MrPanozzz Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά. Έκαναν πριν καμιά βδομάδα μια ενημέρωση τα Windows και μάλλον κάτι πήγε στραβά. Συγκεκριμένα την ώρα που έκλεινε ο υπολογιστής που σου αναφέρει ότι γίνεται ενημέρωση δεν υπήρχε σύνδεση σε δίκτυο με αποτέλεσμα η διαδικασία να μένει για πολλή ώρα κολλημένο στο 0%. Εν τέλει απενεργοποίησα τον υπολογιστή χωρίς να γίνει η ενημέρωση. Όταν τελικά ξανάνοιξα τον υπολογιστή και έγινε η ενημέρωση, παρατήρησα ότι το start menu ήταν ένα κενό παράθυρο με διαθέσιμα μόνο τα εικονίδια της παροχής ενέργειας, του προφίλ και τις τρεις παυλίτσες πάνω αριστερά για ανάπτυξη. Κάνοντας ένα restart, το start menu πλέον δεν ήταν κενό αλλά δεν ήταν και όπως ήταν πριν και όπως θα έπρεπε να είναι (επισυνάπτω φωτογραφίες για το πως φαίνεται ακόμα και τώρα). Αποφάσισα να ανοίξω το Windows Update και έκανα κατάργηση εγκατάστασης των ενημερώσεων, restart κλπ αλλά ανοίγοντας τον υπολογιστή πάλι τα ίδια. Ξανάνοιξα το windows update ξαναεγκατέστησα τις τελευταίες ενημερώσεις, ξανά restart αλλά πάλι τα ίδια. Επικοινώνησα με την microsoft, ακολούθησα κάποια αρχικά βήματα που μου είπαν μήπως επιδιορθωθεί αλλά τίποτα. Μου είπαν να δημιουργήσω ένα νέο προφίλ χρήστη και να το δούμε κι εκεί. Στο δεύτερο προφίλ που κάναμε όντως το start menu έχει την κανονική του μορφή. Μου στείλανε μετά και κάποιες εντολές που έτρεξα από την γραμμή εντολών αλλά στο κύριο προφίλ δεν διορθώθηκε και πάλι. Σαν τελευταία λύση κατεβάσαμε και επανεγκαταστήσαμε τα windows (όχι με format, απλά εγκατάσταση με διατήρηση αρχείων, εφαρμογών, ρυθμίσεων κλπ). Ακόμα και με αυτό στο κύριο προφίλ το πρόβλημα παραμένει. Η λύση της microsoft είναι απλά να μεταφέρω αρχεία κλπ στο δεύτερο προφίλ και να διαγράψω το κύριο. Έχει γίνει μάλλον αρκετή φθορά στο κύριο προφίλ χρήστη και μάλλον δεν διορθώνεται - παρα μόνο με format - οπότε για να γλιτώσω το format για ένα θέμα όχι τόσο σοβαρό, η μόνη λύση είναι η μεταφορά όλων των αρχείων μου στο άλλο προφίλ που δουλέυει κανονικά. Να σημειώσω ένα ακόμα πρόβλημα που παρατηρήθηκε ταυτόχρονα με αυτό. Ανοίγοντας οποιαδήποτε εικόνα με το πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών των windows ενώ το πρόγραμμα άνοιγε κανονικά, έβλεπες την εικόνα κλπ, δεν εμφανιζόταν τίποτα στην γραμμή εργασιών, δεν σου έδειχνε δηλαδή ότι υπάρχει τέτοιο παράθυρο ανοιχτό. Το συγκεκριμένο πρόβλημα παρατήρησα μόλις - που το δοκίμασα - ότι λύθηκε. Φαντάζομαι θα λύθηκε με την επανεγκατάσταση των Windows. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Έχει κανείς καμιά ιδέα τι γίνεται μπας και γλιτώσω την μεταφορά αρχείων από προφίλ σε προφίλ; Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν μου φαίνεται και η σωστότερη λύση για κάποιο λόγο. Ουσιαστικά φαίνεται ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τα Windows και κάνοντας αυτό είναι απλά σαν να το παραβλέπεις. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιο σοβαρότερο θέμα και να μην το γλιτώσω τελικά το format; Συγνώμη για το μακροσκελές post και ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλες τις απαντήσεις. Επισυνάπτω και δυο screenshot από το start menu και πως αυτό δείχνει.
Gtr34 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δοκίμασε να τρέξεις το start menu troubleshooterhttps://support.microsoft.com/en-us/help/12385/windows-10-troubleshoot-problems-opening-start-menu-cortana
MrPanozzz Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δοκίμασε να τρέξεις το start menu troubleshooter https://support.microsoft.com/en-us/help/12385/windows-10-troubleshoot-problems-opening-start-menu-cortana Σ' ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δυστυχώς τίποτα, δεν βρίσκει πρόβλημα λέει. Και απ' ότι βλέπω και σ' αυτόν τον οδηγό σαν επόμενη λύση δίνει την δημιουργία νέου προφίλ χρήστη και την μεταφορά των αρχείων εκεί.
bilya Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Τραβα στο personalisation --> start. Εκει εχει ρυθμισεις για το πως θα ναι το start menu. Εγω πχ το χω full screen κ το χω κανει σαν να χεις το metro ui τον 8.
MrPanozzz Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Τραβα στο personalisation --> start. Εκει εχει ρυθμισεις για το πως θα ναι το start menu. Εγω πχ το χω full screen κ το χω κανει σαν να χεις το metro ui τον 8. το έχω δοκιμάσει και αυτό, το μόνο που κατάφερα είναι να επαναφέρω το γραναζάκι για τις ρυθμίσεις.. ακομα κι έτσι όπως λες να το ρυθμίσω, απλά θα είναι κενό χωρίς να φαίνεται καμία εφαρμογή όπως κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα