supernatural13 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονια!Θέλωντας να αναβαθμίσω λίγο το λάπτοπ μου, άρχισα να ψάχνω για αλλαγή επεξεργαστή...Ξέρω οτι συνηθως δεν αξίζει, αλλά στην περίπτωση μου αναβαθμιζοντας επεξεργαστή, αναβαθμιζονται και τα γραφικά... οπότε πιστεύω ότι αξίζει...Για να προλάβω τα σχόλια, εχω ήδη βάλει ssd και είμαι full ram...Οπότε, ψάχνωντας βρήκα επεργαστές μεταχειρισμένους, πάνω κάτω στα 50 ευρώ..Αργότερα βρήκα απο aliexpress, κάποια κομμάτια που έγραφαν πάνω qs/es...βρήκα ότι σημαίνει ότι είναι τα προτότυπα κομμάτια, και από ότι κατάλαβα είναι αρκετα ταλαιπωρημένοι επεργαστές... διορθώστε με αν κάνω λάθος...Οπότε, γνωρίζει κανεις να μου πει κάτι παραπάνω γι'αυτό? η τιμή τους ειναι 50% κατω απο τους υπόλοιπους....το λάπτοπ μου ειναι hp pavilion g6 2255ev, και ο επεργαστης που θέλω να πάρω ειναι ο A10-4600M, εχω τον Α6....Ευχαριστώ!
Sheogorath Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν είναι ταλαιπωρημένος, είναι απλά τα πρώτα κομμάτια παραγωγής. Σχεδόν καθόλου δεν έχουν παίξει, απλά δεν ήταν mature η παραγωγή. Edit, typo. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2017 από Sheogorath
heros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 KAI ακομη το βασικότερο δεν έχουν ΕΓΓΥΗΣΗ γιατι κανονικά είναι demo κομμάτια ιδιοκτησιας intel/amd που δεν είναι για πώληση....το τονίζω αυτό γιατί κυκλοφορούν στις αγγελίες εδώ κάτι τέτοια κομμάτια και μάλιστα πριν 2-3 μέρες είδα έναν 4770κ es στα 250-300 euro... Δεν μπήκα στον κόπο να σχολιάσω γιατι ...απαγορεύεται ο σχολιασμός των αγγελιών.... αλοιμονο σε αυτόν που θα το πάρει σε αυτή την τιμή καθώς πολλοί δεν γνωρίζουν...
dpolal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 εχω ήδη βάλει ssd και είμαι full ram... Αφενώς είσαι ήδη στο 100%. Αφετέρου και αν και εφόσον το BIOS αναγνωρίσει τον μεγαλύτερο επεγερξαστή υπάρχει η πιθανότητα να ταλαιπωρήσεις το κύκλωμα ψύξης του φορητού καθώς και αυτό της τροφοδοσίας, ειδικά αν το φορητό σου δεν έχει σχεδιαστεί για μεγαλύτερο επεξεργαστή από τον υπάρχων. 1
supernatural13 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δεν είναι ταλαιπωρημένος, είναι απλά τα πρώτα κομμάτια παραγωγής. Σχεδόν καθόλου δεν έχουν παίξει, απλά δεν ήταν mature η παραγωγή. Edit, typo. Αχα, ευχαριστώ για την επισύμανση... το θέμα μου είναι αν θα έχει κάποιο προβλημα ή καποια έλλειψη σε σχέση με τους ακριβούς...? KAI ακομη το βασικότερο δεν έχουν ΕΓΓΥΗΣΗ γιατι κανονικά είναι demo κομμάτια ιδιοκτησιας intel/amd που δεν είναι για πώληση....το τονίζω αυτό γιατί κυκλοφορούν στις αγγελίες εδώ κάτι τέτοια κομμάτια και μάλιστα πριν 2-3 μέρες είδα έναν 4770κ es στα 250-300 euro... Δεν μπήκα στον κόπο να σχολιάσω γιατι ...απαγορεύεται ο σχολιασμός των αγγελιών.... αλοιμονο σε αυτόν που θα το πάρει σε αυτή την τιμή καθώς πολλοί δεν γνωρίζουν... Δεν έχω θέμα εγγύησης... απο εκεί που θα το αγοράσω για τον πρώτο καιρο εχω εγγύηση απο τον πωλητη. Θα τεστάρω τον επεξεργαστη με διαφορα προγράμματα ζορίζοντας τον πολύ.. και αν βγάλει θεμα τον στελνω πίσω. Αφενώς είσαι ήδη στο 100%. Αφετέρου και αν και εφόσον το BIOS αναγνωρίσει τον μεγαλύτερο επεγερξαστή υπάρχει η πιθανότητα να ταλαιπωρήσεις το κύκλωμα ψύξης του φορητού καθώς και αυτό της τροφοδοσίας, ειδικά αν το φορητό σου δεν έχει σχεδιαστεί για μεγαλύτερο επεξεργαστή από τον υπάρχων. Έχω στείλει email στην εξυπηρετηση της hp, και οι ίδιοι μου πρότειναν μετα τον ssd, να κάνω και αυτή την αναβάθμιση... η σειρά αυτή βγαίνει με τους 3 επεξεργαστές α6-α8-α10... ίδια ψύξη κλπ... οπότε δεν χρειάζεται σε λογικά πλαίσια να αλλάξω και ψύξη. Αυτό που αναρωτιέμαι... ξέρει κανείς την διαδικασία αλλαγής επεργαστή? φαντάζομαι δεν είναι τοσο απλό όσο τον να βγάλω τον ένα και να βάλω τον αλλο εε? ξαναλέω ότι ο επεξεργαστής είναι γι'αυτην ακριβώς την μητρική...
Illsigvo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Επειδη ψαχνω και εγω αναβαθμιση σε A10-4600m/A10-5750m απο A4-4300m (pls kill me) στο λαπτοπ φιλου μου , τα εχω δει τα ES. Αν μιλαγαμε για ES σε Xeon ή i7 θα σου ελεγα να φοβασαι αλλα μιλας για εναν επεξεργαστη λαπτοπ (αν και οι ES ειναι ξεκλειδωτοι κ δεχονται overclocking). Ποσο να εχει ζοριστει και ποσο χρησιμοποιημενος μπορει να ειναι. http://forum.notebookreview.com/threads/upgrading-my-weak-trinity-laptop-with-the-strongest-amd-a10-5750m-es-richland-apu.720732/ Tο θεμα που βρηκα για τον ξεκλειδωτο A10-5750m ES. Η αλλαγη ειναι οσο ευκολη νομιζεις. Το σοκετ εχει μια μικρη βιδα που σφιγγει τα pins. Λυνεις, αφαιρεις, βαζεις τον καινουριο και σφιγγεις παλι την βιδουλα. Τo socket με τον A4-4300m που μπορεις να δεις τα παραπανω που σου ειπα http://imgur.com/a/6EqfC Να απεγκαταστησεις ολα τα προγραμματα της AMD (radeon settings, AMD overdrive etc) και να τα ξαναβαλεις γτ ειδα οτι μπορει να στον τρεχει με τα configurations του παλιου (πχ 2.5Ghz max οπως ο παλιος αντι για για 3.5Ghz max boost). Εφοσον το chip ειναι κ αυτο rated για 35W TDP δεν θα εχεις θεμα ψυξης 2
supernatural13 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Επειδη ψαχνω και εγω αναβαθμιση σε A10-4600m/A10-5750m απο A4-4300m (pls kill me) στο λαπτοπ φιλου μου , τα εχω δει τα ES. Αν μιλαγαμε για ES σε Xeon ή i7 θα σου ελεγα να φοβασαι αλλα μιλας για εναν επεξεργαστη λαπτοπ (αν και οι ES ειναι ξεκλειδωτοι κ δεχονται overclocking). Ποσο να εχει ζοριστει και ποσο χρησιμοποιημενος μπορει να ειναι. http://forum.notebookreview.com/threads/upgrading-my-weak-trinity-laptop-with-the-strongest-amd-a10-5750m-es-richland-apu.720732/ Tο θεμα που βρηκα για τον ξεκλειδωτο A10-5750m ES. Η αλλαγη ειναι οσο ευκολη νομιζεις. Το σοκετ εχει μια μικρη βιδα που σφιγγει τα pins. Λυνεις, αφαιρεις, βαζεις τον καινουριο και σφιγγεις παλι την βιδουλα. Τo socket με τον A4-4300m που μπορεις να δεις τα παραπανω που σου ειπα http://imgur.com/a/6EqfC Να απεγκαταστησεις ολα τα προγραμματα της AMD (radeon settings, AMD overdrive etc) και να τα ξαναβαλεις γτ ειδα οτι μπορει να στον τρεχει με τα configurations του παλιου (πχ 2.5Ghz max οπως ο παλιος αντι για για 3.5Ghz max boost). Εφοσον το chip ειναι κ αυτο rated για 35W TDP δεν θα εχεις θεμα ψυξης Σ'ευχαροστώ πολύ φίλε! ότι έχει σχέση με hardware δεν εχω πρόβλημα... με το software δεν τα εχω και πολύ καλά... ο 5750 είναι πολύ πιο ακριβώς... οπότε δεν νομίζω πως συμφέρει και πολύ... Τώρα για τα es/qs, πραγματικά διάβασα πολλά σχόλια και είναι θεμα τύχης απο ότι καταλαβα... αναλογα τη χρήση εχει γίνει και για ποιο σκοπο... αλλά αν είναι να γίνει η αναβάθμισει με ενα 20ρικο, αξίζει το ρίσκο... απλά προσέχεις στην αρχή και τις θερμοκρασίες πολύ...
Illsigvo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Βρηκα Α10 5750m με 15$ στο taobao. https://world.taobao.com/item/538505546337.htm#detail Υπαρχει κ ενας agent που μπορεις να χρησιμοποιησεις για να σε βοηθησει να γλιτωσεις την συννενοηση με τους κινεζους (obook, 3$ ελαχιστη προμηθεια, 12-15% αλλιως). Κατα ποσο θα φτασει τωρα ο επεξεργαστης στα χερια σου ειναι αλλο θεμα. εγω τους εστειλα ενα mail παντως να δω τι θα μου πουνε.
Sheogorath Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Review samples είναι τα περισσότερα ρε παιδιά, τι ζορισμένα να είναι? Απορία δηλαδή... 1
Illsigvo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Ζορισμενα δεν θα ειναι ειδικα εφοσον μιλαμε για επεξεργαστες λαπτοπ. Το μονο καλο που εχουν ειναι οτι ειναι ξεκλειδωτα και θα μπορουσες να του κανεις ενα μικρο overclock να θελεις, οχι οτι θα σε οφελησει και πολυ σε ενα λαπτοπ με εναν ανεμιστηρα που ηδη θα φτανει 80 βαθμους οπως και να εχει οταν δουλευει κ η καρτα γραφικων. Review samples σε mobile επεξεργαστες δεν καποιο ιδιαιτερο λογο να εχουν δωθει. Αν γινει καποιο review θα στειλουν ετοιμο λαπτοπ να γινουν οι δοκιμες. Κατα πασα πιθανοτητα απλα εχουν ξεμεινει απο τις πρωτες "καλες" παρτιδες και ειτε χρησιμοποιηθηκαν για να τεσταριστουν τα μελλοντικα συστηματα που θα τους ενσωματωσουν ή δεν χρησιμοποιηθηκαν καθολου. Οπως και να εχει ενα ρισκο το εχουν, απο την αλλη μπορεις να εισαι σχεδον σιγουρος οτι οποιαδηποτε version κανονικη θα ειναι απο λαπτοπ που εχει χρησιμοποιηθει για καποιο καιρο τουλαχιστον, αφου mobile επεξεργαστες δεν πουλαει κανεις χυμα.
supernatural13 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Βρηκα Α10 5750m με 15$ στο taobao. https://world.taobao.com/item/538505546337.htm#detail Υπαρχει κ ενας agent που μπορεις να χρησιμοποιησεις για να σε βοηθησει να γλιτωσεις την συννενοηση με τους κινεζους (obook, 3$ ελαχιστη προμηθεια, 12-15% αλλιως). Κατα ποσο θα φτασει τωρα ο επεξεργαστης στα χερια σου ειναι αλλο θεμα. εγω τους εστειλα ενα mail παντως να δω τι θα μου πουνε. Εχω παραγκείλει 2 φορες απο τετοια site, την μια ήρθε, την αλλη όχι αλλα πήρα τα λεφτα πισω... αν μάθεις, αν μπορείς πες μου και μένα... Review samples είναι τα περισσότερα ρε παιδιά, τι ζορισμένα να είναι? Απορία δηλαδή... Στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιοι που αγόρασαν, έγραφαν σαν σχόλιο ότι είναι αρκετα ταλαιπωρημένοι... τώρα τι εννοούσε ο ποιητής.... δεν έχω ιδέα... αν είναι έτσι οπως τα λέτε πάντως φαίνεται καλή ευκαιρεία, και δεν βρίσκω λογο να αγοράσω τον άλλον με διπλάσια τιμή. Να μου κάνει κάποια άλλη ζημιά, εαν προσέχω τις θερμοκρασίες που σηκώνει παίζει? στην ουσία τι να προσέξω άλλο?
Illsigvo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Σιγουρα θα πρεπει να τον τεσταρεις εαν κ εφοσον τον παρεις και τον τοποθετησεις. Τσεκαρεις για θερμοκρασιες και σταθεροτητα σε benchmarks και παιχνιδια. Φυσικα καλο θα ηταν να εχεις τσεκαρει πως τρεχουν με τον παλιο επεξεργαστη και τι θερμοκρασιες εχει πριν αλλαξεις στον καινουριο για να εχεις ενα σημειο αναφορας. 2
supernatural13 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Σιγουρα θα πρεπει να τον τεσταρεις εαν κ εφοσον τον παρεις και τον τοποθετησεις. Τσεκαρεις για θερμοκρασιες και σταθεροτητα σε benchmarks και παιχνιδια. Φυσικα καλο θα ηταν να εχεις τσεκαρει πως τρεχουν με τον παλιο επεξεργαστη και τι θερμοκρασιες εχει πριν αλλαξεις στον καινουριο για να εχεις ενα σημειο αναφορας. Τις θερμοκρασίες του τις ξέρω, κυμαίνονται απο 35+ έως 65-70... μιας και δεν παίζω παιχνίδια δεν μπορώ να ξέρω πως πηγαίνει σε αυτή τη περίπτωση... τρέχω όμως συνέχεια βαριά προγράμματα προσομείωσης που ζορίζουν αρκετα το λάπτοπ.. οπότε νομιζω πως και αυτα καλα είναι... τωρα με τη σταθερότητα σε benchmarks.. μπορεις να μου πεις τι εννοείς?
Illsigvo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Εννοω να τρεξεις προγραμματα οπως το prime95 ή cinebench r15 για να ζοριστει ο επεξεργαστης. Στο prime θα δεις τις θερμοκρασιες και στο cinebench μπορεις να συγκρινεις μετα με αντιστοιχα σκορ του ιδιου επεξεργαστη και να βεβαιωθεις οτι ολα ειναι καλα. Μπορει επισης να κατεβασεις το τεστ απο το cpubenchmark.com (passmark) αν και δεν ειναι και το καλυτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα