Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια θελω να σας ρωτησω αν υπαρχει προβλημα με το τελωνειο απο φετος γιατι 

θελω να παραγγειλω απο αλι το xiaomi redmi 3s στα 130ευρω.θα τους πω βεβαια να δηλωσουν χαμηλη τιμη για να μην υπαρχει προβλημα αλλα διαβασα σε 3-4 ατομα απο το ινσονια εδω οτι θα τα ελενγχουν ολα τα δεματα ισχυει;;σας ευχαριστω

Δημοσ.

και μια φορα που ηθελα να παραγγειλω απο το ιντερνετ και περνανε απο τελωνειο..

σας ευχαριστω παιδια.θα περιμενω να το παει στα 150-160 ο κωτσοβολος τουλαχιστον

θα εχω 2 χρονια εγγυηση

^ o μαγαζατορας

??

Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα δεν έχει το τελωνείο, απλά κάνει σωστά την δουλειά του όπως έπρεπε να κάνει τόσα χρόνια.

Όχι μάγκα μου,δεν κάνει σωστά την δουλειά του όταν περνάει όποια δέματα του γουστάρει και κρατάει άλλα,αργεί ένα μήνα ενώ έρχεται από την άλλη άκρη του κόσμου σε 10 μέρες κλπ.

Σαν ιδέα ότι από την στιγμή ότι έρχεται από εξωτερικό να πληρώνεις ΦΠΑ και γω μαζί σου.

• Like 4
Δημοσ.

Έγινε ένα μεγάλο ντου μέσα στις γιορτές και φρακαραν οι αποθήκες τώρα έχει μπει μια ρέγουλα. Και εγώ στο ψάξιμο για κινητό είμαι περιμένω να δω πως θα πάει για να παραγγείλω από Κίνα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το πάρεις με απλό ταχυδρομείο και παράδοση εδώ με ελτα, 90% δεν θα έχεις πρόβλημα, αν έρθει με curier το τελωνείο το έχεις σίγουρο

Καλή τυχη

• Like 1
Δημοσ.

Το τελωνείο, πολύ σωστά κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να εισπράττει φόρους για πράγματα που εισάγονται.

Όμως, είναι απαράδεκτο στις καθυστερήσεις, αλλά και στις χρεώσεις.

Εγώ που είμαι εξωτερικό, πληρώνω ένα ΦΠΑ και τέλος. Οϋτε, χαρτόσημα, ούτε εκτελωνισμούς, ούτε αμοιβές τελώνιστή, ούτε τίποτα από όλα αυτά που βάζουν.

Επίσης, δεν καθυστερεί καθόλου. Μου έρχεται ειδοποίηση την ίδια ημέρα, μπαίνω online με ένα κωδικό που μου δίνουν και βλέπω τη χρέωση, την αποδέχομαι και την άλλη μέρα το έχω στα χέρια μου, δίνοντας το επιπλέον ποσό, ως αντικαταβολή.

Οπότε, στο παράδειγμά μας, θα έδινα για το τηλέφωνο +25€ και τέλος.

Αν το έβρισκα εδώ με 150-160€, δε θα το έπαιρνα πάντως, για την εγγύηση που αναφέρθηκε.

Σε άλλα πράγματα όμως, που δε βρίσκεις, ή βρίσκεις πανάκριβα, αξίζει.

• Like 3
Δημοσ.

Παραγγέλνω αρκετά πράγματα μη ηλεκτρονικού περιεχομένου και άλλες φορές μου έρχονται με ΕΛ.ΤΑ, άλλες με DHL(ανάλογα πόσο τα βιάζομαι). Μιλάμε για κουτιά 1-2 KG. Ποτέ δεν έχω πληρώσει τελωνείο. Απλά ζητάω από τον πωλητή να βάζει σε εμφανές σημείο έξω από το κουτί, το χαρτί τύπου invoice (Ένα εκτυπωμένο Α4 στέλνουν στην ουσία), που γράφει τον πωλητή, τι περιέχει μέσα, σε τι ποσότητα, πόσο κοστίζει το κάθε τεμάχιο και πόσο βγαίνουν όλα μαζί σύνολο.

Αν ισχύει κάτι διαφορετικό με τις ηλεκτρονικού τύπου συσκευές και τις ελέγχουν πιο τακτικά, δεν το γνωρίζω.

• Like 2
Δημοσ.

Έγινε ένα μεγάλο ντου μέσα στις γιορτές και φρακαραν οι αποθήκες τώρα έχει μπει μια ρέγουλα. Και εγώ στο ψάξιμο για κινητό είμαι περιμένω να δω πως θα πάει για να παραγγείλω από Κίνα.

Αν θεωρείς ότι κάνουν σωστά την δουλειά τους(δλδ να χρεώνουν όποιο δέμα θέλουν) εύχομαι να είσαι ο μόνος που θα πληρώσει στο τελωνείο ανάμεσα σε τόσες χιλιάδες δέματα.Να δω αν θα έχεις την ίδια άποψη μετά 

Το τελωνείο, πολύ σωστά κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να εισπράττει φόρους για πράγματα που εισάγονται.

Όμως, είναι απαράδεκτο στις καθυστερήσεις, αλλά και στις χρεώσεις.

Εγώ που είμαι εξωτερικό, πληρώνω ένα ΦΠΑ και τέλος. Οϋτε, χαρτόσημα, ούτε εκτελωνισμούς, ούτε αμοιβές τελώνιστή, ούτε τίποτα από όλα αυτά που βάζουν.

Επίσης, δεν καθυστερεί καθόλου. Μου έρχεται ειδοποίηση την ίδια ημέρα, μπαίνω online με ένα κωδικό που μου δίνουν και βλέπω τη χρέωση, την αποδέχομαι και την άλλη μέρα το έχω στα χέρια μου, δίνοντας το επιπλέον ποσό, ως αντικαταβολή.

Οπότε, στο παράδειγμά μας, θα έδινα για το τηλέφωνο +25€ και τέλος.

Αν το έβρισκα εδώ με 150-160€, δε θα το έπαιρνα πάντως, για την εγγύηση που αναφέρθηκε.

Σε άλλα πράγματα όμως, που δε βρίσκεις, ή βρίσκεις πανάκριβα, αξίζει.

Ναι φίλε μου σε αυτό συμφωνώ απόλυτα.Ναι να πληρώνουμε αλλά αυτό που πρέπει και όλοι!Όχι όποιο δέμα κάτσει και να σε χρεώνει ότι θέλει ο καθένας

Παραγγέλνω αρκετά πράγματα μη ηλεκτρονικού περιεχομένου και άλλες φορές μου έρχονται με ΕΛ.ΤΑ, άλλες με DHL(ανάλογα πόσο τα βιάζομαι). Μιλάμε για κουτιά 1-2 KG. Ποτέ δεν έχω πληρώσει τελωνείο. Απλά ζητάω από τον πωλητή να βάζει σε εμφανές σημείο έξω από το κουτί, το χαρτί τύπου invoice (Ένα εκτυπωμένο Α4 στέλνουν στην ουσία), που γράφει τον πωλητή, τι περιέχει μέσα, σε τι ποσότητα, πόσο κοστίζει το κάθε τεμάχιο και πόσο βγαίνουν όλα μαζί σύνολο.

Αν ισχύει κάτι διαφορετικό με τις ηλεκτρονικού τύπου συσκευές και τις ελέγχουν πιο τακτικά, δεν το γνωρίζω.

Γενικά δύσκολα είχαμε θέματα με τελωνείο είτε για ηλεκτρονικά είτε μη(όταν μιλάμε για μικρά σχετικά δέματα).Τελευταία  όμως έχουμε θέματα και κυρίως στα κινητά τηλέφωνα

Δημοσ.

Έχω παραγγήλει και εγώ ένα κινητό από κίνα 1 εβδομάδα πριν το οποίο είναι ελλάδα εδώ και 2 μέρες. Η αποστολή έγινε με απλό ταχυδρομείο και παράδοση με ελτα και η αξία του έχει δηλωθεί ως 20$ και δώρο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω αν έχει περάσει τελωνείο πριν μου το φέρουν; Και επίσης αν τελικά περάσει πώς γίνεται η πληρωμή; 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Παιδια να ρωτησω κατι κι εγω  ειχα παραγγειλει κατι μποτες  απο 28 νοεμβριου, και δεν ηρθαν ακομα υπαρχει περιπτωση να ειναι στο τελωνειο; δεν ειχε αριθμο tracking number  υπαρχει περιπτωση να τα εκλεψαν οι ελταδες;

Δημοσ.

Το αν θα εχουμε προβλημα το 2017 με τελωνειο θα φανει απο Φβρουαριο και μετα που θα υπαρχει ενα feedback.

Τι συμπερασμα να βγαλεις 15 του μηνα?

Τη δουλεια τους παντως δε τη κανουν.

Κανονικα ενα ΦΠΑ επρεπε να πληρωνουμε και τελος.

Εδω τωρα πιο πολυ πληρωνεις ολα τα αλλα παρα αυτο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...