Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα φιλοι Insomniacs.

Το προβλημα που αντιμετωπιζω ξεκινησε πριν κανενα διμηνο και εχει ως εξης...

Ανοιγω το pc και μπαινω σε ενα χαζοπαιχνιδο του facebook για να περασει η ωρα. Εκει που παιζει κανονικα Μπλε Οθονη- Επανεκκινηση και στο logo της Asus κολλαει. Μετα απο 2-3 επανεκκινησεις με το κουμπι με αφηνει να μπω BIOS. (κατι που πριν δεν γινεται). Στους σκληρους δισκους (3 στον αριθμος τους) σαν 1st boot μου βγαζει τον WD ενω κανονικα θα επρεπε να εχει τον  Corsair Force Series LS B 120GB SSD . 

Επιλεγω ξανα τον corsair και ανοιγει. Το συστημα μου φαινεται στην υπογραφη μου.

Γιατι γινεται αυτο..?? 

Ακριβως το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζει και ο αδερφος μου με το παρακατω συστημα.

ASROCK 990FX KILLER 

AMD FX 8350

HyperX Fury Black 8GB DDR3-1866MHz

Kingston SSDNow V300 240 GB 

Asus Gtx 780 oc

Υ.Γ. Ολοι οι drivers ειναι ενημερωμενοι (gpu κ.α). Δεν ξερω μονο αν υπαρχουν για ssd.

Υ.Γ.2. Αυτο γινεται μαι φορα την εβδομαδα περιπου.

Ευχαριστω προκαταβολικα Γιαννης.

Δημοσ.

Δες αν εχεις την τελευταια ενημερωση bios και τι εχει γραφτει σε σχεση με αυτο..δεν πρεπει να χανει τη σειρα του boot order{μπαταρια??} κανε ερευνα για firmware ssd σε σχεση με τη μητρικη σου.

**και φερτο το προφιλ σε εργοστασιακες ρυθμισεις εαν το εχεις πειραξει και μετα σταθερο θα το φερεις εκει που θες.

Σε σχεση με τις μπλε οθονες λογικα στο φακελο ''minidump''  εχει αποθηκευμένα και ημερομηνίες για να βγαλεις ακρη με ενα viewer....

εαν τα θελεις 'ετοιμα' σε εκτιμηση ανεβασε τα και εδω τους κωδικους και ολο και καποιος κατι θα σου πει.

Δημοσ.

Κανε ενα τσεκαρισμα με hdsentinel για τους δισκους για αρχη. Το πιο πιθανο παντως ειναι ενας απο τους δισκους σου να ψοφολογαει και να μην τον βλεπει σωστα to bios και τελικα να σου πεταει αλλον μπροστα στην σειρα εκκινησης.

Και οταν κολλαει, λογικα δεν βρισκει τον προβληματικο δισκο γι αυτο στο κανει αυτο. Κανε και μια αλλαγη καλωδιων αν δεν σου δειξει τιποτα το hdsentinel και αλλαγη θυρων σατα. Τελος μπορει να ειναι θεμα πλακετας δισκου και να χανεται ο δισκος οταν κολλαει

• Like 1
Δημοσ.

elfineon--> Οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα καπου να αναφερεται καποιο προβλημα.... η μπαταρια ειναι καλη , αν δεν ηταν θα εχανε ολες τις ρυθμισεις.. σωστα..?? cmos το εχω κανει αλλα τιποτα.

ZELOMOTH--> το hdsentinel μου δειχνει ολους τους δισκους πενα. και θυρες σατα εχω αλλαξει...!!

Λοιπον παιδες...  ακουστε τι παιχτηκε. Μπηκα στην Cοrsair και κατεβασα το Ssd toolbox. Εγκατασταση/ανοιγμα και μου βγαζει οτι υπαρχει διαθεσιμη ενημερωση. Παταω λοιπον κι εγω να την κανει. Λιγο πριν τελειωσει freezαρει το συστημα/ μπλε οθονη/ επανεκκινηση. Μπαινω Bios και ενω μεχρι χτες ελεγε Corsair Ssd 120gb τωρα λεει PS310959 (20mb).. τον εκλαψα..?? ευτυχως εχει εγγυηση 2 χρονια ακομα.

