ASDIC Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Ηρθε η ωρα της αναβαθμισης και για εμενα. i) Το ποσό που διαθέτουμε: 150 ii) Tη χρήση του υπολογιστή: gaming,browsing iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: - iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? οχι θα παρανεινω με την παρουσα. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Κατα προτιμηση απο Σαλονικα vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Οχι η συναρμολόγηση μπορεί να γίνει απο εμένα. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? :Oxi ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? ¨Οχι. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) Οχι xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Mε stock voltage Το συστημα μου ειναι στην υπογραφη. Πριν αρχισει ο καθενας για τον ΖΕΝ, απλα θα πω λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν για ριζικη αναβαθμιση, βγηκα εκτος προυπολογισμου. Εαν θελετε να συμβαλετε να σας στειλω το ΙΒΑΝ μου, ωστε να μπορεσω να το στησω. Κοιταω σε βαθους χρονου 2-3 ετη. Αυτη την στιγμη η 470 μου τρωει μπουκαλα και δεν μπορει να μου δωσει σταθερα 60fps@1080p, ουτε ενα εξτρα παραθυρο να παιζει μουσικη δεν μπορω να εχω, χωρις να μην πιανει 100% δραστηριοτητα και να "ρεταρει" ολο το συστημα με τον Φενομ στα 3,9. Οι απαιτησεις μου δεν ειναι υπερβολικες περα απο καποια παιχνιδια σε 1080p οπως ανεφερα πιο πανω. Ο 8350 ειναι ισως η προφανης επιλογη, αλλα ισως και ο απλος 8300 να με καλυψει δεν ξερω. Ο 8370 δεν νομιζω να δινει το κατι παραπανω απο τον 8350. Οι δικες σας σκεψεις. Για υπερχρονισμο δεν το σκεφτομαι γτ δεν νομιζω να χρειαζεται καν γιαυτο το διαστημα που τον θελω και για τις απλες εργασεις που τον θελω. ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ: Μην μου προτεινετε να παω σε Ιντελ, ουτε για αστειο.
life is music Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Ηρθε η ωρα της αναβαθμισης και για εμενα. i) Το ποσό που διαθέτουμε: 150 ii) Tη χρήση του υπολογιστή: gaming,browsing iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: - iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? οχι θα παρανεινω με την παρουσα. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Κατα προτιμηση απο Σαλονικα vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Οχι η συναρμολόγηση μπορεί να γίνει απο εμένα. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? :Oxi ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? ¨Οχι. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) Οχι xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Mε stock voltage Το συστημα μου ειναι στην υπογραφη. Πριν αρχισει ο καθενας για τον ΖΕΝ, απλα θα πω λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν για ριζικη αναβαθμιση, βγηκα εκτος προυπολογισμου. Εαν θελετε να συμβαλετε να σας στειλω το ΙΒΑΝ μου, ωστε να μπορεσω να το στησω. Κοιταω σε βαθους χρονου 2-3 ετη. Αυτη την στιγμη η 470 μου τρωει μπουκαλα και δεν μπορει να μου δωσει σταθερα 60fps@1080p, ουτε ενα εξτρα παραθυρο να παιζει μουσικη δεν μπορω να εχω, χωρις να μην πιανει 100% δραστηριοτητα και να "ρεταρει" ολο το συστημα με τον Φενομ στα 3,9. Οι απαιτησεις μου δεν ειναι υπερβολικες περα απο καποια παιχνιδια σε 1080p οπως ανεφερα πιο πανω. Ο 8350 ειναι ισως η προφανης επιλογη, αλλα ισως και ο απλος 8300 να με καλυψει δεν ξερω. Ο 8370 δεν νομιζω να δινει το κατι παραπανω απο τον 8350. Οι δικες σας σκεψεις. Για υπερχρονισμο δεν το σκεφτομαι γτ δεν νομιζω να χρειαζεται καν γιαυτο το διαστημα που τον θελω και για τις απλες εργασεις που τον θελω. ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ: Μην μου προτεινετε να παω σε Ιντελ, ουτε για αστειο. γ την χρηση αυτη μπορεις να παρεις απο επεξεργαστη εισαι εδω http://www.skroutz.gr/s/7546175/Intel-Pentium-Dual-Core-G4400-Box.html μιτρικη εισαι εδω http://www.skroutz.gr/s/9778785/Asrock-H110M-DVS-R2-0.html και ραμ εισαι εδω http://www.skroutz.gr/s/5631227/Crucial-8GB-DDR4-2133MHz-CT8G4RFS4213-18FA2.html
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Κοιταω σε βαθους χρονου 2-3 ετη. Αυτη την στιγμη η 470 μου τρωει μπουκαλα και δεν μπορει να μου δωσει σταθερα 60fps@1080p, ουτε ενα εξτρα παραθυρο να παιζει μουσικη δεν μπορω να εχω, χωρις να μην πιανει 100% δραστηριοτητα και να "ρεταρει" ολο το συστημα με τον Φενομ στα 3,9. Οι απαιτησεις μου δεν ειναι υπερβολικες περα απο καποια παιχνιδια σε 1080p οπως ανεφερα πιο πανω. Ο 8350 ειναι ισως η προφανης επιλογη, αλλα ισως και ο απλος 8300 να με καλυψει δεν ξερω. Ο 8370 δεν νομιζω να δινει το κατι παραπανω απο τον 8350. Οι δικες σας σκεψεις. Για υπερχρονισμο δεν το σκεφτομαι γτ δεν νομιζω να χρειαζεται καν γιαυτο το διαστημα που τον θελω και για τις απλες εργασεις που τον θελω. ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ: Μην μου προτεινετε να παω σε Ιντελ, ουτε για αστειο. Ο asdic γράφει κάποια πράγματα ξεκάθαρα, έχει ήδη μια καλή vfm μητρική am3+ και εσύ μουσικόφιλε του προτείνεις pentium ο οποίος σε ισχύ συνολικά είναι χειρότερος από τον 955 be στα 3.9...μάλιστα...φοβερή πρόταση . Asdic κούμπωσε έναν 8300 και τον ανεβάζεις στα ρολόγια του 8350, εύκολα, απλά και γλυτώνεις τα επιπλέον χρήματα που κάνει ο 8350. Απλά κλείνεις turbo, πας πολλαπλασιαστή x20, ανεβάζεις ρεύμα στο 1.3 για αρχή και σιγά σιγά κατεβαίνεις μέχρι το 1.27 αν σε παίρνει και είσαι άρχοντας. Αφού είσαι στενά οικονομικά η λύση αυτή είναι ότι πρέπει, ο 8300 ανεβαίνει μια χαρά και δεν είναι κάνα δύσκολο oc . Αν θες καλύτερη ψύξη με τα ρέστα από τα 150 που δίνεις για cpu, αφού πάρεις τον 8300 δίνεις άλλα 30 για μια ψύκτρα για να είσαι πιο safe στα 4 ghz μιας και η tx-3 evo τώρα χειμώνα θα είναι οκ, το καλοκαίρι ίσως έχεις θέμα με πάνω από 60 socket. https://www.skroutz.gr/s/7941635/AMD-FX-8300-Box.html 5
d4mage Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Zen να μην σου προτείνει κάποιος( και να ήθελες θα ήσουν εκτός μπάτζετ )... intel ούτε για αστείο επίσης... δεν κάθεσαι στα αυγά σου καλύτερα; ο AMD είναι παλιός για να σου προτείνω εγώ προσωπικά επεξεργαστή ( φιλαράκι μου είναι με τον 8350 και sapphire RX 480 8gb και θέλει να κάνει full update εκτός από γραφικών ). Αυτό που έχω να σου πω είναι το εξής: Έχεις μια αξιοπρεπέστατη κάρτα που χρειάζεται τον ανάλογο επεξεργαστή και την ανάλογη μητρική. Προσωπικά σου προτείνω να κάνεις υπομονή και να δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα για κάτι άλλο ( 6500 intel ) για να πεις ρε παιδί μου ότι πήρες κάτι καινούργιο. Εάν με την κάρτα που έχεις οι απαιτήσεις σου δεν είναι φουλ 1080p τότε και την κάρτα κακώς την επέλεξες.
Pstathece Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Ηρθε η ωρα της αναβαθμισης και για εμενα. i) Το ποσό που διαθέτουμε: 150 ii) Tη χρήση του υπολογιστή: gaming,browsing iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: - iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? οχι θα παρανεινω με την παρουσα. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Κατα προτιμηση απο Σαλονικα vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Οχι η συναρμολόγηση μπορεί να γίνει απο εμένα. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? :Oxi ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? ¨Οχι. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) Οχι xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Mε stock voltage Το συστημα μου ειναι στην υπογραφη. Πριν αρχισει ο καθενας για τον ΖΕΝ, απλα θα πω λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν για ριζικη αναβαθμιση, βγηκα εκτος προυπολογισμου. Εαν θελετε να συμβαλετε να σας στειλω το ΙΒΑΝ μου, ωστε να μπορεσω να το στησω. Κοιταω σε βαθους χρονου 2-3 ετη. Αυτη την στιγμη η 470 μου τρωει μπουκαλα και δεν μπορει να μου δωσει σταθερα 60fps@1080p, ουτε ενα εξτρα παραθυρο να παιζει μουσικη δεν μπορω να εχω, χωρις να μην πιανει 100% δραστηριοτητα και να "ρεταρει" ολο το συστημα με τον Φενομ στα 3,9. Οι απαιτησεις μου δεν ειναι υπερβολικες περα απο καποια παιχνιδια σε 1080p οπως ανεφερα πιο πανω. Ο 8350 ειναι ισως η προφανης επιλογη, αλλα ισως και ο απλος 8300 να με καλυψει δεν ξερω. Ο 8370 δεν νομιζω να δινει το κατι παραπανω απο τον 8350. Οι δικες σας σκεψεις. Για υπερχρονισμο δεν το σκεφτομαι γτ δεν νομιζω να χρειαζεται καν γιαυτο το διαστημα που τον θελω και για τις απλες εργασεις που τον θελω. ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ: Μην μου προτεινετε να παω σε Ιντελ, ουτε για αστειο. Θα ακουστεί περίεργο αλλά...Πες μας τι games θες να παίζεις? Για να ξέρουμε τι CPU (και γενικά δυνατότητες) θέλεις. 1
pirmen56 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Σε ποιά games έχεις "μπουκάλα"; υ.γ.: Με πρόλαβε ο Νυσταγμένος. Κάποια games έχουν μπουκάλα και με FX-8***. 1
ASDIC Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 την καρτα δεν την αγορασα την κερδισα. και αναγκαστικα μετα πηρα μια μητρικη που ειχα κατι λεφτα καταλαθος και τωρα ηρθε η ωρα του επεξεργαστη. Απο παιχνιδια παιζω EVE Online, Warthunder, Armored Warfare, Heroes and Generals, DIRT 3, ROME 2, WOT, WOWarships ολα αυτα 1080p με μεσαιες απαιτησεις στα γραφικα γτ αλλιως ρεταρει το Πισι και πεφτω στα 20 fps με ολα φουλ.
Kostas.karras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Το καλυτερο βεβαια ειναι να μαζεψεις κανα φραγκο για αλλαγη αλλιως για μενα πας σε 8350 να εχεις οσο πιο δυνατο single core. καλυτερα οχι 8300.
pirmen56 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δεν ασχολούμαι με δικτυακά σαν αυτά τα games που ανέφερες, απλά θα πω ότι με μια γρήγορη αναζήτηση στο youtube θα δεις και gtx 960 να τρώει μπουκάλα από FX. Τα on line συνήθως και ιδιαίτερα τα strategy απαιτούν ισχυρούς πυρήνες.
Kostas.karras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Θα κανεις o/c στον 8350 (που ειναι σαφως πιο ισχυρος απο τον 8300) για καλυτερα αποτελεσμα και οσο το δυνατον αποφυγη μπουκαλας
pirmen56 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα, όπως βλέπουμε και στο 2ο βίντεο, μετά από oc. Εγώ θα μάζευα λεφτά για ΖΕΝ ή κάποιον φθηνό i5(φθηνό μετά την έλευση των ΖΕΝ και των 6 core). Η 470 μελλοντικά θα έχει αρκετή δύναμη γιατί τα games αυτού του είδους δεν ζητάνε gpu τόσο.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Θα κανεις o/c στον 8350 (που ειναι σαφως πιο ισχυρος απο τον 8300) για καλυτερα αποτελεσμα και οσο το δυνατον αποφυγη μπουκαλας Το ίδιο είναι 8300 και 8350 σε αρχιτεκτονική, τα στοκ ρολόγια αλλάζουν μόνο. Αξίζει αφού θέλει μόνο amd (σεβαστή η άποψή του) να πάει σε 8300, να τον πάει 4 ghz για πλάκα και να του μείνουν τα ρέστα από το να έπαιρνε 8350, η διαδικασία είναι γελοία εύκολη. Επίσης ως προς τον pirmen56 δεν ξέρω αν τρολλάρεις αλλά ο 8320 τερματίζει 290x σε triple a τίτλους για πλάκα, τώρα που το είδες το bottleneck με 8350 και 960 ένας Θεός ξέρει. Είχα δοκιμάσει 8320 με 290 και την τερμάτιζε σε gta v, bf4, ac unity, tomb raider και witcher 3, πολλοί εδώ στο φόρουμ έχουν παρόμοιο setup με fx και κάρτα επιπέδου 290 ή πιο δυνατή και δεν έχουν κανένα θέμα. Σε τίτλους που θέλουν single core ναι οι fx υστερούν, αλλά όπου γίνεται εκμετάλλευση των πυρήνων τους δεν υπάρχει θέμα. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2017 από Mult1C0r3Cpu 2
Kostas.karras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Το ίδιο είναι 8300 και 8350 σε αρχιτεκτονική, τα στοκ ρολόγια αλλάζουν μόνο. Αξίζει αφού θέλει μόνο amd (σεβαστή η άποψή του) να πάει σε 8300, να τον πάει 4 ghz για πλάκα και να του μείνουν τα ρέστα από το να έπαιρνε 8350, η διαδικασία είναι γελοία εύκολη. Επίσης ως προς τον pirmen56 δεν ξέρω αν τρολλάρεις αλλά ο 8320 τερματίζει 290x σε triple a τίτλους για πλάκα, τώρα που το είδες το bottleneck με 8350 και 960 ένας Θεός ξέρει. Είχα δοκιμάσει 8320 με 290 και την τερμάτιζε σε gta v, bf4, ac unity, tomb raider και witcher 3, πολλοί εδώ στο φόρουμ έχουν παρόμοιο setup με fx και κάρτα επιπέδου 290 ή πιο δυνατή και δεν έχουν κανένα θέμα. Σε τίτλους που θέλουν single core ναι οι fx υστερούν, αλλά όπου γίνεται εκμετάλλευση των πυρήνων τους δεν υπάρχει θέμα. Σε περιπτωση που δεν ασχοληθει με ο/c καλυτερη επιλογη ο 8350. Υστερα δεν ξερω αν ψαχτει σε καινουργιο η μεταχειρισμενο, αλλα σε μτχ 8350 θα βρει πολυ πιο ευκολα. Δεν ξερουμε επισης τι παιχνιδια θα παιζει, σε αυτα που υστερει ομως μιλησα για την "περιπτωση" μπουκαλας οτι με ενα ο/c για να το εξαλειψει.. 2
pirmen56 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Επίσης ως προς τον pirmen56 δεν ξέρω αν τρολλάρεις αλλά ο 8320 τερματίζει 290x σε triple a τίτλους για πλάκα, τώρα που το είδες το bottleneck με 8350 και 960 ένας Θεός ξέρει. Τα εκατοντάδες άτομα που ανεβάζουν δοκιμές τους στο νετ τρολάρουν; Όταν βλέπεις την 960 να έχει usage 75%(πρώτο βίντεο) με FX σε συγκεκριμένα παιχνίδια(ειδικών απαιτήσεων) εγώ είμαι που τρολάρω; Αν κάποιος θέλει να δώσει 150€ σε οπαδιλίκι ας τα δώσει. Εγώ απλά οφείλω να μην "γλείψω" εταιρείες και απόψεις και να πω αυτό που βλέπω.
Ntinaras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 εχω τον 8320 και τον εχω απο 3.5 στα 4,8 με νερο ψηφιζω κι εγω για 8300, και τα ρεστα μια καλη ψυκτρα που θα μεινει ανετα βρισκει και μεταχειρισμενα κομματια 8300,8320,8350,8370 αλλα μακρια απο 93ΧΧ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα