linaki_ath Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Συμφορουμίτες Θεσσαλονικείς, έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω κηροζίνη/φωτιστικό πετρέλαιο χύμα σε βενζινάδικο ή κάπου αλλού; Έχω φάει τον τόπο στα βενζινάδικα και όλοι έχουν έτοιμα συσκευασμένα μπιτόνια που το λίτρο βγαίνει όσο της Kerosun. Κάποιος βενζινάς βέβαια είπε ότι δεν υπάρχει αυτό που ψάχνω αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάτι.. Τα φώτα σας Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2017 από linaki_ath
paylidis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 εχω δει καπου στην αθήνα βενζινάδικο με αντλία αλλα δε θυμαμαι που, οπότε θα πρέπει να υπάρχει και στη θεσσαλονίκη...
arpaktiko Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Για Αθήνα, έχει το βενζινάδικο έξω από τον σταθμό ηλεκτρικού της Καλλιθέας. 1
Θεkλα Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Αλήθεια που χρησιμοποιείται κηροζίνη; Σόμπες ή και αλλού;
BritGreek Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Φιλική συμβουλή, μην πάρεις χύμα. Δεν έχει τα πρόσθετα που βάζει η kerosun στα δικά της και βρωμάει (ΠΟΛΥ), συν ότι είναι εντελώς ανθυγιεινό να αναπνέεις εσύ και η οικογένειά σου αυτό το πράγμα. Όμως, αν πας σε πρατήριο της Kerosun, είναι περίπου 6-8 ευρώ φτηνότερα από οποιοδήποτε μαγαζί, και ΔΕΝ βρωμάει. Δοκιμασμένο από εμένα. Επίσης, αν πας στην kerosun, μην πάρεις το μπλε (το άοσμο). Ούτε το κανονικό μυρίζει αν είναι από το πρατήριο της kerosun, αρκεί να ανάβεις και να σβήνεις τη σόμπα στο μπαλκόνι. *μιλάω για μπετόνια που τα επιστρέφεις και παίρνεις άλλο, δηλαδή τα πληρώνεις μια φορά και γλιτώνεις αρκετά χρήματα.
linaki_ath Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Αλήθεια που χρησιμοποιείται κηροζίνη; Σόμπες ή και αλλού; Σε σόμπα kerosun τη βάζω. Δεν ξέρω που αλλού μπαίνει. Φιλική συμβουλή, μην πάρεις χύμα. Δεν έχει τα πρόσθετα που βάζει η kerosun στα δικά της και βρωμάει (ΠΟΛΥ), συν ότι είναι εντελώς ανθυγιεινό να αναπνέεις εσύ και η οικογένειά σου αυτό το πράγμα. Όμως, αν πας σε πρατήριο της Kerosun, είναι περίπου 6-8 ευρώ φτηνότερα από οποιοδήποτε μαγαζί, και ΔΕΝ βρωμάει. Δοκιμασμένο από εμένα. Επίσης, αν πας στην kerosun, μην πάρεις το μπλε (το άοσμο). Ούτε το κανονικό μυρίζει αν είναι από το πρατήριο της kerosun, αρκεί να ανάβεις και να σβήνεις τη σόμπα στο μπαλκόνι. *μιλάω για μπετόνια που τα επιστρέφεις και παίρνεις άλλο, δηλαδή τα πληρώνεις μια φορά και γλιτώνεις αρκετά χρήματα. Αυτό με τα μπιτόνια τα επιστρεφόμενα δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες εδώ. Όταν λες πρατήριο kerosun τι εννοείς; Πήγα προχτές να πάρω στην ίδια την εταιρεία (γραφεία ήταν που έχει και το σέρβις μέσα http://www.kerosun.com.gr/index.php/network/thessaloniki-delivery-network) και μου είπε ότι τα επιστρεφόμενα μπιτόνια είναι μόνο στην Αθήνα !?! Η τιμή που μου έδωσε για την άοσμη ήταν ακριβώς ίδια με τα πρατήρια (shell, bp, εκο) όπως επίσης και ίδια τιμή με τα leroy κτλ. Οπότε ακόμα και την απλή να πάρω δεν θα μυρίζει ε; Έχω την inverter LC-43G και δεν την ανάβω εγώ είναι αυτόματη. Έχει μια μυρωδιά η άοσμη αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου ps. ευχαριστώ για την σοβαρή σου απάντηση
BritGreek Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Αυτό με τα μπιτόνια τα επιστρεφόμενα δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες εδώ. Όταν λες πρατήριο kerosun τι εννοείς; Πήγα προχτές να πάρω στην ίδια την εταιρεία (γραφεία ήταν που έχει και το σέρβις μέσα http://www.kerosun.com.gr/index.php/network/thessaloniki-delivery-network) και μου είπε ότι τα επιστρεφόμενα μπιτόνια είναι μόνο στην Αθήνα !?! Η τιμή που μου έδωσε για την άοσμη ήταν ακριβώς ίδια με τα πρατήρια (shell, bp, εκο) όπως επίσης και ίδια τιμή με τα leroy κτλ. Οπότε ακόμα και την απλή να πάρω δεν θα μυρίζει ε; Έχω την inverter LC-43G και δεν την ανάβω εγώ είναι αυτόματη. Έχει μια μυρωδιά η άοσμη αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου ps. ευχαριστώ για την σοβαρή σου απάντηση Μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να μην έχουν επιστρεφόμενα μπιτόνια στα φυσικά τους καταστήματα/πρατήρια. Ξαναπάρε τηλέφωνο και ρώτησέ τους. Η τιμή στην Αθήνα είνα ή 26 ή 28 ευρώ για τα επιστρεφόμενα (δεν βρίσκω την απόδειξη). Την άοσμη να μην την πάρεις, γιατί δεν κάνει επαρκή φλόγα, και σε χώρους όπου υπάρχει υγρασία, δυσκολεύεται να ανάψει. Δεν βρίσκω διαφορά στη μυρωδιά κατά την καύση, αν χρησιμοποιείται σωστά. Το καύσιμο είναι το Α και το Ω. Η ίδια η Kerosun έχει βγάλει ανακοίνωση ότι τα χύμα καύσιμα μπορεί να χαλάσουν τη σόμπα, και όσες φορές τα έχω δοκιμάσει βρωμάνε ανυπόφορα. Παρ' όλα αυτά, ξέρω ότι η Kerosun προμηθεύεται το καύσιμο από την ΕΚΟ, ΑΛΛΑ του βάζει πρόσθετα. Όταν θα ανάβεις τη σόμπα, θα έχεις ανοιχτά τα παράθυρα για να φύγει η πρώτη μυρωδιά και να μην εγκλωβιστεί στο χώρο. Αυτή τη μυρωδιά δεν πρέπει να την αναπνέεις, ειδικά αν έχεις και παιδιά στο χώρο. Να σου πω την αλήθεια, εγώ δεν πήρα inverter αλλα τις κλασικές Omni, ακριβώς για να τις ανάβω στο μπαλκόνι. Έτσι δεν μυρίζει τίποτα. Με τις inverter που κλείνουν και ανάβουν ξανά όταν πέσει η θερμοκρασία,υπάρχει μυρωδιά. Όταν τις αγόρασα, η συμβουλή του υπαλλήλου ήταν να έχω πάντα να έχω ίσα-ίσα ένα παράθυρο σκαστό, για να καθαρίζει ο αέρας του χώρου. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για κηροζίνη. Πάντως από απόδοση είναι εξαιρετικές, και ίσως γι' αυτό βγάζουν τόση υγρασία. Θερμαίνουν το χώρο σε λίγα λεπτά. Κάτι άλλο που ανακάλυψα και διαπίστωσα είναι ότι πρέπει να έχεις την κατάλληλη σόμπα για τα τετραγωνικά που τη χρησιμοποιείς. Αν βάλεις τη μεγάλη σε ένα μικρό δωμάτιο, σε λίγο θα μυρίζει και μειώνεται και η φλόγα της. Έχει στη χρυσή ευκαιρία μεταχειρισμένες Omni με 70-100 ευρώ. Οι κλασικές δεν παθαίνουν τίποτα και η συντήρησή τους είναι αστεία, συν το ότι δουλεύουν και χωρίς ρεύμα, άρα σε μια διακοπή εξακολουθείς να έχεις θέρμανση. 1
linaki_ath Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να μην έχουν επιστρεφόμενα μπιτόνια στα φυσικά τους καταστήματα/πρατήρια. Ξαναπάρε τηλέφωνο και ρώτησέ τους. ... Έχει στη χρυσή ευκαιρία μεταχειρισμένες Omni με 70-100 ευρώ. Οι κλασικές δεν παθαίνουν τίποτα και η συντήρησή τους είναι αστεία, συν το ότι δουλεύουν και χωρίς ρεύμα, άρα σε μια διακοπή εξακολουθείς να έχεις θέρμανση. Δεν φέρνουν επιστρεφόμενα καθόλου από ότι ρώτησα πάλι.. Μονόδρομος η έτοιμη συσκευασία. Την omni δεν την προτίμησα επειδή την θέλω να είναι αυτόματη, να μην κάνω τίποτα, αλλά και να έχει αισθητήρες (θερμοκρασίας/περιβάλλοντος) παράλληλα. Επίσης τη βάζω συγκεκριμένη ώρα να ανάβει (κανα μισάωρο πριν γυρίσουμε σπίτι από τη δουλειά να είναι ζεστό το σπίτι). Κάτι τέτοιο με τη συμβατική δεν θα το είχα. Εξάλλου το ρεύμα που καταλώνει είναι 20W οπότε δεν είναι κάτι τραγικό στη δεη.
Tzini_Gr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Αλήθεια που χρησιμοποιείται κηροζίνη; Σόμπες ή και αλλού; αεροπλανα
De@th L0rd Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Στο αεροδρόμιο σίγουρα έχουν. Αυτή η κηροζίνη εκτός του ότι θα είναι πιο ακριβή ας μην κάνει τη μαλακία κάποιος και τη βάλει σε σόμπα. Άλλο η "κηροζίνη" φωτιστικό πετρέλαιο και άλλο η αεροπλοΐας.
AntiCambeR Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Θα απογειωθεί η σόμπα απο τον 1ο όροφο προς την ταράτσα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα