Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επειδή μεταξύ των 900VA και 1300VA υπάρχει και μια διαφορά 40% στην τιμή επανέρχομαι στο θέμα με τις απαιτήσεις του συστήματός μου.

Στον παρακάτω υπολογισμό πρέπει να προστεθεί η οθόνη με μέγιστη κατανάλωση 60W και ο router

Άρα από τους υπολογισμούς προκύπτει ότι χρειάζομαι περίπου 400W  ή περίπου 680VA

Είναι σωστοί οι υπολογισμοί μου ή μου ξεφεύγει κάτι;

Σε μια αναβάθμιση ο νέος επεξεργαστής ή η νέα VGA θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις;

Ευχαριστώ

OuterVision PSU Calculator part list

Motherboard: Desktop
CPU: 1 x Intel Core i5-750 2667 MHz Lynnfield
CPU Speed: 2650MHz
CPU Vcore: 1.3V
CPU Utilization: 90%
Memory: 4 x 2GB DDR3 Module
Video Card Set 1: 1 x AMD Radeon HD 5670
Core Clock: 775MHz
Memory Clock: 1000MHz
Storage: 1 x SSD
Storage: 1 x SATA 7.2K RPM
Storage: 1 x SATA 5.4K RPM
Optical Drive: 1 x DVD-RW/DVD+RW Drive
Optical Drive: 1 x Floppy Drive
PCI Card: 1 x WLAN Card
Other Device: 1 x Fan Controller Device
Other Device: 2 x USB 2.0 Device
Other Device: 1 x USB 3.0 Device
Keyboard: 1 x Standard Keyboard
Mouse: 1 x Standard Mouse
Fan: 4 x 120mm
Computer Utilization: Always On (24/7)
Load Wattage: 311W
Recommended Wattage: 361W
Amperage: +3.3V: 9.3A, +5V: 17.3A, +12V: 20.3A
Recommended UPS Rating: 650VA
Generated by OuterVision PSU Calculator 2017-01-22 02:37:15

Δημοσ.

1ον η διαφορα ειναι 27% και οχι 40% :)

Εννοειται και σου φτανει. Αλλα αν εισαι διατεθειμενος να δωσεις κατι παραπανω πανε στο 1300αρι γιατι μπορει στο μελλον να βαλεις και αλλες συσκευες πανω στο ups. Πχ extra σκληρους η καμια τηλεοραση κλπ. Αλιως μια χαρα εισαι και προχωρα αφοβα. Θα το καταευχαριστηθεις. Πιστεψε με θα ξενοιασεις

Δημοσ.

Κοίτα,  στο δικό μου σύστημα σε heavy gaming κατάσταση είδα load  380-415 W 

Άρα λογικά για το δικό σου το 900VA θα είναι εντάξει. 

Μόνο για μελλοντικά περίμενε να φέρουν το 1300VA 

Δημοσ.

1ον η διαφορα ειναι 27% και οχι 40% :)

Έχεις δίκιο είχα βάλει στο 1300 και τα μεταφορικά

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις/συμβουλές σας.

Δημοσ.

Εκείνο που θα πρέπει πρωτίστως να σε ενδιαφέρει σε μια επικείμενη αγορά ups, είναι πέρα απο ενδεχόμενη αναβάθμιση του υπολογιστή σου και η αναβάθμιση του δικτύου.

Δηλαδή μπορεί στο άμμεσο μέλλον να προστεθούν 2-3 νέα μηχανήματα; Θα μου φτάσει το ups;

Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο είναι και η διαθεσιμότητα των μπαταριών του. Θα υπάρχουν σε 2-3 χρόνια που θα τελειώσουν οι δικές του; Θα έχει το μαγαζί που θα το αγοράσω νέες μπαταρίες να τις αντικαταστήσω ή θα πρέπει να πάρω νεο ups;

Εγώ έχω ένα 1200VA turbo-x(το πήρα λόγω της αντικατάστασης μπαταριών) με 2 pc, ένα μόντεμ, μια οθόνη, ηχεία, μερικές φορές εκτυπωτη και φτάνει γύρω στο 30% σε normal καταστάσεις. Φυσικά σε κάποια φάση θα πάρω και άλλο pc το τωρινό desktop κλείνει 9ετία σε λίγο.

Δημοσ.

Στο χώρο που θα μπει θα εξυπηρετεί μόνο έναν υπολογιστή.

Ίσως να προσθέσω και 2η οθόνη αλλά αυτό δεν επιβαρύνει πάρα πολύ το σύστημα.

Σε ενδεχόμενη αναβάθμιση ο παλιός θα φύγει ...

Το σημαντικό είναι αυτό που γράφεις για τη μπαταρία και το ενδεχόμενο να μη βρω για αντικατάσταση.

Αν και μου φαίνεται περίεργο θα ήθελα να γράψουν τη γνώμη τους όσοι έχουν τέτοια εμπειρία/γνώση

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Μπαταρίες πάντα θα βρίσκεις στο εμπόριο, δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο, κλασικές μπαταρίες μολύβδου είναι. Δεν χρειάζεται να παίρνεις του κατασκευαστή, ειδικά της APC είναι πανάκριβες. Πάρε ένα της APC ή της EATON γύρω στα 1200VA και θα είσαι εντάξει για πολλά χρονια. Μην κοιτάξεις λύσεις καθαρού ημιτόνου εκτός αν είναι μέσα στα λεφτά που μπορείς να δώσεις.

Δημοσ.

Εγώ αυτό που θέλω είναι, όταν γίνει διακοπή, να έχω χρόνο για να κλείσω κάποιες εφαρμογές. Πιστεύεις ότι θα αρκεί το 900VA?

cyberpower.jpg

Μπορείς να πάρεις μια ιδεά για το πως αλλάζει το runtime ανάλογα με την κατανάλωση από εδώ: https://www.cyberpowersystems.com/tools/runtimes/

Με τις μπαταρίες όπως σου απάντησε και ο καπετάνιος δεν θα έχεις θέμα, αρκεί να πάρεις με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Δεν χρειάζεται να είναι οι official.

Όσον αφορά το θέμα του καθαρού ημιτόνου, άποψη μου είναι πως πρέπει να επιλέξεις ένα ups τέτοιου τύπου. Η πιθανότητα να πάει κάτι στραβά κατά την διακοπή (σβήσει ο υπολογιστής, χαλάσει το ups/psu) επειδή δεν θα βγάζει καθαρό ημίτονο είναι όντως πολύ μικρή. Η αγορά του ups γίνεται για να εξαλείψουμε (όσο μπορούμε) την πιθανότητα να πάθουν κάποια βλάβη τα εξαρτήματα του υπολογιστή και να μη χαθεί η δουλειά που μπορεί να κάνουμε εκείνη την ώρα. Δεν υπάρχει λόγος να προστεθεί ένα ακόμα πιθανό πρόβλημα, ενώ υπάρχουν λύσεις που είναι 100% συμβατές με τον εξοπλισμό που έχεις ήδη.

Προσωπικά έχω ups της apc που δεν βγάζει καθαρό sine wave χωρίς να έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής (όπως και οι περισσότεροι), αλλά αν γνώριζα για το συγκεκριμένο θέμα πριν την αγορά του, θα επέλεγα κάτι διαφορετικό.

Αν θέλεις ρίξε μια ματιά και στο παρακάτω:

Link.png Site: UPS selection for servers with active PFC power supplies

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μία διόρθωση θα ήθελα να κάνω σε αυτά που έγραψα. Επειδή είδα τώρα οτι έχεις τροφοδοτικό με active PFC τότε θα πρέπει να πάρεις ups καθαρού ημιτόνου. Δεν τίθεται θέμα βλάβης εξοπλισμού αλλά πιθανής μη σωστής λειτουργίας κατά τη διάρκεια της διακοπής. Για το ζήτημα με τις μπαταρίες ισχύουν αυτά που σου έγραψα όπως και αυτά που έγραψε ο Geothan.

Επεξ/σία από captain_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από όσα προηγήθηκαν θα αγοράσω UPS καθαρού ημιτόνου.

Επειδή οι ανάγκες μου θα είναι αυτές που αναφέρω παραπάνω με μικρές αποκλίσεις ο προβληματισμός μου είοναι αν θα πάρω το   Cyberpower UPS 900VA ή  το 1300VA  ?

Επίσης θα ήθελα να προτείνετε, αν υπάρχουν, και άλλα αξιόπιστα UPS καθαρού ημιτόνου με το ίδιο περίπου κόστος.

Για τα VMARK MCU-1000NS και VMARK MCU-1500NS   ποια είναι η άποψή σας;  MCU-NS

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από tinapo
Δημοσ.

Από όλα αυτά που έχεις δει εγώ θα έπαιρνα το Cyberpower 1300VA. Τα άλλα που γράφεις δεν θα τα έλεγες και γνωστά, εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά τα είδα. Στη σελίδα τους πήγα να μπώ και ούτε καν άνοιγε.

Δημοσ.

Από όλα αυτά που έχεις δει εγώ θα έπαιρνα το Cyberpower 1300VA. Τα άλλα που γράφεις δεν θα τα έλεγες και γνωστά, εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά τα είδα. Στη σελίδα τους πήγα να μπώ και ούτε καν άνοιγε.

Τα link που έχω βάλει δουλεύουν και τα διαθέτουν αρκετοί στην Ελλάδα.

Αυτά βρήκα σε τιμές κοντά στα Cyberpower.

Τα APC αλλά και τα EATON σε καθαρό ημίτονο ξεφεύγουν πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...