Προς το περιεχόμενο

Opel Astra 1.6 Twinport 2005 - Το ραδιοφωνο τρελαθηκε!

Orpheas1992

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερες, οντας κατοχος του συγκεκριμενου "σκυλου" αντιμετωπιζω το εξης ψιλοκουλο θεμα τις τελευταιες ημερες.

Αρχικα πριν απο 3 μερες χτυπαγε ο συναγερμος στο ασχετο ενω ηταν κλειδωμενο, το ξεκλειδωνα και το ξανακλειδωνα απομακρυσμενα απο το κουμπι και ολα καλα....για λιγο. Στη συνεχεια πηγα απο κοντα να δω τι παιζει και ειδα οτι ειχε ανοιξει το ραδιοφωνο και η οθονη απο μονα τους και μαλιστα επαιζαν το CD που ειχα μεσα ενω εγω το εχω παντα στο ραδιο :confused:  :confused:.

Αφου εγινε το ιδιο σκηνικο σε επαναληψη και την επομενη μερα, εβγαλα τελειως το cd απο μεσα και βγαινοντας απο το αμαξι βεβαιωθηκα οτι το ραδιοφωνο δεν λειτουργει (το ανοιξα ξανα εχοντας βγαλει το κλειδι απο την μιζα και το ξαναεκλεισα χειροκινητα αυτη τη φορα για... "σιγουρια"). Μετα απο μερικες ωρες αδρανειας παλι τα ιδια, χωρις να χτυπησει ο συναγερμος αυτη τη φορα απαραιτητα, πηγαινα το ξεκλειδωνα ανοιγα την πορτα και το ραδιοφωνο επαιζε κανονικοτατα.  :mad: 

Ανησυχωντας πλεον για την μπαταρια και ψαχνοντας καποια αμεση λυση σκεφτηκα να δρασω μπακαλιστικα και αποτελεσματικα. Ανοιξα το κουτι με τις ασφαλειες του αυτοκινητου και συμφωνα με την σελιδα http://astra-3.pl/tip-astra-h-fuses-relays-engine-bay αφαιρεσα την 7.5αρα ασφαλεια 36 (Mobile phone, digital radio, display, twin audio), για να εμποδισω τα ραδιοφωνο να μπαινει σε λειτουργια μονο του το βραδυ και να παιζει ολη νυχτα ενω κοιμαμαι  :unsure:. Αυτο το εκανα χθες το απογευμα, και αφου βεβαιωθηκα οτι οντως η οθονη πλεον δεν ανοιγει, το αφησα μερικες ωρες μεχρι να ξαναπαω πιο αργα και να ακουσω το ραδιοφωνο να παιζει κανονικοτατα  :-(  :mellow:

Βασικα δεν περιμενα καν να μπορει να λετουργει το ραδιοφωνο χωρις την ασφαλεια αλλα ανοιγει και κλεινει οπως πριν με το κουμπι (και απο μονο του στο ασχετο οπως το προβλημα που περιγραφω), απλα χωρις ενδειξεις και χωρις οθονη  :unsure:.

Εχει κανεις καμια ιδεα; Κατι σε βραχυκυκλωματακι μου μυριζει αλλα ψαχνω εναν τροπο να το απομονωσω αμεσα εστω προσωρινα γιατι φοβαμαι για την μπαταρια....Παιζει να υπαρχει αλλη ασφαλεια ξεχωριστη καθαρα για το ραδιοφωνο για να την βγαλω; Στον σχετικο πινακα δεν βρηκα κατι. 

Συγγνωμη αν σας κουρασα, ευχαριστω για την οποιαδηποτε "εμπνευση"  :ph34r:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ραδιόφωνο μπήκε στο αμάξι από το εργοστάσιο ή μετά σε μαγαζί;

Αν μπήκε μετά, παίζει να 'χει παρακαμφθεί τελείως η ασφαλειοθήκη και να συνδέθηκε "χύμα" από ελληνάρα μάστορα "ξέρω εγώ χρόνια έτσι το κάνω".

Αν είναι απ' το εργοστάσιο, δεν υπάρχει κάποια επιπλέον ασφάλεια όπως λες, και συνεχίζει, θέλεις πιο δραστικά μέσα. Εξορκισμό. :P 

• Like 1

Εργοστασιακοτατο ειναι....  Δεν εχω κανει καμια ταρζανια στα ηλεκτρονικα του  :fear:. Μαλιστα πριν καθιερωθει το προβλημα (ή το παρω χαμπαρι τουλαχιστον), εκανε 1-2 φορες και κατι ψιλοκουλα δλδ ενω οδηγουσα αλλαζε απο ραδιοφωνο σε cd μονο του  :P 

Το θεμα ειναι οτι ειναι ενσωματωμενο και οχι αποσπωμενο για να μπορω να το βγαλω και να παρω ενα αλλο για παραδειγμα. 

Ρε τι τραβαμε, δεν ζητησα να το φτιαξω να το κανω να μην ανοιγει ζητησα αλλα ουτε αυτο!  :-D  :cry:

Επανερχομαι ενημερωτικα για καποιον που ισως συναντησει το ιδιο θεμα, η σωστη ασφαλεια τελικα ειναι η 35 (20αρα ασφαλεια). Την αφαιρεσα και δουλευουν τα παντα πλην του ραδιοφωνου, οθονες κλπ λειτουργουν ολα κομπλε (εβαλα ξανα την ασφαλεια 36 στην θεση της εννοειται). Πηγα σε μαστορα και μαλλον θα κανουμε μια παρακαμψη απο την συγκεκριμενη ασφαλεια να απομονωσουμε το ραδιοφωνο και να το ανοιγοκλεινω χειροκινητα με εναν διακοπτη.

Ειναι συχνο θεμα στο συγκεκριμενο μοντελο μου ειπαν, απειρα περιστατικα  -_- 

Μην παρακάμψετε την ασφάλεια. Πες του να συνδέσει εν σειρά το διακόπτη, για να έχεις και την ασφάλεια.

Το... "kill-switch" είναι μια γρήγορη κι εύκολη λύση άμα βαριέσαι να το ψάξεις πολύ, μάλλον κι εγώ το ίδιο θα 'κανα.

2 Τα σεναρια.

Βραχυκυκλωμα ή κατι εχει σκαλωσει τον εγκεφαλο του αυτοκινητου.

Αν ειναι βραχυκυκλωμα, καλο ειναι να αφησεις τις πατεντες και ειτε να το διαγνωσεις μονος, (κλειδι εκτος μιζας και να δεις ποια γραμμη συνεχιζει να παιρνει ρευμα, με πολυμετρο) η να απευθυνθεις σε ηλεκτρολογο. Εφοσον λες πως και ο συναγερμος εχει κανει νερα, δεν θα συνιστουσα να το αφησεις. Ισως ειναι κατι σοβαρο.

Αν παλι εχεις κανει αλλαγη (η αποσυνδεση) της μπαταριας, η καποια αλλαγη στα ηλεκτρολογικα προσφατα, τοτε ειναι πολυ πιθανο να χρειαζεται απλα ενα "reset". Αποσυνδεσε την μπαταρια πληρως, και ασε το αυτοκινητο για τουλαχιστον ενα 15λεπτο. 

Φοβομουν και εγω για εγκεφαλο αλλα απο την στιγμη που μου ειπε οτι ειναι συχνο φαινομενο σε τετοια μοντελα και οτι ερχονται πολλοι με το ιδιο προβλημα με το ραδιοφωνο....το ψιλοαπεκλεισα.
Αλλαγη μπαταριας εγινε πριν απο εναν χρονο, δε νομιζω να επηρεασε τωρα. Η αληθεια ειναι βεβαια οτι βγαζοντας την ασφαλεια 36 για 2-3 μερες σταματησε να το κανει και σκεφτομαι μηπως ηθελε κατι σαν "reset" οπως λες γιατι βαζοντας την παλι τωρα εχουν χαθει ολες οι ρυθμισεις στην οθονη, ημερομηνιες, ωρα κλπ. Ισως βαλω ξανα και την 35 για να δω πώς θα παει με το ραδιοφωνο δοκιμαστικα.

Σε καθε περιπτωση οντως θελει λιγο ψαξιμο λογω και του συναγερμου αλλα για το ραδιοφωνο λογικα θα καταληξω σε πατεντα. Με εστειλε βεβαια και σε εναν "γατο" σε αυτα τα θεματα για να δω μηπως μπορει να το φτιαξει, ακομα δεν εχω παει. Το κοστος παντως ειτε για εγκεφαλο ειτε για επισκευη ραδιοφωνου θεωρω οτι θα ειναι τσιμπημενο οποτε η πατεντα κερδιζει εδαφος στις επιλογες μου. 

Βαλε ολες τις ασφαλειες, και αφαιρεσε τα καλωδια της μπαταριας. Αν δεν φτιαξει τοτε ειναι κατι πιο σοβαρο. Ξεκινα απο αυτο το απλο και βλεπεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...