tinapo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Επειδή το 900VA υπάρχει ετοιμοπαράδοτο πιστεύετε ότι θα καλύψει το σύστημά μου;
tinapo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Επειδή μεταξύ των 900VA και 1300VA υπάρχει και μια διαφορά 40% στην τιμή επανέρχομαι στο θέμα με τις απαιτήσεις του συστήματός μου. Στον παρακάτω υπολογισμό πρέπει να προστεθεί η οθόνη με μέγιστη κατανάλωση 60W και ο router Άρα από τους υπολογισμούς προκύπτει ότι χρειάζομαι περίπου 400W ή περίπου 680VA Είναι σωστοί οι υπολογισμοί μου ή μου ξεφεύγει κάτι; Σε μια αναβάθμιση ο νέος επεξεργαστής ή η νέα VGA θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις; Ευχαριστώ OuterVision PSU Calculator part listMotherboard: DesktopCPU: 1 x Intel Core i5-750 2667 MHz LynnfieldCPU Speed: 2650MHzCPU Vcore: 1.3VCPU Utilization: 90%Memory: 4 x 2GB DDR3 ModuleVideo Card Set 1: 1 x AMD Radeon HD 5670Core Clock: 775MHzMemory Clock: 1000MHzStorage: 1 x SSDStorage: 1 x SATA 7.2K RPMStorage: 1 x SATA 5.4K RPMOptical Drive: 1 x DVD-RW/DVD+RW DriveOptical Drive: 1 x Floppy DrivePCI Card: 1 x WLAN CardOther Device: 1 x Fan Controller DeviceOther Device: 2 x USB 2.0 DeviceOther Device: 1 x USB 3.0 DeviceKeyboard: 1 x Standard KeyboardMouse: 1 x Standard MouseFan: 4 x 120mmComputer Utilization: Always On (24/7)Load Wattage: 311WRecommended Wattage: 361WAmperage: +3.3V: 9.3A, +5V: 17.3A, +12V: 20.3ARecommended UPS Rating: 650VAGenerated by OuterVision PSU Calculator 2017-01-22 02:37:15
malmsteen1984 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 1ον η διαφορα ειναι 27% και οχι 40% Εννοειται και σου φτανει. Αλλα αν εισαι διατεθειμενος να δωσεις κατι παραπανω πανε στο 1300αρι γιατι μπορει στο μελλον να βαλεις και αλλες συσκευες πανω στο ups. Πχ extra σκληρους η καμια τηλεοραση κλπ. Αλιως μια χαρα εισαι και προχωρα αφοβα. Θα το καταευχαριστηθεις. Πιστεψε με θα ξενοιασεις
HALF EVIL Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Κοίτα, στο δικό μου σύστημα σε heavy gaming κατάσταση είδα load 380-415 W Άρα λογικά για το δικό σου το 900VA θα είναι εντάξει. Μόνο για μελλοντικά περίμενε να φέρουν το 1300VA
tinapo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 1ον η διαφορα ειναι 27% και οχι 40% Έχεις δίκιο είχα βάλει στο 1300 και τα μεταφορικά Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις/συμβουλές σας.
mad-proffessor Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Εκείνο που θα πρέπει πρωτίστως να σε ενδιαφέρει σε μια επικείμενη αγορά ups, είναι πέρα απο ενδεχόμενη αναβάθμιση του υπολογιστή σου και η αναβάθμιση του δικτύου. Δηλαδή μπορεί στο άμμεσο μέλλον να προστεθούν 2-3 νέα μηχανήματα; Θα μου φτάσει το ups; Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο είναι και η διαθεσιμότητα των μπαταριών του. Θα υπάρχουν σε 2-3 χρόνια που θα τελειώσουν οι δικές του; Θα έχει το μαγαζί που θα το αγοράσω νέες μπαταρίες να τις αντικαταστήσω ή θα πρέπει να πάρω νεο ups; Εγώ έχω ένα 1200VA turbo-x(το πήρα λόγω της αντικατάστασης μπαταριών) με 2 pc, ένα μόντεμ, μια οθόνη, ηχεία, μερικές φορές εκτυπωτη και φτάνει γύρω στο 30% σε normal καταστάσεις. Φυσικά σε κάποια φάση θα πάρω και άλλο pc το τωρινό desktop κλείνει 9ετία σε λίγο.
tinapo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Στο χώρο που θα μπει θα εξυπηρετεί μόνο έναν υπολογιστή. Ίσως να προσθέσω και 2η οθόνη αλλά αυτό δεν επιβαρύνει πάρα πολύ το σύστημα. Σε ενδεχόμενη αναβάθμιση ο παλιός θα φύγει ... Το σημαντικό είναι αυτό που γράφεις για τη μπαταρία και το ενδεχόμενο να μη βρω για αντικατάσταση. Αν και μου φαίνεται περίεργο θα ήθελα να γράψουν τη γνώμη τους όσοι έχουν τέτοια εμπειρία/γνώση Ευχαριστώ
captain_ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Μπαταρίες πάντα θα βρίσκεις στο εμπόριο, δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο, κλασικές μπαταρίες μολύβδου είναι. Δεν χρειάζεται να παίρνεις του κατασκευαστή, ειδικά της APC είναι πανάκριβες. Πάρε ένα της APC ή της EATON γύρω στα 1200VA και θα είσαι εντάξει για πολλά χρονια. Μην κοιτάξεις λύσεις καθαρού ημιτόνου εκτός αν είναι μέσα στα λεφτά που μπορείς να δώσεις.
Geothan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Εγώ αυτό που θέλω είναι, όταν γίνει διακοπή, να έχω χρόνο για να κλείσω κάποιες εφαρμογές. Πιστεύεις ότι θα αρκεί το 900VA? Μπορείς να πάρεις μια ιδεά για το πως αλλάζει το runtime ανάλογα με την κατανάλωση από εδώ: https://www.cyberpowersystems.com/tools/runtimes/ Με τις μπαταρίες όπως σου απάντησε και ο καπετάνιος δεν θα έχεις θέμα, αρκεί να πάρεις με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Δεν χρειάζεται να είναι οι official. Όσον αφορά το θέμα του καθαρού ημιτόνου, άποψη μου είναι πως πρέπει να επιλέξεις ένα ups τέτοιου τύπου. Η πιθανότητα να πάει κάτι στραβά κατά την διακοπή (σβήσει ο υπολογιστής, χαλάσει το ups/psu) επειδή δεν θα βγάζει καθαρό ημίτονο είναι όντως πολύ μικρή. Η αγορά του ups γίνεται για να εξαλείψουμε (όσο μπορούμε) την πιθανότητα να πάθουν κάποια βλάβη τα εξαρτήματα του υπολογιστή και να μη χαθεί η δουλειά που μπορεί να κάνουμε εκείνη την ώρα. Δεν υπάρχει λόγος να προστεθεί ένα ακόμα πιθανό πρόβλημα, ενώ υπάρχουν λύσεις που είναι 100% συμβατές με τον εξοπλισμό που έχεις ήδη. Προσωπικά έχω ups της apc που δεν βγάζει καθαρό sine wave χωρίς να έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής (όπως και οι περισσότεροι), αλλά αν γνώριζα για το συγκεκριμένο θέμα πριν την αγορά του, θα επέλεγα κάτι διαφορετικό. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά και στο παρακάτω: Site: UPS selection for servers with active PFC power supplies
captain_ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Μία διόρθωση θα ήθελα να κάνω σε αυτά που έγραψα. Επειδή είδα τώρα οτι έχεις τροφοδοτικό με active PFC τότε θα πρέπει να πάρεις ups καθαρού ημιτόνου. Δεν τίθεται θέμα βλάβης εξοπλισμού αλλά πιθανής μη σωστής λειτουργίας κατά τη διάρκεια της διακοπής. Για το ζήτημα με τις μπαταρίες ισχύουν αυτά που σου έγραψα όπως και αυτά που έγραψε ο Geothan. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2017 από captain_
tinapo Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Από όσα προηγήθηκαν θα αγοράσω UPS καθαρού ημιτόνου. Επειδή οι ανάγκες μου θα είναι αυτές που αναφέρω παραπάνω με μικρές αποκλίσεις ο προβληματισμός μου είοναι αν θα πάρω το Cyberpower UPS 900VA ή το 1300VA ? Επίσης θα ήθελα να προτείνετε, αν υπάρχουν, και άλλα αξιόπιστα UPS καθαρού ημιτόνου με το ίδιο περίπου κόστος. Για τα VMARK MCU-1000NS και VMARK MCU-1500NS ποια είναι η άποψή σας; MCU-NS Ευχαριστώ Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2017 από tinapo
captain_ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Από όλα αυτά που έχεις δει εγώ θα έπαιρνα το Cyberpower 1300VA. Τα άλλα που γράφεις δεν θα τα έλεγες και γνωστά, εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά τα είδα. Στη σελίδα τους πήγα να μπώ και ούτε καν άνοιγε.
tinapo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Από όλα αυτά που έχεις δει εγώ θα έπαιρνα το Cyberpower 1300VA. Τα άλλα που γράφεις δεν θα τα έλεγες και γνωστά, εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά τα είδα. Στη σελίδα τους πήγα να μπώ και ούτε καν άνοιγε. Τα link που έχω βάλει δουλεύουν και τα διαθέτουν αρκετοί στην Ελλάδα. Αυτά βρήκα σε τιμές κοντά στα Cyberpower. Τα APC αλλά και τα EATON σε καθαρό ημίτονο ξεφεύγουν πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα