Προς το περιεχόμενο

new&open στο right click menu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπαρχει τροπος να κανω αυτο που λεει ο τιτλος ?
για παραδειγμα θελω να φτιαξω ενα καινουριο .txt file και να το ανοιξω την ιδια στιγμη, υπαρχει τροπος να γινει μονοκομματα?
αυτο που ισχυει ειναι οτι κανεις new->text document και απλα στο πεταει εκει που εκανες το δεξι click και πρεπει να κανεις διπλο click για να το ανοιξεις
ελπιζω να εγινα κατανοητος!

Και κατι ακομα. Θελω να ορισω τι εντολη να δινει το διπλο click σε ενα τυπο αρχειου. Δεν θελω να αλλαξω το file association, απλα αντι να κανει 'Open' με το διπλο click, θελω να το βαλω να κανει 'Edit'

Δημοσ.

Για το 1ο μέρος δεν έχω υπόψιν μου κάτι.

Για το 2ο μέρος δες το παρακάτω quote...

1. To set the default action, using the registry: 1. Open a CMD prompt and type:
assoc .extension
Example: assoc .bat
This will return:
.bat=batfile

2. Use regedit.exe to navigate to:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\batfile\shell
where batfile is the string returned from step 1.

3. Double-click the (Default) Value Name and set the data value of this string to the name of the default action.
Example: Set the (Default) string to edit.
4. Exit the Registry Editor.

Το δοκίμασα με τα batfiles και δουλεύει κανονικά. Για να μηδενίσεις την επιλογή απλά διαγράφεις ότι έχει το default (στα ΕΛληνικά είναι "Προεπιλογή" και θα το βρεις στο δεξί παράθυρο του registry editor όταν επιλέξεις τον τύπο αρχείου)..

Δημοσ.

ειμαι κοντα αλλα κατι λειπει.
ειμαι στο shell στη σωστη θεση, ανοιγω το (Default), ανοιγει το παραθυρακι με τα 2 κουτια: Value Name: (Default) και Value Data: -κενο-.
Το πρωτο κουτι Value Name: (Default) ειναι γκριζο και δεν μπορω να γραψω εκει. Στο κατω κουτι "Value Data" γραφω edit αλλα το μονο που γινεται ειναι να βγαινει το 'Open' απο Default και το 'Open With' γινεται default (highlighted)

Δημοσ.

Ποια μορφή αρχείων αλλάζεις; Έχει edit στο δεξί κλικ; Αν αναπτύξεις τον "φάκελο" του shell της μορφής αυτής τι "υποφάκελους" έχει;

π.χ. για τα batfile

VSzmKq.jpg

Δημοσ.

python files θελω να αλλαξω, κατω απο το shell εχει το "Edit with IDLE" που θελω εγω (επειδη προσπαθουσα να το κανω και εβαζα new key με ονομα "Edit with IDLE" δεν θυμαμαι μηπως το εφτιαξα εγω αυτο αλλα νομιζω υπηρχε)

2n0lr1l.jpg

το δεξι κλικ εχει 2 'Edit with IDLE'. Το δευτερο με το βελακι που ανοιγει (αυτο που κανω focus) ειναι αυτο που θελω στην πραγματικοτητα λογο version. Το πρωτο ειναι σε εκδοση πυτηον 2.7
Αλλα αυτο μαλλον ειναι αλλο προβλημα δευτερου χρονου, αμα βρουμε ακρη με το πως θα βρεθει και μετα και το ποιο

fdt1yu.jpg

Δημοσ.

"Update the following registry key to change to a different python version:

HKEY_CLASSES_ROOT\Python.File\shell\Edit with IDLE\command"

δεν βοηθησε και παρα πολυ ο τυπος. τεσπα αυτο δεν ηταν κατι το εφτιαξα πιο πολυ σκαλωμα ηταν γιατι δεν εγκατεστησα ποτε 2.7 και απλα υπηρχε σε φακελο arcgis απο παλιοτερα μαλλον. το κυριο θεμα παραμενει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...