GIORGARAS Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2004 Γεια σας, διαβάζω αυτό τον καιρό PHP από κάτι βιβλία που έχω κατεβάσει. Έχω βρει ένα παράδειγμα στο βιβλίο που θέλω να το αλλάξω για να το χρησιμοποιήσω για κάτι που θέλω αλλά ούτε καν το παράδειγμα δεν μου δουλεύει. Έχω μια html σελίδα με τον κώδικα : > <HTML> <HEAD></HEAD> <BODY> <FORM METHOD=POST ACTION="2.php"> How many children do you have? <INPUT NAME="Number" TYPE="Text"> <BR> <BR> <INPUT TYPE=SUBMIT> <BR> </FORM> </BODY> </HTML> Εγώ από αυτό καταλαβαίνω ότι θα έχω ένα κουτάκι με το όνομα Number θα παίρνει κείμενο, θα με ρωτάει αριστερά από αυτό πόσα παιδιά έχω και με το κουμπί SUBMIT θα καλεί την σελίδα 2.php. Είμαι σωστός μέχρι εδώ? Ο κώδικας της 2.php είναι: > <HTML> <HEAD></HEAD> <BODY> <FORM METHOD=GET ACTION="3.php"> <?php for ($Counter=0; $Counter<$Number; $Counter++) { $Offset = $Counter+1; echo "<BR><BR>Please enter the name of child number $Offset<BR>"; echo "<INPUT NAME=Child[] TYPE=TEXT>"; } if ($Counter==0) echo"Press the button to move on"; ?> <BR> <BR> <INPUT TYPE=SUBMIT> </FORM> </BODY> Στο οποίο απ'ότι κατάλαβα για όσα παιδιά έχω θα με ρωτάει το όνομα τους και θα τα καταχωρεί στον πίνακα Child και αν δεν έχω παιδιά λέει να πατήσω το κουμπί. Στον υπολογιστή μου που έχω βάλει apache δεν τρέχει το παράδειγμα με την έννοια ότι δεν μεταφέρει την μεταβλητή $Number στην 2.php σελίδα από την 1.html ενώ όταν ανέβασα τα αρχεία στο site μου όλα δούλευαν κανονικά. Υποθέτω ότι δεν έχω κάνει σωστά κάποια ρύθμιση για την PHP ή τον Apache. Έχει κανείς καμιά ιδέα? Επίσης έχει κανείς κάποιο ποιο εξειδικευμένο tutorial για multi-dimensional πίνακες? Γιατί θέλω να χρησιμοποιήσω πίνακες, αντιστροφή πινάκων και γενικά μαθηματικά. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Υστερόγραφο: Διαβάζω το Beggining PHP 4 εκδόσεις wrox καλό δεν είναι?
dominant Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2004 Ma fysika, prepei na exeis $_POST[Number] anti gia sketo $Number. Ektimo thn wrox, exei kala vivlia sxetika me PHP alla gia php den xreiazetai vilvio, koitakse to http://www.hotscripts.com
GIORGARAS Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2004 file xilia euxaristo tin brika tin apantisi prin ligo sto forum apo search alla prin pei kapoios giati den ekana search einai ligo xaotiko otan psaxno kata tixi to vrika. To kalitero tha itan ta pio sixna posts gia programatismo na ginontousan FAQ an kai den einai eukolo na ot kanei kapoios gia na min xanomaste kai emeis oi arxarioi. euxaristo gia tin apantisi kai pao na psakso to site. thanks...
GIORGARAS Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2004 έχω και μια άλλη απορία, έχω μια φόρμα όπου ο χρήστης συμπληρώνει κάτι στοιχεία και αυξάνει ένας μετρητής κατά 1 συγκεκριμένα η μεταβλητή $Counter, πως στην άλλη σελίδα που πάει όταν πατάω το κουμπί SUBMIT θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω αυτή την μεταβλητή? γιατί σαν $Counter δεν δουλεύει μετά. Ευχαριστώ πολύ.
dominant Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2004 Katarxin to Chld[] de kolaei otan to pedio einai text. Anti8eta dose mesa sto loop $Child="Child".$Offset; ME auto to tropo 8a exeis osa pedia text 8eleis se mia forma (dynamika na emfanizontai) kai to ka8e ena 8a exei to diko tou onoma. Sto submit kai sthn allh selida 3.php 8a pareis ka8e metavlith os ekseis $_GET[onoma pediou]
GIORGARAS Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2004 file mou euxaristo tha mou einai xrisima kai auta alla leo to eksis. $Counter++; den exei sxesi me tin forma den exei kapou input einai automato, i $_GET[Counter] tha leitoyrgisei afou den iparxei pouthena <INPUT NAME="Counter"... kai loipa? auto einai ena paradeigma pou parametropoio, prota mou dimiourgithike auti i aporia kai tha do meta kai me to array ti tha ginei. euxaristo poli!!
GIORGARAS Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2004 παιδιά θέλω λίγη βοήθεια, βασικά θέλω να περνάω συντελεστές πολυωνύμων από φόρμα μέσα σε δισδιάστατο πίνακα. αρικά έχω την index.html: > <HTML> <HEAD></HEAD> <BODY> <FORM METHOD=POST ACTION="process.php"> Δώστε την μέγιστη τάξη των πολυωνύμων: <INPUT NAME="Taksi" TYPE="Text" size=5 maxlength=6> <BR> Δώστε των αριθμό των πολυωνύμων που έχει το σύστημα: <INPUT NAME="Number" TYPE="Text" size=5 maxlength=6> <BR> <INPUT NAME="Continue" TYPE=SUBMIT value="Συνέχισε"> <BR> </FORM> </BODY> </HTML> μέχρι εδώ όλα καλά μετά έχω την process.php > <?php session_start(); ?> <HTML> <HEAD></HEAD> <BODY> <FORM METHOD=GET ACTION="processt.php"> <?php session_register("my1"); session_register("my2"); $my1 = $_POST[Number]; $my2 = $_POST[Taksi]; for ($Counter=0; $Counter<$_POST[Number]; $Counter++) { for ($Counter2=0; $Counter2<$_POST[Taksi]; $Counter2++) { echo "<BR><BR>Γράψτε το συντελεστή της $Counter2 μεταβλητής του $Counter πολυωνύμου<BR>"; echo "<INPUT NAME=Child[$Counter][$Counter2] TYPE=TEXT>"; } } ?> <BR> <BR> <INPUT TYPE=SUBMIT> </FORM> </BODY> </HTML> όπου περνάω στον πίνακα Child όλους τους συντελεστές. και τέλος έχω την processt.php > <?php session_start(); ?> <HTML> <HEAD></HEAD> <BODY> <?php echo "Ο πίνακας είναι: "; for ($Counter=0; $Counter<$my1; $Counter++) { for ($Counter2=0; $Counter2<$my2; $Counter2++) { echo "<BR><BR>Γράψτε το συντελεστή της $Counter2 μεταβλητής του $Counter πολυωνύμου<BR>"; echo $_GET[Child][$Counter][$Counter2]; } } ?> </BODY> </HTML> το πρόβλημα μου είναι ότι έχω πολλά λάθη από την session_start() ενώ αν δεν την χρησιμοποιήσω καθόλου ναι μεν λειτουργεί αλλά στην τρίτη σελίδα δεν ξέρω την μεταβήτη $my1 kai $my2 που βασικά είναι οι τιμές Number και Taksi από την πρώτη σελίδα ώστε να ξέρω πόσος είναι ο πίνακας. Πως μεταφέρω μεταβλητές που είτε είναι σε φόρμα είτε όχι από την μια σείδα στην άλλη ή καλύτερα ακόμα να μένει για όλες τις σελίδες ίδια τιμή? Ευχαριστώ πολύ!!
Sonam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Ma fysika' date=' prepei na exeis $_POST[Number'] anti gia sketo $Number. Ektimo thn wrox, exei kala vivlia sxetika me PHP alla gia php den xreiazetai vilvio, koitakse to http://www.hotscripts.com $number // short style $_POST['number'] // medium style $HTTP_POST_VARS['number'] // long style Apo ekei kai pera eksartatai apo to php.ini an tha ta dexetai ola. Kamia fora xreiazontai kai ta biblia
GIORGARAS Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 δηλαδή φίλε αν κατάλαβα καλά λες ότι με την τρίτη έντολή μεταφέρετε η μεταβλητή μέχρι αρκετές σελίδες μετά? το δοκίμασα και δεν πέτυχε αλλά δεν μου έγραψε error θα κοιτάξω το manual. ευχαριστώ πολύ. Τελικά δουλέυει μόνο για την σελίδα μετά την φόρμα όχι και για την επόμενη. Ποιο php.ini αλλάζεις αυτό που είναι μέσα στο φάκελο του Apache?
GIORGARAS Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 τελικά έκανα το εξής κόλπο <input type="hidden" name="num1" value="<?php echo $_POST['Number'] ?>"> και ηρέμησα, περνάω κρυφά την μεταβλητή από σελίδα σε σελίδα.
Sonam Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2004 Ti na sou pw. Emena mou douleuei kanonika kai krataei ta values. To php.ini einai ena arxeio mesa ston root folder ths php me to onoma: php.ini-dist. To kaneis rename se php.ini kai to bazeis mesa ston fakelo x:\windows. Ekei mesa tha breis polla pragmata gia to pws na sumberiferetai h php. Psakse to ligo.
GIORGARAS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2004 Να ρωτήσω κάτι άλλο, υπάρχει εντολή να κάνει ένα νούμερο δείκτη σε γράμμα, το λεγόμενο subscript που κάνει το Word δεν βρίσκω κάτι τέτοιο. Έχω μια φωτογραφία για ακρίβεια δείχνει Χ με δείκτη το 1 αλλά όταν το βάζω δίπλα από textbox είναι λίγο πιο ψηλά από το textbox υπάρχει εντολή που να λέω εγώ που θα βάλει την εικόνα ας πούμε με συντεταγμένες (θυμήθηκα το goto της C)? Ευχαριστώ πολύ και κάτι τελευταίο εσείς σαν αισθητική τι θα προτιμούσατε να βλέπετε Χ1 ή Χ με δείκτη 1 απλώς το Χ να είναι λίγο πιο ψηλά, περίπου ξεκινάει από την μέση του textbox. Ευχαριστώ πολύ!!
GIORGARAS Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Την προηγούμενη απορία την έλυσα αλλά έχω άλλη τώρα. Γίνεται η PHP να χεριστεί γράμματα συμβολικά? δηλαδή να λέω: $a=5X; και να εμφανίζει στην οθόνη το 5Χ ή ακόμα καλύτερα άμα λέω $a*$a να εμφανίζει 25Χ^2 ή κάτι τέτοιο. Βασικά αυτό με ενδιαφέρει γιατί θέλω να φτιάξω αλγόριθμο για εύρεση ιδιοτιμών ενός πίνακα. Αν ξέρει κανείς κάποιον αλγόριθμο εκτός από τον κανονικό που ξέρω από μαθηματικά αν μπορεί ας μου πει. Ευχαριστώ πολύ!!
GIORGARAS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται να βάλω (γατί αυτό νομίζω ότι παίζει ρόλο) στο <form action="results.php" method=GET> ώστε να ανοίγει η results.php σε νέο παράθυρο internet explorer και όχι στο υπάρχον. Επίσης πως μπορώ να πατάω ένα κουμπί και να κλείνει το παράθυρο που άνοιξα και να γυρνάει στην ανοιχτή σελίδα και να κάνει refresh? Ευχαριστώ πολύ!!
GIORGARAS Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Σε λίγο καιρό πρόκειται να παραδώσω μια εργασία που είναι βάση δεδομένων με interface PHP. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να κλειδώσω τον κώδικα ώστε να μην μπορούν να γίνουν αλλαγές, μου το πρότεινε ο καθηγητής γιατί θα δώσω τη εργασία και στην δουλειά του πατέρα μου όπου θα λειτουργούν την βάση και άμα θέλουν extra πράγματα να πρέπει να τα αλλάξω μόνο εγώ για να μην μπορεί να την πάρει κάποιος να προσθέσει 5-6 πράγματα και να την πουλήσει. Ευχαριστώ πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.