Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εδω και μερες καθομαι και διαβαζω τα θεματα τα οποια εσεις γραφετε και κατεληξα σε μια συνθεση.Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη και να μου δωσετε τα εμπειρα φωτα σας! ο Υ/Η θα αγοραστει κομματι κομματι στην διαδρομη μας προς το καλοκαιρακι και η συνθεση εχει ως εξης:

Link.png Site: CPU

Link.png Site: M/B

Link.png Site: GPU

Link.png Site: RAM

Link.png Site: PSU

Link.png Site: HDD

Link.png Site: CASE

Θα χρειαστω και μια οθονη στην οποια δεν εχω καταληξει ακομα και στο μελλον θα προστεθει και SSD.Το ποσο ειναι πανω κατω στα 1200 αλλα οσο πιο λιγα τοσο πιο καλα εννοειται  :-D 
Ευχαριστω!

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα δώσεις 1.200 ευρώ για υπολογιστή και θα βάλεις μηχανικό δίσκο πάνω;

Update, τώρα είδα ότι θα βάλεις αργότερα και SSD. Όπως και να 'χει στη θέση σου θα έπαιρνα έναν enterprise δίσκο, Hitachi ή Seagate.

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1200 αλλά όπως είπα όσο τα λιγότερο τόσο το καλύτερο

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) : Κυρίως Games απλά τώρα που τα έχω λέω να τα πετάξω ώστε να μου κρατήσει στην φθορά του χρόνου παιχνίδια τύπου Action/Adventure

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Vegas/photoshop ίσως και κανα δυο ακόμα

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.): Οθόνη στο μέλλον καλό θα ήταν να μην μπει στην σύνθεση αλλά αν υπάρχει κάποια προσφορά είναι ευχαρίστως καλοδεχούμενη

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Όχι απαραίτητα ακόμα και από εξωτερικό τύπου Amazon

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Η αγάπη μου η ίδια είναι να βάζω βίδες σε PC και τρέλα ερωτευμένος με τα Theme cases

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Windows ofc..

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού : Ισως πολύ πιθανό

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας : ίσως και αυτό αλλά σε αυτό το κομμάτι δεν θα χρειαστώ κάποια βοήθεια τον καίω μόνος μου πριν προλάβω να ενημερώσω..

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού: Δεν νομίζω

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: όχι ,όχι..

Δημοσ.

Καλησπερα εδω και μερες καθομαι και διαβαζω τα θεματα τα οποια εσεις γραφετε και κατεληξα σε μια συνθεση.Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη και να μου δωσετε τα εμπειρα φωτα σας! ο Υ/Η θα αγοραστει κομματι κομματι στην διαδρομη μας προς το καλοκαιρακι και η συνθεση εχει ως εξης:

Τώρα το παρατήρησα :ph34r: . Αφού θα γίνει προς το καλοκαίρι, θα σου πρότεινα να περιμένεις και τους ΖΕΝ.

• Like 5
Δημοσ.

Θέλω κάτι special από ότι κατάλαβες και από ότι έχω ακούσει οι zen θα είναι low budget...ποιο ήταν το κακό στο συγκεκριμένο build?

Εννοώ ποιες ήταν οι αστοχίες..

Δημοσ.

Οι Zen θα κυκλοφορήσουν σε όλο το εύρος τιμών, οπότε αυτό για το low badget δεν ισχύει.

Edit: Μακριά από τη Gigabyte υλοποίηση της rx 480, προτίμησε τη nitro+ που είναι κοντά στο bugdet. Επίσης, για μητρική θα προτιμούσα κάποια σε Z270 chipset, σε λίγο καιρό θα πέσουν οι (προς το παρόν) ελαφρά αυξημένες τιμές τους. Τέλος, το τροφοδοτικό είναι υπερβολικό, εκτός κι αν υπάρχει περίπτωση για μελλοντικό crossfire.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοώ ποιες ήταν οι αστοχίες..

Θα σχοληθεις με o/c και θα βαλεις Κ cpu?

Aν ναι,δεν θα βαλεις υδροψυξη η καποια αλλη αεροψυξη?

ΗDD Πρωτα(και μαλιστα κακο hdd) και μετα ssd?Πιο το νοημα να το πας αναποδα?

Επεξ/σία από Kostas.karras
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι ίσως ασχοληθώ κάποια στιγμή στο μέλλον αν όχι απευθείας..

Και ο HDD γιατί απλά θέλω μα κάνω την δουλειά μου στην αρχή και τον θεωρώ πολυτέλεια στο gaming.. δεν ξέρω αν έχω δίκιο η άδικο και το τροφοδοτικό θεωρώ ότι το χρειάζομαι σε περίπτωση αλλαγής κάρτας γραφικών η όπως αναφέρθηκε πιο πάνω για crossfire..

Δημοσ.

Επίσης το τροφοδοτικό που έχεις βάλει δεν σου χρειάζεται,τσάμπα λεφτά ! Υπάρχουν καλά στα 550-600 w κατά πολύ φτηνότερα! 

Και όπως σου είπαν και παραπάνω η 480 της gigabyte δεν είναι καλή επιλογή,η xfx είναι η πιο vfm για 480

http://www.skroutz.gr/s/9582920/XFX-Radeon-RX480-8GB-GTR-True-OC-Triple-X-Edition-RX-480P8DFA6.html

• Like 2
Δημοσ.

Πληροφορίες πήρα από το cpuboss και ήταν η πιο vfm επιλογή η gigabyte.. όπως και ο σκληρός δίσκος...επίσης διάβασα καο ένα άλλο θέμα λίγο πιο κάτω από έναν φιλο και άκουγα προτάσεις για την gtx 1060.. αν χωρέσει στο budget η 1080;

Δημοσ.

Νομίζω η sapphire http://www.skroutz.gr/s/10536733/Sapphire-Radeon-RX-480-8GB-Nitro-OC-11260-10-20G.html είναι πιο vfm από την παραπάνω xfx.

To cpuboss είναι κακό site για τέτοιου είδους πληροφόρηση.

Κι ομως ρε φιλε πολυ το κοιτανε το site  αυτο και δυστηχως ,δεν ειναι αξιολογο..

Συκρινει εντελως αοριστα..

Κυριως χαρακτηρηστικα και δεν εχει καμια επαφη με αξιοπιστια κτλπ..

Ναι ίσως ασχοληθώ κάποια στιγμή στο μέλλον αν όχι απευθείας..

Και ο HDD γιατί απλά θέλω μα κάνω την δουλειά μου στην αρχή και τον θεωρώ πολυτέλεια στο gaming.. δεν ξέρω αν έχω δίκιο η άδικο και το τροφοδοτικό θεωρώ ότι το χρειάζομαι σε περίπτωση αλλαγής κάρτας γραφικών η όπως αναφέρθηκε πιο πάνω για crossfire..

Στα 1200 θες και οθονη η θα ειναι χωρια με το budget?

• Like 3
Δημοσ.

Κι ομως ρε φιλε πολυ το κοιτανε το site αυτο και δυστηχως ,δεν ειναι αξιολογο..

Συκρινει εντελως αοριστα..

Κυριως χαρακτηρηστικα και δεν εχει καμια επαφη με αξιοπιστια κτλπ..

Στα 1200 θες και οθονη η θα ειναι χωρια με το budget?

Χωρίς οθόνη.. κοιταγα και τον gtx 1080 αλλά νομίζω ότι δεν με φτάνουν..αν και κατά την γνώμη μου η βασική ιδέα ήταν να πάρω μια κάρτα γραφικών ίσως και πιο φθηνή από αυτή που διάλεξα ώστε να μπορώ να σπαταλάω τον χρόνο μου σε παιχνίδια σημερινά τύπου gta Lara croft etc.. και στο μέλλον να πάω για μια μεγάλη αναβάθμιση.. για αυτό και το καλό τροφοδοτικό και ο σχετικά πιο καλός-τσιμπημένος επεξεργαστής.. στην αρχή είχα βάλει τον i7-7700.. έτσι ώστε να πάρω ένα σύστημα το οποίο ναι μεν θα τα σκάσω καλά αλλά σε περίπτωση που δεν μπορεί να παίξει κάποιο παιχνίδι απλά θα χρειαστώ μια καλύτερη κάρτα γραφικών.. με την λογική ότι δεν θα πάω μα σκάσω 2 χιλιάρικα για ένα τούμπανο pc που θα κάνει τα πάντα αλλά 1 χιλιάρικο που θα με εξυπηρετεί για καιρό..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...