Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα παιδια.

Ενας φιλος μου εδειξε βιντεο στο youtube που γυρισε αυτος και λεει πως εκανε τα 2 cpu cores 4 με ειδικο προγραμμα. Επισης δε μου λεει πως ακριβως αλλα δε τον πιστευω.Ειμαι μαθηματικος δεν εχω ιδεα απο αυτα αλλα δε μου καθετε καλα γιατι ξερω απο τα περιοδικα και αυτα που διαβαζω καπου καπου πως αυτο ειναι κολημενο στο τσιπακι ή κατι τετοιο.

Αυτος επιμενει πως γινεται. Θελω να ξερω αν παιζει και τι φαση ειναι. ιδεες;

Δημοσ.

Φαντασου τους 2 πυρηνες σαν υπαλληλους και να εξυπηρετουν απο εναν πελατη την φορα ενω εαν ειχαν hyperthreading να μπορουσαν να εξυπηρετησουν απο 2 πελατες την φορα ταυτοχρονα αλλα πιο αργα.

• Like 1
Δημοσ.

Εκτός αν είχε κάποιο Athlon/Phenom X2 και τον ξεκλελιδωσε σε Phenom X4, δεν γίνεται. 

Και αυτό γίνεται απο το bios, όχι πρόγραμμα. Κατα 99% λέει μπαρούφες ή κατάλαβες λάθος.

• Like 8
Δημοσ.

Δε ξερω φιλε μου τι επεξεργαστη ειχε αλλα στο βιντεο εκανε τα 2 cpu core  να γινουν 4 οπως τραβουσε με τη καμερα ερασιτεχνικο πατωντας ενα κουμπι σε δικο του προγραμμα και μετα ανοιξε τις διεργασιες και εβλεπα και 4 εκει. Α ναι να πω οτι οταν πατησε το κουπι η οθονη αναβοσβησε και εκανε και ενα ηχο το pc οπως οταν βγαζεις το USB. αυτα.

• Like 1
Δημοσ.

Φαντάσου ότι έχεις  δυο βιβλία μαθηματικών 100 σελίδων έκαστο. Σύνολο διακόσιες σελίδες. Τα κόβεις στη μέση και νομίζεις ότι έχεις 4 βιβλία τον 50 σελίδων... Αλλα στην πραγματικότητα έχεις ακόμα 2 τον 100, άσχετος τι βλέπεις. Ούτε περισσότερα βιβλία έχεις , ούτε περισσότερε σελίδες. άρα δεν κερδίζεις τίποτα. Αυτό εάν απλός κορόιδεψε το σύστημα να νομίζει ότι έχει παραπάνω threads. Τώρα εάν γινόταν σε παλιότερα cpu με κάποιο τρόπο να ξεκλειδώσεις το HT που είχε κλειδώσει η εταιρία, αυτό δεν το γνωρίζω.

Κάποτε σε AMD ξεκλείδωνες cores, αλλά ποτέ ΗΤ, τίποτα σε Intel.

• Like 8
Δημοσ.

Σε AMD ρε παιδια γινεται αυτο, σε phenom II   και σε athlon II.  O athlon II x3  445 που εχω τωρα, ξεκλειδωνει σε phenom II x4  B45.

Απ ο,τι θυμαμαι η amd εβγαζε πολλα τσιπακια full core(4πυρηνα) αλλα επειδη δεν περναγαν καποιους ελεγχους σε εναν πυρηνα ας πουμε, τον κλειδωνανε αν ηταν 4πυρηνος και τον πουλαγανε ως 3πυρηνο για να μην τον πεταξουν. 

Και μετα το βρηκαν σαν τυρακι και φτιαξαν και τις μητρικες να τον ξεκλειδωνουν ετσι ωστε να πουλησουν περισσοτερο διαφημιζοντας το οτι παιρνεις εναν απλο 3 πυρηνο athlon II  με 70-80 ευρω και μπορεις να εχεις δωρεαν 4 με το ξεκλειδωμα εναν phenom II x4! 

Αλλά σου λεγανε οτι υπαρχει περιπτωση να ειναι αποτυχημενο το ξεκλειδωμα επειδη το θεμα θα ηταν ποσο τυχερος θα ησουν ωστε να πεσεις σε κομματι με σχεδον μηδενικο προβλημα! Επρεπε να εχεις μητρικη AM3 με chipset απο SB710 νομιζω και πανω για να γινει η δουλεια..

• Like 8
Δημοσ.

Σε AMD ρε παιδια γινεται αυτο, σε phenom II   και σε athlon II.  O athlon II x3  445 που εχω τωρα, ξεκλειδωνει σε phenom II x4  B45.

Απ ο,τι θυμαμαι η amd εβγαζε πολλα τσιπακια full core(4πυρηνα) αλλα επειδη δεν περναγαν καποιους ελεγχους σε εναν πυρηνα ας πουμε, τον κλειδωνανε αν ηταν 4πυρηνος και τον πουλαγανε ως 3πυρηνο για να μην τον πεταξουν. 

Και μετα το βρηκαν σαν τυρακι και φτιαξαν και τις μητρικες να τον ξεκλειδωνουν ετσι ωστε να πουλησουν περισσοτερο διαφημιζοντας το οτι παιρνεις εναν απλο 3 πυρηνο athlon II  με 70-80 ευρω και μπορεις να εχεις δωρεαν 4 με το ξεκλειδωμα εναν phenom II x4! 

Αλλά σου λεγανε οτι υπαρχει περιπτωση να ειναι αποτυχημενο το ξεκλειδωμα επειδη το θεμα θα ηταν ποσο τυχερος θα ησουν ωστε να πεσεις σε κομματι με σχεδον μηδενικο προβλημα! Επρεπε να εχεις μητρικη AM3 με chipset απο SB710 νομιζω και πανω για να γινει η δουλεια..

επισης υπαρχουν κατι βιντεακια που δειχνουν οτι ξεκλειδωνει ο athlon 5000/5200 x2 σε 4. επιδοσεις δεν εδειξε κανενας σε δυο που κοιταξα.

http://www.cpu-world.com/info/AMD/Unlocking_cores_and_L3.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...