hyperspaced Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Αν έχεις τη βιβλιοθήκη με τις τσόντες ταινίες στο δίσκο, αν είσαι και λίγο μαζώχτρας, τα 10ΤΒ τα θες νεράκι.... 9
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Και τις σειρές... 7
Heybro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 20tb και ξεκίνησα να αντικαθιστώ με x265 και γλίτωσα 1tb με μερικές μεγάλες σειρές. Τα 20tb είναι σε βάθος 10ετιας. Τώρα αν χτυπησει κανένας θα είναι κρίμα αλλά τι να κάνεις.
AlexKane Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Και τις σειρές... AVI? 20tb και ξεκίνησα να αντικαθιστώ με x265 και γλίτωσα 1tb με μερικές μεγάλες σειρές. Τα 20tb είναι σε βάθος 10ετιας. Τώρα αν χτυπησει κανένας θα είναι κρίμα αλλά τι να κάνεις. FreeNAS, *BSD, zfs; Με parity χάνεις μόνο 1 δίσκο σε ολόκληρο το zpool. Εάν χτυπήσει κάποιος, τον αντικαθιστάς δίχως απώλεια δεδομένων με το μειονέκτημα ολιγόωρης αναμονής για resilvering της συστοιχίας. Τέλος, με zfs δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα που οφείλονται σε bit rot και data corruption. 4
panosveto12 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δεν είναι μόνο οι HDD γενικά περνάμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση και ο κόσμος δεν αγοράζει όπως παλιά . Θα δούμε πολλές εταιρίες να κλίνουν η να συρρικνώνονται στο μέλλον
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 AVI? Αν βγαίνει 5GB το κάθε 1080p episode φεύγουν τα ΤΒ πανεύκολα...
Black Demis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Πλέον αγορά pc έχεις στενέψει άσχημα... Όλοι τα σκάνε για κινητά γιατί είναι της μόδας και το χειρότερο μοναδική τους χρήση (πέρα από τηλέφωνο) είναι Facebook, Instagram, selfies
Heybro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 AVI? FreeNAS, *BSD, zfs; Με parity χάνεις μόνο 1 δίσκο σε ολόκληρο το zpool. Εάν χτυπήσει κάποιος, τον αντικαθιστάς δίχως απώλεια δεδομένων με το μειονέκτημα ολιγόωρης αναμονής για resilvering της συστοιχίας. Τέλος, με zfs δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα που οφείλονται σε bit rot και data corruption. Δεν κατάλαβα και πολλά από όσα γράφεις. Εξωτερικοί είναι οι δίσκοι όλοι πάνω σε ένα hubaki όταν θέλω να δω κάτι τον ανοίγω και βλέπω. Δεν δουλεύουν συνέχεια οπότε πιστεύω ο κίνδυνος failure είναι μικρός. Αν βγαίνει 5GB το κάθε 1080p episode φεύγουν τα ΤΒ πανεύκολα... Σε 200 ίντσες βλέπεις και θέλεις 5gb το επεισόδιο?
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Απλα αρχιζει την μεταβαση της σιγα σιγα προς τις απαιτησεις των νεων τεχνολογιων... Δηλαδη δεν ειναι δυνατον τα μεγαθηρια της αποθηκευσης να μεινουν στην απ εξω επειδη τους εκατσε στραβη και πλεον οι δισκοι ταχυτητας και αποθηκευσης(σιγα σιγα) εγιναν τσιπ μνημης.. Και ταυτοχρονως αυτοι που βγαζανε φραγκα απο μνημες καταληξαν να φτιαχνουν και δισκους... Αυτη η εξελιξη της τεχνολογιας τους ξετιναξε, και την seagate και την western digital γιατι ειχαν τα 2 μεγαλυτερα μεριδια στην αγορα των δισκων και τωρα σιγα σιγα θα πρεπει συμβιβαστουν με το οτι θα εχουν πολλους καλους(καλυτερους αυτη την στιγμη) ανταγωνιστες, samsung kingston crusial,adata,ocz,corsair, μεχρι και AMD ssd βγηκε! Αρα η΄ θα μπουν και αυτοι με τους νεους κανονες στο παιχνιδι η΄αλλιως θα ζησουμε μεγαλες αλλαγες(οι οποιες ηδη ξεκινησανε) βλεποντας την συρρικνωση τους γιατι τωρα ακομα κρατιουνται λογο του οτι δεν παιρνεις ssd 1 tb με 60-70 ευρω! Σε 4-5 χρονια ομως... H Seagate βγάζει SSD δίσκους αλλά είναι όλοι enterprise (SLC) με το αντίστοιχο κόστος.
