Etherovamon Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Γεια σε όλους! Έχω ένα αρχείο excel και μέσα του ένα μόνο φύλλο, μία στήλη του φύλλου γραμμένη και σε κάθε κελί της στήλης υπάρχουν διάφορες πληροφορίες με αριθμούς μέσα τους. Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει εάν υπάρχει κάποια συνάρτηση που να μου εμφανίζει (σε κάποια ουδέτερα κελιά φυσικά) πόσοι ίδιοι τετραψήφιοι και πενταψήφιοι αριθμοί υπάρχουν μέσα σε ολόκληρη αυτή τη στήλη. Δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω "μη αυτόματα" μιας και μιλάμε για στήλη με 5184 κελιά που έχουν πληροφορίες. Ένα παράδειγμα: ΣΤΗΛΗ Α (κελί 1:) 3334, χαρτί, 45676 (κελί 2:) 22669, στυλό, 3334 (κελί 3:) μολύβι, 22669, 3334 (ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ) 3334: 3 φορές 22669: 2 φορές Προσπαθώ μελετώντας κάποιες συναρτήσεις, αλλά οι γνώσεις μου στον τομέα αυτό περιορίζονται στις πολύ απλές . Εάν αυτό που ζητάω δεν είναι εφικτό, ξέρετε μήπως αν μπορώ να το πετύχω μέσω batch εντολής; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
aggelos87 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δοκίμασε με την countif θα λειτουργήσει όμως νομίζω μόνο αν έχεις μέσα ακριβώς αυτό που θέλεις, δηλαδή τον αριθμό, χωρίς τα χαρτιά και τα στιλό Έστω οτι οι τιμές σου είναι απο το Α1 έως το Α100 Στα Β1 έως Β10 είναι γραμμένες οι τιμές ποθ θέλεις να ελέγξεις πόσες φορές υπάρχουν Και δίπλα στα Γ1 έως Γ10 να εμφανίζεται το πλήθος του καθε αριθμού που υπάρχει στο δίπλα Β τότε στο Γ1 θα γράψεις =countif($A$1:$A$100;B1) την παραπάνω εντολή θα την συμπληρώσεις και στα υπόλοιπα Γ κελιά με την αυτόματη συμπλήρωση αν ξέρεις πως γίνεται το σήμα του $ μπαίνει για να μείνουν κλειδωμένα τα κελιά όταν θα κάνεις την αυτόματη συμπλήρωση, αν παρατηρήσεις το Β1 το άφησα χωρίς $ γιατί θέλουμε όταν θα κάνει την αυτόματη συμπλήρωση να μετατραπεί και να γίνει Β2, Β3 κλπ κλπ Ελπίζω να μην στα έγραψα περίεργα και σε μπέρδεψα!
Etherovamon Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δοκίμασε με την countif θα λειτουργήσει όμως νομίζω μόνο αν έχεις μέσα ακριβώς αυτό που θέλεις, δηλαδή τον αριθμό, χωρίς τα χαρτιά και τα στιλό Δυστυχώς μαζί με αριθμούς υπάρχουν σε κάθε κελί και μη αριθμητικές πληροφορίες (όπως π.χ. λέξεις). Θα προσπαθήσω πάντως περισσότερο μήπως και τα καταφέρω με την countif. Σε ευχαριστώ για τις κατευθύνσεις.
Etherovamon Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Φίλε μου, το πάλεψα σήμερα με τη συνάρτηση που προτείνεις, έκανα και την αυτόματη συμπλήρωση αλλά τίποτα. Στη στήλη Β δεν εμφανίζεται απολύτως τίποτα . Το δοκίμασα μάλιστα και με σκέτους αριθμούς στη στήλη Α Μήπως παίζει ρόλο που τα office μου είναι ελληνικά; Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση καλοδεχούμενη.
christos4 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Θες να ανεβάσεις το Excel σου (ή ένα παρόμοιο δείγμα) για να δούμε πως ακριβώς είναι τα στοιχεία σου;
Etherovamon Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Αρχείο παρόμοιο με αυτά που δουλεύω είναι αυτό (μετά το download διορθώνετε την κατάληξή του σε xlsx)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα