Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΘΕΡΜΟΑΓΩΓΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΚΤΡΑ ΤΟΥ CPU? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕΣ, ΛΕΩ ΕΓΩ..

Ναι έβαλα κανονικά.

Δημοσ.

ΡΕ συ, δεν ειπες οτι δοκιμασες το προηγουμενο τροφοδοτικο σε αλλο pc και δεν δουλευε αρα καηκε?   Ε ωραια οταν αυτο το τροφοδοτικο καηκε, πιθανο να εκαψε και την μητρικη η΄ τον επεξεργαστη. Αφου μετα εβαλες πανω το καινουργιο, απαξ κι εχει καει κατι , δε πα να βαλεις αλλα 30 τροφοδοτικα, τιποτα δεν θα κανει. Και αφου ηδη δοκιμασες να ξεκινησεις χωρις το 4πινο του επεξεργαστη και πηρε μπροστα, αυτο σημαινει οτι δοκιμαζεις εναν αλλο cpu και αν δεν κανει τιποτα ,τοτε πετας την μητρικη..

Δημοσ.

ΡΕ συ, δεν ειπες οτι δοκιμασες το προηγουμενο τροφοδοτικο σε αλλο pc και δεν δουλευε αρα καηκε?   Ε ωραια οταν αυτο το τροφοδοτικο καηκε, πιθανο να εκαψε και την μητρικη η΄ τον επεξεργαστη. Αφου μετα εβαλες πανω το καινουργιο, απαξ κι εχει καει κατι , δε πα να βαλεις αλλα 30 τροφοδοτικα, τιποτα δεν θα κανει. Και αφου ηδη δοκιμασες να ξεκινησεις χωρις το 4πινο του επεξεργαστη και πηρε μπροστα, αυτο σημαινει οτι δοκιμαζεις εναν αλλο cpu και αν δεν κανει τιποτα ,τοτε πετας την μητρικη..

Εάν είχε κάει η μητρική θα έδινε όμως κανονικά ρεύμα εννοώ στα λαμπάκια στα ανεμιστηράκια κτλ ;  Γιατι δεν νομιζω να εδινε ρευμα εαν ειχε καει...

Δημοσ.

Ανετοτατα και χωρις τυψεις... :fear: Μονο βαζοντας αλλη cpu πανω  θα το σιγουρεψεις..

Δυστυχως ο μονος αλλος επεξεργαστης που εχω και μπορω να δοκιμασω ειναι απο το δικο μου pc i7 920..

Δημοσ.

Τοτε  κοιτα να βαλεις αυτον τον επεξεργαστη σε κανα pc γνωστου σου με 775 socket αλλιως παρε εναν απο εδω μεσα με κανα 5ευρο για να δεις τι γινεται. Αυτον τον εβγαλες καθολου να δεις τα πινακια γενικα? Αν οχι κοιταξε το και αυτο προσεκτικα και ξανα τοποθετησε τον και κοιτα μηπως γινει τιποτα.

Α και κανε και κατι τελευταιο, βγαλε τα παντα απο το κουτι και συνδεσε τα χυμα  απο εξω να δεις μηπως κατι δεν ακουμπαει σωστα η΄αντιστοιχα κατι ακουμπαει στο κουτι που δεν πρεπει..

Τελος... Δεν περιγραφω αλλο... :-D

Δημοσ.

Το 4 pin δίνει 12 Volt τροφοδοσία στο VRM της μητρικής, και το VRM με τη σειρά του υποβιβάζει τα 12 Volt σε περίπου 1,5 ενώ ταυτόχρονα αυξάνει το ρεύμα και με αυτό τροφοδοτεί τη CPU.

Προφανώς χωρίς το 4 pin συνδεδεμένο δεν παίρνει ρεύμα η CPU και δέν προκειται να δουλέψει ο υπολογιστής.

Το οτι με το 4 pin συνδεδεμένο πάει να ανάψει αλλά σταματάει είναι ένδειξη οτι έχει κάποιο βραχυκύκλωμα το VRM και ενεργοποιείται η αυτόματη προστασία και σβήνει.

Αν κοιτάξεις προσεκτικά τα mosfet του VRM πιθανόν να εντοπίσεις κάποιο που να είναι καμμένο. Δές εδώ για λεπτομέριες: http://fubar.gr/gigabyte-ga-h55m-s2-repair/

Αν αλλαχτούν τα καμένα mosfet θα δουλέψει πάλι, αλλά η αλλαγή μπορεί να μήν είναι εύκολη υπόθεση. Σε μία περίπτωση ενώ εξωτερικά δέν φαινόταν κάτι περίεργο, το κάψιμο είχε σκάψει μέρος της πλακέτας της μητρικής και αυτό φάνηκε μόνο όταν βγήκαν τα mosfet.

Δημοσ.

Εγώ στην θέση σου θα έκανα το εξής. Εφόσον θέλει ο γνωστός σου να φτιάξει ξανά το σύστημα του θα αγόραζα μια μητρική από eshop η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη, και εφόσον έχεις καινούριο τροφοδοτικό και μητρική πιστεύω να λύσεις το πρόβλημα σου. Δουλεύουν όλα ; Κρατάς την μητρική, έχεις θέμα με cpu; η αγοράζεις και cpu (που δεν νομίζω να έπαθε κάτι) η στέλνεις πίσω την μητρική εάν δεν θέλει ο γνωστός σου να φτιάξει ουσιαστικά ένα νέο σύστημα εντός 7 ημερών και περνεις πίσω τα λεφτά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...