Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πειράζει πολύ αν δεν βάλω φόρμα;

Θέλω μόνο 2 εξαρτήματα:

μητρική και επεγεργαστή.

Το κακό είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις παλιές ddr3 που είχε πάνω το σύστημα, άρα μας περιορίζει στις επιλογές.

Διαθέσιμο μπάτζετ: το πάρα πολύ 160€.

Ιδανικά, όσο το δυνατόν λιγότερα.

Είμαστε Ηράκλειο Κρήτης, άρα, αν δεν πέσουμε στην ανάγκη του eshop, θα πέσει παραγγελία.

Ο φίλος το θέλει για browsing, άντε να βλέπει καμιά σειρά..

Το σύστημα δεν έχει gpu, άρα κοιτάμε για επεξεργαστές με ενσωματωμένα γραφικά.

Περνάω στα ερωτήματα:

1) εξακολουθεί να είναι ο G4500 ο πιο vfm (στους φτηνούς) επεξεργαστής; Βλέπω ότι ακόμα τον προτείνετε. Αν ναι, έχουμε λύσει κατευθείαν το θέμα cpu. Και υποχρεωτικά κοιτάμε και μητρικές με 1151. Αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε επεξεργαστή με 5€ παραπάνω, το συζητάμε.

2) αντί να δώσουμε 55€ για να πάρουμε μητρική από τον πάτο, αξίζει να δώσουμε πχ, 80€ για κάποια άλλη λιγουλάκι πιο πάνω; Υπάρχει κάποια από τις τόσο φτηνές που να είναι αναβαθμίσιμη, εννοώ, σε 1,5 χρόνο να πούμε ότι αλλάζουμε επεξεργαστή και μπορούμε να βάλουμε έναν ι3. Αυτό φαντάζομαι, είναι θέμα chipset, αξίζει λοιπόν να πάμε σε H170 αντί για Η110 ή Β150 που βλέπω ότι έχουν οι πιο φτηνές λύσεις; Δεν είμαι ενήμερος για τις κυκλοφορίες των chipset, ποιο είναι πιο καινούριο και ποιο «λήγει» σύντομα.

Δημοσ.

πειράζει πολύ αν δεν βάλω φόρμα;

Θέλω μόνο 2 εξαρτήματα:

μητρική και επεγεργαστή.

Το κακό είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις παλιές ddr3 που είχε πάνω το σύστημα, άρα μας περιορίζει στις επιλογές.

Διαθέσιμο μπάτζετ: το πάρα πολύ 160€.

Ιδανικά, όσο το δυνατόν λιγότερα.

Είμαστε Ηράκλειο Κρήτης, άρα, αν δεν πέσουμε στην ανάγκη του eshop, θα πέσει παραγγελία.

Ο φίλος το θέλει για browsing, άντε να βλέπει καμιά σειρά..

Το σύστημα δεν έχει gpu, άρα κοιτάμε για επεξεργαστές με ενσωματωμένα γραφικά.

Περνάω στα ερωτήματα:

1) εξακολουθεί να είναι ο G4500 ο πιο vfm (στους φτηνούς) επεξεργαστής; Βλέπω ότι ακόμα τον προτείνετε. Αν ναι, έχουμε λύσει κατευθείαν το θέμα cpu. Και υποχρεωτικά κοιτάμε και μητρικές με 1151. Αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε επεξεργαστή με 5€ παραπάνω, το συζητάμε.

2) αντί να δώσουμε 55€ για να πάρουμε μητρική από τον πάτο, αξίζει να δώσουμε πχ, 80€ για κάποια άλλη λιγουλάκι πιο πάνω; Υπάρχει κάποια από τις τόσο φτηνές που να είναι αναβαθμίσιμη, εννοώ, σε 1,5 χρόνο να πούμε ότι αλλάζουμε επεξεργαστή και μπορούμε να βάλουμε έναν ι3. Αυτό φαντάζομαι, είναι θέμα chipset, αξίζει λοιπόν να πάμε σε H170 αντί για Η110 ή Β150 που βλέπω ότι έχουν οι πιο φτηνές λύσεις; Δεν είμαι ενήμερος για τις κυκλοφορίες των chipset, ποιο είναι πιο καινούριο και ποιο «λήγει» σύντομα.

αν πας στο 1151 θες και ραμ ομως ddr4 φιλε μου 

Δημοσ.

βάλε σε αγγελία της ram (η το σετ αν είναι λειτουργικό) και πάνε σε ddr4. αν πάρεις μητρική με ddr3 για να βάλεις της ram Που έχεις, εκτός από το ότι είναι 10+ ευρώ ακριβότερες παίρνουν μόνο ddr3 οπότε στο μέλλον δεν θα μπορείς να βάλεις ddr4.

ο ποιο vfm αυτή τη στιγμή είναι ο g4560 από τους kabylake μιας και έχει 2 cores 4 threats (έχει και καλύτερα γραφικά από τον g4400-g4500) τώρα παίζει στα 80κάτι ευρώ, πριν μερικές μέρες ήταν στα 65

μητρική μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε h110-b150 (κατά προτίμηση asus/asrock) χωράει στο κουτί σου, και έχει της θύρες που χρειάζεσαι (hdmi,usb3 κτλ)

στο 1151 βάζεις από celeron μέχρι i7. αν έχεις σκοπό να βάλεις από i5 και πάνω κάποια στιγμή τότε κοιτάς h170-b150 πάνω από 75+ ευρώ αν όχι τότε μία μητρική στα 55-70 ευρώ είναι μια χαρά.

όσο για τα chipset όλα έχουν λήξει εκτός από το 1151 που είναι καινούριο. και σε 2 μήνες +/- περιμένουμε και την απάντηση της amd με την νέα της πλατφόρμα...

ενδεικτικά 

https://www.skroutz.gr/s/10787786/Intel-Pentium-Dual-Core-G4560-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/8101045/Asrock-B150M-HDS.html  

https://www.skroutz.gr/s/5439731/Crucial-8GB-DDR4-2133MHz-CT8G4DFD8213.html

• Like 2
Δημοσ.

αν πας στο 1151 θες και ραμ ομως ddr4 φιλε μου 

εγώ γιατί βρίσκω μητρικές με 1151 και ddr3;

Πχ

βάλε σε αγγελία της ram (η το σετ αν είναι λειτουργικό) και πάνε σε ddr4. αν πάρεις μητρική με ddr3 για να βάλεις της ram Που έχεις, εκτός από το ότι είναι 10+ ευρώ ακριβότερες παίρνουν μόνο ddr3 οπότε στο μέλλον δεν θα μπορείς να βάλεις ddr4.

ο ποιο vfm αυτή τη στιγμή είναι ο g4560 από τους kabylake μιας και έχει 2 cores 4 threats (έχει και καλύτερα γραφικά από τον g4400-g4500) τώρα παίζει στα 80κάτι ευρώ, πριν μερικές μέρες ήταν στα 65

μητρική μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε h110-b150 (κατά προτίμηση asus/asrock) χωράει στο κουτί σου, και έχει της θύρες που χρειάζεσαι (hdmi,usb3 κτλ)

στο 1151 βάζεις από celeron μέχρι i7. αν έχεις σκοπό να βάλεις από i5 και πάνω κάποια στιγμή τότε κοιτάς h170-b150 πάνω από 75+ ευρώ αν όχι τότε μία μητρική στα 55-70 ευρώ είναι μια χαρά.

όσο για τα chipset όλα έχουν λήξει εκτός από το 1151 που είναι καινούριο. και σε 2 μήνες +/- περιμένουμε και την απάντηση της amd με την νέα της πλατφόρμα...

ενδεικτικά 

https://www.skroutz.gr/s/10787786/Intel-Pentium-Dual-Core-G4560-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/8101045/Asrock-B150M-HDS.html  

https://www.skroutz.gr/s/5439731/Crucial-8GB-DDR4-2133MHz-CT8G4DFD8213.html

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, τις λαμβάνω υπόψιν.

Αυτό με την πώληση των υπάρχοντων μνημών μου άρεσε αλλά επειδή είμαστε επαρχία, φοβάμαι ότι θα βγει ασύμφορο αν προστεθούν και τα μεταφορικά και τυχόν έξοδα αντικαταβολής κλπ

Δημοσ.

εγώ γιατί βρίσκω μητρικές με 1151 και ddr3;

Πχ

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, τις λαμβάνω υπόψιν.

Αυτό με την πώληση των υπάρχοντων μνημών μου άρεσε αλλά επειδή είμαστε επαρχία, φοβάμαι ότι θα βγει ασύμφορο αν προστεθούν και τα μεταφορικά και τυχόν έξοδα αντικαταβολής κλπ

πες μας ποσα λεφτα διαθέτεις για  επεξεργαστή ,μιτρικη, και ραμ γ να σ προτείνουμε  

Δημοσ.

πες μας ποσα λεφτα διαθέτεις για  επεξεργαστή ,μιτρικη, και ραμ γ να σ προτείνουμε  

γράφω αναλυτικά τι θέλω στο πρώτο ποστ.

Έχω ddr3 και από κει ξεκινάνε όλα.

DDR3L μηπως βλεπεις και τις μπερδευεις με τις DDR3 στα 1,5volt?

δεν καταλαβαίνω που αναφέρεσαι.

Σε αυτές που έχω;

Σε αυτές που δίνει το eshop στο λινκ που παραθέτω πιο πάνω και λέει ddr3;

Δημοσ.

Αν βάλεις RAM DDR3 που θέλουν 1.5v για να δουλέψουν, και όχι DDR3L που δουλεύουν στα 1.35v, θα ψήσεις τον memmory controller του CPU. Καλύτερα απέφυγέ το. (Μιλάω για το 1151 socket πάντα.)

• Like 3
Δημοσ.

Οπως ειπαν τα παιδια το πιο συνετο ειναι να πας σε ddr4 μνημες ραμ, (μην ψησεις τον επεξεργαστη σου)

Πουλησε τες τις ddr3,

Προταση απο digital master (χανια κρητης) δεν ξερω αν σε βολευει..

Η μια προταση με πιο φθηνη μητρικη και 8 gb ram (λογικα θα χρειαστει και update bios της μητρικης για να παρει τον καινουργιο kabylake)

H αλλη προταση με Β250 σοκετ, ετοιμη χωρις update,με 4gb ram(για ιντερνετ και απλη χρηση του αρκει)

.

post-330131-0-93604200-1485023171_thumb.png

post-330131-0-28933100-1485023175_thumb.png

• Like 3
Δημοσ.

ο φίλος, του οποίου το πισί κοιτάμε να φτιάξουμε,

λέει ότι τα ντιμάκια γράφουν πάνω

1.65v

Αυτό σημαίνει ότι είναι παλιές και θέλουν 1150, σωστά;

Δημοσ.

ο φίλος, του οποίου το πισί κοιτάμε να φτιάξουμε,

λέει ότι τα ντιμάκια γράφουν πάνω

1.65v

Αυτό σημαίνει ότι είναι παλιές και θέλουν 1150, σωστά;

ακριβός.. αν της βάλεις σε 1151 πάρε και κανένα λουκάνικο μαζί  (θα ανάψεις που θα ανάψεις φωτιά, μην πάει τζάμπα.)

κάνε μία αγγελία για της ram και πάνε σε ένα σετάκι από τα παραπάνω..

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...