mar1anta Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Ζητάω βοήθεια στην επιλογή καινούριου μικρού αυτοκινήτου. Είμαι πιστεύω σχετικά έμπειρη οδηγός, με πολλά χλμ σε πόλεις, βουνά και εθνικές. Οδηγώ ένα Yaris Verso 9 χρόνια, στο οποίο (εγώ) δεν έχω κάνει ούτε γρατζουνιά. Το αμάξι αυτό είναι του πάτερα μου, και τώρα που στρώνουν τα οικονομικά μου, αποφάσισα επιτέλους να πάρω δικό μου. Μίλησα με αντιπροσώπους και καταλήγω σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, με 5000 προκαταβολή και 48 μηνιαίες δόσεις που ανάλογα το μοντέλο θα παίξουν στα 200-250 ευρω.Το αυτοκίνητο πρόκειται να κάνει το πολύ 1000 χλμ/μήνα (γι' αυτό και έχω απορρίψει την επιλογή diesel). Θα κινείται κυρίως σε μικρή πόλη με πολλές ανηφόρες-κατηφόρες-στενά, και κάποιες εξορμήσεις ΣΚ που θα γράψουν τα παραπάνω χλμ στον "υπέροχο" ΒΟΑΚ του νησιού μας! Φυσικά μια και είμαι φυσιολατρης, θα πάει και βουνό, θάλασσες, παραλίες κτλ με χωματοδρομους και ότι συνεπάγεται.. Γκαράζ δεν υπάρχει και το αμάξι θα εκτίθεται σε ήλιο και αλμύρα, μια και το σπίτι μου είναι 20m από τη θάλασσα (αυτό το επισημαίνω, αν παίζει ρόλο στην επιλογή τύπου βαφής-χρώματος).Χθες είδα και οδήγησα τα: -Corsa innovation (βενζίνη, 1400cc/90hp) - Αυτό που με κέρδισεΤρέχει προσφορά τώρα στα 12800. Εντυπωσιακός εξοπλισμός για την τιμή του. Ακόμα πιο εντυπωσιακός για εμένα που οδηγώ αμάξι 12+ ετών, και έμεινα κόκκαλο με όλη αυτή την τεχνολογία στα ηλεκτρονικά.. Ελαφρύ τιμόνι, άνετη οδήγηση. -Fiesta Titanium (1000cc/100hp) - Καλύτερη αίσθηση οδήγησης Eγγύηση: 8 χρόνια (έτσι είπε αλλά δεν είναι ξεκαθαρο το θέμα τωρα που κοιτάζω τα χαρτια)Το αυτοκίνητο αυτό μου έκανε την καλύτερη εντύπωση στην οδηγική συμπεριφορά του. Σου δίνει μία παραπάνω αίσθηση ασφάλειας για κάποιο λόγο. Κάθεται καλά στον δρόμο, περνάει τις λακκούβες χωρίς να το πολυκαταλαβαίνεις, και έχει γενικά τσαγανό. Κατά τα άλλα μου φαίνεται άσχημο από μπροστά.-Yaris Live, 1.33L Dual VVT-i (99HP), 6-τάχυτο Μηχανικό Κιβώτιο - Αξιοπιστία, αλλά..Εγγύηση: 6 χρόνια, 3 χρώμα, 12 σκουριάΜια και οδηγώ Yaris, είμαι πολύ ευχαριστημένη από την Toyota. Το Yaris Verso έχει αντέξει κακουχίες.. Το αγοράσαμε μεταχειρισμένο, και στα χέρια της οικογένειας έχει κακοποιηθεί.. Πολλά χλμ σε κακούς χωματοδρομους, δυο μεγάλα τρακαρίσματα, κακή συντήρηση, πολλά γερά χτυπήματα του κάτω μέρους από πέτρες, και γενικά χρήση σαν να ηταν τζιπ ή αγροτικό σε ανηφόρες, φορτωμένο κτλ.. Και δεν έχουμε πληρώσει ούτε ένα ευρώ σε ανταλλακτικά λόγο φθοράς.. Μονό στα τρακαρίσματα.. Αλλά για κάποιο λόγο μου είναι αδιάφορο αυτό το μοντέλο. Και αισθητικά και στην οδήγηση. Αν όμως είναι το καλύτερο όσο αφορά την αξιοπιστία, θα το παραβλέψω αυτό. Γιατί θέλω να το ζήσω το αμάξι μου, και εχω σκοπό να το ταλαιπωρήσω αρκετά (πάντα με την καλή έννοια). -Peugeot 208 Αctive Plus 1.2L PureTech 82 - Το πιό όμορφοΕγγύηση: 2 χρόνια, 3 χρώμα, 12 σκουριάΠιο όμορφο και εντυπωσιακό από όλα εξωτερικά, ειδικά στη διχρωμία που προσφέρει η έκδοση. Το οδήγησα μόνο στο προαύλιο, οπότε δεν έχω γνώμη. Μόνο ότι το τιμόνι μου φάνηκε μικρό. Κατά τα άλλα αδιάφορο.Συμπερασματικά: Θέλω αξιοπιστία Τoyota, εμφάνιση Peugeot, εσωτερικό OPEL, οδηγική συμπεριφορά Fiesta.. Καλό ε;;; Σοβαρά τώρα, τείνω να επιλέξω το Corsa. Δεν με ενοχλεί να δώσω 1000-2000 ευρώ πάνω ή κάτω, αρκεί να κάνω την πιο κατάλληλη για εμένα επιλογή. *Το θέμα της εγγύησης είναι ένα ΘΕΜΑ, και οι διαφορές νομίζω κάτι σημαίνουν για την αξιοπιστία των εταιρειών. *Και στο θέμα της επιλογής στη βαφή (μεταλλικό, απλό, τριπλής επίστρωσης κτλ), θέλω βοήθεια..Γενικά μια και άσχετη στα αυτοκίνητα, δεκτή κάθε γνώμη και συμβουλη.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Νομιζω αξιοπιστια Ιαπωνικου γενικα δεν θα βρεις σε κανενα απο αυτα . Ενα SUV ( εχω το Honda CRV) μεταχειρισμενο δεν σε καλυπτει ? Οχι ομως διλιτρο γιατι πληρωσα 690 ευρω τελη .
zio10 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Πήρε το μάτι μου το νέο ignis και μου άρεσε, δεν ξέρω λεπτομέρειες όμως. Ρίξ'του μια ματιά αν θες. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δεν ξερω ποσο κανει αλλα αφου θελεις και εκτος δρομου κοιτα για το Terios. Συνδιαει μικρο SUV και επιβατικο και Ιαπωνικη αξιοπιστια . 2
YourTrueLegend Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Αν σου δινει η ford γραπτη ολικη εγγυηση 8 ετων, νομιζω οτι εχεις ολα οσα θες απο το αμαξι, πλην της εμφανισης που ειναι υποκειμενικη, καθως το fiesta θεωρειται απο τα πλεον εμφανισημα της κατηγοριας του απο πολλους. Το εσωτερικο του οντως κακο ομως σε ολα τα αλλα ειναι απλα ανωτερο απο την κατηγορια του, με βασικοτερα , τον κινητηρα, την οδηγικη συμπεριφορα, το κοστος συντηρησης, τα τελη κυκλοφοριας/ρυπους και την χαωδη εγγυηση 8 ετων , την οποια διατηρεις κανοντας 1 σερβις/χρονο (ή 20.000χλμ) και αρα σταματας να ανησυχεις και για το ζητημα της αξιοπιστιας. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2017 από YourTrueLegend 1
zio10 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Από πότε έβαλε 8 χρόνια εγγύηση η ford;! Πολύ καλό αν ισχύει! Δεν έχω δει να το διαφημίζουν όμως. 1
Liverpool89 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Εγω θαβτα εβλεπα ολα αυτα αλλα θα εβλεπα και αλλα πραγματα. Αν παρει πχ τουοτα τα ανταλλακτικά ειναι πολυ ακριβα αν χαλασει κατι. Θα σου προτεινα να δεις το hyundai i20 πολυ ομορφο αμαξι, αξιοπιστο και με φθηνα ανταλλακτικά. Ακομα και προς kia μερια να πας να δεις. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Παντως αν το fiesta titanium δεν σε ικανοποιει σαν εξωτερικη εμφανιση για δες και το ST-line που ειναι ελαφρως ακριβοτερο απο το titanium αλλα εχει 125 αλογα κινητηρα, αρκετα extras και σαφως πολυ πιο ομορφη εμφανιση απο το ουδετερο titanium. Απλα θα πρεπει να συμβιβαστεις με το ασχημο εσωτερικο του (και να δεις αν σε παιρνει οικονομικα), στα υπολοιπα μαλλον ειναι καλυτερο απο τα μοντελα που κοιτας. Το innovation στα 12800 δειχνει πολυ τιμια επιλογη και vfm παντως για οσα προσφερει. Στις ερωτησεις περι χρωματος, αν προκειται να τρωει 24/7 ηλιο προτιμησε μεταλλικο χρωμα και φροντιζε το τακτικα (κερωμα κλπ). Την τριπλη στρωση την ακουω πρωτη φορα, καλη ακουγεται, αλλα δεν ξερω ποσο κοστιζει και κατα ποσο αξιζει το επιπλεον κοστος της. Τελος, μην μπλεκεις την εγγυηση με την αξιοπιστια. Μαρκετινιστικη προσφορα του εισαγωγεα-αντιπροσωπου ειναι η εγγυηση καθαρα, πχ αμαξια που εδω εχουν 8 χρονια εγγυηση , σε αλλες χωρες εχουν δυο, προφανως δεν αλλαζει η αξιοπιστια απο χωρα σε χωρα μιας που μιλαμε για ιδιο αμαξι. Ειναι ενα απο τα οπλα των εταιρειων για να σε πιασουν πελατη οχι μονο κατα την αγορα αλλα και στα σερβις που εχουν πολυ ψωμι για αυτους. Αλλο να σε δεσμευει 2 χρονια για σερβις κι αλλο 8. Απο την αλλη εγγυηση 8 χρονια (αν ειναι ολικη) σημαινει οτι εχεις το κεφαλι σου ησυχο σχεδον για παντα... 1
Cosmonaut21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Αν καταληξεις στο Fiesta να περιμένεις γιατί ήδη παρουσιάστηκε το καινούργιο.Οπότε ή θα πάρεις με τα ίδια λεφτά πιο νέο μοντέλο με ακόμη καλύτερη ηχομόνωση,ποιότητα κύλισης,φρένα & κιβώτιο (το τωρινό έχει πίσω ταμπούρα και 5άρι κιβώτιο σε όλες τις εκδόσεις πλην του st,φαντάζομαι ότι λόγω του ανταγωνισμού που σε αντίστοιχα μοτέρ βάζουν 6άρι και δίσκους να τα έχει αυτά το νέο) ή θα πάρεις το τωρινό με καμιά καλή έκπτωση. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Καλα το "να περιμενει γιατι θα βγει καινουργιο" δεν ειναι αναγκαιο, διοτι παντα βγαινει κατι καινουργιο ειτε ως μοντελο ειτε ως facelift. Επισης, εγω προσωπικα θα απεφευγα να παρω πρωτες παρτιδες ενος ολοκαινουργιου μοντελου και θα προτιμουσα τελευταιες ενος πολυκυκλοφορημενου αυτοκινητου επι χρονια, ΑΝ το αμαξι επροκειτο να το παρω για να το κρατησω για πολλα χρονια. Αν το παρω με σκοπο την συντομη μεταπωληση τοτε ναι, θα περιμενα για το brand new. Που ωστοσο δεν εχει καν ανακοινωθει ποτε θα κυκλοφορησει πλην του οτι θα κυκλοφορησει μεσα στο 2017. Γενικα αν κοιταει για αγορα αμαξιου εντος των επομενων εβδομαδων, δεν εχει νοημα να περιμενει να κυκλοφορησει το επομενο φιεστα, ας παει σε αλλο μοντελο απο αυτα που λεει ο λογος. Λογικα θα παιζουν καλες προσφορες στην ford (ηδη η 8ετης εγγυηση ειναι ενα ειδος καλης προσφορας, δεν ξερω αν στο νεο μοντελο θα δινουν τοσο με το καλημερα).
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Γιατι δεν παιρνεις το καινουργιο Yaris που το ξερεις σαν αμαξι ? Εκτος και δεν σε καλυπτει σε διαδομες που θελεις .
mar1anta Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Πήρε το μάτι μου το νέο ignis και μου άρεσε, δεν ξέρω λεπτομέρειες όμως. Ρίξ'του μια ματιά αν θες. Μόλις το είδα! Είναι πολύ ωραίο αμάξι. Κι η τιμή του μου φανηκε πολύ καλή! Πως κι ετσι;;; Σας ευχαριστώ όλους για τις αμεσες απαντησεις! Με βοηθάτε πολύ! 1
michalisv Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Το corsa γενικά στην έκδοση innovation ειναι πολύ καλο vfm.Το fiesta προσωπικά δεν θα το προτιμούσα επειδή αλλαζει μοντέλο (κατα τ'άλλα είναι πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο). Απο την άλλη το ignis είναι πιο καλό αν το θες για χωματόδρομο και γενικά για πιο σκληρή χρηση κτλ. Αλλά χειρότερο του corsa για ταξίδια σε ανοικτό δρόμο.Γενικά θα καταλάβεις την τιμη του ignis μολις δεις τα πλαστικά του και την οδική του συμπεριφορά σε σύγκριση με το corsa και το fiesta. Είναι επίσης μικροτερο απο αυτά. Σε λιγο καιρό επίσης βγαίνει και το νέο nissan micra. 1
Cosmonaut21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Επειδή γράφεις για 5000 προκαταβολή και 48 δόσεις,μπορείς να μας πεις πιο είναι το όριό σου σα συνολικό ποσό;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Ό,τι και να πάρεις, κοίτα να έχει hill holder. Σου κάνει τα ξεκινήματα υπό κλίση παιχνιδάκι! Είδα το Ignis από κοντά. Μπροστά ας πούμε ότι παλεύεται, αλλά πίσω πρέπει να είναι τέρμα στενό και κλειστοφοβικό. Πολύ λαμαρίνα, λίγο παράθυρο... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα