Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ξεκίνησα να χτίσω ένα καινούργιο σύστημα μετα απο πολλά χρόνια με socket 775, και το έφτιαξα πολύ προσεκτικά με τα εξής υλικά (όλα καινούργια):

PSU - Thermaltake SmartSE 530W

MOBO - Gigabyte H110M-S2H

CPU - Intel Pentium G4620

RAM - Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 2133Mhz

HD - Kingston SSDNow UV400 240GB.

Το πρόβλημα είναι πως όταν bootάρει, δεν έχω εικόνα, δεν έχω USB ενεργό, δεν βλέπω bios και έτσι δεν μπορώ να κάνω τίποτα... Αυτό κρατάει κάποια δλ, σβήνει και ξαναπροσπαθεί για λίγα δλ να ξαναbootάρει κοκ, μέχρι να του κάνω power shutdown.

Μετά απο έλεγχο στα πάντα (monitor, case for short circuit, ram etc. έχω κατα 99% καταλήξει ότι η mobo δεν βλέπει τον cpu επειδή πιθανώς χρειάζεται bios update σε F20 που υποστηρίζει 7th gen. Intel, αλλά δεν μπορώ να το κάνω γιατί θέλω 6th gen. (skylake) cpu για να bootάρω και δεν έχω.

Παρακαλώ πείτε καμιά ιδέα γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

Thnx/Yiannis

Δημοσ.

Καλησπέρα, προτείνω να επικοινωνήσεις με το κατάστημα από το οποίο αγόρασες τη μητρική και να τους ζητήσεις να σου περάσουν αυτοί το τελευταίο BIOS.

• Like 1
Δημοσ.

Τετοια αναβοσβησιματα ειχα κι εγω οταν μου χαλασε η μητρικη μου, την αντικατεστησα με νεα και ολα κομπλε.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι πως όταν bootάρει, δεν έχω εικόνα, δεν έχω USB ενεργό, δεν βλέπω bios και έτσι δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Εγω σε ενα παλιο συστημα (775), με αυτα τα συγκεκριμενα συμπτωματα (οχι τις επανεκινησεις που λες οτι προσπαθει να κανει το συστημα), υπαιτιος ηταν το τροφοδοτικο. 

Τωρα επειδη στην περιπτωση σου ειναι ολα καινουρια δεν ξερω αν μπορει να φταιει το τροφοδοτικο.

Δημοσ.

Λοιπον επειδη εχω την ιδια μητρικη ( την πηρα πριν 5 μερες ) .

Θελει το τελευταιο bios F20 για να δει - παιξουν οι νεες cpu skylake σαν αυτη που αγορασες .

Μην το ζοριζεις αλλο και κανεις καμμια ζημια .

Ή βρες μια cpu Skylake να κανεις bios update και μετα να βαλεις τον δικο  σου Kaby Lake

Για να κανεις bios update χωρις cpu πρεπει το motherboard να εχει το Q-Flash Plus feature

Εμας εχει το Q-Flash σκετο

Αρα ή δανειζεσε εναν επεξεργαστη skylake  ή πας σε καποιο μαγαζι ( ισως αυτο που εκανες την αγορα ) που θα εχει να σου κανει την δουλεια

- Q-Flash is for those who wants to update BIOS without OS but have the CPU and Memory installed.
- Q-Flash Plus is for those who wants to update BIOS without OS, CPU and Memory.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...