Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά, εχω δυο σκληρους δισκους, μετά από χρόνια αποθηκευσης φωτιγραφιών και βιντεο δεν μπορώ πλέον να βρώ άκρη και ψάχνω κάποιο απλο προγραμμα αν είναι και στα ελληνικά ακόμα καλυτερα, μπάς και τα βάλω σε τάξη τα ασυμαζευτα, και είναι όλες από διακοπές γενέθλια κλπ. κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη γιατί λογω ηλικίας...... 

Δημοσ.

Πήγαινε πάνω σε μια φωτογραφία και κάνε δεξί κλικ επέλεξε "ἁνοιγμα με" και "επιλέξτε άλλη εφαρμογή" από εκεί μπορείς να ορίσεις με ποιο από τα διαθέσιμα προγράμματα θα βλέπεις τη φωτογραφία κάθε φορά που κάνεις κλικ πάνω της εφόσον επιλέξεις το τετραγωνάκι για να το κρατήσει μόνιμο σαν επιλογή. Με την ίδια διαδικασία μπορείς να το αλλάζεις όποτε θέλεις. 

Με τι έβλεπες τις φωτογραφίες μέχρι τώρα με το windows media player;

Έκανες πρόσφατα αναβάθμιση στα δεκάρια και δεν υπάρχει το πρόγραμμα που έβλεπες τις φωτογραφίες σου, άλλαξες δίσκο ή πρόσθεσες έναν;

Δημοσ.

ευχαριστω για την απάντηση, λοιπόν φίλεμου, δεν έχω ανοίξει ακόμα κανένα σκληρό γιατί με έχει πιάσει ταραχή το πως θα βρώ όλες τις φωτογραφίες κάποτε πριν 5 χρόνια είχα βάλει το πικασσα αλλα τώρα το βρήσκω δύσκολο. έλεγα μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να ψάχνει ένα σκληρό και να βρήσκει όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο απλά πράγματα δηλαδή, άλλωστε δεν βοηθάει και η ηλικία μου.

ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου

Δημοσ.

Ο πιο εύκολος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ, χωρίς να έχω καταλάβει τι ακριβώς θες ή το πως είχες τις φωτογραφίες σου σωσμένες παλιότερα, είναι να συνδέσεις τον σκληρό στον υπολογιστή και να κάνεις αναζήτηση για όλες τις φωτογραφίες και όλα τα βίντεο που έχεις εκεί. Θα πας δηλαδή στον σκληρό δίσκο, και επάνω δεξιά στην αναζήτηση θα γράψεις kind:picture . Δες και το άρθρο εδώ αν τα πας καλά με αγγλικά, http://www.howtogeek.com/173703/how-to-use-windows-advanced-search-features-everything-you-need-to-know/

Έπειτα, μπορείς να τις επιλέξεις όλες και να τις αντιγράψεις σε ένα φάκελο ώστε να τις έχει μαζεμένες και κάνεις την οργάνωση σου μετά.

Προσοχή, με αυτό το τρόπο θα σου δείξει ότι αρχείο εικόνας/ βίντεο υπάρχουν στον σκληρό δίσκο, μπορεί να περιέχει εικόνες και βίντεο από προγράμματα κτλ.

Ένας άλλος τρόπος που μπορεί να δουλέψει, εφόσον έχεις Windows 10, είναι να πας στο πρόγραμμα Φωτογραφίες (Photos) που έχουν τα Windows -> Ρυθμίσεις (Settings) -> Προελεύσεις (Sources) -> Προσθήκη φακέλου + (Add a folder +) και πρόσθεσαι όλο τον σκληρό δίσκο, και λογικά θα βρει ότι έχεις στον σκληρό. https://support.microsoft.com/el-gr/help/17194/windows-10-see-all-your-photos

Αυτά από εύκολους τρόπους. Αλλά και πάλι εξαρτάται το τι θες να κάνεις. Ανεξαρτήτως της ηλικίας σου :)

Δημοσ.

αυτά τραβάς άμα δεν κάνεις σωστή οργάνωση απο την αρχη και τα αφήνεις όλα για το αυριο , θα ακολουθήσω τα παραπάνω ευχαριστώ

ηλικια 60+ :mad:  :mad: 

αυτά τραβάς άμα δεν κάνεις σωστή οργάνωση απο την αρχη και τα αφήνεις όλα για το αυριο , θα ακολουθήσω τα παραπάνω ευχαριστώ

ηλικια 60+ :mad:  :mad:

Τελικά μάλλον σώθηκα θα ακολούθησω την δεύτερη μεθοδο

Δημοσ.

Μη σε πιάνει πανικός δεν έχεις χάσει φωτογραφίες.

Τώρα η Microsoft προωθεί το "Φωτογραφίες" αλλά μπορείς να βλέπεις τις φωτογραφίες σου και από το windows media player μόλις το τρέξεις πηγαίνεις επάνω αριστερά και από το οργάνωση επιλέγεις διαχείριση βιβλιοθηκών κατόπιν εικόνες και σου παρουσιάζει τους φακέλους που είναι στην ενότητα εικόνες στις βιβλιοθήκες. Αυτό που κάνει είναι βλέπει ότι έχεις βάλει στη βιβλιοθήκη εικόνες μέσα άρα από εκεί ή από το μενού του explorer των windows 10 ότι βάλεις μέσα εκεί θα το προβάλει και ο windows media player στις εικόνες όπως και οι "Φωτογραφίες"  με το καινούργιο στυλ που ανέφερα αρχικά.

Επιπλέον στο οργάνωση έχει ακριβώς από κάτω την επιλογή εφαρμογή αλλαγών πληροφοριών πολυμέσων αυτό το επιλέγεις για να κάνεις χειροκίνητα την ανανέωση στη σάρωση των πολυμέσων εφόσον δεν έχει τρέξει η αυτόματη διαδικασία των windows ίσως στην αρχή να χρειαστεί να το κάνεις μια φορά αλλά μετά σπάνια το κάνει αυτόματα. 

Το αντίστοιχο κάνει και για βίντεο καθώς επίσης για μουσική. Ίσως το πρόγραμμα αυτό σου είναι περισσότερο οικείο.

Συμπέρασμα ότι είναι συμπεριλαμβάνεται στις αντίστοιχες βιβλιοθήκες θα το ρουφήξει το αντίστοιχο πρόγραμμα προβολής.

Αυτές τις αλλαγές μπορείς να τις κάνεις και από το εξερευνητή αρχείων των windows 10 στην αριστερή στήλη των βιβλιοθηκών  και θα προστεθεί στη βιβλιοθήκη αυτός ο φάκελος που θα κάνεις δεξί κλικ πάνω του και συμπερίληψη στη βιβλιοθήκη εύκολο.

Ελπίζω να τα έγραψα κάπως κατανοητά.

Δημοσ.

Πω πω πω χαράς το κουράγιο σου φίλε μου να μου κάνεις τέτοια παρουσίαση, να είσαι καλά και σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου , θα το ακολουθήσω και μετά από την παρουσίασή σου μάλλον θα τα καταφέρω, σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...