georgetsl Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Τρεις σκληρούς της seagate που είχα. αποδημησαν εις τόπους χλοερους ακαριαια και χωρίς προειδοποίηση και χωρίς καμία τρομερή χρήση...έκτοτε ούτε καν ξαναγορασα.... Παλια ήταν μια καλή εταιρία, μετά αποφάσισε να πουλάει σκληρούς που να τα φτυνουν αιφνιδια.... 1
AlexKane Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Αν βγαίνει 5GB το κάθε 1080p episode φεύγουν τα ΤΒ πανεύκολα... Πλάκα κάνω. Ένα ποιοτικό αντίγραφο ασφαλείας σε αυτή την ανάλυση δεσμεύει αρκετό χώρο ενώ η κωδικοποίηση έχει μικρότερη σημασία. Δεν κατάλαβα και πολλά από όσα γράφεις. No problem. Μιλάω για software RAID με αυτοματοποιημένο backup, σε τοπικό file server. Εφόσον όμως χρησιμοποιείς εξωτερικούς δίσκους, δε σου κάνει. 1
keysmith Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 οι ssd πέφτουν και πέφτουν αλλά οι hdd πέφτουν περισσότερο από ότι φαίνεται ή τέλως πάντων παραμένουν συμφερώτεροι για μεγάλες χωρητικότητες. Η αλήθεια είναι πως πολύ σαβούρα κυκλοφορεί, δε δίσκους hdd και η seagate είναι πρωταθλητής και μετά σε αστοχίες ακολουθεί μάλλον WD (κατά τη γνώμη μου). Πάντως πολύ πιο αξιόπιστοι οι SSD δεν νομίζω να είναι. Διαβάζω έχουν και αυτοί θέματα στα πολλά w/r και όπως είπαμε δεν είναι και φτηνότεροι. Ισως απλά δεν τα φτύνουν ολόκληροι αλλά χαλάνε σταδιακά που είναι και αυτό σημαντικό. Οι υβριδικοί δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναπτύχθηκαν αρκετά. Νομίζω θα ήταν μια καλύτερη λύση (πχ 256ssd, 750 GB hdd ή κάτι τέτοιο). Το άλλο είναι ο "κορεσμός". Οι χωρητικότητες μεγάλωσαν το 2012-13 και πήραμε όλοι 1ΤΒ και νομίζω κάπου εκεί σταμάτησες να χρειάζεσαι μεγαλύτερους. Πήραμε και δεύτερο για distant backup να είναι στο πατρικό και μετά προσπαθήσαμε να τους γεμίσουμε αλλά με τι; Σταματήσαμε να τραβάμε και βίντεο (ο μόνος λόγος να γεμίσει ένας δίσκος). Ταινίες δεν τις κρατάμε πια και έχει ανέβει και το online streaming. Πάντως το παράπονό μου είναι η μείωση της ποιότητας τα τελευταία χρόνια. Ισως και να είναι ιδέα μου αλλά νομίζω μπορούσαν καλύτερα όχι ότι παλαιότερα οι hdd ήταν τέλειοι ή πολύ καλύτεροι. Θα έπρεπε όμως να είναι πιο ανθεκτικοί οι 2.5 ειδικά από συγκεκριμένα είδη βλαβών (χαλασμένες πλακέτες ας πούμε που είναι απαράδεκτο να χαλάνε τόσο εύκολα).
FarCry Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 κλεινει εργοστασια παραγωγης, δεν μειωνει τον ποιοτικο ελεγχο στα επιμερους κομματια για την συναρμολογηση. μη φοβαστε, δεν θα πεσει η ποιοτητα, μονο η ποσοτητα
FarCry Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Οι υβριδικοί δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναπτύχθηκαν αρκετά. Νομίζω θα ήταν μια καλύτερη λύση (πχ 256ssd, 750 GB hdd ή κάτι τέτοιο). γιατι δεν ηταν σωστη η τιμολογηση τους. https://www.skroutz.gr/s/3187352/Seagate-Laptop-Thin-SSHD-1TB.html 100 ευρω οταν με τα ιδια λεφτα παιρνεις τη μιση χωρητικοτητα σε SSD δεν αξιζει και μη κοιτας τωρα τις τιμες που ειναι υψηλες. οταν θα περασει η κριση θα επανελθουν στα πρωτερα επιπεδα σε αντιθεση με τους μαγνητικους που θα ειναι παλι στα 100 ευρω και αυτο φαινεται απο την εξελιξη της τιμης
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Σε 200 ίντσες βλέπεις και θέλεις 5gb το επεισόδιο? Τόσο συνήθως είναι πάνω κάτω με h.264 @ 1080p και DD5.1. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα