Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με τον διάλογο πάντως δε βρίσκεις πάντα λύση. εξαρτάται το άτομο. εγώ αν δω ότι ο άλλος είναι προβληματικός δε πιάνω καμιά συζήτηση.

πρόσφατο παράδειγμα:

γείτονας μεγάλο τσογλάνι, χωρίς να πει κάτι έκλεισε για κάποιες εργασίες ένα δρόμο και μου δημιουργούσε πρόβλημα.

αν ήταν κάποιο σοβαρό άτομο θα μου έλεγε.. έχω να κάνω αυτή τη δουλειά, έχεις πρόβλημα;

με το που το βλέπω δε πιάνω κουβέντα. κατευθείαν στην αστυνομία. έρχεται περιπολικό, του μιλάει και μετά από λίγο μπήκε τάξη.

όταν είμασταν μικροί βέβαια είχαμε άλλους τρόπους να λύνουμε τέτοια θέματα.....  :devil:  και σου έλεγα εγώ μετά αν ξαναπαρκάρει όπου θέλει.

η καλύτερη λύση

Δημοσ.

Ενοχλεί πραγματικά ή απλά σου τη δίνει που τη βάζει στο πεζοδρόμιο? (επειδή δεν έχεις να ασχοληθείς με κάτι καλύτερο οπότε ας ασχοληθούμε με αυτή την "παρανομία" )

Όχι ρε φιλε εννοείται μονο αν ενοχλεί πραγματικά. Πχ δεν θα πάω να ασχοληθώ με τον τύπο που την έχει στην άκρη πανω σε πεζοδρομιο. Αλλα μερικοι είναι προκλητικοι μαλάκες. Ο άλλος ειχε ανέβει πανω στο πεζοδρομιο και έπρεπε να κατέβεις στο δρομο και να ανεβείς από την άλλη πάλι.

Δημοσ.

Ανονυμη μυνηση θα την γραψουν εκει που δεν πιανει μελανι.Εκτος και αν θες να πληρωσεις 100-150 ευρω

Μια μερα που θα ανεβασει την μηχανη ,βγες εξω και πες του με ενοχλει και με ομορφο τροπο πες του να μην την ξαναβαλει.Αμα στην μπει φωναξε την αστυνομια μπροστα του ,ερθει δεν ερθει θα χεστει πανω του γιατι ολοι φοβουντε την κληση που θα φανε.

Δημοσ.

Με διάλογο άκρη δε θα βρεις.Διοτι αν ήταν πολιτισμένος ο ιδιοκτήτης της μηχανής δεν θα παρκαρε εκεί εξ αρχής.

Μου έχει τύχει πολλές φορές να βγάλω βόλτα το μωρό με το καρότσι και να πρέπει να κατέβω στο δρόμο για να αποφύγω παρκαρισμένα.

Γενικά στην Αθήνα όρεξη να χεις να τσακωνεσαι.

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπον .... ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Καταρχήν μήνυση δεν υπάρχει. Το θεμα είναι διοικητικό. Το μέτρο είναι το λεγομενο διοικητικο πρόστιμο το οποιο πέφτει σε παραβάσεις του ΚΟΚ. Δεν υπάρχει ποινικό θέμα.

Καταγγελια μπορει να γινει και ανώνυμη. Αν ο πολίτης είναι πονηρός θα ζητησει η καταγγελια να γραφτει στο ημερολογιο συμβάντων. Και θα περάσει το απόγευμα να πάρει αντιγραφο του ημερολογιου (εκει θα κινητοποιηθούν στάνταρ) μετα θα δωσει συντεταγμένες (διεύθυνσεις κτλπ) για να επέμβει η αστυνομια και να κοψει κλήση.

Συνηθως η κληση είναι ένα 80άρι. Αν κάποιος πάει να την πληρώσει εντος εβδομάδας είναι 40.

Κανεις δεν έχει δικαιώμα να ακουμπησει ξένη περιουσια και επισης κανεις δεν έχει δικαιωμα να κάνει τον καούμποϋ από την στιγμη που δεν είναι αστυνομικος και ΔΕΝ ξέρει την νομοθεσια. Αυτά για να μην μπλέξετε.

Επισης το να μην κινητοποιηθεί αστυνομικος μετά από καταγγελια .... είναι ακομα και παράβαση καθήκοντος. Ο αστυνομικος είναι υποχρεωμένος μετά από καταγγελια να πάει και να δει τι γινεται επισης ο αστυνομικος είναι υποχρεωμένος να είναι ευπρεπής και ευγενικος όταν κάνει έλεγχο σε πολίτες συμφωνα με την αστυνομική δεοντολογια. Επισης ο πολιτης έχει δικαιωμα να ζητησει από τους αστυνομικούς να του δειξουν την ταυτοτητα τους.

Αυτά είναι βασικά ο καθενας πρέπει να τα ξέρει .... στα σχολεια βεβαια δεν τα μαθαινουν και αρκετοι βαριούνται να ψάξουν. Επισης κάθε πολίτης θα πρέπει να ξέρει τον ΚΟΚ απέξω τα βασικά του έστω εφόσον είναι οδηγος. Εγω θα εκοβα αβέρτα κλησεις ΚΟΚ αν ημουν αστυνομικος. Και αν κάποιος τολμουσε να κάνει τον μάγκα να ειρωνευτεί ή να απειλησει θα πηγαινε και για αντισταση (αυτό είναι ΚΑΙ ποινικο).

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Θέκλα αν ακουμπούσες την μηχανή μου θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα έπιαναν τα χέρια σου!

Και αν αναριωτέσαι το γιατί, γιατί είναι το ίδιο με το να μπαίνεις το σπίτι μου και να μετακινείς τα έπιπλά μου χωρίς την άδειά μου και άντε γεια!

αυτο που εγραψε και η θεκλα

Περπαταω στο πεζοδρομιο και καταλαθος (κυριολεκτικα καταλαθος) καπως πιανεται πχ σε τσαντα,μπουφαν κλπ και πεφτει κατω μετα τι ? θα ρθεις να κανεις και τσαμπουκα?

Ειχα την ιδια συζητηση πριν 2 βδομαδες με ενα τυπο στο γυμναστηριο για ακριβως το ιδιο πραγμα και η λογικη του ηταν οτι αν σε εβλεπα θα αρπαζομουν του απαντησα πολυ απλα οτι με αυτα τα μυαλα μια φορα θα πεσεις σε ενα μαλακα ή ακομη χειροτερα θα κανεις εσυ καμια μαλακια και θα εχεις χαραμισει τη ζωη σου/χρονο σου για μια μαλακια επειδη θεωρεις οτι μπορεις να παρκαρεις οπυ γουσταρεις γιατι εισαι μαγκας

• Like 1
Δημοσ.

Τι κάθεστε και πιάνετε κουβεντα με αυτά τα άτομα δεν καταλαβαινω.

Και στη τελικη και μια κληση να πέσει και τι έγινε? 40 ευρω θα πληρώσει και τ΄΄ελος.

Οι μισοι δεν θα συμμορφωθούν καν. Θα το ξανακανουν. Γιατι σου λεει από το να πληρώνω πάρκιν πιο φτηνα θα μου έρχεται να τρωω το χρονο 2κλήσεις των 80 ευρω.

Έχουμε φτάσει στην Ελλάδα να φοβομαστε να κάνουμε τη δουλειά μας μηπως στραβώσει ο μπατζανάκης του διοικητη ... ας στραβώσει και τι εγινε? εσενα αμα ησουν παραβατης θα σε αφηνε? πολύ αμφιβάλω. Ειδικα αυτά τα άτομα που τα θέλουν όλα δικά τους. Για αυτό βουρ .... μην το σκεφτόμαστε καν. Ας την αρπάξει δεν εγινε και τιποτα.

Θα γουσταρα να ημουν τροχαιος πάντως .... θα παραλαμβανα και μετα από 2-3 μήνες με τοσες κλησεις που θα ειχα ριξει τα ατυχήματα στο μισο αυτος θα ηταν και ο στοχος .... ακομα και αν χρειαζοταν να γράψω την μιση πολή! Θα κυκλοφορουσα με αλεξισφαιρο ακομα και στο τζοκιν στο πάρκο και θα κυκλοφορουσα με ένα σαραβαλο :cry:

Τα παρκαρισμένα θα ηταν τελευταια πρωτα θα ηταν παρα΄βιάσεις στοπ - κοκκινα και βέβαια επικινδυνη οδηγηση - σπινιαρισματα - οριο ταχύτητας - χωρις κράνος - χωρις φώτα κτλπ. Θα πιάναμε καλη δουλεια. :shifty:

• Like 2
Δημοσ.

Aν πεσεις πανω σε μηχανακι που ειναι στο πεζοδρομιο αμα καλεσει την αστυνομια εσυ θα πρεπει να πληρωσεις τις ζημιες που εκανες και εκεινος το προστιμο .. ολα τα αλλα που λετε ειναι βλακειες.

Δημοσ.

Aν πεσεις πανω σε μηχανακι που ειναι στο πεζοδρομιο αμα καλεσει την αστυνομια εσυ θα πρεπει να πληρωσεις τις ζημιες που εκανες και εκεινος το προστιμο .. ολα τα αλλα που λετε ειναι βλακειες.

Σίγουρα έτσι πάει; Σε μεγάλα πεζοδρόμια πιστεύω καλό είναι να υπάρχει μια ελαστικότητα πάντως.

• Moderators
Δημοσ.

Σίγουρα έτσι πάει; Σε μεγάλα πεζοδρόμια πιστεύω καλό είναι να υπάρχει μια ελαστικότητα πάντως.

καμια ελαστικοτητα πεζοδρομιο ειναι να αφησει την μηχανη αλλου.

και γω σου λεω σκονταφτω και πεφτω στη μηχανη θα πληρωνω το μα$)*#&$α επειδη θελησε να την βαλει πανω στο πεζοδρομιο> Δεν νομιζω ..

Δημοσ.

καμια ελαστικοτητα πεζοδρομιο ειναι να αφησει την μηχανη αλλου.

και γω σου λεω σκονταφτω και πεφτω στη μηχανη θα πληρωνω το μα$)*#&$α επειδη θελησε να την βαλει πανω στο πεζοδρομιο> Δεν νομιζω ..

Το λέω από την άποψη ότι αν δεν ενοχλεί εκεί που είναι εμένα δεν θα με πείραζε, ειδικά αν υπάρχει θέμα και με τις θέσεις πάρκινγκ στην περιοχή.

• Moderators
Δημοσ.

Το λέω από την άποψη ότι αν δεν ενοχλεί εκεί που είναι εμένα δεν θα με πείραζε, ειδικά αν υπάρχει θέμα και με τις θέσεις πάρκινγκ στην περιοχή.

Καλα εσενα δεν σε νοιαζει να κανει οτιδηποτε ο αλλος οσο δεν σε ενοχλει αλλα το θεμα ειναι οτι αυτη η λογικη που εχουν με το μηχανακι στο πεζοδρομιο μετα περναει και σε αλλους τομεις της ζωης οποτε και γινεται ενα μεγαλυτερο μπαχαλο απο το ηδη υπάρχον 

• Like 1
Δημοσ.

Καλα εσενα δεν σε νοιαζει να κανει οτιδηποτε ο αλλος οσο δεν σε ενοχλει αλλα το θεμα ειναι οτι αυτη η λογικη που εχουν με το μηχανακι στο πεζοδρομιο μετα περναει και σε αλλους τομεις της ζωης οποτε και γινεται ενα μεγαλυτερο μπαχαλο απο το ηδη υπάρχον 

Νομίζω πρέπει να είμαστε ευέλικτοι σε κάποια πράγματα, πιο πολλά προβλήματα λύνει παρά δημιουργεί.

• Moderators
Δημοσ.

Νομίζω πρέπει να είμαστε ευέλικτοι σε κάποια πράγματα, πιο πολλά προβλήματα λύνει παρά δημιουργεί.

Σε καποια αλλα οχι σε ολα. Σε οτι εχει να κανει με παρκαρισσματα,πεζοδρομια κτλ δεν εχει ευελιξιες. Ειναι πεζοδρομιο περπατας με καροτσακι ή με μικρο παιδια κατι γινεται πεφτει η μηχανη χτυπαει καποιος μετα τι? Η να βγει το παιδια στο δρομο? Ασε που τα πεζοδρομια στην ελλαδα ειναι απο μονα τους οτι ναναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...