Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,  έχω κάνει φορματ, άλλα όπως έβαλα τα προγράμματα και τα παιχνίδια μου στον δίσκο πάει αργά  δεν ξέρω γιατί,  δεν έχει bad sectors ή κάποια άλλη ζημιά,  λέω να κάνω μια ανασυγκρότηση δίσκου, καθώς όμως έκανα αυτή των windows δεν είδα διαφορά  λέω μήπως υπάρχει κάποιο προγραμα ανασυγκρότησης το οποίο θα ξεκινάει με boot και θα είναι εκτός windows για να μην χρησιμοποιούνται τα αρχεία. Ο δίσκος μου είναι ένας wd blue caviar 750gb sata 3 τον έχω 6 χρόνια άλλα δεν φαίνεται να έχει κάποια φθορά μόνο ότι ακούγεται ο θόρυβος ότι διαβάζει όταν αργεί αν υπάρχει κάποιο προγραμα να το δοκιμάσω ευχαριστώ

Δημοσ.

Μετά το φορματ πέρασες ντριβερ και τα παντα ολα.Λογικά άμα κάνει και θόρυβο όπου προέρχετε από δίσκο μάλλον έιναι στα τελευταια του

Δημοσ.

Ναι εβαλα καινουρια μητρικη και εκανα φορματ εχω περασει ολους τους οδηγους,  αλλα με κανει εντυπωση γιατι περναει τα τεστ του wd και του sendinel

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά το φορματ πέρασες ντριβερ και τα παντα ολα.Λογικά άμα κάνει και θόρυβο όπου προέρχετε από δίσκο μάλλον έιναι στα τελευταια του

Τελικα το ποιο πιθανον ειναι να εχεις δικιο, εβαλα τωρα να κανω κλονο τον δισκο και σταματησε στο 3% το προγραμα  με ταχυτητα μονο 450 mb/s απο τα 2gb/s  και ελεγε 6 ωρες,  το κακο ομως ειναι οτι το διαγνωστικο της wd δεν βρισκει κατι ακομα και στο αργο το τεστ, τι αλλο μπωρο να βαλω εκτος απο sendinel το οποιο θα το δοκιμασω σε λιγο κι αυτο με ενα read test να κανω

τελικα ο δισκος ειναι καλος, μιας και που περναει και τα 2 τεστ hd sendinel και wd diag  οσο αφορα στον κλονο του δισκου τελικα εφταιγε το καλωδιο του usb 3 που ειχα τον εξωτερικο  γιατι το ειχα βαλει σε προεκταση 5μ και το οριο ειναι 0,5  τωρα που το εβγαλα και εβαλα το δικο του καλωδιο ολα καλα,  παντως ο δισκος ο εσωτερικος μετα απο 6 χρονια δεν εχει την ιδια αποδοση που ειχε,  αργει αρκετα, αλλά δεν εχει και κανενα bad sectors  πολυ καλο επισης και αυτο

Επεξ/σία από panos0100
Δημοσ.

Τι windows έβαλες; Αν έβαλες 7άρια και έχεις αφήσεις τις αυτόματες ενημερώσεις δες μήπως σε καθυστερεί το svchost.exe (netsvc). Άνοιξε τη διαχείριση εργασιών, πήγαινε επιδόσεις και πάτα στην εποπτεία πόρων.

Δες αν η παραπάνω υπηρεσία τραβάει πολλούς πόρους. Αν αυτός είναι ο ένοχος σταμάτα τις αυτόματες ενημερώσεις και δες αν στρώσει.

Επίσης, μια ακόμα υπηρεσία που ταλαιπωρεί τον δίσκο σε νέες εγκαταστάσεις είναι το windows search. Κάνε εκτέλεση το services.msc και κάνει διακοπή το παραπάνω και απενεργοποίηση. Δες αν τώρα πάει καλύτερα.

Δημοσ.

το windows search έχω απενεργοποίηση απο το msconfig  το άλλο δεν το βρήκα προφανώς είχε απενεργοποιηθεί μόλις είχα κλείσει τις ενειμερωσεις, το άφησα πήγε μεχρι το sP1   και μετά τις έκλεισα,  άσε που δεν είχε άλλες,  όλο κι όλο 5 ήταν,   σιγά σιγά πάνε και 7 δεν θα έχουν υποστήριξη  τουλάχιστον να φτιάξουν λίγο τα 10 με κανένα sp  να τα βάλω  έχω ένα σύστημα τόσο καινούριο και εχω τα 7 μέσα

πάντως τωρα πάει λίγο ποιο γρήγορα

Δημοσ.

Αν περιμένεις να δει sp στα 10άρια θα περιμένεις πολλάααα χρόνια. Το σύστημα αυτό έχει σταματήσει από τα 8 και πλέον τα windows μετράνε builds. Τα 10άρια έχουν βγάλει ήδη 4 builds, οπότε μπορείς να πεις ότι έχουν βγει ήδη 4 service packs.

τουλάχιστον να φτιάξουν λίγο τα 10 με κανένα sp

Άρα;;;

Δημοσ.

αρα τι προτεινεις να τα βαλω;;;  τωρα ειδα εχει και του δεκεμβριου,  δηλαδη καθε μηνα θα βγαινει build;;   αυτο δεν συμαινει οτι βαζουν καινουρια πραγματα μεσα;  τι θελω να πω, οτι δεν θα βγει μια εκδοση η οποια θα ειναι στο τελος της;  αν ειναι ετσι να βαλω τα 10 σε συνδιασμο και με εναν ssd

Δημοσ.

Η ms ακολουθεί την τακτική της appl με το macos και έχει δηλώσει ότι τα 10άρια θα είναι τα τελευταία windows που θα βγουν και θα αλλάζουν μόνο builds. Τα builds περιλαμβάνουν ενημερώσεις, διορθώσεις και αλλαγές και αν παρακολουθούσες τα 10άρια από την αρχή θα έβλεπες μια από τις ποιο εμφανείς αλλαγές που ήταν στο μενού έναρξη.

Οπότε στην ερώτηση σου για το αν θα βγει μια έκδοση η οποία θα είναι στο τέλος της, η απάντηση είναι ότι έχεις ήδη μια έκδοση η οποία είναι ήδη στο τέλος της και αυτή λέγεται windows 7. Τα 10άρια θα είναι μάλλον μαζί μας για πολύ καιρό ακόμα.

Δημοσ.

Ναι άλλα άντε να βάλω πχ το build του ιανουαριου πχ ετσι, το καλοκαιρι θα βγει αλλο δηλαδη θα πρεπει να κανω φορματ για να βαλω το καινούριο; ή μπαινει απο μονο του απο τις αναβαθμίσεις

Δημοσ.

Μάλλον δεν εξήγησα καλά το θέμα.

Όπως είπα και πριν τα 10 είναι και η τελευταία έκδοση των windows (μάλλον γι αυτό και παρέκαμψαν την 9). Από εδώ και πέρα θα αλλάζουν μόνο τα builds. Τα builds είναι σαν τα sp και μπαίνουν αυτόματα, μόνο που δεν είναι μόνο ενημερώσεις και διορθώσεις αλλά είναι σαν νέα έκδοση των 10.

Δημοσ.

Αν ειναι ετσι να τα βαλω, δηλαδη θα ενημερωνεται αυτοματα με λίγα λογια  μαλιστα  αλλα λενε οτι βαραινουν ολες αυτες οι προστασιες που εχει οπως και το bitdefender το οποιο δεν μπωρουσα να το διαγραψω με τιποτα

Δημοσ.

Το defender εννοείς; Απενεργοποιείται από τις ρυθμίσεις των windows.

Όσο για το αν βαραίνουν, έχω 10άρια σε c2d 2.66, με 4gb ram, vga την ενσωματωμένη στον επεξεργαστή και μηχανικό δίσκο sata ii και πάει μια χαρά το σύστημα. Τα 7άρια ήταν όντως ποιο ελαφριά αλλά τι να κάνουμε, πρέπει να προχωρήσουμε. Στο δικό σου σύστημα θα πετάνε.

Δημοσ.

Να παρω πρωτα κανεναν ssd και μετα να τα βαλω,  τωρα αλλαξα την μητρικη  γιατι η παλια ειχε θεμα, και δεν πηρα ssd παλι καλα γιατι αν εβαζα ssd στην μητρικη την αλλη θα ειχε γινει σκετο D   θα περιμενω να πεσουν οι τιμες στους ssd ολοι οι φιλοι μου πηραν με 65Ε εγω γιατι να παρω με 100Ε οποτε μενω με τα 7 και βλεπω στο μελον τι θα γινει τα 10 σαν πρωτη φορα που τα εβαλα μ αρεσαν παρα πολυ τα εβγαλα γιατι νομιζα εφταιγαν αυτα για τις μαυρες οθονες ενω τελικα ηταν η μητρικη, αδικα τα κατηγορισα

Δημοσ.

Τώρα που αναφέρθηκες στις τιμές των ssd να σου πω κι εγώ τι πιστεύω.

Ότι πληρώσεις παίρνεις. Αυτό τα λέει όλα.

Αν πάρεις φθηνό ssd (adata, kingston, silicon power, intenso, patriot κτλ) θα έχεις έναν φθηνό ssd παλαιότερης τεχνολογίας και χαμηλής απόδοσης. Αν πάρεις έναν ακριβότερο δίσκο (smasung evo, sandisk extreme pro, ocz vector κτλ) τότε θα έχεις έναν ssd με νέα τεχνολογία και υψηλές επιδόσεις. Όταν αναφέρομαι στις επιδόσεις δε μιλάω για την ονομαστική ταχύτητα του δίαυλου sata iii αλλά για την πραγματική effective speed σε καθημερινή χρήση, γιατί στα μεγάλα αρχεία όλοι οι ssd είναι μια χαρά αλλά αν πας σε εγγραφή μικρών αρχείων τότε θα δεις ταχύτητες που θυμίζουν αργό μηχανικό δίσκο.

Ο 250άρις samsung 850 evo είναι κορυφαίος δίσκος και η τιμή του (στο 100άρι) (ο pro είναι ακριβός) είναι πολύ καλή για την ποιότητα και τις επιδόσεις του.

http://ssd.userbenchmark.com/

Και τέλος μιας και αναφέρθηκες στα 65€, μάλλον μιλάς για 120άρι δίσκο, οπότε ο 750evo στα 67€ (αν και προηγούμενο μοντέλο είναι πολύ καλύτερος από τους άλλους φθηνούς ssd) είναι κάτι που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...