• Like 1
Δημοσ.

elfineon--> Οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα καπου να αναφερεται καποιο προβλημα.... η μπαταρια ειναι καλη , αν δεν ηταν θα εχανε ολες τις ρυθμισεις.. σωστα..?? cmos το εχω κανει αλλα τιποτα.

ZELOMOTH--> το hdsentinel μου δειχνει ολους τους δισκους πενα. και θυρες σατα εχω αλλαξει...!!

Λοιπον παιδες...  ακουστε τι παιχτηκε. Μπηκα στην Cοrsair και κατεβασα το Ssd toolbox. Εγκατασταση/ανοιγμα και μου βγαζει οτι υπαρχει διαθεσιμη ενημερωση. Παταω λοιπον κι εγω να την κανει. Λιγο πριν τελειωσει freezαρει το συστημα/ μπλε οθονη/ επανεκκινηση. Μπαινω Bios και ενω μεχρι χτες ελεγε Corsair Ssd 120gb τωρα λεει PS310959 (20mb).. τον εκλαψα..?? ευτυχως εχει εγγυηση 2 χρονια ακομα.

Αυτο το εκανες τωρα, δηλαδη μετα το προβλημα που ειχες η΄ πρωτα εκανες αυτο και μετα ηρθαν τα προβληματα?

Δημοσ.

Αυτο το εκανες τωρα, δηλαδη μετα το προβλημα που ειχες η΄ πρωτα εκανες αυτο και μετα ηρθαν τα προβληματα?

Ναι βαλε μια σειρα στα γραπτα σου για να καταλαβουμε τι εχει γινει..?οπως σου λεει και ZELOMOTH

Γιατι πλεον εαν αφαιρεσεις τον ssd που εχει θεμα με ολα τα αλλα το συστημα σου ανταποκρινεται σωστα επομενως βρηκες τι φταει?

με συγχωρεις αλλα δε μπορω να βγαλω ακρη καποιος αλλος ισως να μπορει να σε βοηθησει, καλη επιτυχια να εχεις.

Δημοσ.

Χτες το βραδυ εκανα αναβαθμιση του ssd (firmware). 

Ξεχασα να γραψω οτι τον Ssd δεν τον διαβαζει ο υπολογιστης. 

Δημοσ.

Αρα στην ουσια απο αυτο και μετα εχεις το προβλημα. Και να υποθεσω οτι εκει ειναι το λειτουργικο κτλ. Αρα κοιτα να τον βαλεις πανω σε αλλο pc σαν δευτερο και να του ξανα περασεις το firmware η΄ αλλιως αν αυτο δεν γινεται τοτε πηγαινε τον για αλλαγη αλλα παιξε το κινεζος! Μην τους πεις οτι πηγες να κανεις update το firmware γιατι θα σου πουν οτι κατι εκανες λαθος και θα στην ακυρωσουν την εγγυηση! Βεβαια λογικα ισως να το δουν αυτοι εκει αλλα ποτε δεν ξερεις. Ειναι το που θα πεσεις, σε τι υπαλληλο, τεχνικο κτλ..

Δημοσ.

Πολλες φορες απορω αν διαβαζετε ολη τη συζητηση.

Στο 1ο μηνυμα ειπα οτι "το προβλημα αυτο το εχω κανενα διμηνο... και οτι ολοι οι drivers ειναι ενημερωμενοι.. αλλα δεν ξερω αν υπαρχουν updates για τον ssd".

Μου απανταει ο elfineon και μου λεει "....κανε ερευνα για firmware ssd σε σχεση με τη μητρικη σου." και μαζι με αυτη την ερευνα εψαξα αν υπαρχει καποιο upadate για τον ssd.

Και απανταω οτι μπηκα χτες στην corsair και με τα πολλα εκανα update firmware. Μετα απο αυτο ο ssd σταματησε να λειτουργει και δεν αναγνωριζεται.

Δημοσ.

Αυτη την απορια εχω και εγω ειδικα ο Sheogorath το κανει παντα. Οσον αφορα το προβλημα απλα οταν δεν βλεπει τον σκληρο δισκο που εχεις ορισει σαν 1st boot οτι σκληρος και να ειναι παει απευθειας στον επομενο δεν βρισει λειτουργιο και qq(---> εκφραση gamer).

Oσονα αφορα την αναβαθμιση στο firmware οποως το καταλαβες και μονος σου πηρες τον SSD στα χερια,

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...