Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τεχνολογία δεν παίζει

Μαγειρική πάλι δεν το ψήνω

Ανέκδοτα, ούτε καν (?)

θέλω να φτιάξω ένα μπλογκ που θα είναι στα Αγγλικά και θα απευθύνεται στην Ευρώπη των 500κκ κατοίκων.

καμιά ιδέα με τι να ασχοληθώ; σκέφτομαι κάτι σε πικάντικο-lifestyle (όχι σεξ)

τι αρέσει στους ξένους;

Σκέφτομαι επίσης να φτιάξω μπλογκ τύπου "10 amazing things you don't know about ..." , "She was going to die but she found a dog and..."

πατάνε κλικ οι ξένοι σε τέτοια?

Δημοσ.

Απ όσο καταλαβαίνω ο στόχος σου είναι να φτιάξεις μια οποιαδήποτε σελίδα που θα βγάζει $$.

Οπότε ξεχνάς οτιδήποτε σε τεχνολογία , food  , διατροφή / γυμναστική κλπ γιατί απλούστατα δεν πρόκειται να ρανκ-αρεις  ποτέ πάνω από τις υπάρχουσες σελίδες.

Ένα blog γεμάτο με click bait τίτλους μπορεί να έχει επιτυχία αρκεί να είσαι διατεθειμένος να τα σκάσεις σε facebook ads. 

Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις  :-D

Δημοσ.

Απ όσο καταλαβαίνω ο στόχος σου είναι να φτιάξεις μια οποιαδήποτε σελίδα που θα βγάζει $$.

Οπότε ξεχνάς οτιδήποτε σε τεχνολογία , food  , διατροφή / γυμναστική κλπ γιατί απλούστατα δεν πρόκειται να ρανκ-αρεις  ποτέ πάνω από τις υπάρχουσες σελίδες.

Ένα blog γεμάτο με click bait τίτλους μπορεί να έχει επιτυχία αρκεί να είσαι διατεθειμένος να τα σκάσεις σε facebook ads. 

Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις  :-D

Όλες οι σελίδες αυτό έχουν ως απώτερο σκοπό. Ακόμα και το Insomnia.gr χωρίς τα $$$ πως θα το συντηρούσαν?

Ξέχασα να πω ότι ο κόσμος θα έρχεται από τα σοσιαλ μιντια, σιγά μην περιμένω εγώ να ρανκάρω στο γοογκλ. Άσε που κανένας δεν αναζητάει "10 amazing things to do...". Αυτά είναι clickbaits όταν το βλέπει μπροστά ο άλλος.

Δημοσ.

Μια χαρά λεφτά βγαίνουν από food. Ξέρω τύπο που βγάζει $15.000 το μήνα από συνδρομές σε site σχετικό με διατροφή. Στα πάντα υπάρχουν λεφτά αρκεί να πουλάς κάτι χρήσιμο κι όχι απλά copy-paste από το Internet. Αλλά εννιά στους δέκα που κάνουν τέτοιες ερωτήσεις ψάχνουν αρπαχτές.

Δημοσ.

Μια χαρά λεφτά βγαίνουν από food. Ξέρω τύπο που βγάζει $15.000 το μήνα από συνδρομές σε site σχετικό με διατροφή. Στα πάντα υπάρχουν λεφτά αρκεί να πουλάς κάτι χρήσιμο κι όχι απλά copy-paste από το Internet. Αλλά εννιά στους δέκα που κάνουν τέτοιες ερωτήσεις ψάχνουν αρπαχτές.

Εσύ μιλάς για Fitness - Διατροφή - Υγεία. Όντως! έχει καλά λεφτά γιατί οι διαφημίσεις που προβάλονται σε τέτοια σιτε έχουν υψηλό CPC.

Εγώ μιλάω για συνταγές.

Συγνώμη αλλά τα μπλογκ είναι απλά για χαρτζιλίκι. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να βγάλεις κάτι. 99/100 περιπτώσεις. Αν θυμάμαι καλά, υπάρχει και στατιστικό που λέει ότι μόλις το 3% των bloggers βγάζουν πάνω από 1000$ το μήνα.

Το να αφιερώνω καθημερινά 10 ώρες με την ελπίδα ότι σε 2-5 χρόνια θα φτάσω σε ένα σημείο που θα βγάζω 500ε το μήνα...ε! δεν θα φτάσω εκεί! το ξέρω! 

2-3 ώρες ασχολούμαι καθημερινά και πολύ είναι.

Δημοσ.

Λογικά δεν μιλάς για ελληνικό site ε;

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ μιλάς για Fitness - Διατροφή - Υγεία. Όντως! έχει καλά λεφτά γιατί οι διαφημίσεις που προβάλονται σε τέτοια σιτε έχουν υψηλό CPC.

Εγώ μιλάω για συνταγές.

Συγνώμη αλλά τα μπλογκ είναι απλά για χαρτζιλίκι. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να βγάλεις κάτι. 99/100 περιπτώσεις. Αν θυμάμαι καλά, υπάρχει και στατιστικό που λέει ότι μόλις το 3% των bloggers βγάζουν πάνω από 1000$ το μήνα.

Το να αφιερώνω καθημερινά 10 ώρες με την ελπίδα ότι σε 2-5 χρόνια θα φτάσω σε ένα σημείο που θα βγάζω 500ε το μήνα...ε! δεν θα φτάσω εκεί! το ξέρω! 

2-3 ώρες ασχολούμαι καθημερινά και πολύ είναι.

Κι εγώ για συνταγές μιλάω. Και μιλάω για έσοδα από συνδρομές, όχι από διαφήμιση. Δεν έχει καθόλου διαφήμιση το site.

Από εκεί και πέρα τι θα πει blog και ξε-blog; Πριν 10 χρόνια ο όρος αφορούσε κάτι συγκεκριμένο, πλέον το οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί blog.

Κανείς δεν σου είπε να ασχοληθείς 10 ώρες την ημέρα για να βγάλεις μετά από πέντε χρόνια €500. Μπορείς να ασχολείσαι μισή ώρα την ημέρα και να βγάζεις πενήντα χιλιάρικα το μήνα. Όλα σχετικά είναι. Τι αγορά θα βρεις, τι υπηρεσία θα πουλάς, πόσο μοναδικό θα είναι αυτό που κάνεις, πόσο καλά το έχεις φτιάξει και χίλια δυο άλλα.

Λογικά δεν μιλάς για ελληνικό site ε;

Όχι, διεθνές είναι το site.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο. Στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη πρακτική. Πουλάς κάτι, χρώνεις πρόσβαση. Είτε αυτό είναι περιεχόμενο, είτε υπηρεσία (software as a service, για παράδειγμα). Στην Ελλάδα βέβαια αν μιλήσεις για συνδρομή θα φας φάσκελα.

Ο τύπος για τον οποίο μιλάω έχει ένα site που καλύπτει έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο διατροφής (paleo diet) και χρεώνει $15 το μήνα για να σου στέλνει κάθε μέρα δύο-τρεις συνταγές. Έχει σταθερά χίλιους συνδρομητές το μήνα.

Ξέρω κι άλλα sites στον χώρο των συνταγών που έχουν έσοδα από affiliate. Σου λένε τα προϊόντα και βάζουν links στο Amazon για να πας να τα αγοράσεις. Τσιμπάνε ένα 4%-8% από τις αγορές κι όλα καλά. Αν έχεις ένα κοινό μερικές δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες βγάζεις σοβαρά λεφτά.

Δημοσ.

....

Κανείς δεν σου είπε να ασχοληθείς 10 ώρες την ημέρα για να βγάλεις μετά από πέντε χρόνια €500. Μπορείς να ασχολείσαι μισή ώρα την ημέρα και να βγάζεις πενήντα χιλιάρικα το μήνα. Όλα σχετικά είναι. Τι αγορά θα βρεις, τι υπηρεσία θα πουλάς, πόσο μοναδικό θα είναι αυτό που κάνεις, πόσο καλά το έχεις φτιάξει και χίλια δυο άλλα.

Sorry αλλά είμαι ρεαλιστής. Αυτό που λες δεν γίνεται! η πιθανότητα είναι τόσο μικρή που θα βγεις σίγουρα χαμένος.

Όσο και αν δεν αρέσει αυτό που θα πω, είναι η αλήθεια!

Τύποι σαν τον Neil Patel βασίζονται στην αποτυχία των άλλων. Είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ στην δουλειά του αλλά δεν υπάρχει συνταγή για την επιτυχία. Αν υπήρχε η "συνταγή" τότε κανείς δεν θα ήξερε τον Νειλ.

Συνοψίζω,

• θα ειναι ενα απλο μπλογκ σε blogger
  • δεν σκεφτομαι για custom domain
  • σιγουρα το 70%+ θα ειναι μοναδικο κειμενο (οχι η ιδεα)
Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο Neil Patel και δεν ασχολούμαι με marketing gurus και λοιπούς παπατζήδες. Μιλάω για απλά παιδιά που έπιασαν μια συγκεκριμένη αγορά και την ξεζούμισαν. Δεν το παίζουν ξερόλες όπως ο τύπος που μου παραθέτεις. Αυτοί είναι για να κοροϊδεύουν τους αφελείς που θέλουν να κάνουν αρπαχτές.

Το site για το οποίο μιλάω είναι αυτό εδώ:

https://paleomealplans.com/

Θα μπορούσες κάλλιστα να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο για ελληνικές συνταγές. Για διεθνές κοινό. Αν σου φαίνεται δύσκολο, μη-ρεαλιστικό, ή οτιδήποτε άλλο μην το κάνεις. Δεν σε υποχρέωσε κανείς.

Ζητάς συμβουλές, σου τις δίνω και μου τη λες κι από πάνω. Ε ΟΚ, μην κάνεις τίποτα. Φτιάξε ένα blog και κάνε copy-paste από sites κουτσομπολιών και περίμενε να ζήσεις από το adsense με CTR 0,5% και CPC που πέφτει χρόνο με το χρόνο.

Δημοσ.

Γιατι δε φτιαχνεις 50 ελληνικες/μεσογειακες συνταγες σε βιντεο και να τις ριξεις στο udemy?

Ακομα καλυτερα, χωρισε τους τυπους πχ κρεας/χορτο/ψαρι κτλ και σπασε τις 50 σε 3 κομματια πχ με 15€ ή δωρεαν στην αρχη να παρεις κριτικες και μετα αρχιζεις χρεωση.

Αν θες να πετυχει θελει καλο εξοπλισμο ομως, μικροφωνα, αρκετες καμερες, μονταζ και αν θες να το πας πιο περα βρες μεταφραστες να φτιαξουν υποτιτλους σε διαφορες γλωσσες (υπαρχει site που το κανει αυτο, συνεργαζεται κιολας με το udemy νομιζω) για να πιασεις ακομα μεγαλυτερο κοινο, υπαρχουν πολλοι σωβινιστες εκει εξω που δε ξερουν ουτε το goodmorning.

Δημοσ.

Αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις είσαι σωβινιστής;

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο. Στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη πρακτική. Πουλάς κάτι, χρώνεις πρόσβαση. Είτε αυτό είναι περιεχόμενο, είτε υπηρεσία (software as a service, για παράδειγμα). Στην Ελλάδα βέβαια αν μιλήσεις για συνδρομή θα φας φάσκελα.

Ο τύπος για τον οποίο μιλάω έχει ένα site που καλύπτει έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο διατροφής (paleo diet) και χρεώνει $15 το μήνα για να σου στέλνει κάθε μέρα δύο-τρεις συνταγές. Έχει σταθερά χίλιους συνδρομητές το μήνα.

Ξέρω κι άλλα sites στον χώρο των συνταγών που έχουν έσοδα από affiliate. Σου λένε τα προϊόντα και βάζουν links στο Amazon για να πας να τα αγοράσεις. Τσιμπάνε ένα 4%-8% από τις αγορές κι όλα καλά. Αν έχεις ένα κοινό μερικές δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες βγάζεις σοβαρά λεφτά.

Μου κάνει εντύπωση όμως, αν οι συνταγές δεν είναι μοναδικές για τον καθένα πως δεν έχουν διαρρεύσει ώστε να μη χρειάζεται να γίνει συνδρομητής κάποιος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...