txcellas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Καλησπερα. Ψαχνω για μπαταρια (αν μπορει να θεωρηθει) για χρηση σε σπιτι που δεν εχει ρευμα για μικρες ηλεκτρικες συσκευες. Εχετε κατι να προτεινετε; Ας πουμε ενα μικρο αεροθερμο η ενα μικρο air condition.
nikos903 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Πόσες κιλοβατώρες (kWh) ~ θες να βγάζουν οι μπαταρίες σου; Πόσο υπολογίζεις να σου πιάσει; Πως θα τις φορτίζεις και κάθε πότε; Πάντως αερόθερμο και aircondition απο μπαταρία μου ακούγεται κάπως τραβηγμένο, αυτά τραβάνε πολύ πράμα... Θα σου κάνω κάποιους πολύ πρόχειρους υπολογισμούς να δεις τι εννοώ. Πες παίρνεις ένα απλό inverter ~1000W και του κοτσάρεις μια μπαταρία απάνω ~200Ah@12V. Tότε ας πούμε οτι εσύ θες να τραβάς 600W για οτι τρέχεις, άρα θες περίπου (12v*xAh)*απόδοση=600Wh και για απώλειες κτλπ κτλπ ας πούμε έχεις 30% μας μένει απόδοση 70% (τυχαίο νούμερο), άρα τραβάς κάθε ώρα απο την μπαταρία 600/(12*0.7)= 71Ah απο τα 200 που έχει (υπεραπλουστευμένο αλλά για να μπεις στο κλήμα). Άρα σε 3 ώρες περίπου έχεις αδειάσει αυτήν την μπαταρία... Πρώτα δες τις kWh που θες να βγάλεις (με μετρήσεις απο πρίζα όχι απο αυτά που γράφουν οι ετικέτες) και μετά κάνουμε υπολογισμούς. Πάντως για μεγάλες καταναλώσεις δεν ξέρω αν σε συμφέρει... Γιατί και αν τις ξεφορτίζεις και τις μπαταρίες τόσο γρήγορα θα τα τινάξουν σύντομα...
txcellas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Έχω ένα σπίτι που όταν πηγαίνω μια στις τόσες θέλω απλά να βάζω λίγο αεροθερμο, λίγο τηλ κλπ. Μια τέτοια μπαταρία που ανάφερες με τα 200Α ποσό θα κόστιζε; Πόση ώρα(ώρες) πάνω κάτω θα έκανε να φορτίσει; Χοντρικά ρωτάω να δω τ παίζει Τώρα είδα την τιμή. Σε φόρτιση θα έκανε κανα 8-10 ωρο να γεμίσει;
nikos903 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Αν υποθέσουμε οτι έχεις έναν φορτιστή που βγάζει στα 12V ρεύμα 15Α σαν αυτόν: link Τότε σε μια ώρα θα έχεις βάλει στην μπαταρία 12V*15A*0.7(απώλειες)=126Wh, η μπαταρία πες βγάζει 2500Wh άρα για φόρτιση θες 2500/126= ~20 ώρες... Τώρα μπορεί οι συντελεστές που βάζω να σε ρίχνουν αλλά δεν νομίζω, αν αδειάσεις όλο αυτό το πράγμα άντε γέμισε το... Περίμενε βέβαια να έρθει και κανένας άλλος να σου επιβεβαιώσει μην έχω κάνει και εγώ τίποτα λάθος στο σκεπτικό αλλά το θέμα με τις μπαταρίες αυτό είναι δυστυχώς... Αργείς να φορτώσεις, καις περισσότερο για να τις φορτώσεις, καις περισσότερο για να τις ξεφορτώσεις και δεν κρατάνε... Τι να κάνουμε όμως.... Ααα, και μακροχρόνια η μπαταρία θα τα παίξει... Αν την ξεφορτίζεις τελείως κιόλας θα χαλάσει πολύ γρήγορα... Δες καμιά πατέντα με τίποτα αερόθερμο αυτοκινήτου που παίζει στα 12Volt (150W~?), αν σε βολεύει Mod φάση Αλλά τι απόδοση θα έχει δεν ξέρω... Βέβαια εκεί γλυτώνεις το inverter και το 30% στις απώλειες μετατροπής 12-->230, και αν και οι υπόλοιπες συσκευές σου παίζουν στα 12V τότε κερδίζεις σημαντικό ποσοστό ρεύματος. 1
@topos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δεν αξιζει αυτο που θελεις να κανεις(αρκετο κοστος μπαταριας, μεγαλο βαρος , αστεια αποδοση) Ψαξου για κανενα φωτοβολταικο πανελ, ανεμογεννητρια η στην χειροτερη ξυλοσομπα.
dollyyy19 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 δεν είναι ότι θα κάνεις δουλειά με μπαταρία οχηματος.θες μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης,φορτιστη για τέτοια μπαταρία κλπκλπ.δεν....
SeNNinhA Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δεν υπαρχει ευκολη και φθηνη λυση. Το πιο μικρό αεροθερμο ειναι 1500w και ενα κλιματιστικο 1000W. Δεν το συζητω για καλοριφερ λαδιου 4000W. Θελεις πολλα πανελ και μεγαλες μπαταριες. Σε σπιτια σχεδιασμενα για αυτονομία θερμανση δεν γινεται απο ηλεκτρική ενεργεια ποτε. Ενα ψυγειο, οι φωτισμοι και μικροσυσκευες που δουλευουν ελαχιστα λεπτα τροφοδοτούνται αλλα και παλι απο μεγαλες μπαταριες και μεγαλα πανελ. Παρε μια μικρη κλασικη ξυλοσομπα και μια ντανα ξύλα η μια μικρη πετρελαίου και θα σου βγει και πιο φθηνή αγορα και πιο πολυ ζεστη θα εχεις και πιο γρηγορα και με λιγοτερα χρηματα ανα ωρα χρησης. Μια κλασικη γεννήτρια πετρελαιου ή βενζίνης ειναι παντα μια καλή λυση για τετοιες περιπτωσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα