Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύο ημεδαποί, ένας 28χρονος και μία 28χρονη, βρίσκονται πίσω από υπόθεση εξαπάτησης με το πρόσχημα πώλησης κινητών τηλεφώνων σε χαμηλές τιμές από διάφορες ιστοσελίδες, μια υπόθεση που εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες δύο παθόντων, άγνωστος δράστης πραγματοποιούσε αναρτήσεις πώλησης κινητών τηλεφώνων σε ιστοσελίδες σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές του εμπορίου, και με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να καταβάλουν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό μέσω τηλεφωνικών επιταγών ή κατάθεσης σε τράπεζα. Αμέσως μετά οι δράστες διέκοπταν κάθε επικοινωνία, προχωρώντας και σε αφαίρεση των επίμαχων αγγελιών, με τους παθόντες να μη λαμβάνουν ποτέ το συμφωνηθέν κινητό τηλέφωνο.

Μετά από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, των δεδομένων και των στοιχείων της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκε η από κοινού εμπλοκή των δύο ημεδαπών, με την έρευνα να διαπιστώνει την εμπλοκή τους σε ακόμη 24 παρόμοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, το παράνομο περιουσιακό όφελος των δραστών ανέρχεται στα €5628.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από την υπόθεση παρέχονται στο επίσημο δελτίο τύπου στον παρακάτω σύνδεσμο.

Link.png Site: astynomia

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

προφανως καποια απο τα site  που ανέβαζαν αγγελίες πρέπει να ήταν και το insomnia... O hal9000  σαν διαχειριστης  θα πρέπει να γνωρίζει αν ζήτησαν ip... και λοιπά στοιχεία και απο το insomnia

• Like 2
Δημοσ.

Εφοσον καναν τραπεζικη καταθεση, δεν ηξεραν το ονομα κατοχου? Αν πηγαιναν στην αστυνομια και το ελεγαν, οτι εκανα καταθεση σε αυτον γιατι ειχαμε συμφωνησει το ταδε αλλα τωρα κανει τον κινεζο, δεν θα εκανε τιποτα η αστυνομια?

• Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εφοσον καναν τραπεζικη καταθεση, δεν ηξεραν το ονομα κατοχου? Αν πηγαιναν στην αστυνομια και το ελεγαν, οτι εκανα καταθεση σε αυτον γιατι ειχαμε συμφωνησει το ταδε αλλα τωρα κανει τον κινεζο, δεν θα εκανε τιποτα η αστυνομια?

Δεν ζητούσαν ονομαστικές καταθέσεις αλλά μέσω αλλων υπηρεσιών όπως "λεφτά στο λεπτό" κλπ που δεν είναι εύκολα ανιχνευσιμες.

• Like 1
Δημοσ.

Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, ο λογαριασμός ήταν κανονικά στο όνομα αυτού που έκανε την απάτη. Απλά ή θεώρησαν ότι θα τους προστατέψει η γραφειοκρατία και η δυσκολία απόδειξης ή θεώρησαν ότι δε θα τους βρουν (τους ίδιους, όχι την απάτη). Εγώ πάντως προτιμώ να κάνω αγορές από απόσταση 150 χλμ. max για να μπορώ να το έχω στα χέρια μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Δημοσ.

Για την ιστορια, να πω το προφανες:

Οτι κανει νιαου νιαου στο κεραμιδια, μοιαζει με γατα και κινειται σαν γατα, ειναι οντως γατα.

Προσεχετε που δινετε τα λεφτα σας, ffs.

Θα εκπλαγείς (ή όχι) με το πόσοι δεν έχουν ιδέα μάλλον πώς νιαουρίζει η γάτα πώς μοιάζει και πώς κινείται.

Νεφρό θα έδιναν για iPhone, Gi0 μου.

• Like 15
Δημοσ.

Χαμός γίνεται από τέτοιες αγγελίες και ειδικά στο car στο xe στο lalafo αλλά και εδώ στο insomnia. Απλά έλεος ποιος θα σου έδινε ένα κινητό καινούργιο 300 ευρώ κάτω και πας να δώσεις έτσι τα λεφτά σου, πρέπει να είσαι αρκετά χαζός. Αλλά ευτυχώς γι αυτούς που ασχολήθηκε η αστυνομία και δεν άρχισε να γελάει μαζί τους.

• Like 3
Δημοσ.

To νου σας γιατί ίδια απάτη παίζει και με "ιδιώτες" δήθεν απο διάφορα νησιά (Δωδεκάνησα συνήθως) μέσω car κ χρυσής ευκαιρίας που και καλά πουλάνε καινούργιο τηλέφωνο, τελευταίο μοντέλο, με απόδειξη, εγγύηση κλπ μείον 200-300€.

• Like 2
Δημοσ.

Για την ιστορια, να πω το προφανες:

Οτι κανει νιαου νιαου στο κεραμιδια, μοιαζει με γατα και κινειται σαν γατα, ειναι οντως γατα.

Προσεχετε που δινετε τα λεφτα σας, ffs.

Δηλαδή το iphone 7 256GB, που πλήρωσα τις προάλες 150€ ("στο κουτί του με τις ζελατίνες του" έγραφε η αγγελία) και δεν έχει έρθει ακόμα να μην το περιμένω;... Έχασα τα λεφτά μου; :confused:  :cry:

Η άτιμη κοινωνία, η πουτ@ν@ ζωή και η μαύρη η τύχη μου φταίνε!... :mad:

Α! και το παράνομο μεταναστευτικό! :mad:

:-D :-D :-D :-D

• Like 26

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...