Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα δεν ξέρω αν είναι θέμα hardware ή software, οπότε ας το βάλω εδώ το πρόβλημα προς το παρόν.

Τους τελευταίους μήνες (τόσο με El Capitan όσο και me Sierra της τελευταίες μέρες) πέφτει συνέχεια το wifi του Macbook Pro (13' early 2011) και δεν ξανασυνδέεται μόνο του. 

Το συνήθες είναι να βρίσκω το εικονίδιο του wifi (με τις γραμμές του σήματος, δίπλα στο ρολόι) γκρίζο (ανενεργό) το πρωϊ που ξυπνάω ή το απόγευμα όταν γυρίζω από δουλιά. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το γεγονός ότι το λαπτοπ παραμένει σχετικά idle για κάμποσες ώρες. Με χειροκίνητη σύνδεση, ή απλώς απενεργοποίηση και μετά ενεργοποίηση του ασύρματου, συνδέεται πάλι.

Άλλες φορές, σπανιότερα, πέφτει το wifi χωρίς καν να γκριζάρει το εικονίδιο του σήματος. Απλώς χάνω το ιντερνετ και βλέπω τα pings να χάνουν πακέτα. Σ'αυτές τις περιπτώσεις συνήθως παραπονιέται όταν πάω να συνδεθώ χειροκίνητα ότι δεν μπορεί να συνδεθεί στο "τάδε" δίκτυο (μου βγάζει παράθυρο σφάλματος). Εκεί θέλει off & on το wifi adapter.

Έχω κάνει μέχρι τώρα διάφορες προσπάθειες για workaround με ρυθμίσεις, όπως delete το wifi adapter στα Network Preferences και δημιουργία καινούργιου. Επίσης έχω απενεργοποίησει το "wake up to network" στα Power Saving options. Και εννοείται το Macbook Pro ΔΕΝ πέφτει σε standby σε καμιά περίπτωση, τα έχω κλείσει αυτά όλα.

Είμαι ένα βήμα πριν παραγγείλω usb wifi adapter εξωτερικό για να δοκιμάσω την τύχη μου μ'αυτό. Οπότε οποιαδήποτε ιδέα για δοκιμες είναι ευπρόσδεκτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς με mbp pro 13 mid 10 και sierra. Με προηγούμενες εκδόσεις macos είχε παρουσιαστεί για λίγο αλλά με αναβαθμίσεις είχε στρώσει ενώ τώρα είναι μόνιμα προβληματικό. Δοκιμάζω με wake up to network ενεργοποιημένο και ανοιχτό ένα ping προς κάπου για να υπάρχει συνεχώς traffic, ενώ υπάρχει teamviewr για έλεγχο διαθεσιμότητας απο κάπου remote.

Update: το οποίο μόλις χάθηκε πάλι ως available σε teamviewer και unreachable απο άλλη συσκευή εντός δικτύου. Κάτι γίνετε με το idle state νομίζω, ας δούμε για logs και το πως μπορούμε να πάρουμε σχετική πληροφορία απο το λειτουργικό.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Είμαι remote πάλι αν και δεν μπορώ να πω και πως βγαίνει κάποιο συμπέρασμα. Τι εννοώ, απο εχθές που μου παρουσιάστηκε το πρόβλημα και διακόπηκε το wifi πάλι (εμένα συνήθω μου συμβαίνει αυτό που σε εσένα συμβαίνει σπανιότερα) όταν πήγα σπίτι για να το επαναφέρω μετά με τον γνωστό manual τρόπο, έκανε συχνά το ίδιο πρόβλημα ακόμα και όταν δούλευα  και άνοιγα νέα tabs σε browser. Αυτό που παρατηρούσα με ανοικτό ping πρός έναν προορισμό ήταν το εξής:

-- To wifi icon έδειχνε σύνδεση

-- απο cli με airport -I (επίσης έδειχνε σύνδεση στο wifi network)

-- Άνοιγμα tabs σε browser, ξαφνικά χάνουν όλα network connectivity

-- Ping loss με packet dropping

-- Πέρασμα με cusror πάνω απο wifi icon και click να δω τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα

-- Ξαφνικά το ping επανέρχετε με delay μέχρι και 40sec το οποίο πέφτει σιγά σιγά στα φυσιολογικά - αναμενόμενα επίπεδα delay σε λίγα milliseconds και επανέρχετε και το browsing στα tabs του browser.

Έβαλα ένα άλλο wifi AP device και απο εχθές που το άφησα το απόγευμα μέχρι και τώρα που γράφω και είμαι με teamviewer connected δεν μου το έχει παρουσιάσει. Θα το παρακολουθήσω να δώ πως πάει και τις επόμενες μέρες (και να δω αν υπάρχει κάτι περίεργο σε logs και στο mac ή αν με dtrace μπορώ να παρακόλουθήσω κάτι).

Έχω κάποια usb wifi sticks, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα "δει" το Macbook.

Δημοσ.

Έβαλα ένα άλλο wifi AP device και απο εχθές που το άφησα το απόγευμα μέχρι και τώρα που γράφω και είμαι με teamviewer connected δεν μου το έχει παρουσιάσει. Θα το παρακολουθήσω να δώ πως πάει και τις επόμενες μέρες (και να δω αν υπάρχει κάτι περίεργο σε logs και στο mac ή αν με dtrace μπορώ να παρακόλουθήσω κάτι).

Εννοείς ότι έβαλες διαφορετικό Access Point, αντί για το router/access point που χρησιμοποιείς τώρα? Δηλαδή λες ότι ίσως είναι ασυμβατότητα με την συσκευή σου? Αν ναι, τότε γιατί εμφανίστηκε τώρα το πρόβλημα και όχι από παλιά?

Δημοσ.

@CheOnWeb

Ναι υπάρχει πάντα σχεδόν ένας εξωτερικός usb δίσκος συνδεδεμένος.

@Mercyful_Fate

Ναί άλλο wifi ap και το παρακολουθώ να δω πως θα πάει.

Δημοσ.

Ποιο ρούτερ χρησιμοποιούσες πριν? Εγώ έχω το Netgear N750. 

Το θέμα είναι οτι χρησιμοποιώ αυτό το ρούτερ 3 χρόνια, και μόνο τους τελευταίους μήνες έχω θέμα. Επίσης, οι υπόλοιπες συσκευές δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Να προσθέσω εδώ ότι έχω την εντύπωση πως γενικότερα η ποιότητα/ταχύτητα της σύνδεσης του Macbook Pro με το ρούτερ πέφτει, δεν είναι μόνο οι αποσυνδέσεις. Π.χ. βλέπω στα pings σποραδικό packet loss (όχι 100%), και πολλές φορές το reply time αυξάνεται αδικαιολόγητα.

Δημοσ.

Το είχα σε ένα netfaster 3, σίγουρα οι συσκευές έχουν αυξηθεί στο τοπικό μου wlan (tv android box, chromecast, cameras, sensors, etc) και υποψίαζομαι πως και αυτό θα μπορούσε να μου δημιουργεί πρόβλημα μιας και τα εξυπηρετεί το ίδιο device wifi card σε modem/router.

To delay-latency το πρόσεξα και εγω αν ενοείς την αύξηση του χρόνου response σε replies (eg icmp echo request/echo reply) όπως ανέφερα και πρίν.

Δημοσ.

@CheOnWeb

Ναι υπάρχει πάντα σχεδόν ένας εξωτερικός usb δίσκος συνδεδεμένος.

Κάνε μια δοκιμή αν μπορείς χωρίς τον δίσκο.

Δημοσ.

Θα δω πως πάει τις επόμενες μέρες (πρός το παρόν so far so good), θα δω και χωρίς τον usb δίσκο και θα επανέλθω.

Δημοσ.

Μετά απο 1 εβδομάδα και δοκιμές σε 2 διαφορετικά επιπλέον περιββάλοντα και διαφορετικά ssid με κάποιο περιφερειακό usb external disk συνδεδεμένο ή όχι, δεν βλέπω να παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Δημοσ.

Το Σάββατο άλλαξα και εγώ κανάλι στο 5Ghz radio, βρήκα μία σχετικά ελεύθερη συχνότητα, και μέχρι χτες βράδυ (1.5 μέρα) δεν είχα θέμα. Θα το παρακολουθήσω και τις επόμενες μέρες, αλλά φαίνεται πως αυτό ήταν το πρόβλημα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Η αλλαγή καναλιού δεν έφερε αποτέλεσμα, συνέχισα να έχω αποσυνδέσεις τις επόμενες μέρες.

Οπότε κατέληξα στο να αγοράσω ενα wifi usb adapter, και πιο συγκεκριμένα αυτό: https://www.amazon.com/gp/product/B011T5IF06/ref=oh_aui_detailpage_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

Από χτες το βράδυ έχω μηδενικό packet loss, ωστόσο θα συνεχίσω να το παρακολουθώ και θα μεταφέρω τις εντυπώσεις μου εδώ. Πάντως, φαίνεται πως το πρόβλημα ήταν είτε η ενσωματωμένη ασύρματη κάρτα του macbook pro, είτε ο συνδιασμός της ασύρματης κάρτας με το Netgear WDR4300 router μου (κάποα ασυμβατότητα?).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...