Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το "ισως" στην πρωτη προταση του quote το προσεξες;

Αν το "ισως" δηλωνει σιγουρια σε εσενα, τοτε τιθεται θεμα κατανοησης.

Επειδή σε βλέπω και δυσκολεύεσαι λίγο στο να διαβάσεις τι έγραψες κάτσε να σε βοηθήσω. 

Αν εννοεις αυτο, ειναι γνωστο χρονια τωρα, οτι ειναι ετσι.

Τελικά είναι γνωστό ή όχι? 

Είναι έτσι ή όχι? 

Ή απλά δεν ξέρεις και απλά είπες κάτι βάζοντας κάπου και ένα ίσως? 

• Like 1
Δημοσ.

Κουραζεις. Η ερωτηση που εκανες αφορουσε μονο VW. Για τα VW εχω βαλει ενα τεραστιο "ισως" το οποιο πρεπει να σε εχει καταμπερδεψει/συγχυσει...
Συγκεκριμενα να τι εγραψα περι VW:

Tι εννοεις διαφορετικες εκδοσεις; Εννοεις οτι πχ τα vw που κυκλοφορουν Γερμανια, κατασκευαζονται Γερμανια, ενω τα vw της Ελλαδας ισως να κατασκευαζονται σε ενα αλλο εργοστασιο πιο "υποβαθμισμενης" χωρας;

Η προταση που quotαρεις αφορα τις εταιρειες γενικοτερα, βλ. γιαπωνεζικα.

Δημοσ.

Ναι αμε, προσπαθω να αλλαξω αυτο που (δεν) ειπα , γιατι και να το 'λεγα θα ηταν big deal :lol: Αλλα προφανως σε ενοχλησε που παραδεχτηκα οτι δεν γνωριζω τι κανει η VW συγκεκριμενα ;)

Δεν πειραζει, στο καλο και την επομενη φορα μεγαλυτερη προσπαθεια στην κατανοηση !

• Like 1
Δημοσ.

Kαλά οι τζαπανόφιλοι μιλάνε για τον κουβά το yaris και στο μυαλό τους έχουν την πισωκίνητη corolla του 70. Ό,τι να ναι πραγματικά.

TS, δες μεταξύ corsa και fiesta και μην απορρίπτεις το πετρέλαιο αν δεν έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή αγοράς. Απλά παιρνεις καλύτερο αυτοκίνητο που θα τραβάει περισσότερο, θα αντέξει περισσότερο, θα έχει φτηνότερα και λιγότερα service κτλ κτλ Ειδικά σε επαρχιακό δίκτυο το πετρέλαιο θα σε ανταμείψει. Απόσβεση θα κάνεις, απλά όχι τοσο γρήγορα αν δεν κάνεις πολλά χλμ.

Δημοσ.

Σε ανθρωπο που εχει γραψει αρχης εξ'αρχης οτι θα κανει το πολυ 1.000χλμ/μηνα δεν ειναι ιδιαιτερα σοφη η συμβουλη για αγορα diesel...

Κοίτα, αν το benzina έχει 12800 και το diesel 16800 ας πούμε, τότε ίσως όχι. Για μέχρι 2 άντε 2,5 χιλιάρικα διαφορά πιστεύω αξίζει ανεξαρτήτως χιλιομέτρων καθώς το diesel δεν είναι μόνο οικονομία στην κατανάλωση όπως νομίζουν πολλοί αλλά και αντοχή, ροπή, λιγότερα service, μεταπωλητική αξία κτλ κτλ Οκ τη διαφορά δεν θα την κάνει αμέσως αποσβεση, θα την κάνει αργότερα. Επισης σε επαρχιακό δίκτυο με ΄κλίσεις, το πετρέλαιο θα φαίνεται γρηγορότερο στην ίδια ιπποδύναμη λόγω ροπής. Με μια σχέση πάνω στο κιβώτιο θα πηγαίνει και θα κάνει και οικονομία.

ΥΓ. Σε αυτή την κατηγορία, επειδή κάπου αναφέρθηκε, καλύτερα ταμπούρα πίσω.

Δημοσ.

Πρωτον δεν ειμαι καμιας εταιρειας fanboy κι επισης δεν εχω αγορασει ποτε μου ιαπωνικο, τουναντιον ειχα αμαξι του group vag , brand new, με ολα τα services στην αντιπροσωπεια και στην ωρα τους επι μια 10ετια και εν τελει πηρα το μαθημα μου. Επιπλεον, το επιχειρημα περι fanbοισμου σου επιστρεφεται μιας που εισαι κατοχος vw κι εχεις καθε λογο να μην εισαι αντικειμενικος.

Δευτερον για ολα τα αλλα που γραφεις, αναμενουμε τις πηγες σου.

Γενικως τα vag group cars ειναι ζημιαρικα και αναξιοπιστα

Skoda Octavia 5(2005) πηρε καινουργιο ο πατερας μου,καλο αμαξακι αλλα μολις βγηκε απο εγγυηση ζημια στον καταλυτη,συμβατο απο seat ibiza εβαλε γιατι δεν ειχα τα χρηματα για καινουριο.Και στα 125.000 εβγαλε ζημια στο διαφορικο,εγινε σμπαραλια μεσα.

Αλλαξε κομματια απο μεσα παλι συμβατα με ibiza και εβαλε μικροτερη κορωνα(66 δοντια αντι για 68).Αυτα εγιναν μεσα σε μια 8 ετια(2005-2013) με 127.000 χιλιομετρα πανω και επειδη ειναι μηχανικος το εφτιαξε ο ιδιος το αμαξι και ολα τα σερβις στην ωρα τους.Και ενα κακο που ειχε το αμαξι αυτο,ηταν οτι δεν επαιρνε υγραεριο λογω κινητηρα αμεσου ψεκασμου(TSI) και εκαιγε πολλη βενζινη λογω κινητηρα(1.600cc).

Παρολα αυτα ο πατερας μου ειχε και hundai πριν το octavia που οσο το ειχε (6 χρονια) ηταν σκυλι αμαξι.Και το Chevrolet Aveo που εχει τωρα επισης αρκετα καλο αυτοκινητο.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 14/1/2017 στις 4:06 ΜΜ, mar1anta είπε
Ζητάω βοήθεια στην επιλογή καινούριου μικρού αυτοκινήτου. 
Είμαι πιστεύω σχετικά έμπειρη οδηγός, με πολλά χλμ σε πόλεις, βουνά και εθνικές. Οδηγώ ένα Yaris Verso 9 χρόνια, στο οποίο (εγώ) δεν έχω κάνει ούτε γρατζουνιά. Το αμάξι αυτό είναι του πάτερα μου, και τώρα που στρώνουν τα οικονομικά μου, αποφάσισα επιτέλους να πάρω δικό μου. 
Μίλησα με αντιπροσώπους και καταλήγω σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, με 5000 προκαταβολή και 48 μηνιαίες δόσεις που ανάλογα το μοντέλο θα παίξουν στα 200-250 ευρω.
Το αυτοκίνητο πρόκειται να κάνει το πολύ 1000 χλμ/μήνα (γι' αυτό και έχω απορρίψει την επιλογή diesel). Θα κινείται κυρίως σε μικρή πόλη με πολλές ανηφόρες-κατηφόρες-στενά, και κάποιες εξορμήσεις ΣΚ που θα γράψουν τα παραπάνω χλμ στον "υπέροχο" ΒΟΑΚ του νησιού μας! Φυσικά μια και είμαι φυσιολατρης, θα πάει και βουνό, θάλασσες, παραλίες κτλ με χωματοδρομους και ότι συνεπάγεται..
Γκαράζ δεν υπάρχει και το αμάξι θα εκτίθεται σε ήλιο και αλμύρα, μια και το σπίτι μου είναι 20m από τη θάλασσα (αυτό το επισημαίνω, αν παίζει ρόλο στην επιλογή τύπου βαφής-χρώματος).

Χθες είδα και οδήγησα τα: 
-Corsa innovation (βενζίνη, 1400cc/90hp) - Αυτό που με κέρδισε
Τρέχει προσφορά τώρα στα 12800. Εντυπωσιακός εξοπλισμός για την τιμή του. Ακόμα πιο εντυπωσιακός για εμένα που οδηγώ αμάξι 12+ ετών, και έμεινα κόκκαλο με όλη αυτή την τεχνολογία στα ηλεκτρονικά.. Ελαφρύ τιμόνι, άνετη οδήγηση. 

-Fiesta Titanium (1000cc/100hp) - Καλύτερη αίσθηση οδήγησης 
Eγγύηση: 8 χρόνια (έτσι είπε αλλά δεν είναι ξεκαθαρο το θέμα τωρα που κοιτάζω τα χαρτια)
Το αυτοκίνητο αυτό μου έκανε την καλύτερη εντύπωση στην οδηγική συμπεριφορά του. Σου δίνει μία παραπάνω αίσθηση ασφάλειας για κάποιο λόγο. Κάθεται καλά στον δρόμο, περνάει τις λακκούβες χωρίς να το πολυκαταλαβαίνεις, και έχει γενικά τσαγανό. Κατά τα άλλα μου φαίνεται άσχημο από μπροστά.

-Yaris Live, 1.33L Dual VVT-i (99HP), 6-τάχυτο Μηχανικό Κιβώτιο - Αξιοπιστία, αλλά..
Εγγύηση: 6 χρόνια, 3 χρώμα, 12 σκουριά
Μια και οδηγώ Yaris, είμαι πολύ ευχαριστημένη από την Toyota. Το Yaris Verso έχει αντέξει κακουχίες.. Το αγοράσαμε μεταχειρισμένο, και στα χέρια της οικογένειας έχει κακοποιηθεί.. Πολλά χλμ σε κακούς χωματοδρομους, δυο μεγάλα τρακαρίσματα, κακή συντήρηση, πολλά γερά χτυπήματα του κάτω μέρους από πέτρες, και γενικά χρήση σαν να ηταν τζιπ ή αγροτικό σε ανηφόρες, φορτωμένο κτλ.. Και δεν έχουμε πληρώσει ούτε ένα ευρώ σε ανταλλακτικά λόγο φθοράς.. Μονό στα τρακαρίσματα.. thumbsdown.gif 
Αλλά για κάποιο λόγο μου είναι αδιάφορο αυτό το μοντέλο. Και αισθητικά και στην οδήγηση. Αν όμως είναι το καλύτερο όσο αφορά την αξιοπιστία, θα το παραβλέψω αυτό. Γιατί θέλω να το ζήσω το αμάξι μου, και εχω σκοπό να το ταλαιπωρήσω αρκετά (πάντα με την καλή έννοια). iconcool5lw.gif

-Peugeot 208 Αctive Plus 1.2L PureTech 82 - Το πιό όμορφο
Εγγύηση: 2 χρόνια, 3 χρώμα, 12 σκουριά
Πιο όμορφο και εντυπωσιακό από όλα εξωτερικά, ειδικά στη διχρωμία που προσφέρει η έκδοση. Το οδήγησα μόνο στο προαύλιο, οπότε δεν έχω γνώμη. Μόνο ότι το τιμόνι μου φάνηκε μικρό. Κατά τα άλλα αδιάφορο.

Συμπερασματικά: 
Θέλω αξιοπιστία Τoyota, εμφάνιση Peugeot, εσωτερικό OPEL, οδηγική συμπεριφορά Fiesta.. dizzy2.gif 

Καλό ε;;; Σοβαρά τώρα, τείνω να επιλέξω το Corsa. Δεν με ενοχλεί να δώσω 1000-2000 ευρώ πάνω ή κάτω, αρκεί να κάνω την πιο κατάλληλη για εμένα επιλογή. 
*Το θέμα της εγγύησης είναι ένα ΘΕΜΑ, και οι διαφορές νομίζω κάτι σημαίνουν για την αξιοπιστία των εταιρειών. 
*Και στο θέμα της επιλογής στη βαφή (μεταλλικό, απλό, τριπλής επίστρωσης κτλ), θέλω βοήθεια..

Γενικά μια και άσχετη στα αυτοκίνητα, δεκτή κάθε γνώμη και συμβουλη.. redface.gif 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  •  

Μπορείς να μου πεις λιγο για το verso που έχεις ; 

Επειδή με ενδιαφέρει ενα μεταχειρισμένο που βρήκα.  Αυτό ειναι μοντέλο του 2003, ντιζελ , 1400κ.ε με 142.000 χλμ.

Πες μου λεπτομέρειες αν θες κ γενικά για την εμπειρία σου σε αυτο το αμάξι. 

Εμενα μ σρεσει βασικα το οτι ειναι ντιζελ κ η ευρυχωρία του που ειναι πραγματικά για μένα βασικό. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fixxxer4 είπε

Χλωμό το κόβω να πάρεις απάντηση, σκέψου μόνο πως έχει να κάνει login από 23 Ιανουαρίου 2017.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Fixxxer4 είπε

Επειδή με ενδιαφέρει ενα μεταχειρισμένο που βρήκα.  Αυτό ειναι μοντέλο του 2003, ντιζελ , 1400κ.ε με 142.000 χλμ.

Πες μου λεπτομέρειες αν θες κ γενικά για την εμπειρία σου σε αυτο το αμάξι. 

Εμενα μ σρεσει βασικα το οτι ειναι ντιζελ κ η ευρυχωρία του που ειναι πραγματικά για μένα βασικό. 

Να πω για το Verso(βενζίνη). Το έχουμε στην οικογένεια από 2002 καινούργιο. Τωρα 210.000χλμ. Κινητήρας σκυλί, ηλεκτρικά τελειως απροβλημάτιστα, κιβώτιο μετριο, φρένα μέτρια, χώροι εξωπραγματικoί, μάλλον χωρίς καθολου ζημίες εκτός αναλώσιμων (έχει αλλάξει δύο σετ δισκόπλακες που τις στραβώνει και 2 σετ αμπραγιάζ) φυσιολογικά πράγματα για όχημα που κινείται 80&% πόλη.  Το μοτέρ τραβάει σαν καινούργιο και καλύτερα και επειδή χρησιμοποιείται προσεκτικά θα πεθάνει μετά το υπόλοιπο αμάξι.... Τώρα για εισαγόμενο Verso diesel τι να πω. Ισχύουν ότι ακουτε για μετάχειρα εξωτερικού. 

ΥΓ Όλα τα Yaris Verso ήταν Japan. Τυχαίο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...