Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιαξεις ή σεταρεις κανα cms? Το πρωτο μπορει να θελει και κανα μηνα, το δευτερο καμια ωρα.

Τι μία ώρα;;; Γιατί γράφετε βλακείες στον κόσμο ενώ δεν είστε του επαγγέλματος;

• Like 3
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάλλον εννοεί , να το κατεβάσει, να κάνει copy τα αρχεία, import το structure της DB, να αλλάξει 2-3 settings (admin username & password) και να κάνει μια default εγκατάσταση μέχρι να δει κάτι στην οθόνη. Να δει κάτι και ότι είναι αυτό… 

Δημοσ.

Εννοω να να κανεις install ενα cms...

Καποιος που ειναι του επαγγελματος, λογθκα θα εχει καμια 10ρια θεματα με αλλα τοσα βασικα addons/extension/wateva. Τωρα αυτος που ειναι του επαγγελματος, θελει πανω απο 10λεπτα, ε μαλλον εχει λαθος επαγγελμα.

Οπως εχω πει και σε αλλο ιεμα, ας μην μπλεκουμε το web dev με το administration.

Δημοσ.

Εννοω να να κανεις install ενα cms...

Μόνο που απάντησες στην ερώτηση του "πόσο σου παίρνει να φτιάξεις ένα site των 300 ευρώ", άρα δεν έδωσες στον άνθρωπο να καταλάβει ότι εννοείς απλά "να κάνεις install ένα cms".

Καποιος που ειναι του επαγγελματος, λογθκα θα εχει καμια 10ρια θεματα με αλλα τοσα βασικα addons/extension/wateva. Τωρα αυτος που ειναι του επαγγελματος, θελει πανω απο 10λεπτα, ε μαλλον εχει λαθος επαγγελμα.

Οπως εχω πει και σε αλλο ιεμα, ας μην μπλεκουμε το web dev με το administration.

Υποστηρίζεις - από αυτά που έγραψες προηγουμένως - ότι το να το "φτιάξεις" (???) μπορεί να χρειαστεί και έναν μήνα ενώ το να "σετάρεις κανά cms" ότι θέλει μία ώρα.

Αρχικά, το "φτιάξεις" (δηλ. σαν να λες "φτιάξεις μόνος σου") είναι γενικό και αόριστο και ειδικά όταν το βάζεις σε σύγκριση με κατασκευή με χρήση CMS μπορώ να υποθέσω διάφορα. Τι ακριβώς εννοείς; Να φτιάξεις μόνος σου το ίδιο αποτέλεσμα που θα πετύχαινες με κάποιο από τα γνωστά CMS; Γιατί σε αυτήν την περίπτωση όχι απλά δεν σου φτάνει ο ένας μήνας, αλλά ούτε και ο ένας χρόνος.

Δεύτερον, με το να "σετάρεις κανά CMS" δεν φτιάχνεις έτσι σάιτ έτοιμο για παράδοση στον πελάτη, που αυτό είναι και το θέμα μας - πόσος χρόνος δηλαδή χρειάζεται για να παραδοθεί ένα σάιτ βασισμένο σε κάποιο CMS για 300 ευρώ.

Έστω ότι ο πελάτης έχει τις ελάχιστες απαιτήσεις. Δεν θέλει λοιπόν ούτε να του περάσεις προϊόντα/άρθρα, ούτε να ασχοληθείς με το περιεχόμενο του σάιτ. Κατηγορίες, μενού και στοιχεία επικοινωνίας δεν θα του βάλεις; Λογότυπο δεν θα του φτιάξεις; Εκπαίδευση δεν θα του κάνεις; Hosting και domain δεν θα του σετάρεις και αφού τον καθοδηγήσεις για την πληρωμή τους; Ας υποθέσουμε φυσικά ότι δεν θα υπάρξουν αναποδιές και τεχνικές δυσκολίες (για υπολογιστές μιλάμε).

Και έστω ότι κάποιος του επαγγέλματος που λες "λογικά θα έχει καμιά 10αρια θέματα" και ας μην ασχοληθούμε με addons/extensions. Πώς ακριβώς το εννοείς ή το φαντάζεσαι αυτό; Ότι έχει 10 δικά του φτιαγμένα ή 10 αγορασμένα;

Σε κάθε περίπτωση ένα από αυτά τα 10 θα πρέπει να ελπίζει ότι θα καλύψει τον πελάτη, ο οποίος ας υποθέσουμε ότι δεν επιθυμεί αλλαγές και του αρέσει το theme έτσι όπως το είδε, οπότε αυτά τα 10 θα πρέπει να καλύπτουν όλα τα είδη επιχειρήσεων. Πόσα από αυτά θα είναι κατάλληλα π.χ. για επιχείριση με υδραυλικά; Ένα ή δύο; Για ιατρείο; κ.λπ. κ.λπ. Ή μήπως θα είναι και τα 10 generic;

Στην περίπτωση που μιλάς για 10 themes φτιαγμένα από τον επαγγελματία, ελπίζω να γνωρίζεις πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτιαχτεί, για να αναβαθμίζεται παράλληλα με την πλατφόρμα, και για να ανανεώνεται ένα μόνο πλήρες theme για CMS. Πάρα πολύ. Και άρα αν δώσεις κάτι τέτοιο στον πελάτη, μπορεί εκείνη τη στιγμή όντως να χρειαστείς λίγο χρόνο για να του το παραδόσεις αλλά θα έχεις φάει στην πραγματικότητα μήνες από το χρόνο σου. Πόσους επαγγελματίες γνωρίζεις, πέρα από εταιρείες με ομάδες από developers, που έχουν 10 themes φτιαγμένα από τα χεράκια τους;

Στην περίπτωση που μιλάς για 10 themes αγορασμένα και έτοιμα, υπάρχουν μερικές πολυπλοκότητες. Δεν τα αγοράζεις μία φορά και ξεμπερδεύεις. Έχουν περιορισμένη διάρκεια υποστήριξης. Επίσης, συνήθως έχουν άδεια χρήσης μόνο για έναν πελάτη αλλά φαντάζομαι ότι φαντάζεσαι/φανταζόμαστε ότι μιλάμε για παραβίαση των όρων και για χρήση ενός theme για πολλαπλούς πελάτες. Οπότε ναι, αυτό το σενάριο του επαγγελματία να σερβίρει στους πελάτες του κάποιο από τα 10 αγορασμένα themes του, παίζει, αλλά δεν είναι ανέξοδο και προϋποθέτει να έχει ελάχιστες απαιτήσεις ο πελάτης.

Και τέλος, στην περίπτωση που θα κάτσεις με τον πελάτη να δείτε themes στο Ίντερνετ και να διαλέξει κάποιο που του αρέσει (ένα σενάριο που παίζει πολύ), θα πρέπει κάποιος να πληρώσει τα π.χ. 50 ευρώ. Αν τα πληρώσει ο πελάτης τότε παύει να είναι ένα σάιτ των 300 ευρώ και θα είναι των 350, και αν τα πληρώσει ο επαγγελματίας τότε θα βάλει τελικά 250 στην τσέπη του. Για προπτυχιακό τον κόβω έναν τέτοιο επαγγελματία.

Τα παραπάνω 250, πέρα από το σετάρισμα και την κατασκευή του σάιτ με λογότυπο κ.λπ., θα είναι για την απασχόληση η οποία περιλαμβάνει το χρόνο για αγορά πακέτου hosting+domain και στησίματος του σάιτ στην εταιρεία hosting, για τηλεφωνικές κ.λπ. επικοινωνίες και συναντήσεις με τον πελάτη, για ενδεχόμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες με την εταιρεία hosting, για εκπαίδευση του πελάτη ή/και των υπαλλήλων του, για στήσιμο social media λογαριασμών και το χρόνο για τον οποίο θα υπάρχει κάποια "δωρεάν" υποστήριξή του.

Τωρα αυτος που ειναι του επαγγελματος, θελει πανω απο 10λεπτα, ε μαλλον εχει λαθος επαγγελμα.

Ε ναι μωρέ... μερικά κουμπιά πατάνε άλλωστε.

• Like 6
Δημοσ.

Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω​ την εκρηξη σου(πικτσουρ ασπασια).

Εγω μιλησα για χρονο οχι για λεφτα.

Να το πω αλλιως, αν σου ζητησω να μου φτιαξεις ενα σαιτ για το εταιρικό μου προφιλ, εσυ ποσο θα κανεις δηλαδη; 1 μηνα; Δηλαδη σου ερχομαι και σου λεω θελω ενα σαιτ για το εταιρικο μου προφιλ, μου δειχνεις 5-6 theme, σου λεω μαρεσει αυτο αλλα θελω το ταδε να ειναι πρασινο και εκεινο μαυρο και μπλα μπλα. Ε ποσο θα σου παρει να το φτιαξεις; 1 μηνα; Κ;ι τι θα κανεις σε αυτο μηνα; Θα ψςχνεις στο στακοβερφλοου το πως αλλαζεις χρωμε με css??

Δημοσ.

Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω​ την εκρηξη σου(πικτσουρ ασπασια).

Εγω μιλησα για χρονο οχι για λεφτα.

Να το πω αλλιως, αν σου ζητησω να μου φτιαξεις ενα σαιτ για το εταιρικό μου προφιλ, εσυ ποσο θα κανεις δηλαδη; 1 μηνα; Δηλαδη σου ερχομαι και σου λεω θελω ενα σαιτ για το εταιρικο μου προφιλ, μου δειχνεις 5-6 theme, σου λεω μαρεσει αυτο αλλα θελω το ταδε να ειναι πρασινο και εκεινο μαυρο και μπλα μπλα. Ε ποσο θα σου παρει να το φτιαξεις; 1 μηνα; Κ;ι τι θα κανεις σε αυτο μηνα; Θα ψςχνεις στο στακοβερφλοου το πως αλλαζεις χρωμε με css??

Απάντησες όμως και για χρόνο και για χρήματα.

Η ερώτηση του ανθρώπου ήταν η εξής:

"Να σε ρωτήσω... Έτσι από περιέργεια, πόσο χρόνο σου παίρνει να φτιάξεις ένα "site" των 300€;"

Και η απάντησή σου ήταν η εξής:

"Φτιαξεις ή σεταρεις κανα cms? Το πρωτο μπορει να θελει και κανα μηνα, το δευτερο καμια ωρα."

(Έχεις κάποια επαφή με το αντικείμενο - κατασκευάζεις δηλαδή ιστοσελίδες; )

Οπότε, ναι, "μίλησες" και για χρήματα. Διαφορετικά, αν αλλάζουμε το ποσό στην παραπάνω ερώτηση η απάντησή σου θα πρέπει να παραμένει πάντα η ίδια. Είναι έτσι;

Και ενώ η ερώτησή του ήταν ξεκάθαρη, οπότε δεν παίζει να μην την κατάλαβες, μετά δικαιολογείσαι λέγοντας ότι με τη μία ώρα που έγραψες δεν αναφερόσουν στην παράδοση του σάιτ.

Anyway, για να σου πω πόσο θα μου πάρει για να σου κατασκευάσω και για να σου παραδώσω το υποθετικό σάιτ, θα πρέπει να μου διευκρινήσεις τι λειτουργικότητα / λειτουργίες θέλεις να έχει το σάιτ αυτό (αλλιώς θα πάρεις ό,τι έχει το theme και μόνο), πώς θέλεις να το λειτουργήσεις, τι σελίδες είναι απαραίτητες, αν έχεις να μου δώσεις λογότυπο, φωτογραφίες για slideshow κ.λπ. και/ή αν πρέπει να στα φτιάξω εγώ (δυστυχώς το theme δεν έρχεται κομμένο και ραμμένο για την ιδέα σου) και τι σημαίνει το "μπλα μπλα" στις αλλαγές που θέλεις.

Εσύ τα περιγράφεις πολύ ιδανικά λέγοντας ότι οι αλλαγές είναι όλες και όλες αλλαγές χρωμάτων αλλά αν θες π.χ. ένα διαφορετικό μενού; Εσύ πόσο χρόνο θες για να φτιάξεις ένα εμφανίσιμο responsive μενού; 10 λεπτά να υποθέσω;

Αν θες π.χ. να μην υπάρχει κάτι από το theme ή κάτι να αλλάξει θέση; Εσύ πόσο χρόνο θες για να αλλάξεις τη δομή της HTML σε theme που έχει φτιάξει άλλος, να προσθαφαιρέσεις elements και CSS, και να κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις για τα προβληματάκια που θα προκύψουν από την αλλαγή; 10 λεπτά να υποθέσω;

Η λίστα με τα 'αν', μπορεί να γίνει αρκετά μεγάλη και να έχει ποικιλία από αλλαγές και προσθήκες.

Θα σου απαντήσω λοιπόν για τον απαιτούμενο χρόνο και για την κατασκευή αλλά και για την παράδοση του σάιτ (όπως εξήγησα χτες, η συνολική απασχόληση δεν περιορίζεται στην κατασκευή), αν μου δόσεις όλες τις απαιτήσεις σου.

Κρίνοντας από τη νοοτροπία σου και τον τρόπο με τον οποίο απαξιώνεις το επάγγελμα στα σχόλιά σου, είμαι σίγουρος ότι θα σκεφτείς το πιο ιδανικό σενάριο ώστε η όλη υπόθεση να περιορίζεται στο ότι βλέπουμε 5 themes και μας αρέσει το ένα και του αλλάζουμε μόνο τα χρώματα και όλα είναι καλά, έτσι ώστε ο χρόνος κατασκευής να είναι ο ελάχιστος.

Και θα σου απαντήσω φυσικά βάσει του σεναρίου σου, επειδή στην πραγματικότητα δεν δείχνω έτοιμα themes (είτε αγορασμένα ή φτιαγμένα από εμένα), αλλά φτιάχνω καινούργιο theme από την αρχή ή με βάση το default theme της πλατφόρμας που θα επιλέξω - αν τελικά χρειαστεί να χρησιμοποιήσω κάποιο CMS (ERP κ.λπ.) - ακριβώς όπως το θέλει ο πελάτης. Ιδανικά, είναι ένας μήνας απασχόλησης.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, σοβαρά τώρα. Αυτό που θέλει ο φίλος είναι κάτι πολύ απλό - 1 μέρα δουλειά με το ζόρι, από το 0 στην παράδοση, αν ξέρεις τι κάνεις. Οπότε 1 μέρα + η επαφή σου με τον πελάτη. Πόσα βγάζεις την μέρα * 2. Αυτό είναι το κόστος. Τα υπόλοιπα είναι το κέρδος.

Δεν είναι κάθε δουλειά του 2 χιλιάρικα η σελίδα, χαλαρώστε.

Δημοσ.

Άσε που με το gmail τελικά έχεις και πιο σίγουρη κατάληξη στο inbox του παραλήπτη, καθώς τα περισσότερα email παραληπτών σήμερα φιλοξενούνται στο gmail. Από τα παράλογα φίλτρα που έχω συναντήσει τελευταία από υπηρεσίες τύπου SpamAssassin τα οποία στέλνουν τα email τύπου @onoma.com στα spam για ψύλλου πήδημα ή το gmail τα κατατάσσει στα "updates", είμαι ένα κλικ πριν ξεκινήσω να δουλεύω αποκλειστικά gmail.

Δυστυχώς με κάτι τέτοια καταλαβαίνει κανείς πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο, και σε τί κοινό απευθύνεται ο κάθε "επαγγελματίας".

Εντάξει φίλε, πες εσύ σε μία εταιρία με 25 άτομα προσωπικό να φτιάξει ο καθένας τους από ένα Gmail. Εγώ που έχω απ'το 1997 το email [email protected] μπορώ να χρησιμοποιώ αυτό που με βολεύει, ή θες αναγκαστικά Gmail?...

Όπως και να έχει το συγκεκριμένο θέμα προσωπικά με κούρασε. 

Εύχομαι όποιος χρειαστεί κάτι αντίστοιχο με αυτά που συζητάμε εδώ και ψάχνεται για τιμές, "επαγγελματίες" και "ειδικούς" του χώρου να επιλέξει σύμφωνα με τις ανάγκες του. Στο συγκεκριμένο θέμα ακούστηκαν διάφορες απόψεις, και ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του.

Δημοσ.

Δυστυχώς με κάτι τέτοια καταλαβαίνει κανείς πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο, και σε τί κοινό απευθύνεται ο κάθε "επαγγελματίας".

Εντάξει φίλε, πες εσύ σε μία εταιρία με 25 άτομα προσωπικό να φτιάξει ο καθένας τους από ένα Gmail. Εγώ που έχω απ'το 1997 το email [email protected] μπορώ να χρησιμοποιώ αυτό που με βολεύει, ή θες αναγκαστικά Gmail?...

Όπως και να έχει το συγκεκριμένο θέμα προσωπικά με κούρασε. 

Εύχομαι όποιος χρειαστεί κάτι αντίστοιχο με αυτά που συζητάμε εδώ και ψάχνεται για τιμές, "επαγγελματίες" και "ειδικούς" του χώρου να επιλέξει σύμφωνα με τις ανάγκες του. Στο συγκεκριμένο θέμα ακούστηκαν διάφορες απόψεις, και ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του.

Έλεος ρε επαγγελματία, δεν ξέρεις ούτε το Link.png Site: GSuite ? :D

Δημοσ.

Λοιπόν, σοβαρά τώρα. Αυτό που θέλει ο φίλος είναι κάτι πολύ απλό - 1 μέρα δουλειά με το ζόρι, από το 0 στην παράδοση, αν ξέρεις τι κάνεις. Οπότε 1 μέρα + η επαφή σου με τον πελάτη. Πόσα βγάζεις την μέρα * 2. Αυτό είναι το κόστος. Τα υπόλοιπα είναι το κέρδος.

Δεν είναι κάθε δουλειά του 2 χιλιάρικα η σελίδα, χαλαρώστε.

Λοιπόν, πραγματικά σοβαρά τώρα. Γράψε ακριβώς αυτά που θέλει ο φίλος, τίποτα περισσότερο, γράψε τα βήματα του τι θα κάνεις (έχεις μία μέρα για να το παραδόσεις) και κοστολόγησέ το.

Επειδή θες να το πιάσουμε σοβαρά και για να μην πετάμε αρλούμπες, επιβάλλεται μια τεκμηρίωση.

Και όσο για τη βλακώδη συζήτηση περί e-mail, είναι αυτονόητο ότι σε ένα σάιτ χρησιμοποιείς - αν είσαι σοβαρός επαγγελματίας - διευθύνσεις e-mail με το domain του ίδιου του σάιτ και όχι Gmail ή Hotmail. Και στην τελική τις ρυθμίζεις να κάνουν forwarding σε διεύθυνση gmail που σε βολεύει.

Δημοσ.

Λοιπόν, πραγματικά σοβαρά τώρα. Γράψε ακριβώς αυτά που θέλει ο φίλος, τίποτα περισσότερο, γράψε τα βήματα του τι θα κάνεις (έχεις μία μέρα για να το παραδόσεις) και κοστολόγησέ το.

Επειδή θες να το πιάσουμε σοβαρά και για να μην πετάμε αρλούμπες, επιβάλλεται μια τεκμηρίωση.

Και όσο για τη βλακώδη συζήτηση περί e-mail, είναι αυτονόητο ότι σε ένα σάιτ χρησιμοποιείς - αν είσαι σοβαρός επαγγελματίας - διευθύνσεις e-mail με το domain του ίδιου του σάιτ και όχι Gmail ή Hotmail. Και στην τελική τις ρυθμίζεις να κάνουν forwarding σε διεύθυνση gmail που σε βολεύει.

Προσωπικά δεν παίρνω ψιλολόγια, αλλά ας υποθέσουμε ότι ο φίλος τυγχάνει να είναι κοντινός συγγενής και δεν λέει να πω όχι.

α) Στήσιμο vanilla WP στο host + εγκατάσταση των βασικών plugins

β) Στήσιμο ενός multipurpose theme από το CodeCanyon + απλά customization που υποστηρίζει χωρίς κώδικα.

γ) Δημιουργία 4-5 σελίδων με placeholder stock images + κείμενο (υποθέτω ότι ήδη μου έχει πει 5 πράγματα για το τι κάνει ο σύλλογος, αλλιώς ρίχνω μια ματιά σε άλλους).

δ) Έλα Αλέκο, πήγαινε εδώ, δες το site και στείλε μου τις φωτογραφίες και το κείμενο που θες να τα φτιάξω.

ε) Φινίρισμα.

στ) Έλα Αλέκο, έτοιμος είσαι, πέρνα να σου δείξω δυο πράγματα.

Πες μου εσύ τώρα το κόστος για τα παραπάνω, στην Ελ αγορά, για πελάτη τύπου Αλέκου :D

P.S: Αν ασχοληθείς επαγγελματικά με mailing, θα μάθεις ότι το forwarding σε gmail είναι φτου κακά για το reputation του domain σου. Για την περίπτωση του Αλέκου, δεν κάθεσαι να ασχοληθείς φυσικά με το πως θα κάνεις optimize, απλώς φροντίζεις να πάρεις domain + host + email πακέτο και τέλος.

Δημοσ.

Έλεος ρε επαγγελματία, δεν ξέρεις ούτε το Link.png Site: GSuite ? :D

Στα 25 άτομα που αναφέρεται ο polaki, αναρωτιέμαι τι είναι φτηνότερο: το G Suite ή ένας managed dedicated που έχεις και τα mail σου και το hosting σου και δε χρειάζεται να ασχολείσαι και με το administration του server...

• Like 1
Δημοσ.

Στα 25 άτομα που αναφέρεται ο polaki, αναρωτιέμαι τι είναι φτηνότερο: το G Suite ή ένας managed dedicated που έχεις και τα mail σου και το hosting σου και δε χρειάζεται να ασχολείσαι και με το administration του server...

Υποθέτω ότι μια εταιρία με 25 άτομα αντέχει το τεράστιο κόστος των ... $250/μήνα για να κάνει outsource το mail management στην ικανότερη εταιρία στον κλάδο στο κόσμο. Αν υποθέσουμε ότι σε νοιάζει το καλό deliverability rate (το λεγόμενο inboxing) και το efficient spam filtering, πρέπει να είσαι παρανοϊκός να διατηρείς δικό σου mail server (ή σε εταιρία που δεν εξειδικεύεται εξαιρετικά σε αυτή την δουλειά). Η μόνη περίπτωση που βλέπω ως legit είναι να είσαι πολύ μεγάλη εταιρία και να έχεις πολιτική του "όλο το hardware και όλα τα data στα δικά μου datacenters".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...