Προς το περιεχόμενο

FX 6300 και Overclock

siomio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα , ξέρω οτι υπάρχουν ήδη πολλά θέματα για τον συγκεκριμένο cpu , δεν έχω θέμα για το πως γίνεται το overclock , απλα παρατήρησα κάποια πράγματα και θέλω να ξέρω αν είναι φυσιολογικά.

Καταρχάς τον έχω χρονίσει στα 4.2 μέσω bios με multiplier στα 21 και Vcore 1.275 V

Παρατήρησα τα εξής οτι σε idle κατάσταση έχω με βάση παντα το HWmonitor Vcore 1.272 V
Τα Voltages

+3.3 ειναι 2.040 V

+5    ειναι 3.326 V

+12  ειναι 8.064 V

Δε μου φάνηκαν φυσιολογικά!

Επίσης σε full load απο prime95 με sffts έχω τα εξής:

Vcore να εχει πτώση σε σχέση με την idle κατάσταση με τιμή 1.224 V

Δε μου φάνηκε φυσιολογικό!

Απο θερμοκρασίες ειμαι κομπλε με max 53 στο prime95

post-358591-0-03860700-1484768527_thumb.png

όποιος έχει γνώση επι του θέματος ας διαφωτήσει!!!!

Επεξ/σία από siomio
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Έχω το ίδιο combo,το τσιπάκι της gigabyte είναι για τον που....φαλλό.Τα ίδια μου κάνει και μένα, μην σκας ,είναι ότι να ναι οι μετρήσεις για τις άλλες τάσεις εκτός του CPU.

Επίσης τα μόνα που σε νοιάζουν να κοιτάς είναι TMP1 και 2 ως core και socket temps αντίστοιχα.

Καλύτερα να χρησιμοποιείς το HWInfo που έχει εχτρά την θερμοκρασία των VRM (σημαντικό για υψηλότερα Volts).

Τέλος από όπως φαίνεται δεν έχεις και πολύ αέρα ακόμα για παραπάνω λόγω ψύξης.

ΠΣ.Για την πτώση του Vcore κατά το stresstest πρέπει να αλλάξεις το LLC. Απο προσωπική εμπειρία είδα ότι το Medium κρατάει την τάση πιο κοντά σε αυτή που δίνεις χειροκίνητα.

Λοιπόν τελικά μου έβγαλε ερρορ το prime95 σε μια ωρα στα 1.275 χειροκίνητα δηλαδή 1.224 , οπότε ανέβασα λιγο στα bios , έβαλα όπως είπες το medium και είμαι στα 1.26 (τιμη που δείχνει το hw) σταθερος 3 ωρες με max temp 61 στο prime95 και όταν δεν είναι full load ανεβαίνει 1.272 .... Είναι φυσιολογικό όταν είναι σε idle να έχει μεγαλύτερη ταση? Επίσης να ενεργοποιήσω το cool n quiet ,η δεν υπάρχει θέμα να τρέχει ο cpu ολη την ωρα σε max ghz?

Επίσης τα μόνα που σε νοιάζουν να κοιτάς είναι TMP1 και 2 ως core και socket temps αντίστοιχα.

Καλύτερα να χρησιμοποιείς το HWInfo που έχει εχτρά την θερμοκρασία των VRM (σημαντικό για υψηλότερα Volts).

Δηλαδή πανω στη φωτογραφία το tmp1 είναι η θερμοκρασία του cpu μου ? Και το package που λεει?

οπότε μου φαίνεται εγώ τον σκίζω στο 1.36 :-D

cool n quiet,C6 κλπ τα ενεργοποιείς αφού βρεις τις ρυθμίσεις ώστε να είναι σταθερός ο επεξεργαστής.Για μένα δώσε 1.3V τάση και δες τι γίνεται.

Πάντως για τέτοιο καιρό έχεις τρομερές θερμοκρασίες στον συγκεκριμένο,τι ψύκτρα έχεις;

όσον αφορά τις τάσεις του τροφοδοτικού,όταν ειχα ενα παλιό enermax έδειχνε περίπου ό,τι και σε σένα μέχρι που τα κακάρωσε.

το XFX μου δείχνει κανονικά τις τάσεις σε όλα.

τέλος,για την τάση δες το LLC,αν θυμάμαι καλά το έχω μια επιλογή πριν το τέλος(ultra high Νομίζω)

cool n quiet,C6 κλπ τα ενεργοποιείς αφού βρεις τις ρυθμίσεις ώστε να είναι σταθερός ο επεξεργαστής.Για μένα δώσε 1.3V τάση και δες τι γίνεται.

Πάντως για τέτοιο καιρό έχεις τρομερές θερμοκρασίες στον συγκεκριμένο,τι ψύκτρα έχεις;

όσον αφορά τις τάσεις του τροφοδοτικού,όταν ειχα ενα παλιό enermax έδειχνε περίπου ό,τι και σε σένα μέχρι που τα κακάρωσε.

τέλος,για την τάση δες το LLC,αν θυμάμαι καλά το έχω μια επιλογή πριν το τέλος(ultra high Νομίζω)

Θα τον προσπαθήσω για 4.3 αλλα δε με περνει πολυ απο θερμοκρασίες και αν ανεβασω κι αλλο την ταση θα παει πολυ μετα , απο ψυκτρα εχω την raijintek themis, μεχρι ποιες θερμοκρασίες ειναι κομπλε για full load σε stress test?

Θα τον προσπαθήσω για 4.3 αλλα δε με περνει πολυ απο θερμοκρασίες και αν ανεβασω κι αλλο την ταση θα παει πολυ μετα , απο ψυκτρα εχω την raijintek themis, μεχρι ποιες θερμοκρασίες ειναι κομπλε για full load?

63 στους πυρήνες και 70 στο package αν θυμάμαι καλά.

μου φαίνονται περίεργες οι θερμοκρασίες πάντως ειναι σχετικά καλή ψύκτρα η συγκεκριμένη.

υπάρχει περίπτωση να έχεις βάλει πολύ thermal paste;

63 στους πυρήνες και 70 στο package αν θυμάμαι καλά.

μου φαίνονται περίεργες οι θερμοκρασίες πάντως ειναι σχετικά καλή ψύκτρα η συγκεκριμένη.

υπάρχει περίπτωση να έχεις βάλει πολύ thermal paste;

Ξέρεις τι είχε γίνει, ειμαι πολυ μ@@@@@@ , ειχα κανει οτι χειροτερο μπορουσα να κανω απο ζημια σε hardware παλι καλι που δεν τον πηρα στο χερι, ειχα παρει τη ψυκτρα το καλοκαιρι και την είχα τοποθετησει σωστα ολα καλα μεχρι εδω , περναει καιρος και δε βλεπω μεγαλες διαφορες σε σχεση με τη στοκ, καμια φορα εβλεπα σε games και τρελες θερμοκρασιες, δεν ειχα ψαχτει και λεω φυσιολογικα θα ειναι, ελα που το ψαξα ομως ψηθηκα για oc , και καταλαβα οτι κατι δε πηγαινε καλα, βγαζω ψυκτρα μηπως και δεν την ειχα τοποθετησει καλα και τι να δω, χαρτακι κολλημενο στο κατω μερος να γραφει WARNING please remove before use!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ε και τη ξαναβαλα με την παστα που ειχε μεινει απο κατω απο καλοκαιρι ,οποτε τωρα που θα ερθει η arctic mx-4 ισως πεσει αρκετα!!!!!!!

οπότε τόσο καιρό ήσουν με το χαρτάκι και σήμερα πχ το έβγαλες;

ευτυχώς που δεν έχεις intel να βαράει 70αρες+θα είχε αρχίσει να λιώνει.

οταν σου έρθει η ΜΧ4,σκούπισε απο παντού την προηγούμενη πάστα και βάλε στο κεντρο του FX ποσότητα λίγο μεγαλύτερη απο κόκκο ρυζιού και άσε την ψύκτρα να κάνει το άπλωμα.

θερμοκρασίες σίγουρα θα δεις παρακάτω και γω την ίδια χρησιμοποιώ,αν και εμένα την είχε η ψύκτρα ήδη τοποθετημένη.

προσωπικά με την freezer δεν εχω δει πάνω απο 58 το καλοκαίρι χωρις κλιματιστικό κλπ,θερμοκρασία δωματίου σίγουρα 25 βαθμους.

Και μου φαίνονταν λίγο ψηλές οι θερμοκρασίες ρε τρελέ αλλά νόμιζα ότι είσαι με την στοκ.Δεν την πρόσεξα την θέμις....

Λοιπόν τελικά μου έβγαλε ερρορ το prime95 σε μια ωρα στα 1.275 χειροκίνητα δηλαδή 1.224 , οπότε ανέβασα λιγο στα bios , έβαλα όπως είπες το medium και είμαι στα 1.26 (τιμη που δείχνει το hw) σταθερος 3 ωρες με max temp 61 στο prime95 και όταν δεν είναι full load ανεβαίνει 1.272 .... Είναι φυσιολογικό όταν είναι σε idle να έχει μεγαλύτερη ταση? Επίσης να ενεργοποιήσω το cool n quiet ,η δεν υπάρχει θέμα να τρέχει ο cpu ολη την ωρα σε max ghz?

Δηλαδή πανω στη φωτογραφία το tmp1 είναι η θερμοκρασία του cpu μου ? Και το package που λεει?

Ναι το 52 είναι το package όπως βλέπεις συμφωνεί το TMP2 με το παρακάτω Package temp.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό.Εγώ απο 1.4125V πέφτω στα 1.392V στο ΙΒΤ ΑVX. 

Sorry, αλλά το τροφοδοτικό κάνει monitor τις τιμές των τάσεων ή το SuperIO chip στην μητρική; Με μπέρδεψες...

Και μου φαίνονταν λίγο ψηλές οι θερμοκρασίες ρε τρελέ αλλά νόμιζα ότι είσαι με την στοκ.Δεν την πρόσεξα την θέμις....

Ναι το 52 είναι το package όπως βλέπεις συμφωνεί το TMP2 με το παρακάτω Package temp.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό.Εγώ απο 1.4125V πέφτω στα 1.392V στο ΙΒΤ ΑVX. 

Sorry, αλλά το τροφοδοτικό κάνει monitor τις τιμές των τάσεων ή το SuperIO chip στην μητρική; Με μπέρδεψες...

δικό μου λάθος στην πληκτρολόγηση,αλλο σκεφτόμουν.

θελω να πω οτι με το enermax εβλεπα περιεργες τιμές απο τα προγραμματα για τις τάσεις,με το xfx βλέπω σωστες τιμές στις τάσεις εντός προγραμμάτων(hwinfo)

παιδια το AIDA64 μου δείχνει κομπλέ τις τιμες για +3.3 +5 +12 , το πιο αξιοπιστο μεχρι στιγμης!! Επίσης ενώ ετρεξα στρες τεστ 3 ωρες στο prime95 και ολα κομπλε στο AIDA64 OCCT στο μισαωρο μου εβγαλε θεμα :(

θεωρω οτι ειναι χαμηλή η τάση για τα 4.2 που δίνεις πάντως,

δοκίμασε με prime95 την πρώτη επιλογή και το βλέπεις αν θα βγάλει προβλημα η οχι.

Υπάρχει περίπτωση απλά να στεγνώνει απο τάση ο memory controller και να κάνει λάθη.

δοκίμασε με prime95 την πρώτη επιλογή και το βλέπεις αν θα βγάλει προβλημα η οχι.

Υπάρχει περίπτωση απλά να στεγνώνει απο τάση ο memory controller και να κάνει λάθη.

Μπορεί να του έχει κάτσει καλό κομμάτι,μην κοιτάς τα δικά μας  :cry: .Επίσης μπορεί να τρέχει και το IBT AVX για πιο γρήγορα ...

Tο έχω ανεβάσει στα 1.272 και έχει καταφέρει ευτυχώς να περάσει 1 ωρα στο OCCT! Και για κάποιο παράξενο λόγο ενω ανέβασα έστω και λίγο τάση η θερμοκρασία max ειναι μικρότερη απο πρίν στου 57 max!

Μπορεί να του έχει κάτσει καλό κομμάτι,μην κοιτάς τα δικά μας  :cry: .Επίσης μπορεί να τρέχει και το IBT AVX για πιο γρήγορα ...

Πόση ώρα πέρνει συνήθως το intel burn test? Γιατι απο οτι ξέρω στο prime95 αλλοι λένε 1 ωρα αλλοι 3 αλλο 8 και αλλοι 24?? Εγω το αφήνω γύρω στις 2-3 συνηθως..

στο cpu/nb δίνεις τίποτα ή auto?

Απο nb δεν έχω πειράξει τιποτα , δε το έχω ψάξει κι ολας , τι θα κερδίσω αν αλλάξω αυτές τις συχνότητες???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...