Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Θέλω να μοιράσω μία σύνδεση ιντερνετ 24 άρι που έχω με ένα νέο σπίτι. 

Σκεφτόμουν απο το να έβαζα δύο συνδέσεις ADSL 24 σε κάθε σπίτι και άρα μεγαλύτερο κόστος , να έβαζα στο ένα σπίτι VDSL και απλά να έστελνα το σήμα ασύρματα χρησιμοποιώντας 2 powerbeam της ubiquity ( ή έστω κάποιο αντίστοιχο εξοπλισμό με πιάτο).  

Το σκέφτομαι διότι πέρα απο την σύνδεση του ιντερνετ την οποία θα μοιράζω θα μπορώ να μοιράζομαι και τους κοινούς πόρους που έχω όπως το NAS, τον Server κλπ. 

Τηλέφωνο προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει να μεταφέρω βέβαια αργότερα αν παει καλά το πείραμα σκέφτομαι να βάλω και ένα asterisk voip.

α) Το θέμα μου είναι πόσα mbps μπορώ να πετύχω σε μία απόσταση 7.5 χλμ? Στην πράξη πάντα.

β) το δεύτερο σπίτι (slave) θα πέρνει διευθύνσεις απο τον dchp του πρώτου σπιτιού?  Δηλαδή το link δουλεύει σαν ethernet? 

γ) Σε browsing πόσο άμεσο θα είναι? Θα έχει κάποια καθυστέρηση? Η δεν υπάρχει διαφορά.

Φυσικά μιλάμε πάντα να είναι όλα σωστά εγκατεστημένα και να υπάρχει οπτική επαφή.

Απλά το εξετάζω σαν σενάριο σε πρώτη φάση για να το ψάξω περισσότερο αν στέκει ή τσαμπα κάνω σκέψεις 

Δημοσ.

πήγαινε αρχικά στο εργαλείο που έχει η ubiuiquti και κοίτα για line of site.

Εγώ με τα powerbeam m400 εχω άνετα 300mbps στα 5.4 χιλιόμετρα χωρίς ίχνος lag.

Δημοσ.

Με βάση ότι έχω υπολογίσει ενα budget 300 euro (150 για κάθε σημείο) πιστεύετε θα έχω απόδοση στην μετάδοση του internet? Πόσο mbps θα μπορέσω να ποιάσω? Οπτική επαφή υπάρχει στα δύο σημεία.  

Η θα πετάξω απλά τα λεφτά? 

Με ενδιαφέρει να μπορεί να streamarei στο youtube! Να μπορεί να παίξει μέσω plex μία ταινία απομακρυσμένα μέσω του link και γενικά ότι εξοπλισμό έχω στο ένα σπίτι να μπορώ να τον εκμεταλλευτώ και στο άλλο! 

Αυτό είναι το concept! 

Δημοσ.

2 x Powerbeam M5 400 και ενα wifi router και εισαι κομπλε σαν εγκατασταση. Εαν υπαρχει καθαρη οπτικη επαφη, επισης καθαρη ζωνη fresnel τοτε θα περνας ανετα 50mbits απο μεσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 x Powerbeam M5 400 και ενα wifi router και εισαι κομπλε σαν εγκατασταση. Εαν υπαρχει καθαρη οπτικη επαφη, επισης καθαρη ζωνη fresnel τοτε θα περνας ανετα 50mbits απο μεσα.

Η καθαρή ζώνη Fresnel πως μπορώ να την τσεκάρω? 

Ουσιαστικά το πρόβλημα είναι απο το σπίτι που βρίσκεται στην πόλη. Εκεί απο το υψηλότερο σημείο της ταρατσας φαίνεται το σπίτι. Όμως υπάρχει πολυκατοικία στα πρώτα 50 μ. 

Όμως έχω μεγάλη υψομετρική διαφορά σε σχέση με το πάνω σημείο. 

Επισυνάτπω απο το google earth την υψομετρική διαφορά

post-127263-0-49689600-1485187762_thumb.jpg

Επεξ/σία από gfdimopo
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έτρεχα με την δουλειά και δεν έχω προλάβει να ενημερώσω.

Το λινκ τοποθετήθηκε και δουλεύει.

Το σήμα με την ισχύ που προβλέπει η νομοθεσία (30 dbm πιάτο και feeder) είναι στο  -64 με -65 db. 

Η ταχύτητες στα 40 Mhz για RX είναι 219 mbps και Tx 170 - 190 mbps.

Εδώ δεν ξέρω τι φταίει και είναι πιο ελαττωμένες απο την μία πλευρά.Σκέφτομαι να σηκώσω και άλλο το πιάτο σε ύψος μήπως φτιάξει αλλα δεν είναι και το πιο εύκολο και φοβάμαι μην γκρεμοτσακιστώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο ένα κανάλι  μεταβάλλεται η ταχύτητα ενώ το αλλο είναι καρφωμένο σταθερά?

Επίσης ενα θεμα άλλο που έχω είναι ότι δεν μπορώ να δώ το interface PTP Station (192.168.88.71) που βρίσκεται απομεκρυσμένα απο τη μεριά που έχω το access point (192.168.88.70). Αντίθετα απο την μεριά του station βλέπω κανονικά όλο το δίκτυο και τις συσκευές που υπάρχουν στο δίκτυο που βρίσκεται το access point.

Το δίκτυο είναι το ίδιο και ο dchp βρισκεται στην μεριά του access point! 

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα,

βρήκες απάντηση στα ερωτήματά σου;

Καλησπέρα παιδιά έτρεχα με την δουλειά και δεν έχω προλάβει να ενημερώσω.

Το λινκ τοποθετήθηκε και δουλεύει.

Το σήμα με την ισχύ που προβλέπει η νομοθεσία (30 dbm πιάτο και feeder) είναι στο  -64 με -65 db. 

Η ταχύτητες στα 40 Mhz για RX είναι 219 mbps και Tx 170 - 190 mbps.

Εδώ δεν ξέρω τι φταίει και είναι πιο ελαττωμένες απο την μία πλευρά.Σκέφτομαι να σηκώσω και άλλο το πιάτο σε ύψος μήπως φτιάξει αλλα δεν είναι και το πιο εύκολο και φοβάμαι μην γκρεμοτσακιστώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο ένα κανάλι  μεταβάλλεται η ταχύτητα ενώ το αλλο είναι καρφωμένο σταθερά?

Επίσης ενα θεμα άλλο που έχω είναι ότι δεν μπορώ να δώ το interface PTP Station (192.168.88.71) που βρίσκεται απομεκρυσμένα απο τη μεριά που έχω το access point (192.168.88.70). Αντίθετα απο την μεριά του station βλέπω κανονικά όλο το δίκτυο και τις συσκευές που υπάρχουν στο δίκτυο που βρίσκεται το access point.

Το δίκτυο είναι το ίδιο και ο dchp βρισκεται στην μεριά του access point! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...