Προς το περιεχόμενο

COSMOTE TV – Δοκιμάζοντας την υβριδική πλατφόρμα

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η δορυφορική τηλεόραση στη χώρα μας έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και πολλά χρόνια, και σίγουρα δε στερείται ενδιαφέροντος αφού όσοι παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα, έχουμε γίνει μάρτυρες αρκετών σημείων αναφοράς.

Ένα από αυτά αποτελεί η παρουσίαση της COSMOTE TV, της πρότασης του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Ελλάδας για την τηλεόραση, εντάσσοντας την στα πλαίσια των συνδυαστικών πακέτων μαζί με την τηλεφωνία και το Internet για κάθε σπίτι. Με τη Forthnet και τη Nova να έχουν δημιουργήσει μια αρκετά μεγάλη βάση χρηστών, ο ΟΤΕ κλήθηκε να συμμετάσχει σε μια αρκετά απαιτητική αγορά.

Έχοντας ήδη εμπειρία από το Conn-x TV το 2008 όταν και ανακοίνωσε την πρώτη του υπηρεσία IPTV, το επόμενο λογικό βήμα τρία χρόνια μετά ήταν η παρουσίαση μιας συνδρομητικής υπηρεσίας τηλεόρασης μέσω δορυφόρου, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο Internet. Το τέλος του 2016, βρίσκει την εταιρεία με περισσότερους από 500.000 συνδρομητές, ενώ πρόσφατα προχώρησε σε αλλαγή ονομασίας στα πλαίσια μιας ευρύτερης αλλαγής εμπορικής μάρκας του ΟΤΕ για τις υπηρεσίες του.

6.jpg

Έτσι πλέον, η COSMOTE TV, αποτελεί σημαντικό παίκτη στη δορυφορική τηλεόραση. Έχοντας φέρει σημαντικές αλλαγές στην τηλεοπτική εμπειρία όχι μόνο σε ότι αφορά το περιεχόμενο αλλά κυρίως τις τεχνολογικές εξελίξεις η COSMOTE TV έχει κυκλοφορήσει από τις αρχές του χρόνου την υβριδική πλατφόρμα η οποία αποτελεί και τον κύριο λόγο αυτής της παρουσίασης.

Link.png Site: COSMOTE TV – Δοκιμάζοντας την υβριδική πλατφόρμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το hybrid κυριολεκτικά τα σπάει. Πολύ απλά έχεις μπροστά σου 48 ώρες να παρακολουθήσεις ότι θα ήθελες να δεις και δεν πρόλαβες για τον χ/ψ λόγο.

• Like 6

Δυστυχώς το bitrate στο Replay TV είναι απαράδεκτο και μου κάνει εντύπωση που ζητάει πάνω από 4mbps ταχύτητα αφού (χωρίς πλάκα) μιλάμε για bitrate του 1mbps.

Επίσης θα ήθελα να δω μεγαλύτερο bitrate στο COSMOTE TV Plus μιας και ειναι ανεξάρτητο από δορυφόρους. Σε σκοτεινές σκηνές είναι γεμάτες artifacts οι ταινίες όπως και στα δορυφορικά τους κανάλια.

Για να μη μιλήσω για τον αποκωδικοποιητή (Kaonmedia NS1110) που μετά το update σε υβριδικό κολλάει χειρότερα και από λάπτοπ 10ετίας. Seek πας να κάνεις σε On Demand και κάνει crash και reboot.

Είναι ακόμα σε ΠΟΛΥ beta στάδιο η υπηρεσία.

• Like 3

1. Από την αναβάθμιση του δέκτη και μετά, το μενού κυριολεκτικά σέρνεται.
2. Τις τελευταίες μέρες, αν πάω να δω on demand ταινία, κάνει έλεγχο δικτύπου, και μου λέει ότι δεν επαρκει η ταχύτητα (χρειάζεται 7Mbps για HD και έχω 12MBps)

• Like 3

Εκανα τον αποκωδικοποιητή υβριδρικό λίγες μέρες αφού ήταν διαθέσιμο. Δεν το έκανα αμέσως επειδή δεν είχα χρόνο (έχω άπλετο) αλλά επειδή ήξερα πως δεν μπορούσα να το γυρίσω πίσω (non-hybrid) και το σκεφτόμουν. Προσωπικά δεν με ενθουσίασε το hybrid. Τρώει περίπου 8mbps από τη γραμμή για FHD Tv Plus και replay TV. Προς το παρόν κλειδώνω στα 10mbps και μου αφήνει 2... Προσωπικά δεν μου προσφέρει απολύτως τίποτα και το μόνο που κάνει είναι να ρουφιανεύει τι βλέπουμε. Πήρα λοιπόν την απόφαση να το αποσυνδέσω από το net.

• Like 1

παιδιά στην Ελλάδα είμαστε έτσι ? δεν το ξεχνάμε αυτό ! το αν σου αφήνει 2 δεν φταίει η υπηρεσία αυτή ! μέχρι του χρόνου ο όμιλος ΟΤΕ θα προχωρήσει σε μεγάλες αναβαθμίσεις ταχυτήτων λίγο υπομονή δε βλάπτει..

Έχω Cosmote δορυφορική TV,τηλεφωνία και internet... ταχύτητες Internet 24 σου λένε. ... ζήτημα να πιάσω 10 στη καλύτερη περίπτωση. .. οπότε όταν πάω να δω μέσω υβριδικής πλατφόρμας ταινία. ... σέρνεται το σύμπαν και μου βγάζει αδύνατη η αναπαραγωγή και αν θέλω να κάνω download. .. για τα κλάματα ...

• Like 2

Εν τω μεταξύ έχει γίνει ενεργοποίηση έβδομου αναμεταδότη εδώ και κάποιες μέρες. Άντε να δούμε μπας και αυξηθεί καθόλου το bitrate γιατί ώρες-ώρες είναι αρκετά χαμηλό.

Επίσης υπάρχουν βλέψεις για Multiroom απ' ότι έχω δει, κάτι που νομίζω δεν ενδιαφέρει λίγους, αρκεί να δούμε και το έξτρα κόστος.

....πάντως εγώ δεν άντεξα πάνω από δυο μέρες και τον ξεσύνδεσα από το ίντερνετ. Έκανε reboot συνεχώς, ακόμα και εάν δεν χρησιμοποιούσες τις υποτιθέμενες "υβριδικές" λειτουργίες του

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...