Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, καθώς ψαχνόμουν με Cpu overclocking κλπ , παρατήρησα οτι τρέχοντας το prime95 σε 6 λεπτά η θερμοκρασία με βάση το CoreTemp είχε φτάσει 71 βαθμους (οπότε και το έκλεισα) διοτι η μέγιστες επιτρεπτες θερμοκρασίες για τον 6300 ειναι γυρο στους 65 βαθμους , απο ψύξη εχω την Raijintek Themis και κουτι το Zalman R1 με καλο airflow, και μιτρικη την gigabyte 970a-ud3p  ξέρει κανείς αν οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές? Επίσης εχω απενεργοποιήσει το turbo boost.

Δημοσ.

Δες εαν κανει throttling με το hwmonitor

Ωραία απο οτι θυμαμαι το throttling ειναι η εναλλαγη τασης? Δε θυμαμαι Ακριβώς

Πόσο overclocking?

Ανέβασες τάση?

Χειροκίνητα ή αυτόματα?

Μέσα από Win ή από το BIOS οι προσπάθειές σου?

Οχι δεν εχω κανει ακόμη overclock δεν εχω πειράξει τιποτα απλα έσβησα το turbo επειδη ανεβαιναν πολυ οι θερμοκρασίες οταν επαιζα games πχ sto 2k17  ηθελα να τον φτασω χειροκινητα 3.8 τιποτα τρομερό δηλαδη. Απο bios ολα αυτα

Δημοσ.

Με stock και έχεις αυτές τις θερμοκρασίες?

Αν μπορείς, τρέξε κανένα HWMonitor/HWInfo να δούμε λίγο θερμοκρασίες και τάσεις κλπ.

Είτε δεν έχει "κάτσει" καλά η Themis και η πάστα της (το πιθανότερο), είτε "πνίγεται" για κάποιο λόγο μέσα στο κουτί, είτε τα αυτόματα της μητρικής είναι πάρα πολύ ψηλά (και το προφίλ του ανεμιστήρα πάραπολύ χαμηλά).

Δημοσ.

Με stock και έχεις αυτές τις θερμοκρασίες?

Αν μπορείς, τρέξε κανένα HWMonitor/HWInfo να δούμε λίγο θερμοκρασίες και τάσεις κλπ.

Είτε δεν έχει "κάτσει" καλά η Themis και η πάστα της (το πιθανότερο), είτε "πνίγεται" για κάποιο λόγο μέσα στο κουτί, είτε τα αυτόματα της μητρικής είναι πάρα πολύ ψηλά (και το προφίλ του ανεμιστήρα πάραπολύ χαμηλά).

Oκ λοιπόν θα τρέξω και θα παραθέσω εικόνες..

http://dalab.ee.duth.gr/~57188/Untitled.png

εδω οι θερμοκρασίες μετα απο 8 λεπτα

Δημοσ.

Να βγαλεις και να ξαναβαλεις το cooler σου και να καθαρισεις ανεμιστηρες και τα πτερυγια της ψυκτρας. Με ~1.2 VCore δεν θα επρεπε να εισαι καν κοντα σε αυτες τις θερμοκρασιες. Η μαξιμουμ ασφαλης θερμοκρασια λειτουργιας για τον FX 6300 ειναι 70.5 C

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία απο οτι θυμαμαι το throttling ειναι η εναλλαγη τασης? Δε θυμαμαι Ακριβώς

Οχι δεν εχω κανει ακόμη overclock δεν εχω πειράξει τιποτα απλα έσβησα το turbo επειδη ανεβαιναν πολυ οι θερμοκρασίες οταν επαιζα games πχ sto 2k17  ηθελα να τον φτασω χειροκινητα 3.8 τιποτα τρομερό δηλαδη. Απο bios ολα αυτα

to throttling ειναι μια τεχνική οπου ο επεξεργαστής τρέχει ποιο αργά από την κανονική του ταχυτητα  με αποτέλεσμα να εξοικονομει   ενεργεία και να παράγει λιγότεροι θερμότητα !!

Δημοσ.

Να βγαλεις και να ξαναβαλεις το cooler σου και να καθαρισεις ανεμιστηρες και τα πτερυγια της ψυκτρας. Με ~1.2 VCore δεν θα επρεπε να εισαι καν κοντα σε αυτες τις θερμοκρασιες. Η μαξιμουμ ασφαλης θερμοκρασια λειτουργιας για τον FX 6300 ειναι 70.5 C

Ωραία θα την ξαναβάλω και θα ενημερώσω

to throttling ειναι μια τεχνική οπου ο επεξεργαστής τρέχει ποιο αργά από την κανονική του ταχυτητα  με αποτέλεσμα να εξοικονομει   ενεργεία και να παράγει λιγότεροι θερμότητα !!

Απο οτι εχω παρατηρησει συνεχώς το κάνει αυτο οταν πχ θελει να τρέχει τα βαρια προγραμματα-παιχνιδια ανεβαινει max 3.5 ghz αλλα σε κατασταση ηρεμιας ειναι στα 1 - 1,5 - 2 - 2.5 ghz

Δημοσ.

Αυτό το τελευταίο που περιγράφεις, είναι το Cool&Quiet.

Όταν ο επεξεργαστής δεν έχει "φορτίο" (δουλειά να κάνει), ρίχνει συχνότητα-τάση λειτουργίας, με αποτέλεσμα να παραμένει πιο "δροσερός" (οπότε και η ψύξη του απαιτεί χαμηλότερες στροφές-φασαρία) αλλά και να έχει χαμηλότερη κατανάλωση.

Το throttling, είναι μηχανισμός αυτοπροστασίας του επεξεργαστή (CPU/GPU). Όταν η θερμοκρασία τους έχει ξεπεράσει κάποιο προκαθορισμένο όριο, αλλά τελούν ακόμα υπό φορτίο (πρέπει δηλαδή να δουλεύουν), χοντρικά/απλοϊκά...κάνουν πως δουλεύουν.

Ας πούμε πως είναι κύκλοι αέργου ισχύος, προκειμένου να μειωθεί η θερμότητα που παράγεται από την κανονική τους λειτουργία, να μειωθεί συνεπώς η θερμοκρασία τους και να προστατευθούν από ζημιά.

Την έκανες την επανατοποθέτηση?

Δημοσ.

Throttling έχουμε όταν ο επεξεργαστής αυτόματα μειώνει όσο χρειάζεται "ταχύτητα" σε κάποια "ασφαλή" συχνότητα (σίγουρα χαμηλότερη από την μέγιστη) προκειμένου να αποφύγει την υπερθέρμανση και κάψιμο του. Δεν συνδέεται απαραίτητα μόνο με overclocking, π.χ. throttling μπορεί να συμβεί ακόμα και σε στοκ καταστάσεις από την μη καλή επαφή της ψύκτρας (από μια χαλαρωμένη βίδα ή κούμπωμα) που είναι η αιτία να ανέβει η θερμοκρασία λειτουργίας.

Πρόκειται για μηχανισμό αυτοπροστασίας όπως αναφέρει και ο Πέτρος στο επάνω σχόλιο του, και δεν πρέπει να μπερδεύεται με το Cool & Quiet που αφορά "πέσιμο" στην χαμηλότερη υποστηριζόμενη συχνότητα λειτουργίας όταν δεν υπάρχει "φορτίο" (δεν τρέχει κάποια εφαρμογή) για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και άρα και της εκλειόμενης θερμοτητας. (όπως το ρελαντί στο αυτοκίνητο)

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά , ήταν το θέμα της ψύκτρας οχι οτι δεν είχε τοποθετηθεί σωστά , απλα με αυτο που είδα έπαθα σοκ, δε ξερω πως μου διέφυγε , στο σημείο επαφής ψύκτρας επεξεργαστή στη ψύκτρα είχε ενα πλαστικο χαρτάκι με την επιγραφή: WARNING please remove before use... οπως καταλαβένετε ειμαι με αυτη τη ψυκτρα απο την αρχή του καλοκαιριου και φανταζεστε τι θερμοκρασίες εχει ανεβασει χωρις να το έχω παρει χαμπάρι.. Περα απο αυτά , πλεον έχοντας ανεβάσει χθες το βράδυ τον multiplier στα 19.5 εφτασα 3.9 ghz και τρέχοντας το prime η θερμοκρασία μετα απο 1 ωρα εχει φτασει max 50 βαθμους.. τώρα δε ξέρω τι άλλες ρυθμίσεις πρεπει να αλλάξω στα bios.....

Δημοσ.

:confused: :X :whistle: :fear: :confused: :X 

Αφού δεν τον πήρες στο χέρι (μιας και οι AMD καίγονται σαν τα ξερά φύλλα τον Αύγουστο, όπως λένε καλά ενημερωμένες προσωπικότητες), πάλι καλά.

Κοίτα στο αντίστοιχο νήμα στο Overclocking&Casemodding

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...