Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,
θέλω να συναρμολογήσω δικό μου σύστημα και μιας και είμαι καινούργιος στον τομέα θέλω μερικές συμβουλές και προτάσεις!
Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο λεπτομερής γίνεται και θα παραθέσω και μερικά pc parts που βρήκα για να εγκρίνετε ή να αντιπροτείνετε! 

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι το budged μου αυτή τη στιγμή είναι σχετικά low και το σύστημα που θα δώσω δεν έχει εσκεμμένα graphics card καθώς και ssd, πράγματα που σκοπεύω να βάλω σε μελλοντικό upgrade του pc, επίσης θα ήθελα να μου πείτε τι ακόμα εκτός απο αυτά τα 2 να προσθέσω ώστε να έχω ένα καλό mid/high range pc

Λοιπόν:

Ποσό που διαθέτουμε : 650

Χρήση υπολογιστή : gaming, μουσική (spotify/youtube), ταινίες, σε μικρό βαθμό επεξεργασία photo

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. ναι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ναι (ηχεία αν γίνεται ενσωματωμένα στην οθόνη, εκτός αν μπορώ να βρω κάπου φτηνά σχετικά καλά)

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). skroutz.gr

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? skroutz.gr

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από τον ενδιαφερόμενο

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι

Τα pc parts που επέλεξα μόνος:

• Μητρική: Gigabyte B150M-HD3P εδώ
  • CPU: Intel Core i5-6500 εδώ
  • Ram: HyperX Fury 4GB (Χ2) εδώ (ή μήπως 1Χ8?)
  • HDD: WD caviar blue 1tb εδώ
  • Tower: Aerocool V3X midi εδώ
  • Τροφοδοτικό: Thermaltake Hamburg 530W εδώ ή Corsair CX500 εδώ

+Οθόνη, Πληκτρολόγιο, Ποντίκι (συνολικά μέχρι 130+- ευρώ σε αυτά σκοπεύω να δώσω)

Επεξ/σία από killthecat
Δημοσ.
Γνώμη μου, βάζεις φθηνότερη μητρική, άλλο κουτί γιατί το συγκεκριμένο δεν βολεύει στο cable management, άλλες επιλογές, το Corsair βγάλε το από την λίστα, είτε το Thermaltake ή το EVGA. Θα σου έλεγα οπωσδήποτε SSD. Δεν προτείνω 100 ευρώ οθόνη, έχουν προβληματάκια (υπολόγισε ~120-130).

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!!!
σχετικά με το κουτί είχα τις αμφιβολίες, όσο για το τροφοδοτικό μάλλον θα καταλήξω στο Τhermaltake.

SSD θέλω να βάλω άλλα προς το παρόν δεν υπάρχουν χρήματα και για ssd, οπότε θα μαζέψω κάνα 100αρι ακόμα και θα επενδύσω κι εκεί αργότερα.

Όσο για τη μητρική, θεώρησα πως είναι καλό να επενδύσω λίγο παραπάνω καθώς είναι η βάση του συστήματος και θα έχω μεγάλη άνεση αν πάρω εξ αρχής μια καλή

Δημοσ.

Όσο για τη μητρική, θεώρησα πως είναι καλό να επενδύσω λίγο παραπάνω καθώς είναι η βάση του συστήματος και θα έχω μεγάλη άνεση αν πάρω εξ αρχής μια καλή

Δεν σημαίνει αναγκαστικά ακριβότερη μητρική και καλύτερη. ;) Την δεδομένη στιγμή, από κάπου πρέπει να βρεις να κόψεις, ακόμη και από την μητρική. Επίσης με 650 ευρώ, φτιάχνεις ικανοποιητικό gaming σύστημα,απλώς κάνεις κάποιες παραχωρήσεις (CPU ας πούμε) για να χωρέσει μια GPU.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης με 650 ευρώ, φτιάχνεις ικανοποιητικό gaming σύστημα,απλώς κάνεις κάποιες παραχωρήσεις (CPU ας πούμε) για να χωρέσει μια GPU.

προτιμώ να σου πω την αλήθεια να έχω ένα καλό pc γενικά και όταν έχω 150 ευρώ να προσθέσω μια ικανοποιητική gpu ώστε να γίνει gaming pc, παρά εξ αρχής να το φτιάξω έτσι και να "υστερεί" κάπου.

Δεν σημαίνει αναγκαστικά ακριβότερη μητρική και καλύτερη. 

δεν είναι το ότι είναι ακριβότερη αλλά το ότι έχει παραπάνω ram slots, υποστηρίζει M.2 και crossfire που ίσως στο μέλλον μου χρειαστούν, αν και δεν τα γνωρίζω αρκετά να πω την αλήθεια

και κάτι ακόμα που μετράει πολύ...έχει περισσότερες θύρες

Δημοσ.

Γενικότερα να προσπαθείς να μην κόβεις από μητρική, επεξεργαστή και γραφικών. Είναι αυτά που δεν αλλάζουν σύντομα. Συμφωνώ όχι φθηνότερη μητρική ( ανέβα λίγο στο μπάτζετ 20-30 ευρώ και είσαι εκεί ). Τροφοδοτικό σου προτείνω το thermaltake hamburg 530W διότι αυτό χρησιμοποιώ και το επίσης μου το πρότειναν φίλοι, μόνο θετικά έχω δει όπου κι αν έψαξα. Αν βρεις οθόνη στα 100 ευρώ ( που προσωπικά δεν βρήκα πουθενά ) γιατί όχι. Γνώμη μου 24άρα και θα βρεις άνετα με 130 ευρώ. Μην ξεχνάς πως η οθόνη επίσης θα μείνει για πολύ καιρό μπροστά σου. 

Σε ότι αφορά SSD,HDD, πληκτρολόγια, ποντίκια, ακουστικά και γενικότερα περιφερειακά... ο χρόνος είναι μπροστά σου και τα βάζεις σιγά σιγά. Με Κ120 logitech είμαι κι εγώ σετάκι με ποντίκι στα 19,99 ευρώ.

Για το tower γιατί όχι; Άλλωστε τι απαιτήσεις να έχει το cable management στο youtube που το είδα είναι μια χαρά.

Δημοσ.

Γενικότερα να προσπαθείς να μην κόβεις από μητρική, επεξεργαστή και γραφικών. Είναι αυτά που δεν αλλάζουν σύντομα. Συμφωνώ όχι φθηνότερη μητρική ( ανέβα λίγο στο μπάτζετ 20-30 ευρώ και είσαι εκεί ). Τροφοδοτικό σου προτείνω το thermaltake hamburg 530W διότι αυτό χρησιμοποιώ και το επίσης μου το πρότειναν φίλοι, μόνο θετικά έχω δει όπου κι αν έψαξα. Αν βρεις οθόνη στα 100 ευρώ ( που προσωπικά δεν βρήκα πουθενά ) γιατί όχι. Γνώμη μου 24άρα και θα βρεις άνετα με 130 ευρώ. Μην ξεχνάς πως η οθόνη επίσης θα μείνει για πολύ καιρό μπροστά σου.

Σε ότι αφορά SSD,HDD, πληκτρολόγια, ποντίκια, ακουστικά και γενικότερα περιφερειακά... ο χρόνος είναι μπροστά σου και τα βάζεις σιγά σιγά. Με Κ120 logitech είμαι κι εγώ σετάκι με ποντίκι στα 19,99 ευρώ.

Για το tower γιατί όχι; Άλλωστε τι απαιτήσεις να έχει το cable management στο youtube που το είδα είναι μια χαρά.

για οθόνη έλεγα να πάω σε κάτι τέτοιο

ποντίκι και πληκτρολόγιο καθώς και ηχεία σκέφτομαι να πάρω απο amazon.co.uk με την προσφορά που έχει αυτές τις μέρες σε logitech προιόντα

όσο για το tower αυτό που μου πρότεινε και ο φίλος πιο πάνω είναι καλό, θα τσεκάρω σχετικά με το cable management και τα δύο, αν προκύψει τίποτα καλύτερο το τσεκάρω

Επίσης είναι καλύτερο με την συγκεκριμένη μητρική να πάρω 2Χ4 ή 1Χ8 RAM?

Δημοσ.

Για RAM θα πάρεις 1x8GB. Όσον αφορά στο κουτί, εμένα δε μ' αρέσει ούτε αυτό που μόλις παρέθεσες, καθώς έχει το τροφοδοτικό ψηλά. Δες το QS-240 ή το cougar archon από μένα.

Δημοσ.

Για RAM θα πάρεις 1x8GB. Όσον αφορά στο κουτί, εμένα δε μ' αρέσει ούτε αυτό που μόλις παρέθεσες, καθώς έχει το τροφοδοτικό ψηλά. Δες το QS-240 ή το cougar archon από μένα.

το QS-240 δεν υποστηρίζει ATX μητρική που σκοπεύω να αγοράσω, οπότε δεν μου κάνει,

όσο για το άλλο γενικά το τζαμάκι δεν μαρέσει τόσο στα pc είναι η αλήθεια, αλλά σαν χαρακτηριστικά και κουτί φαίνεται αρκετά καλό!

Μια ακόμα διευκρίνιση σχετικά με το build, πόσα φανάκια να εχω και που να τα τοποθετήσω στη συναρμολόγηση?

Δημοσ.

Αν δε σ' αρέσουν τα τζαμάκια, δες και το Zalman Z1.

Όσον αφορά στα fan, καλό είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα πίσω (ή και πάνω) να βγάζει αέρα και τουλάχιστον ένα μπροστά να βάζει αέρα. Τα περισσότερα κουτιά έρχονται με προεγκατεστημένα ένα ή και δύο fans, θα το δεις όταν επιλέξεις κουτί.

Δημοσ.

αυτό φαίνεται καλό κουτάκι, θα το έχω στα υπ' όψη μου
όσο για τα φανακια, δεν χρειάζεται κάτι ακριβό έτσι? ένα απλό 120mm στα 5 ευρώ θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του υποθέτω

Δημοσ.

για οθόνη έλεγα να πάω σε κάτι τέτοιο

ποντίκι και πληκτρολόγιο καθώς και ηχεία σκέφτομαι να πάρω απο amazon.co.uk με την προσφορά που έχει αυτές τις μέρες σε logitech προιόντα

όσο για το tower αυτό που μου πρότεινε και ο φίλος πιο πάνω είναι καλό, θα τσεκάρω σχετικά με το cable management και τα δύο, αν προκύψει τίποτα καλύτερο το τσεκάρω

Επίσης είναι καλύτερο με την συγκεκριμένη μητρική να πάρω 2Χ4 ή 1Χ8 RAM?

Εγώ θα έπαιρνα 1χ8 και θα άφηνα dual channel για το μέλλον αν και δεν σου χρειάζεται.

Δεν σου πρότεινα κουτί επειδή είδα πως είσαι χαμηλά στο μπάτζετ και συγκεκριμένα στο κουτί που επέλεξες μόνος σου με τιμή ούτε 25 ευρώ.

Εφόσον το ποσό έχει ήδη φτάσει στο 30 ευρω, τότε σου προτείνω αυτό http://www.skroutz.gr/s/7528328/Aerocool-Aero-500.html που βγαίνει και σε λευκό χρώμα, έχει σήτα με μαγνήτη στο πάνω μέρος που φυσικά προστατεύει επιπλέον το εσωτερικό από σκόνη, είναι απλό και πανέμορφο, έχει πολύ καλό cable management, άριστη ποιότητα κατασκευής, με διακόπτες στο πάνω μέρος ώστε να ρυθμίζεις τις ταχύτητες από τα έξτρα case fan που θα βάλεις στο μέλλον, είναι αθόρυβο το εργοστασιακό του ανεμιστηράκι, παίρνει υδρόψυξη και προσωπικά το θεωρώ vfm. Έχω το λευκό ( window ) και είναι ένα κουτί που θα το κρατήσω πολλά χρόνια.

όσο για το άλλο γενικά το τζαμάκι δεν μαρέσει τόσο στα pc είναι η αλήθεια, αλλά σαν χαρακτηριστικά και κουτί φαίνεται αρκετά καλό! Μια ακόμα διευκρίνιση σχετικά με το build, πόσα φανάκια να εχω και που να τα τοποθετήσω στη συναρμολόγηση?

Τότε έφυγες με κλειστά μάτια για το 500 http://www.skroutz.gr/s/7528328/Aerocool-Aero-500.html

Εγώ προσωπικά είμαι μέχρι στιγμής με το ένα που έχει το κουτί, ένα του επεξεργαστή και τα 2 της γραφικών. Θα βάλω άλλα 2 με led περισσότερο για την μόστρα διότι ακόμη και στα δυνατά games ( far cry 4 ) οι θερμοκρασίες μου είναι πολύυυ καλές.

Εάν πάρεις το κουτί που σου λέω δεν θα χρειαστείς ούτε ένα και αυτό στο υπογράφω. Επίσης το ανεμιστηράκι του 6500 είναι εξαιρετικό και αθόρυβο.

Δημοσ.

Σύμφωνα με τη Zalman, το κουτί (Z1) έρχεται με τα 2 fans προεγκατεστημένα.

Για να απαντήσω και στην ερώτησή σου όμως, vfm φανάκια είναι τα Arctic F12.

αν θες ενα καλο κουτακι να κοιταξεις στο λεω εγω επειδη ειναι φοβερο δες και αυτο εδω 

http://www.skroutz.gr/s/2615071/CoolerMaster-K380.html

kai trofodotiko des edw   

http://www.skroutz.gr/s/3048818/Thermaltake-Smart-SE-530W.html?from=drop

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...