hidefnick Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Το είχα και καθόταν με το στανταρ Ε5200, και τον 80αρι σκληρό. Ειχε 4gb απο την παραγγελία (γερμανικο ebay, 45+μεταφορικά) Στανταρ zif 775 με πολύ ποιοτική ψύκτρα, και σχεδόν αθόρυβο. Μου προέκυψε ένας Core2-Duo Q9300, οπότε είπα να κάνω την δοκιμή. Το μηχανάκι έχει τροφοδοτικό 300άρι σε αντίθεση με τα περισότερα του είδους που έχουν 200-230w, οπότε απο ρεύμα δεν υπήρχε θέμα. Η διαφορά θεαματική σε όλα. Το μόνο που έχανε ήταν στο 1080. Σε ανάλυση 720 κανένα πρόβλημα. Οπότε είπα να δοκιμάσω και μια GeForce Gt710 με 2gb ram. Ολα αυτά σε δίσκο που είχε ήδη Win10 και Linux Mint 17.3. Το μηχανάκι παίζει απίστευτα καλά βίντεο και ήχο, είναι απίστευτα ήσυχο, σε LOL και NBA που παίζει ο πιτσιρικάς απλά δεν μασάει και είναι και πολύ μαζεμένο. Ολα αυτά σε σύγκριση με τον ίδιο επεξεργαστή σε Asus mobo με GTS8800. Ειδικά στο θέμα του ήχου, έχω πάθει! Συνδεση τόσο στα Klpsch, όσο και στο σύστημα του ενισχυτή, μου θύμησε παλιές καλές εποχές με Audigy (τότε που κάπως τις καταφερνες να δουλέψουν) Επόμενη δοκιμή είναι με Xeon, αν και μάλλον το chipeset δεν πέρνει L5xxx. (50w TDP o L5420, 95w o Q9300) Εν συντομία, με λιγότερα απο 100ευρώ, στείνεις ένα μηχανάκι για όλες τις καθημερινές χρήσεις, και ελαφρύ παιχνίδι, το οποίο απλά δεν κολλάει. Νομίζω αξίζει τον κόπο να δοκιμασει κανείς.
Kostas.karras Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Καλα,100 ευρω δεν ειναι.. Αν βαλεις τον επεξεργαστη ,την καρτα γραφικων που εβαλες ανεβαινει το κοστος.. Παρολα αυτα με μτχ στα 150-200 ευρω σιγουρα φτιαχνεις κατι αναλογο..
hidefnick Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Καλα,100 ευρω δεν ειναι.. Αν βαλεις τον επεξεργαστη ,την καρτα γραφικων που εβαλες ανεβαινει το κοστος.. Παρολα αυτα με μτχ στα 150-200 ευρω σιγουρα φτιαχνεις κατι αναλογο.. Τα συγκεκριμενα ξεκινανε απο κανα 60αρι με τα μεταφορικα. Ο επεξεργαστης, αν μιλαμε για xeon, 15ευρώ, και η vga 40, καινούργια αλλά παίζουν πολλές μεταχειρησμένες. Aυτο που ηθελα να τονίσω είναι ότι παιζουν όλα και παιζουν καλά, με πολύ χαμηλό κόστος.
Kostas.karras Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Τα συγκεκριμενα ξεκινανε απο κανα 60αρι με τα μεταφορικα. Ο επεξεργαστης, αν μιλαμε για xeon, 15ευρώ, και η vga 40, καινούργια αλλά παίζουν πολλές μεταχειρησμένες. Aυτο που ηθελα να τονίσω είναι ότι παιζουν όλα και παιζουν καλά, με πολύ χαμηλό κόστος. που τον βρισκεις τον χεον 15 ευρω? ποιον χεον? Και ποια μητρικη εχει πανω?
hidefnick Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 που τον βρισκεις τον χεον 15 ευρω? ποιον χεον? Και ποια μητρικη εχει πανω? Τον L5420 κατα προτίμηση. Λόγο χαμηλού tdp To esprimo εχει δικιά του μητρική. Δεν ξέρω αν θα παίξει ο xeon. Αρκετές λεπτομέρειες έχει ΕΔΩ και ΕΔΩ
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Ολα αυτα ειναι καταρχην μια χαρα -και δεν περιοριζουν απαραιτητως / μονο για Intel- οσο δεν εμπλεκεται επισης: η αναζητηση / αγορα εξτρα (low profile) vga = μεχρι εκει!
Kostas.karras Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Τον L5420 κατα προτίμηση. Λόγο χαμηλού tdp To esprimo εχει δικιά του μητρική. Δεν ξέρω αν θα παίξει ο xeon. Αρκετές λεπτομέρειες έχει ΕΔΩ και ΕΔΩ ναι,πρεπει να γνωριζουμε το chipset της μητρικης, το γνωριζεις?? Με 150 φτιαχνεις με celeron/pentium κατι αντιστοιχο σε καινουργιο με σοκετ 1150/1151 Με 100 κατι σε μτχ, Γενικα για μεση χρηση κανενα λολ ειναι οκ τετοια μηχανηματα και στις αγγελιες βρισκεις στα 100-120 ολοκληρωμενα τετοια συστηματα. Δεν μπορω να πω οτι ειναι η super ευκαιρια. Aπλως καλη περιπτωση για htpc.
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Htpc μπορει να μην ειναι δυστυχως το τελειο -ακομη και με τετραπυρηνο-εαν βασιζεται μονο, στην ενσωματωμενη καρτα γραφικων, της μητρικης Υπολογιστης <απλων γενικων χρησεων> κατα τα λοιπα μπορει μια χαρα
Kostas.karras Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Eστω τυπου htpc Nαι για ενσωματωμενη μιλαμε παντα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα