέσω DVI στην οθόνη, κούμπωσα στην onboard για να μπορεί ο άνθρωπος να δουλεύει τουλάχιστον. Κατόπιν εγκατέστησα Windows 10 και αφού πάλι δεν την έβλεπε το σύστημα, έβγαλα μπαταρία από τη mobo για να κάνει reset το bios και ξαναδοκίμασα, αλλά τζίφος. Τέλος, για να αποκλείσω την πιθανότητα να είναι ελλατωματικό το DVI της οθόνης, κατέβασα crimson software και μου πετάει μήνυμα ότι δεν βρίσκει AMD Hardware εγκατεστημένο για να κατεβάσει drivers. To bios by default έχει σεταρισμένο το PCI Express priority έναντι της onboard. Για το εξάπινο, εννοώ το καλώδιο τροφοδοσίας, μιας και η συγκεκριμένη κάρτα δεν έρχεται με καλώδιο τροφοδοσίας στη συσκευασία και προσθέσαμε ένα από τα spare του τροφοδοτικού. Επειδή είναι γνωστό θέμα, δεν ήθελα κάποιος να χάσει το χρόνο του να ρωτάει για αυτό.
ZELOMOTH Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Απλα αυτο το 6πινο απο 6πινο διαβαζεται καπως περιεργα γι αυτο ρωταω.. Πριν κανεις οτιδηποτε δοκιμασε την καρτα και σε ενα αλλο pc αν μπορεις και αν κι εκει κανει τα ιδια τοτε οκ παει για αλλαγη. Αν τυχον παιξει αλλου ομως τοτε κοιτα τροφοδοτικο και να βρεις μια αλλη καρτα γραφικων να βαλεις στο συστημα για να σιγουρεψεις οτι ολα οκ και με την μητρικη..
gtaddict Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Just a longshot αλλα δε χάνεις τίποτα. Από το lurking μου στο pcmr subreddit έτυχε να έχω διαβάσει 2 παιδιά που είχαν αντίστοιχο θέμα. Ο ένας βρήκε ότι η κάρτα είχε ένα αυτοκόλλητο στην pci θύρα της (καταλαβες; στα χρυσα κάτω κατω) και ο άλλος έπρεπε να ενεργοποιήσει uefi boot (weird). A! Ένας άλλος το έφτιαξε με update bios
Zus Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Αυτοκόλλητο δεν υπάρχει, το είχα ελέγξει την πρώτη φορά που δεν δούλεψε. Αυτό με το UEFI boot δεν το καταλαβαίνω, αλλά δεν χάνουμε και τίποτα. Δοκίμασα να φλασάρω το bios απευθείας, μέσω Web, αλλά μετά κόλλησε και δεν είχα άλλο χρόνο να το φλασάρω manually. Θα τη δοκιμάσω σήμερα στο δικό μου σύστημα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποσυνδέσω εντελώς τη δική μου, σωστά? (και είναι και βαγόνι γμω την τρέλα μου, δεν μπαινοβγαίνει εύκολα) Ή υπάρχει πιο απλός τρόπος? Να καρφώσω ας πούμε την 480 σε άλλη PCI θύρα και να χρησιμοποιήσω την τροφοδοσία της δικής μου 390 χωρίς να την ξεκουμπώσω από το PCI slot της?
ZELOMOTH Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Αυτοκόλλητο δεν υπάρχει, το είχα ελέγξει την πρώτη φορά που δεν δούλεψε. Αυτό με το UEFI boot δεν το καταλαβαίνω, αλλά δεν χάνουμε και τίποτα. Δοκίμασα να φλασάρω το bios απευθείας, μέσω Web, αλλά μετά κόλλησε και δεν είχα άλλο χρόνο να το φλασάρω manually. Θα τη δοκιμάσω σήμερα στο δικό μου σύστημα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποσυνδέσω εντελώς τη δική μου, σωστά? (και είναι και βαγόνι γμω την τρέλα μου, δεν μπαινοβγαίνει εύκολα) Ή υπάρχει πιο απλός τρόπος? Να καρφώσω ας πούμε την 480 σε άλλη PCI θύρα και να χρησιμοποιήσω την τροφοδοσία της δικής μου 390 χωρίς να την ξεκουμπώσω από το PCI slot της? Μπα οχι φιλε μου να την βγαλεις την δικια σου εντελως και να βαλεις την αλλη πανω. Μολις δεις οτι αναψει η οθονη και ολα οκ, σβησε το κατευθειαν για να μην την δουν καν τα windows και σου κανει κανα μπερδεμα με την δικια σου με αλλους οδηγους κτλ. Εκτος κι αν θες να δεις και πως συμπεριφερεται με φορτωμενα windows.. 2
pirmen56 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Να σιγουρευτείς ότι η κάρτα κουμπώνει καλά πάνω στη θύρα pci-express(συμβαίνει αυτό σε πολλά κουτιά). Μην τη βιδώσεις αρχικά, γιατί με το βίδωμα μπορεί να φεύγει από τη σωστή θέση. Αν η κάρτα ήταν τελείως νεκρή το πιθανότερο είναι να το έπιανε ο ποιοτικός έλεγχος του κατασκευαστή. Και τα γνωστά περί πλήρης απεγκατάστασης παλαιότερων οδηγών με DDU uninstaller.
SouLSLayeR Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μπορεί να είναι λίγο brainfart/offtopic, αλλά 8πινο δεν έχει? Επίσης άλλη έξοδο δοκιμάσατε?
ddoottaa Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Στήσαμε ένα σύστημα από το e-shop με έναν φίλο μου. (Asrock H-170 Pro4s, i5 6500, Supernova EVGA 750) και κατόπιν αγοράσαμε μία Sapphire Nitro RX 480 από Amazon Γαλλίας (στη γνωστή προσφορά) Το πρόβλημα είναι ότι εξαρχής η GPU δεν δίνει σήμα στην οθόνη, ενώ, αφού χρησιμοποίησα την onboard και εγκατέστησα Crimson Software, μου εμφανίζει ότι το σύστημα δεν έχει εγκατεστημένο AMD Hardware. Έχω συνδέσει την κάρτα και στις δύο PCI θύρες, με 6πινο από 6πινο και η κάρτα ανάβει κανονικά, το logo της Sapphire φωτίζεται. ενώ και τα ανεμιστηράκια φαίνονται να λειτουργούν κανονικά. Έχω ενεργοποιήσει την PCI express από bios. Τι σκατά μπορεί να φταίει? Πήρα την κάρτα να την δοκιμάσω στο δικό μου μηχάνημα, αλλά επειδή αυτό θα γίνει αύριο, έλεγα μήπως είχαμε καμία ιδέα για να γλυτώσω τα βάλε - βγάλε της κάρτας. Γεια σου φιλε,είχα παρόμοιο πρόβλημα με την rx470(άναβε κανονικά τα φανς γυρνούσαν αλλά δεν έδινε σήμα στην οθόνη,όλα αυτά μόλις την έβαλα).Έκανα τα περισσότερα απ όσα είπαν και τα παιδιά αλλά τπτ δεν δούλεψε.Τελικά άλλαξα μεριά το hdmi καλώδιο(οθόνη-pc) και δούλεψε!!!(με φάνηκε παράξενο αλλά δούλευε μόνο απο την μια συγκεκριμένη μεριά)Μετά την εγκατάσταση των drivers όλα κανονικά.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Ξεκινά με ένα clear cmos 1
Vaggelisioan Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Ειχα το ίδιο πρόβλημα πριν ενα μηνα σχεδόν με την rx480 8gb. Εκανα ενα update στο bios, και βρήκα μία ρύθμιση στο bios που λέγεται pci priority και το αλλαξα σε legacy. (Προσοχή, δεν λεω την επιλογή που επιλέγεις ανάμεσα σε priority για την on board gpu.) Η ρύθμιση που σου λεω εχει στις επιλογές της την επιλογή legacy. Επέλεξε την αφού κάνεις και bios update και καλό θα ήταν να την συνδέσεις πρώτα με dvi κ όχι hdmi. Μπες κ στο προφίλ μου να δεις το θέμα που ειχα ανοίξει και εγω γτ είμαι απο κινητό κ δεν μπορώ να στείλω link
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα