Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,
έβαλα στο deσκtop μου μία usb κάρτα δικτύου, που την είχα κάμποσα χρόνια, αλλά δεν με ικανοποιεί καθόλου η απόδοση της.
Το σήμα της είναι αρκετά χαμηλό, κατεβάζω πολύ αργά, ενώ μου κάνει και συχνές αποσυνδέσεις.

Χρειάζεται να ψάξω γιά κάποια άλλη πιο σύγχρονη και πιο δυνατή. Η απόσταση του desktop από το router είναι περίπου 8 μέτρα στην ευθεία, αλλά παρεμβάλλονται 2 τοίχοι, λεπτοί βέβαια αλλά τοίχοι.

Θέλω τη βοήθειά σας να πάρω κάποια που θα μου εξασφαλίζει καλύτερη σύνδεση.
Έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα, αν είναι usb ή pci-e; Δεν με πειράζει αν είναι το ένα ή το άλλο.
Να έχει ταχύτητα μετάδοσης τουλάχιστον 300 mbps.
να είναι plug&play σε Win 10.

Τι λέτε; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

H καλύτερη απόδοση επιτυγχάνεται μέσω powerline.

Ούτε drivers θέλει, ούτε τίποτα.

Πραγματικό plug & play

Ποιο είναι το budget σου;

• Like 1
Δημοσ.

Πριν αγοράσεις άλλη σιγουρέψου ότι δεν έχουν βγει άλλοι drivres.

Σωστά...θα το τσεκάρω...

Κάποιος φίλος μου είπε ότι μπορεί να χρειάζεται να αλλάξω κανάλι στο router...θα το κοιτάξω και αυτό

Λέτε να βοηθήσει;

Δημοσ.

Αν είναι 8 μέτρα που λες ρίξε ένα καλώδιο να τελειώσει το θέμα, ότι άλλο και να πάρεις προβλήματα θα έχεις

Καλώδιο από το σαλόνι στο γραφείο μόνο άν είσαι εργένης το κάνεις :P

Αλλιώς λύνεις ένα πρόβλημα και αποκτάς άλλο μεγαλύτερο :-D

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Μην απορρίπτεις την λύση του καλωδίου. Το λέω αυτό γιατί πολλοί έχουν σπίτι τους δομημένη καλωδίωση με Ethernet και δεν το γνωρίζουν. Αν έχεις λοιπόν UTP πίσω από τον τοίχο τότε μπορεί να γίνει η δουλειά, αν έχεις ραζίμ όχι. Από εκεί και πέρα είναι το Powerline που δεν κάνει όμως για το budget που λες. Μετά είναι το ασύρματο. Εδώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν. Όπως πολύ σωστά λες, δεν παίζει ρόλο μόνο ο πομπός αλλά και ο δέκτης, τουτέστιν το Router. Οι ταχύτητες είναι ενδεικτικές και αναφέρονται σε μικρή απόσταση και αέρα. Τώρα το σήμα πρέπει να διανύσει μεγάλη απόσταση περνώντας μέσα από τοίχους, οπότε αν είναι Ν150, Ν300 κτλ δεν παίζει και μεγάλο ρόλο. Πάρε καλύτερα PCI-E ασύρματη κάρτα δικτύου. Μπορείς να πάρεις και με περισσότερες της μίας κεραίες, οπότε ανεβαίνει η τιμή. Δες TP-LINK είναι φθηνές και ποιοτικές.

• Like 1
Δημοσ.

καλημέρα σε όλους.

Δοκιμάζω για αρχή την ίδια κάρτα δικτύου της Crypto ( airdata 150 mini usb adapter ), έχοντας προσθέσει μία μικρή προέκταση για να την τοποθετήσω πιο ψηλά.

και μου δείχνει τα εξής:

post-70395-0-67778900-1485084311_thumb.png

επειδή εγώ δεν καταλαβαίνω και πολλά, εσείς τι βλέπετε εδώ για την ποιότητα της σύνδεσης;

Δημοσ.

Ότι συνδέεται βλέπω. Απλά πρόσεξε με τις προεκτάσεις μην έχεις θέμα διότι λογω πτώσεως τασης στην προέκταση εξασθενεί το λαμβανόμενο σήμα.

• Like 1
Δημοσ.

Θα ξαναδοκιμάσω και χωρίς την προέκταση.

Την ποιότητα του σήματος και τη ταχύτητα τις θεωρείς ικανοποιητικές για τις συνθήκες που υπάρχουν;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...