Προς το περιεχόμενο

Locked

Lolarikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ένας φίλος μου αγόρασε ένα Samsung Galaxy S5 από κάποιον 50€ σε άριστη κατάσταση, αλλά όταν πάει να κάνει κλήση με την SIM του μέσα του λέει "Δίκτυο μη εγγεγραμμένο". Οπότε από ό,τι καταλάβαμε πρέπει να είναι κλειδωμένο. Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο Unlocking Service ή κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να πραγματοποιεί κλήσεις. Φοβάμαι μην πέσουμε σε Scam. Για αυτό εδώ τί γνώμη έχετε: https://www.doctorsim.com/us-en/

Να σημειώσω ότι δεδομένα χρησιμοποιεί κανονικα.

Δημοσ.

Λογικά banned imei, άρα κλεμμένο.

Δεν πιστεύω να μπορείς να κάνεις κάτι, ας το πάει στην αστυνομία, μπας και έχει δηλωθεί κλεμμένο, να βρούν τον ιδιοκτήτη. Θα δώσει κανα χαρτζιλίκι λογικά. Εγώ για S5 θα έδινα αν το έπαιρνα πίσω.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου αλλά το κινητό δεν το αγόρασε για να το πάει στη αστυνομία. Αν το βρίσκει κάτω άλλο καπέλο μπορεί να το δίνε.

Δημοσ.

Αφού του είναι άχρηστο. Ας μιλήσει με τον άνθρωπο που το έχασε και λογικά θα πάρει το 50ρικο πίσω. Εγώ θα έδινα 50άρικο για χαμένο S5 άνετα.

Μου έχουν κλεψει τηλέφωνο και ξέρω. Αν ο φίλος σου εφόσον ξέρει ότι είναι κλεμμένο, είναι κλεπταποδόχος αν το κρατήσει. Συν αν μπαίνει Ιντερνετ μπορεί να τον βρει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης με gps μέσω του imei. Εκεί να δεις μπλέξιμο.

Δημοσ.

Καλά άχρηστο δεν είναι. Ακόμα και για πενήντα ευρώ αξίζει είναι σε άριστη κατάσταση. Σε δεδομένα συνδέεται. Για κλήσεις μπορεί να παίξει με voip τύπου Viber η Skype. Απλά ρώτησα αν γίνεται κάτι να ξεκλειδώνει το imei το οποίο δεν είναι blacklisted το έχω βάλει σε αρκετά Site και μου βγάζουμε clean imei. Το θέμα είναι γιατί είναι κλειδωμένο και σε ποιον πάροχο είναι κλειδωμένο. Το ότι εινσι κλειδωμένο δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έχει κλαπεί μπορεί ο προηγούμενος να μην είχε πληρώσει λογαριασμούς και να κλειδώθηκε από τον πάροχο. Τώρα τι αστυνομία μου λες εσύ αν έχει αγορασθεί από Internet γυρευε από ποια χώρα έχει έρθει δεν νομίζω να ανήκε σε Έλληνα.

Δημοσ.

είναι κλεμμένο, κινδυνεύετε.

Ρωτήστε αν έχει δηλωθεί κλεμμένο, δεν χάνετε κάτι. Πάντως αν είναι και δεν επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη, βάζεις το λιθαράκι σου σε όλη την ιστορία με τις κλοπές. Αν δεν τα αγοράζατε δεν θα τα κλέβανε. Ελληνάρας απλά.

Αν είχε κλειδωθεί απο πάροχο (για απλήρωτο λογαριασμό, αστείο απλά) και δεν ανήκε σε Έλληνα (δεν είναι απο Ελλάδα), δεν θα είχες πρόβλημα με ελληνικά δίκτυα.

Σταματάω εδώ, κάνε ότι θες.

Δημοσ.

Ποιο είναι το αστειο; Ότι κλειδώνεται το imei για unpaid bills? Τεσπά από το Doctorsim που ζήτησα πληροφορίες για το imei number που απαντησαν:no

it is not blacklisted

We are pleased to inform you that your Samsung is not currently reported lost, stolen or due to an unpaid bill.

Επικοινώνησα με την υποστήριξη και μου λένε βάλε μέσα την Sim και θα σου ζητήσει network code τον οποίο θα σου παράσχουμε εμείς.

Δημοσ.

Βάζω στην κλήση αυτό #7465625*638*# και μου βγάζει την φωτογραφία από κάτω. Σύμφωνα με το doctorsim που μιλήσαμε μου λέει όταν σου βγάλει αυτό σου στέλνουμε τον κωδικό και ξεκλειδώνει. 11€ και average time 39min μέχρι να φτάσει ο κωδικός. Τον φοβάμαι πολύ σαν unlocking service που είναι αλλά αν δεις κριτικές δείχνει αξιόπιστο δεν μου φαίνεται για scam. Και σου λέει ξέρω γω ότι αν είναι blacklisted πρεπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη δεν αναλαμβάνουμε εμείς. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω αυτοί πως τα ξεκλειδωνουν. Διορθώστε με αν κάνω λάθος εφόσον δεν είναι κλεμμένο η από απλήρωτους λογαριασμούς αυτό πάει να πει ότι πουληθηκε από εταιρεία λογικα εξωτερικού που το πούλαγε κλειδωμένο στο δίκτυο της. Αν δεν ξέρεις σε ποιο δίκτυο είναι κλειδωμένο το κινητό σου λέει 40€.

post-374281-0-61965100-1484790016_thumb.jpg

post-374281-0-43833800-1484791741_thumb.png

Δημοσ.

Είναι και αυτό το βιντεάκι στο youtube με άλλο unlocking service. Έχει εκατονταδες χιλιάδες views https://m.youtube.com/watch?v=YYfFH5Uq5cI

Και εδώ για Region Lock δωρεάν. Θα δοκιμάσω και αυτό πρώτα αν και λογικά πρέπει να είναι carrier locked οπότε πρέπει να αγοράσουμε κωδικό πρώτα. http://samsungrumors.net/unlock-galaxy-s5-free/

Υπάρχει περίπτωση να ξεκλειδώνει και με rooting η με φλασαρισμα custom rom?

Δημοσ.

Το ρουταρα σήμερα. Έκανα μερικές κλήσεις. Αλλά μετά πάλι χανοτανε το σημα. Με το reboot έστρωνε. Μπορεί να έχει πρόβλημα και το κινητό ποιος ξέρει.

Δημοσ.

ακομα συζηταμε αν το κινητο ειναι προιον κλοπης?σοβαρα τωρα?

Ειτε ο τυπος που το πουλησε το ειχε κλεψει και απλα ηθελε να το ξεφορτωθει ή ηταν πρεζακι και εψαχνε λεφτα για την δοση του και εκλεψε ενα κινητο και το σπρωξε οσο-οσο.

Απο κει και περα κατσε μετρα ποσα ευρω θα σας παει η φαση μεχρι να λειτουργησει το κινητο σωστα.

"Χανοτανε το σημα".... παλι καλα που ειναι σε αριστη κατασταση.

50ευρω και s5 = επιστημονικη φαντασια.Bρωμαει απο μακρυα....

Αλλα νταξ , με κατι πρεπει να ασχοληθουμε εδω στο φορουμ , μετεφερε στον φιλο σου τις ευχαριστιες μας...

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου δεν είναι black listed το imei. Αντί να πετάς μπαρουφες χωρίς να ξέρεις διαβασε λίγο γτ έχεις μαύρα μεσάνυχτα. Υπάρχουν κινητά εξωτερικού που οι εταιρείες τα πουλάνε κλειδωμένα στο δίκτυο τους πχ ATT και άλλες. Τα unlocking services είναι απολύτως νομιμα. Δες μία το βίντεο που παραθέτω παραπάνω. Και με το blacklisted imei που δεν είναι γτ το έχω ψάξει δεν κάνεις καν κλήση. Εγώ σου λέω κάνω κλησεις, δέχομαι μηνύματα απλά χάνεται στα καλά καθούμενα και μου λέει out of area network. Με το reboot μετά ξαναφτιαχνει. Δεν ξέρω μην του περάσω κανένα cf τύπου cyanogen μήπως γίνει τίποτα τώρα που είναι rooted.

Να σημειώσω εδώ ότι το κινητό το παιδί το αγόρασε από φίλο του ο οποίος είχε και αυτός το ίδιο θέμα από τότε που το αγόρασε.

Το θέμα είναι ότι αν ήταν κλειδωμένο σε carrier έπρεπε κάθε φορά που βάζω την Sim να μου λέει Insert Unlock Code. Τέτοιο μήνυμα όμως δεν βλέπω για αυτό λέω μήπως είναι θέμα του κινητού.

Εδώ και η φωτογραφία του imei του κλεμμένου δήθεν κινητου. Όποιος το κατέχει το θέμα ας βοηθήσει λίγο και ας μην αναλώνεται στα ίδια και τα ίδια. Το imei status το τσεκαρετε σε οποιαδήποτε υπηρεσία θέλετε.

post-374281-0-89056600-1484868452_thumb.jpg

Δημοσ.

Να σημειώσω εδώ ότι το κινητό το παιδί το αγόρασε από φίλο του ο οποίος είχε και αυτός το ίδιο θέμα από τότε που το αγόρασε.

Δηλ ο φιλος του το αγορασε απο καταστημα..εδωσε δηλ 2-3-4 κατοσταρικα , δεν ξερωγω ποσο το πουλανε και αναλογως και ποτε το αγορασε και ξαφνικα ειπε "ας το πουλησω ΜΟΝΟ 50 ευρω να μπω μεσα γιατι ειμαι ανοιχτοχερης και κουβαρντας".

Σε ποια διασταση γινεται αυτο να παω να τηλεμεταφερθω...

Καποιος σας δουλευει ψιλο γαζι , ή αυτος ή εσυ ή ο φιλος σου...

Τελος παντων , απο την παραπανω φραση που εβαλα στο quote καταληγουμε στο συμπερασμα οτι το κινητο δεν ειναι σε "αριστη κατασταση".

Βασικα δεν εχουμε ιδεα σε τι κατασταση ειναι και για αυτο και δεν ξερουμε τι του συμβαινει..πλακωσε το στα factory resets , βαλτου καμμια επισημη rom και ασε τις δοκιμες με custom roms.

ΥΓ : Παιρνω κινητο , μετα απο 2 χρονια εχω πεταξει συσκευασια κουτια και μαλακιες..και μου το κλεβουν ...που θα βρω το ιμει για να το δηλωσω για κλεμμενο?Απαντηση : πουθενα. Εκτος και αν εχεις κανει τατουαζ το ιμει στον πισινο σου τοτε πασο.

Αρα το "δεν ειναι δηλωμενο σαν κλεμμενο" δεν συναπεγεται οτι δεν ειναι κλεμμενο.

Δημοσ.

50ευρω, s5 και σε άριστη κατάσταση ... does not compute!

Κάπου εχει λάκο η φάβα ... και αν η αλυσίδα κατόχων είναι καθαρή (δηλαδή το κινητό δεν ειναι κλεμμένο) τότε απλά εχει σοβαρό προβλημα hardware και ο αρχικός κάτοχος "το έσπρωξε" για να διώξει το πρόβλημα. Πιστεύω οτι το ήξερε, δε σύμφερε να το φτιαξει και ειπε να το σπρώξει σε κάποιο κορόιδο. 

Αν ήταν κλειδωμένο από ελληνικούς παρόχους, δεν θα έμπαινε data (εκτός αν με το data εννοείς το wifi). Αν επίσης ήταν κλειδωμένο σαν κινητό (από άλλη χώρα για καρφωτό δίκτυο - π.χ. ΑΤ), δεν θα δέχονταν καμία άλλη sim.  

Σε ευχαριστώ φίλε μου αλλά το κινητό δεν το αγόρασε για να το πάει στη αστυνομία. Αν το βρίσκει κάτω άλλο καπέλο μπορεί να το δίνε.

Αυτό offtopic με το πρόβλημα, αλλά εισαι εκτός πραγματικότητας ή απλά με λογική "πάρταλου". Το αν το βρω κάτω/πάνω/πλάγια ή αν το αγοράσω απο κάποιον δεν κάνει καμία διαφορα. Εστω οτι εσυ εχεις αμαξι και είμαστε γείτονες. Σου κλέβουν λοιπον το αμαξι και μου το πουλάνε εμενα. Το βλέπεις εσύ και μου λες οτι ειναι κλεμμένο και σου απαντώ "Εγω φίλε το αγόρασα, δεν το βρήκα παρατημένο". Πως σου ακουγεται; Λογικό;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...