ippokampos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχετε. Έχω ενα θεματάκι με το δίκτυο στο σπίτι και χρειάζομαι τα φώτα σας.Στην εικόνα φαίνεται πως είναι όλα συνδεδεμένα. Να πω ότι μέχρι πριν 1 μήνα στη θέση του dsl router ήταν το Thompsonπου εδινε η Forthnet. Και στη θέση του switch που γραφω έιχα ακριβως το ιδιο switch αλλά παλιότερο μοντέλο. Το μόνο πρόβλημα που υπήρχε τότε ήταν ότι, μετα από διακοπή ρευματος για να εχει Ιντερνετ το Δωματιο 2 επρεπε να ανοιξει αναγκαστικα και το pc του Δωμ.1. Αλλιως τα led του switch αναβαν ολα μαζι ανεξαρτητα αν ειχε κουμπωσει κατι πανω.Απο τη στιγμη που εβαλα το Speedport του Οτε αρχισαν να γινονται διακοπες και καθυστερησεις στο νετ στα Δωμ 1 και 2 και καποια στιγμη κλαταρε το παλιο switch. Οτι κι αν κουμπωνα πανω , η αν το ανοιγοκλεινα δεν εδινε τπτ. Οποτε το αλλαξα και ξαναπηρα το ιδιο γιατι τα 5 χρονια που αντεξε εκτος απο τις διακοπες ρευματος δεν δημιουργησε καποιο αλλο θεμα.Με το νεο switch, Το θεμα μου τωρα ειναι οτι οποτε κλεινω το pc1 στο PC2 δε φορτωνει τπτ εκτος απο το Youtube. Οταν αναβω το PC1 μετα απο επανεκκινηση του PC2 ολα λειτουργουν ομαλα. Υπαρχει καμια εξηγηση γιατι πρεπει να ειναι ανοιχτο το PC1 για να εχει δικτυο το 2ο έστω και μετα απο διακοπη ρευματος που συνεβαινε παλια;;;
chios Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Έχεις static ip σε όλα τα pc;; Δοκίμασε να βγάλεις από πάνω το tompson router να δεις αν στο κάνει.
ippokampos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Καλησπερα. Το ρουτερ το εχω βγαλει απο το switch αλλα παλι συμπεριφερεται το ιδιο.Οχι δεν εχω static ip. Εκτος απο τον κωδικο του wifi δεν εχω πειραξει κατι αλλο στο speedport. Τελικα , όρισα σταθερές ip στα 2 pc .125 .126 και έβαλα όριο στον DHCP server του Speedport να δινει απο .2 μεχρι .110 .Εκλεισα το PC1 και στο PC2 το δικτυο λειτουργει οπως πρεπει.Επειδη αυτη τη στιγμη δεν μπορω να απενεργοποιησω το switch για να δω τι συμβαινει και σ αυτη περιπτωση θα επανελθω.Ευχαριστω για την προτροπη για την σταθερη ip chios.
chios Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Εγώ θα έβγαζα εντελώς το switch και θα άφηνα μόνο το Thomson να λειτουργεί σαν access point/switch, του βάζεις μια ip π.χ 19.168.1.254 και κλείνεις dhcp
ippokampos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Εχεις δικιο. Πολυ πιο απλο και θα γλιτωνα και τα λεφτα του switch. Αν παντως συνεχισει να κανει τα ιδια θα το δοκιμασω και αυτο ... να γλιτωσω και μια θεση στο πολυπριζο Σ ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα